پرشر سوئیچ چیست: معرفی سوئیچ فشار یا Pressure switch + عکس

معرفی پرشر سوئیچ، انواع و کاربرد آن

پرشر سوئیچ یا سوئیچ‌های فشار اجزای مهمی برای کنترل فعال و غیرفعال پمپ‌ها در سیستم‌های سیال در هنگام رسیدن به آستانه‌ی فشار هستند. این تجهیزات بعلاوه در سیستم‌های کنترل فرایند برای حفظ فشار پنوماتیکی یا مکانیکی ثابتاستفاده می‌شوند. درک درست از عملکرد سوئیچ فشار، انواع مختلف پرشر سوئیچ و کاربردهای آنها، لیست قیمت پرشر سوئیچ و خرید آن نکاتی است که در ادامه این مطلب فایرفایت به آنها خواهیم پرداخت.

معرفی خانواده پرشر سوئیچ

معرفی خانواده پرشر سوئیچ یا سنسور فشار

به طور کلی سوئیچ‌های فشار در دسته‌ی سنسور فشار (Pressure Sensor) قرار می‌گیرند. سنسور فشار دستگاهی است که از آن برای اندازه‌گیری فشار گازها یا مایعات استفاده می‌شود. در این دسته‌ی سنسور فشار همراه با پرشر سوئیچ، مبدل‌های فشار، فرستنده‌های فشار و غیره نیز گنجانده می‌شود.

البته این مساله ممکن است کمی گیج‌کننده به نظر برسد زیرا در دنیای ابزار دقیق و کنترل فرآیند، سنسور به عنوان وسیله‌ای تعریف می‌شود که تغییرات در خواص فیزیکی، الکتریکی یا شیمیایی را تشخیص می‌دهد و در پاسخ به آن تغییر خروجی الکتریکی تولید می‌کند.

اگرچه سنسور فشار، مبدل فشار و فرستنده فشار با یکدیگر متفاوت هستند اما این اصطلاحات در صنعت اشتباها به جای هم بکار برده می‌شوند.

(از مطلب هوزریل آتش نشانی بازدید کنید.)

سنسور فشار، مبدل فشار و فرستنده فشار

پرشر سوئیچ چیست

اول از همه به این پرسش پاسخ می‌دهیم که سوئیچ فشار چیست. سوئیچ فشار یک دستگاه دو قسمتی است که از یک مبدل و یک سوئیچ الکتریکی تشکیل شده است. سوئیچ الکتریکی تحت یک فشار خاصی که اغلب به آن نقطه‌ی تنظیم (Setpoint) گفته می‌شود، باز و بسته می‌شود. بسته به نوع سوئیچ و شرکت سازنده، نقطه‌ی تنظیم فشار سوئیچینگ می‌تواند ثابت یا قابل‌تنظیم باشد.

مبدل نیز دستگاهی است که شکلی از انرژی را به شکلی دیگر تبدیل می‌کند. بنابراین، بخش مبدل پرشر سوئیچ، قطعه‌ای است که در تماس با فرآیند تحت آزمایش است. سپس به نحوی مبدل باید سوئیچ الکتریکی را راه‌اندازی کند.

شرکت‌های سازنده سوئیچ فشار، این دستگاه را با مبدل‌ها و انواع مختلف سوئیچ تولید می‌کنند.

(در مورد هوشمند سازی ساختمان مطالعه کنید.)

مقایسه‌ی سوئیچ فشار و فرستنده فشار

اما تفاوت میان پرشر سوئیچ و فرستنده فشار (pressure transmitter) چیست؟ سوئیچ فشار و فرستنده فشار هر دو دارای مبدل هستند و این تنها تشابه این دو دستگاه است. خروجی یک سوئیچ فشار یک سیگنال دیجیتالی روشن و خاموش است. این سیگنال تنها می‌تواند دو حالت خاموش و روشن داشته باشد.

با این حال خروجی فرستنده فشار یک ولتاژ الکتریکی آنالوگ یا یک سیگنال جریان است که 0 تا 100 محدوده‌ی فشار حس شده توسط مبدل را نشان می‌دهد. بنابراین تفاوت اصلی بین پرشر سوئیچ و سوئیچ فرستنده در نوع سیگنال خروجی آنها است. اولی یک سیگنال روشن و خاموش دیجیتال را به عنوان خروجی می‌دهد، در حالی که دومی سیگنال آنالوگ ارائه می‌دهد.

تفاوت اصلی بین پرشرسوئیچ و سوئیچ فرستنده در نوع سیگنال خروجی آنها است.

(از مطلبی که در خصوص شیر سیامی نوشته‌ایم، بازدید کنید.)

پرشر سوئیچ چیست

نحوه عملکرد سوئیچ فشار

یک پرشر سوئیچ معمولی دارای پیستونی است که یک طرف آن تحت فشار سیال قرار دارد. طرف دیگر پیستون معمولا در فشار اتمسفر است. نیروی اعمال شده توسط فشار سیال با نیروی فنر از پیش بارگذاری شده، مقابله می‌شود. سطحی که با سیال و فنر در تماس است، به خوبی طراحی شده است تا پیستون فقط زمانی حرکت کند که به فشار معینی رسیده باشد. فنر توسط پیچ نقطه‌ی تنظیم از قبل فشرده می‌شود.

پیچ نقطه تنظیم برای تنظیم فشار و فعالسازی بیشتر یا کمتر تنظیم می‌شود.

(در مورد مخزن آب آتش نشانی مطالعه کنید.)

نقطه‌ی آغاز و پایان پرشر سوئیچ

سوئیچ‌های فشار به طور کلی دارای دو نقطه‌ی کار هستند: فشار آغاز و فشار پایان. در سیستم‌های پمپ و کمپرسور، سوئیچ زمانی فعال می‌شود که فشار به میزان کمتری از یک سطح تعیین شده می‌رسد. با این کار موتور پمپ یا کمپرسور راه‌اندازی می‌شود تا سیستم را به سطوح عادی بازگرداند.

هنگامی که فشار از نقطه‌ی تنظیم شده بالاتر می‌رود، سوئیچ فورا غیرفعال نمی‌شود. نوع پرشر سوئیچ هیسترزیس یا دیفرانسیلی وجود دارد که مانع از گردش می‌شود و اجازه می‌دهد تا فشار تا زمان رسیدن به انتهای بالاتر محدوده‌ی فشار، افزایش پیدا کند. هنگامی که به نقطه‌ی تنظیم یا خاموشی رسید، سوئیچ غیرفعال می‌شود.

(از مطلب کابل اعلام حریق نسوز بازدید کنید.)

نحوه عملکرد سوئیچ فشار

اجزای سازنده‌ی پرشر سوئیچ

در این بخش به بررسی قسمت‌های اصلی یک سوئیچ فشار هوا می‌پردازیم. دقت داشته باشید که هر نوع یا طرح اختصاصی ممکن است شامل اجزای اضافی دیگری نیز باشد. قطعاتی که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم برای پرشر سوئیچ مکانیکی قابل اجرا هستند.

اجزای سازنده‌ی پرشر سوئیچ

پورت فرایند یا ورودی Inlet Port

پورت ورودی قطعه‌ای است که مجموعه‌ی پرشر سوئیچ را به واحد فرآیند متصل می‌کند. پرشر سوئیچ‌ها روی نازل‌های متصل به مخزن یا لوله نصب می‌شوند. اتصال معمولی اتصالات رزوه‌ای است؛ در مواردی نادر از اتصالات از اتصالات پیچی یا جوشی نیز استفاده می‌شود. مهم است که نوع اتصالات و درجه فشار آن با فشار سیال سازگار باشد.

عنصر سنجش فشار (Pressure Sensing Element)

پرشر سوئیچ‌های مکانیکی بر اساس عنصر سنجش فشار طبقه‌بندی می‌شوند. عنصر سنجش فشار قسمت اصلی کلید است که به صورت مکانیکی سوئیچ را از فشار سیال فعال می‌کند. منطقه‌ی پیستون یا دیافراگم در سمت سیال برای انتقال نیروی کافی از فشار سیال مورد انتظار، طراحی شده است. هر چه مساحت آن بزرگ‌تر باشد، نیروی محرک و نیروی فنر مورد نیاز بیشتر است.

توجه داشته باشید که تنها نیروی کمی نیاز است تا سوئیچ فعال شود و بیشتر فشار توسط فنر کنترل می‌شود.

(در صفحه اعلام حریق متعارف می‌توانید با این سیستم‌ها آشنا شده و نسبت به خرید اقدام کنید.)

عنصر سنجش فشار پرشر سوئیچ

فنر (Spring)

فنر با نیروی سیال مقابله می‌کند. برای مطابقت با نیروی فشار عملیاتی سیال، فنر از قبل در پرشر سوئیچ قرار داده شده است. سوئیچ تنها زمانی فعال می‌شود که نیروی فشار سیال از نیروی اعمال شده توسط فنر بیشتر شود.

پیچ تنظیم نقطه تنظیم (Setpoint Adjustment Screw)

پیچ تنظیم نقطه تنظیم پرشر سوئیچ با فنر یکپارچه شده است. این پیچ برای افزایش یا کاهش فشار فعالسازی استفاده می‌شود.

(در صفحه اعلام حریق آدرس پذیر با این سیستم‌ها آشنا شوید.)

پیچ تنظیم نقطه تنظیم پرشر سوئیچ

دیفرانسیل

از دیفرانسیل برای افزایش یا کم کردن محدوده‌ی فشار عملیاتی سوئیچ استفاده می‌شود. طرح رایجی که در بیشتر سیستم‌های پمپاژ دیده می‌شود، مجموعه‌ای از فنر و پیچ‌های تنظیم است که به وضوح کوچکتر از پیچ تنظیم نقطه تنظیم هستند. سفت کردن یا شل کردن این پیچ فقط یک انتهای محدوده‌ی فشار (بالا یا پایین) را تغییر می‌دهد، در حالی که انتهای دیگر ثابت می‌ماند.

دیافراگم (مجموعه‌ی دیافراگم و پیستون)، مهروموم‌ها و اورینگ

دیافراگم همراه با دیگر بخش‌های آب‌بندی یا مهر و موم از بخش‌های داخلی پرشر سوئیچ در برابر سیال فرایند محافظت می‌کند. دیافراگم یک ماده‌ی انعطاف‌پذیر است که معمولا از پلیمرها، الاستومرها یا آلیاژهای فلزی ساخته شده است. نوع مواد دیافراگم بر اساس نوع سیال و دمای آن انتخاب می‌شود. دیافراگم و مواد آب‌بندی رایج شامل موارد زیر می‌شود:

(در فایرفایت با انواع دتکتور اعلام حریق آشنا شوید.)

نیتریل یا NBR

این مواد تا حد زیادی در برابر روغن‌ها یا سیالات مبتنی بر نفت مقاوم هستند اما می‌توانند در حضور ازن و کتون‌ها تجزیه شوند. دیافراگم‌ها و آب‌بندی‌های نیتریلی تعادل خوبی از هزینه و خواص فیزیکی دارند که آنها را برای اکثر سیالات خنثی مناسب می‌سازد. دمای عملیاتی این دیافراگم‌ها برای استفاده در پرشر سوئیچ می‌تواند از منفی 30 درجه‌ی سانتی‌گراد تا 100 درجه‌ی سانتی‌گراد باشد.

جنس دیافراگم پرشر سوئیچ

مونومر اتیلن پروپیلن داین یا EPDM

این ماده نیز الاستومر دیگری است که به طور گسترده برای سرویس آب و بخار در دمای بالا استفاده می‌شود. دمای عملیاتی این ماده می‌تواند تا 482 درجه‌ی فارنهایت یا 250 درجه‌ی سانتی‌گراد برسد. این ماده در برابر ازن، کتون‌ها، اسیدهای خفیف، قلیایی‌ها و سایر مواد شیمیایی اکسیدکننده مقاوم است.

 از دیافراگم EPDM در خدمات نفت استفاده نمی‌شود زیرا می‌تواند روغن و سوخت را جذب کند که باعث متورم شدن آنها می‌شود.

(با پنل اعلام حریق یا مغز سیستم اعلام حریق بیشتر آشنا شوید.)

فلوروکربن یا FKM (ویتون)

ویتون (Viton) یک ماده‌ی اختصاصی با خواص مشابه با NBR است که در برابر مایعات و حلال‌های فتی مقاوم است. از ویتون نمی‌توان برای مایعات حاوی کتون استفاده کرد. ویتون دارای دمای عملیاتی عالی است و می‌تواند تا 200 درجه‌ی سانتی‌گراد برسد.

فلوروکربن یا FKM (ویتون) جنس پرشر سوئیچ

PTFE

PTFE به دلیل ساختار زنجیره‌ای پلیمری به ندرت به عنوان غشای دیافراگمی بر روی مواد قبلی استفاده می‌شود. این ماده اندازه‌ی الاستومرها الاستیکی نیست و مستعد خزیدن است. PTFE فقط برای دماهای بسیار بالا (تا 500 درجه‌ی سانتی‌گراد) و خدمات خورنده یا سایشی بالا در نظر گرفته می‌شود. یک دیافراگم PTFE محبوب از تفلون با لایه‌ی کاپتون (پلی ایمید) ساخته شده است.

غلاف سوئیچ (Switch Housing)

غلاف سوئیچ از پرشر سوئیچ و دیگر بخش‌های داخلی در برابر محیط بیرونی محافظت می‌کند. یکی از مشخصات مهم محفظه‌ی سوئیچ، درجه حفاظتی ان است. مشخصات محفظه‌ی معمولی با رتبه‌بندی‌های IP، NEMA و ATEX مشخص می‌شود. رتبه‌بندی NEMA و IP سطح حفاظت در برابر نفوذ اجسام خارجی جامد و مایع را توصیف می‌کنند. رتبه‌بندی ATEX نیز برای محیط‌هایی با خطر آتش‌سوزی و انفجار است.

اجزای مختلف سوئیچ فشار

کنتاکت‌ها

کنتاکت‌ها یکی از قسمت‌های رسانای سوئیچ هستند. جدا کردن یا وصل کردن کنتاکت‌ها مدار الکتریکی را خاموش یا روشن می‌کند. کنتاکت‌های پرشر سوئیچ از موادی با مقاومت در برابر خوردگی و رسانایی الکتریکی بالا مانند مس، نقره، طلا یا برنج ساخته می‌شوند.

از نظر اتصالات، کنتاکت‌ها می‌توانند NO، NC یا CO باشند. NO برای مدارهایی است که در ابتدا بدون انرژی هستند و در نقطه‌ی تنظیم قطع می‌شوند. NC با داشتن انرژی اولیه برعکس عمل می‌کند. سوئیچ‌های CO دو اتصال یا مدار را راه‌اندازی می‌کنند (یکی باز و یکی بسته) و معمولا برای کنترل مدارهای به هم پیوسته یا پیچیده‌تر استفاده می‌شوند. برای یک فعالسازی ساده‌ی کنترل، NO یا NC کافی است.

پایانه‌ها

پایانه جایی است که مدار کنترل یا ابزار دقیق متصل شده است. اکثر پرشر سوئیچ ها روی پلاک خود علامت‌هایی در مورد پیکربندی ترمینال‌ها با توجه به کنتاکت‌ها دارند. این پلاک‌ها شامل شماتیک‌ها یا نمودارهایی برای تعیین اتصال ترمینال صحیح در مدار است. پایانه‌ها نیز مانند کنتاکت‌ها باید در برابر خوردگی مقاوم باشند و رسانایی بالایی داشته باشند.

انواع پرشر سوئیچ

دو نوع اصلی پرشر سوئیچ وجود دارد که شامل سوئیچ فشار الکترونیکی و سوئیچ فشار مکانیکی می‌شود. پرشر سوئیچ‌های الکترونیک حالت جامد هستند و برای کارکرد نیازی به فعال‌سازی از عنصر سنسور فشار ندارند. این پرشر سوئیچ‌ها به طور غیرمستقیم با استفاده از خواص دیگری مانند مقاومت و ظرفیت عمل می‌کنند. پرشر سوئیچ‌های مکانیکی نیز بر اساس شکل و ساختار جزء حسگر فشار، تقسیم‌بندی می‌شوند.

(از مطلب کفپوش عایق برق بازدید کنید.)

انواع پرشر سوئیچ

  1. پرشر سوئیچ الکترونیکی یا حالت جامد – Electronic (Solid-state) Pressure Switch

یک سوئیچ فشار الکترونیکی دارای یک مبدل فشار است که معمولا یک فشارسنج است، با تجهیزات الکترونیکی اختصاصی اضافی که سیگنال‌ها را به یک صفحه نمایش قابل خوانش، تقویت و تبدیل می‌کند. برخی از پرشر سوئیچ‌های الکترونیکی دارای قابلیت آنالوگ هستند؛ به این معنا که آنها دارای قابلیت سوئیچینگ هستند، می‌توانند سیگنال‌های پیوسته و متغیر را که نشان‌دهنده‌ی خوانش فشار هستند، ارسال کنند.

از دیگر ویژگی‌های پرشر سوئیچ الکترونیکی می‌توان به برنامه‌ریزی در محل تاخیر زمانی، عملکرد سوئیچینگ، نقطه تنظیم و هیستِرِزیس اشاره کرد.

(با چراغ اضطراری اعلام حریق و کاربرد آنها آشنا شوید.)

پرشر سوئیچ الکترونیکی یا حالت جامد

سوئیچ‌های فشار قوی

سوئیچ‌های فشار قوی دارای محدودیت‌های فشار ضد فشار بالا هستند و می‌توانند از فشار 1 psig تا بیش از 10 هزار psig کار کنند که میانگین آنها 4500 و 7500 psig است. این نوع از پرشر سوئیچ را می‌توان با استفاده از دیافراگم، پیستون یا کریستال‌های پیزوالکتریک فعال کرد. متداول‌ترین نوع پرشر سوئیچ فشار قوی، دیافراگم فعال است که با تغییرات فشار فعال می‌شود.

همانند همه‌ی پرشر سوئیچ‌های دیافراگم، زمانی که جریان از نقطه‌ی تنظیم بالاتر می‌رود، فعال‌سازی انجام می‌شود. اگرچه اکثر پرشر سوئیچ‌ها تحت شرایط خاصی از کار می‌افتند، تمام سوئیچ‌های فشار قوی به کار کردن خود ادامه می‌دهند و کنترل فشار را حفظ می‌کنند. سوئیچ‌های فشار قوی به دلیل توانایی کنترل مداوم فشار، به عنوان پرشر سوئیچ ضد انفجار و ضد آب در شرایط فشار شدید استفاده می‌شوند.

پرشر سوئیچ های قوی دوام و استحکام کششی بالایی دارند و از آلومینیوم، فولاد ضد زنگ، مونل، هاستلوی یا فولاد ساخته می‌شود. بسته به نوع فلز آلیاژی، برخی از این پرشر سوئیچ‌ها در برابر خوردگی مقاوم هستند.

(با انواع شیر آتش نشانی آشنا شوید.)

سوئیچ‌های فشار کم

پرشر سوئیچ های سبک یا کم فشار برای پاسخ به نوسانات کم یا کاهش یافته در فشار طراحی شده‌اند. این سوئیچ‌ها روش حفاظتی هستند که از کاهش فشار در یک لاین که می‌تواند باعث آسیب رسیدن به سیستم شود، جلوگیری می‌کنند. اگر جریان فشار در یک لاین وجود نداشته باشد، پرشر سوئیچ‌های کم فشار، دستگاه را خاموش می‌کنند، زنگ هشدار را به صدا درمی‌آورند و فشار را نشان می‌دهند.

همانند سوئیچ‌های فشار بالا، سوئیچ‌های فشار پایین نیز به روش‌های عملیاتی مختلفی از جمله دیافراگم، پیستون و کریستال پیزوالکتریک کار می‌کنند. آنها معمولا با سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک، در جایی که فشار ثابت نیاز است، استفاده می‌شوند. حساسیت استثنایی پرشر سوئیچ کم‌فشار به آنها امکان می‌دهد به تغییرات فشار در یک سیستم واکنش نشان دهند. سوئیچ‌های فشار پایین دیفرانسیل با اندازه‌گیری فشار بین دو نقطه با فشارهای مختلف کار می‌کنند و مطابق با نقطه‌ی تنظیم آنها فعال می‌شوند.

پرشر سوئیچ‌های فشار پایین مثبت با تبدیل سیگنال فشار مثبت به خروجی الکتریکی در پاسخ به تغییرات فشار مثبت کار می‌کنند. در مقابل، پرشر سوئیچ فشار منفی، سیگنال‌های فشار منفی را زمانی که کاهش فشار وجود دارد به خروجی الکتریکی تبدیل می‌کند.

(در فایرفایت در مورد کپسول آتش نشانی آب و گاز بخوانید.)

  1. پرشر سوئیچ مکانیکی یا الکترومکانیکی – Mechanical (Electromechanical) Pressure Switches

پرشر سوئیچ های مکانیکی به خاطر سادگی و هزینه‌ی کمتر، کاربرد بیشتری نسبت به پرشر سوییچ های الکترونیکی دارند. همه‌ی سوئیچ‌های فشار مکانیکی دارای یک قسمت حسگر فشار مکانیکی هستند که با توجه به فشار سیال تغییر شکل می‌دهند. این سوئیچ‌ها با توجه به نوع مولفه‌ی سنجش فشار، طبقه‌بندی می‌شوند.

پرشر سوئیچ مکانیکی یا الکترومکانیکی

پرشر سوئیچ لوله بوردون (Bourdon Tube Pressure Switch)

لوله بوردون یک لوله‌ی فلزی یا الاستومری انعطاف‌پذیر است که در یک انتها ثابت شده است، در حالی که سر دیگر آن، آزادانه حرکت می‌کند. هنگامی که فشار در داخل لوله افزایش پیدا می‌کند، این لوله صاف می‌شود. سپس از این حرکت برای فعال کردن سوئیچ استفاده می‌شود.

Bourdon Tube Pressure Switch

سوئیچ فشار دیافراگمی (Diaphragm Pressure Switch)

این نوع از پرشر سوئیچ شامل یک غشای فلزی است که مستقیما به قسمت خیس شده‌ی سوئیچ فشار متصل یا جوش داده شده است. در این سوئیچ فشار، دیافراگم به جای پیستون باعث فعال شدن آن می‌شود.

پرشر سوئیچ دیافراگمی

سوئیچ فشار دیفرانسیل (Differential Pressure Switch)

این نوع پرشر سوئیچ برای مقایسه‌ی فشار بین دو نقطه در یک سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نقاط به دو پورت فرآیند متصل هستند و می‌توانند بالا دست یا پایین دست تجهیزات یا سمت بالا یا پایین یک لوله یا مجرا باشند. اگر اختلاف فشار بین دو طرف از یک حد آستانه بیشتر شود، سوئیچ فعال می‌شود. این نوع پرشر سوئیچ برای کنترل‌های به هم پیوسته در نظارت بر افت فشار در فیلترها و صفحه‌ها و سطح مخزن مفید است.

(با سیستم اطفا حریق آیروسل آشنا شوید.)

پرشر سوئیچ دیفرانسیل

پرشر سوئیچ پیستون (Piston Pressure Switch)

پرشر سوئیچ پیستونی محبوب‌ترین و پرکاربردترین نوع سوئیچ فشار است. با تغییر فشار سیال، پیستون به صورت محوری حرکت می‌کند و باعث فعال شدن سوئیچ می‌شود. این نوع سوئیچ فشار می‌تواند فشار سیال را به طور مستقیم یا غیرمستقیم حس کند. سنجش مستقیم شامل مهر و موم‌هایی مانند اورینگ برای جلوگیری از ورود سیال به اجزای الکتریکی است. سنجش غیرمستقیم نیز شامل یک دیافراگم الاستیک می‌شود که پیستون را از سیال جدا می‌کند.

Piston Pressure Switch

سوئیچ فشار دیسک (Snap Disc Pressure Switch)

سوئیچ فشار دیسکی یک پرشر سوئیچ مکانیکی است که با انبساط و انقباض دو دیسک فلزی که در یک دمای از پیش تعیین شده از حالت محدب به حالت مقعر می‌شکنند، عمل می‌کند. وقتی که پرشر سوئیچ قطع می‌شود، یک مدار را کامل و یا آن را قطع می‌کند.

در طراحی پرشر سوییچ دیسکی، یک دیافراگم نازک برای جداسازی محفظه‌ی فشار از محفظه‌ی دیسک قرار داده شده است. نیروهای فشار بر روی سطح دیسک عمل می‌کنند. دیسک در یک محل دیسک قرار می‌گیرد و توسط دیافراگم در جای خود ثابت می‌شود. آنها فشار را با ظرفیت جریان بالا کنترل می‌کنند و برای کاربردهای غیرخطرناک استفاده می‌شوند.

پرشر سوئیچ های دیسکی بسیار سازگار، قابل‌اعتماد و دقیق هستند و رایج‌ترین کاربرد آنها نظارت بر دمای فرایند خاص است.

(در مورد سیستم اطفا حریق گازی مطالعه کنید.)

پرشر سوئیچ دیسک

نکات مهم در انتخاب یک پرشر سوئیچ

همانند هر دستگاه اندازه‌گیری یا مانیتورینگ دیگر، انتخاب یک پرشر سوئیچ مناسب نیز با توجه به معیارهای مختلف انجام می‌شود. انتخاب سوئیچ فشار مناسب برای یک کاربرد معین منجر به کاهش هزینه‌ها و عمر طولانی‌تر دستگاه می‌شود. در ادامه به برخی از نکات مهم برای انتخاب سوئیچ فشار مناسب اشاره می‌کنیم.

در ضمن لیست قیمت پرشر سوئیچ را می‌توانید از نمایندگی فروش پرشر سوئیچ دریافت کنید.

نکات مهم در انتخاب یک پرشر سوئیچ

سیال فرآیند و انتخاب پرشر سوئیچ مناسب

خواص شیمیایی سیالی که در یک فرآیند استفاده می‌شود بر انتخاب نوع ماده‌ی مورد نیاز برای قطعات خیس شده موثر است. بخش‌های خیس شده شامل پورت‌ها، مهر و موم‌ها و قسمت تحت فشار حسگر فشار می‌شود. این قطعات باید قابلیت مقاومت در برابر مواد شیمیایی یا فیزیکی سیال فرآیند داشته باشند. مکانیسم‌های تخریب قطعه می‌تواند از طریق خوردگی، اکسیداسیون یا فرسایش باعث از بین رفتن قطعه شوند. به همین خاطر باید در انتخاب پرشر سوئیچ مناسب توجه شود.

متداول‌ترین مواد مورد استفاده برای قطعات سفت و سخت عبارتند از فولاد، برنج، فولاد ضد زنگ، پلی تترافلوئورواتیلن یا پلی‌پروپیلن؛ در حالی که بخش‌های حسگر فشار الاستیکی از لاستیک نیتریل (NBR)، EPDM و FKM استفاده می‌کند.

(با انواع کپسول آتش نشانی آشنا شوید.)

دمای عملیاتی موثر برای خرید پرشر سوئیچ

دمای عملیاتی نیز بر مواد مورد استفاده در ساخت پرشر سوئیچ تاثیر می‌گذارد. مواد خاصی در دماهای بالا تجزیه می‌شوند. مواد مناسب برای سرویس دمای بالا می‌تواند FKM و فولاد ضدزنگ 316 باشد. دمای محیط اندازه‌گیری شده باید در محدوده‌ی دمای تعیین شده توسط شرکت سازنده پرشر سوئیچ باشد.

تاثیر دما بر دقت نیز باید در نظر گرفته شود. وقتی یک سوئیچ فشار در دمای اتاق پیکربندی شده است، اگر فرایند دمای بالاتری دارد، شاید لازم باشد دمای نقطه‌ی تنظیم دوباره تنظیم شود.

(از مطلب لوله آتش نشانی بازدید کنید.)

دمای عملیاتی

خرید پرشر سوئیچ بر اساس محدوده‌ی فشار

دامنه‌ی فشار محدودیت‌های تنظیم فشارهای آغاز و پایان را شرح می‌دهد و معمولا محدوده‌ی کاری پرشر سوئیچ نامیده می‌شود. توصیه می‌شود برای پیش‌بینی هرگونه تنظیم یا تغییر میدان، نقطه‌ی تنظیم در 40 تا 60 درصد محدوده‌ی فشار قرار داده شود.

نوع فشار و انتخاب سوئیچ فشار

سوئیچ‌های فشار اغلب در سیستم‌های فشار مثبت بکار برده می‌شوند. اما در بعضی موارد نیز از آنها در کاربردهای خلاء استفاده می‌شود. برای سیستم‌های فشار منفی باید از سوئیچ فشار خلا یا فشار مرکب استفاده شود.

نوع فشار

انتخاب سوئیچ فشار با توجه به عملکرد سوئیچینگ

سوئیچ‌ها را می‌توان با توجه به تعداد قطب‌ها و پرتاب‌ها طبقه‌بندی و مشخص کرد. قطب اشاره به تعداد مدارهایی دارد که یک پرشر سوئیچ می‌تواند کنترل کند و منظور از پرتاب نیز اتصالاتی است که سوئیچ می‌تواند ایجاد کند. هر دو قطب و پرتاب می‌توانند تکی یا دوتایی باشند. طبقه‌بندی عملکرد سوئیچینگ شامل موارد زیر می‌شود:

  • تک قطبی، تک پرتابی (SPST)

این مورد کلید روشن و خاموش اصلی است و می‌تواند NO یا NC باشد.

  • تک قطبی، دو پرتابی (SPDT)

این مورد به دلیل تطبیق‌پذیری بالا بسیار رایج است و می‌توان از آن به عنوان سوئیچ NO، NC یا CO استفاده کرد. همچنین می‌تواند سه موقعیت داشته باشد که مرکز آن یک موقعیت خاموش برای کلید CO است. این عملکرد سوئیچینگ اغلب به عنوان تک قطبی، پرتاب سه‌گانه نامیده می‌شود و به ندرت برای پرشر سوئیچ هایی استفاده می‌شود که فقط دو موقعیت دارند.

  • دو قطبی، تک پرتابی (DPST)

این مورد نیاز مشابه سوئیچ‌های SPST است که در یک محرک مشترک متصل شده‌اند.

  • دو قطبی، دو پرتابی (DPDT)

این مورد نیز همان سوئیچ‌های دو SPDT است که با یک محرک کنترل می‌شود.

عملکرد سوئیچینگ

پرشر سوئیچ دیفرانسیلی، ددباند (باند مرده) یا هیسترزیس

این تفاوت بین فشار آغاز و پایان است. سوئیچ‌های فشار می‌توانند ددباندهای قابل‌تنظیم یا ثابت باشند. ددباندهای قابل‌تنظیم به طور گسترده برای خدمات پمپاژ آب مورد استفاده قرار می‌گیرند. از سوی دیگر، ددباندهای ثابت در تجهیزات بسته‌بندی شده و سیستم‌های هشدار که در آن تغییرات ایجاد شده، دیده می‌شوند که برای جلوگیری از هرگونه تغییر ناخواسته در سیستم، اصلاحات ضروری نیست یا اجتناب می‌شود.

دیافراگم و عناصر حساس به فشار لوله‌ی بوردون در مقایسه به پیستون‌ها عموما دارای ددباند باریک‌تری هستند.

(با انواع پمپ آتش نشانی آشنا شوید.)

فشار نشانه پرشر سوئیچ

فشار نشانه حداکثر فشاری است که پرشر سوئیچ می‌تواند بدون ایجاد تغییر در خواص یا عملکرد آن، تحمل کند. این فشار همچنین به عنوان ظرفیت بیش از حد یا حداکثر فشار سیستم نیز شناخته می‌شود. شناسایی فشار نشانه هرگونه افزایش فشار یا نوسان در سیستم را در نظر می‌گیرد.

فشار نشانه

دقت پرشر سوئیچ

این مورد حداکثر انحراف مثبت یا منفی از نقطه‌ی تنظیم یا منحنی مشخصه‌ی تعیین شده را تحت شرایط و عملیات خاص نشان می‌دهد. دقت فاکتور مهم‌تری در انتخاب سنسور فشار آنالوگ و پرشر سوئیچ الکترونیکی است. برای این دستگاه‌ها، داشتن دقت بالاتر، قیمت سوئیچ فشار را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

دقت بر حسب درصدی از مقدار مقیاس کامل (FS) مشخص می‌شود. دقت سوئیچ فشار معمولی برای دیافراگم و لوله بوردون ± 0.5٪ است؛ در حالی که پرشر سوئیچ های پیستونی دقت 2±٪ دارند. از سوی دیگر، پرشر سوئیچ‌های الکترونیکی بسته به شرکت سازنده، دقت بالاتری بین 0.2± تا 0.5 دارند.

(از مطلب باتری اعلام حریق بازدید کنید.)

تکرارپذیری سوئیچ فشار

تکرارپذیری در واقع انحراف بین اندازه‌گیری‌ها یا فعالسازی‌ها در یک فشار یکسان است. تکرارپذیری با دقت متفاوت است زیرا یک دستگاه می‌تواند تکرارپذیری بالاتر اما دقت پایین‌تری داشته باشد. یک پرشر سوئیچ می‌تواند بارها در یک فشار معین فعال شود اما فعالسازی‌ها با نقطه‌ی تنظیم فاصله دارند. همانند دقت، تکرارپذیری نیز بر حسب درصد مقیاس کامل مشخص می‌شود.

تکرارپذیری

چرخه سوییچ فشار

منظور از چرخه، دوره‌ی مورد نظر بین دو فعالسازی است. این عامل باید در نظر گرفته شود زیرا تغییر شکل مدوام عنصر حسگر فشار، آن را در معرض خستگی و فشار مداوم قرار می‌دهد و عمر مفید آن را کاهش می‌دهد. لوله‌های بوردون و پیستونی بر اساس اصل تغییر شکل عمل می‌کنند و کاربرهای کم چرخه مناسب هستند. برای چرخه‌ی بالا، از پرشر سوئیچ پیستونی و الکترونیکی استفاده می‌شود.

یک پرشر سوئیچ پیستونی خستگی کمتری را تجربه می‌کند زیرا فعالسازی آن مبتنی بر حرکت پیستون است. در مورد پرشر سوئیچ الکترونیکی نیز همینطور است زیرا تغییر شکل در یک فشارسنج بسیار کمتر از عناصر حسگر مکانیکی است.

(با علائم راهنمای اعلام حریق آشنا شوید.)

عمر مفید سوییچ فشار

عمر مفید یک پرشر سوئیچ تحت تاثیر سرعت چرخه‌ها است. عمر مفید تعداد دفعات مورد انتظاری است که سوئیچ می‌تواند پیش از خراب شدن فعال و غیرفعال شود. از آنجایی که پرشر سوئیچ‌ها دستگاه‌های حالت جامد یا solid-state هستند که قطعات متحرک ندارند، عمر مفید بیشتری دارند که انتظار می‌رود بیش از یک میلیون چرخه باشد.

در میان پرشر سوئیچ‌های مکانیکی، سوئیچ‌های پیستونی عمر مفید بیشتری نسبت به سوئیچ‌های دیافراگمی و لوله بودون دارند.

(با شیشه ضد حریق و کاربرد آن آشنا شوید.)

عمر مفید

ولتاژ سیستم کنترل

ولتاژ سیستم کنترل، ویژگی‌های الکتریکی مدار کنترل را مشخص می‌کند. سوئیچ برق باید به همان جریان، ولتاژ و فرکانس باشد. در غیر این صورت، سوئیچ و به طور ویژه سوئیچ‌های الکترونیکی ممکن است فعال نشوند یا دقت کمی داشته باشند. مدارهای کنترلی که از پرشر سوئیچ استفاده می‌کنند معمولا DC هستند. با این حال، در برخی موارد، ولتاژهای AC نیز بکار برده می‌شود.

ولتاژهای DC رایج 8، 12، 24 و 30 ولت است، درحالی که ولتاژهای AC در محدوده‌ی 60 هرتز، 24، 120، 240 و 480 ولت است.

اتصالات پرشر سوییچ

نوع اتصال مناسب در یک پرشر سوئیچ باید با اتصال خرد فرایند یا پورت فشار متناسب باشد. اتصالات رزوه‌ای نر و ماده به طور گسترده‌ای در نصب سوئیچ فشار مورد استفاده قرار می‌گیرند. اندازه‌ی مناسب اتصالات می‌تواند 1.8 تا 1.2 اینچ باشد. به غیر از اندازه و نوع، جنس اتصالات نیز با توجه به نوع محیط و اتصالات منطبق مشخص می‌شود. دلیل اصلی این کار، جلوگیری از خوردگی چه از اتمسفر یا فرایندهای گالوانیکی است.

اتصالات

رتبه‌بندی حفاظت محفظه

رتبه‌بندی حفاظت در منطقه، محیطی را مشخص می‌کند که پرشر سوئیچ می‌تواند تحمل کند. از آنجایی که پرشر سوئیچ‌ها به طور گسترده در اکثر صنایع استفاده می‌شوند، طراحی محفظه‌ی متنوعی وجود دارد که استحکام و هزینه‌ها را متعادل می‌سازد. نرخ حفاظت از محفظه از طریق اعداد NEMA و IP مشخص می‌شود.

به طور کلی، هرچه عدد NEMA بیشتر باشد، سطح حفاظتی بالاتری را نشان می‌دهد. از سوی دیگر اعداد IP دارای دو رقم هستند. اولین رقم نشان‌دهنده‌ی درجه حفاظت از مواد جامد یا ذرات است و دومین رقم نیز برای مایعات است. برای استفاده عمومی در داخل ساختمان‌ها که فقط محافظت از تماس پرسنل مورد نیاز است، عدد NEMA یک یا دو و عدد IP ده تا 11 مورد استفاده قرار می‌گیرد.

NEMA 3S تا NEMA 4X و یا IP 54 تا IP 64 برای استفاده در فضای باز کافی است تا در برابر گرد و غبار، باران یا برف محافظت شود. در مورد شستشو یا آب گاه به گاه نیز معمولا از NEMA 6 و IP 68 استفاده می‌شود.

(در مورد اهمیت تست سیستم اعلام حریق مطالعه کنید.)

نرخ حفاظت از محفظه پرشر سوئیچ برای محیط‌های انفجاری

جدای از حفاظت از جامد و مایغ، محفظه‌ها همچنین باید از نظر سازگاری آنها با محیط‌های انفجاری نیز درجه‌بندی شوند. علامت‌های ATEX و IECEX کاربردهای خطرناک سوئیچ فشار و سایر وسایل الکترونیکی را مشخص می‌کنند. پیش از نیاز به رتبه‌بندی ATEX، ابتدا باید نوع منطقه‌ی خطرناکی که پرشر سوئیچ در آن استفاده می‌شود را در نظر بگیرید. مهم است که این کار به طور دقیق انجام شود زیرا داشتن رتبه‌های حفاظتی بالاتر، هزینه‌ی دستگاه را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

داشتن رتبه‌ی بالاتر به معنای سطح بالاتر حفاظت برای یک برنامه‌ی خاص نیست.

(با تجهیزات اعلام حریق آشنا شوید.)

نرخ حفاظت از محفظه برای محیط‌های انفجاری

کاربردهای سوئیچ فشار یا پرشر سوئیچ

پرشر سوئیچ دو عملکرد اصلی دارد: حفظ فشار یا سطح مخزن سیستم و همینطور محافظت از تجهیزات در برابر آسیب یا کارکرد با راندمان پایین. به این ترتیب از سوئیچ فشار می‌تواند در کاربردهای مختلفی استفاده کرد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

کاربردهای سوئیچ فشار یا پرشر سوئیچ

سیستم‌های پمپاژ آب: پرشر سوئیچ پمپ آب

پرشر سوئیچ پمپ رایج‌ترین استفاده از این تجهیز است. پمپ‌های آب از سوئیچ‌های فشار برای قطع برق به موتور استفاده می‌کنند که در صورت فشار کم یا فشار خط پایین، پمپ را فعال می‌کند. به این ترتیب، با رسیدن به فشار از پیش تنظیم شده، برق قطع می‌شود.

سیستم هوای فشرده: پرشر سوئیچ کمپرسور باد

این استفاده نیز شبیه به سیستم‌های پمپاژ آب است. سوئیچ‌های فشار برای قطع برق به موتور کمپرسور در صورت تشخیص فشار کم مورد استفاده قرار می‌گیرند. به این ترتیب فشار سیستم کمپرسور باد یا پرشر سوئیچ پمپ باد حفظ می‌شود.

سیستم هوای فشرده: پرشر سوئیچ کمپرسور باد

سیستم‌های پنوماتیک و هیدرولیک

اینها سیستم‌های کنترلی هستند که از محرک‌های پنوماتیک و هیدرولیک استفاده می‌کنند. پمپ‌ها و کمپرسورها فشار و سطح مخزن را از طریق سوئیچ‌های فشار حفظ می‌کنند.

سیستم‌های تهویه مطبوع و تبرید

در یک سیستم سردسازی یا تبرید، ترموستات سیگنال بازخورد کنترلی را ارائه می‌دهد. با این حال، اگر در سیستم مشکلی وجود داشته باشد، ترموستات فقط دما را در فضای خنک شده تشخیص می‌دهد اما وضعیت تجهیزات را حس نمی‌کند. پرشر سوئیچ در این شرایط به عنوان محافظی عمل می‌کند که در صورت فشار بیش از حد، موتور کمپرسور را خاموش می‌کند. یکی دیگر از کاربردهای پرشر سوئیچ در سیستم تبرید، محافظت در برابر فشار کم است که نشان‌دهنده‌ی نشت احتمالی مبرد است.

سیستم‌های تهویه مطبوع و تبرید

سیستم‌های کوره و بویلر

پرشر سوئیچ در یک کوره یا دیگ بخار به عنوان اینترلاک یا قفل ایمنی برای جلوگیری از کارکرد جرقه‌زن در صورت وجود مشکل در سیستم درفت استفاده می‌شود. این کار از عملکرد محفظه‌ی احتراق که ممکن است منجر به احتراق ناقص شود، جلوگیری می‌کند.

پرشر سوئیچ پکیج

پرشر سوئیچ پکیج قطعه‌ای است که وظیفه‌ی کنترل مدار آب مصرفی را بر عهده دارد؛ به این ترتیب پکیج زمانی روشن می‌شود که آب در جریان باشد و در غیر اینصورت، روشن نخواهد شد. فشار آب پکیج در تمام مراحل عملکرد آن تحت کنترل است و در صورتی که فشار آّب کم باشد، اجازه‌ی ادامه دادن مراحل را به آن نمی‌دهد.

اگر فشار مدار گرمایش پایین باشد باعث آسیب رسیدن به دستگاه می‌شود و برای رفع این مشکل از پرشر سوئیچ اب یا سوئیچ فشار پکیج استفاده می‌شود که وسیله‌ای ایمنی برای کنترل فشار آب در سیستم پکیج است و اگر فشار سیستم به کمتر از 0.5 بار برسد باعث خاموش شدن پکیج می‌شود تا زمانی که فشار به بالاتر از 0.5 بار برسد.

پرشر سوئیچ هوا پکیج لورچ یا پرشر سوئیچ دود یک قطعه‌ی مهم در سیستم‌های پکیج است که عملکرد فن پکیج را تحت کنترل قرار می‌دهد و از کارکرد بدون اختلال آن اطمینان حاصل می‌کند.

(در مورد درب ضد حریق مطالعه کنید.)

پرشر سوئیچ پکیج

پرشر سوئیچ پکیج ایران رادیاتور

پرشر سوئیچ در پکیج‌های ایران رادیاتور یکی از قطعات مهم است که وظیفه‌ی بررسی عملکرد درست پکیج را بر عهده دارد. این قطعه از یک مدخل ورودی آب و دو اتصال برق تشکیل شده و حداقل فشار آب در گرمایش پکیج را کنترل می‌کند. پرشر سوئیچ آب در پکیج ایران رادیاتور میزان فشار آب گرمایشی را پیش از روشن شدن پکیج اندازه می‌گیرید و در صورتی که فشار به بیشتر از 3 بار برسد، باعث فعال شدن آن شده و با خروج آب از مدار باعث کاهش فشار می‌شود.

اگر پرشر سوئیچِ آب در پکیج ایران رادیاتور دچار خرابی شود و کمبود آب در مدار را تشخیص ندهد، فعال شدن پکیج در زمان کم‌آبی می‌تواند باعث خرابی قطعات اصلی سیستم از جمله مبدل‌ها شود.

(از مطلب تفاوت سیستم اعلام و اطفا حریق بازدید کنید.)

سوئیچ فشار روغن

سوئیچ فشار روغن یک جزء مهم در موتور خودروها است که فشار روغن در سیستم روانکاری را کنترل می‌کند. سیستم روغن‌کاری موتور، روغن را تحت فشار به تمام بخش‌های چرخان و متحرک داخل موتور می‌رساند. یک پمپ روغن، روغن را از ظرف آن می‌کشد و سپس از طریق فیلتر روغن به سمت کانال‌های سیستم روانکاری پمپاژ می‌کند. روغن از طریق کانال‌ها تحت فشار به یه یاتاقان‌های اصلی و سایر قسمت‌های چرخان و متحرک موتور می‌رسد. بدون این جریان روغن هیچ موتوری بیش از چند دقیقه دوام نخواهد داشت.

یک پرشر سوئیچ روغن یا سنسور فشار روغن معمولا در بلوک سیلندر نزدیک به فیلتر روغن یا در محفظه‌ی فیلتر روغن نصب می‌شود. دو نوع پرشر سوئیچ روغن وجود دارد: در اکثر ماشین‌ها؛ یک سنسور فشار روغن یک سوئیچ ساده است که وقتی حداقل فشار روغن مورد نیاز وجود دارد، مدار الکتریکی را باز می‌کند و در خودروهای دیگر، یک سنسور فشار روغن، فشار واقعی روغن را اندازه‌گیری می‌کند.

سوئیچ فشار کولر پژو

سنسور فشار کولر پژو یا سوئیچ فشر کولر 206، در مسیر شلنگ‌های کمپرسور کولر آن قرار دارد و وظیفه‌ی آن اندازه‌گیری فشار گاز کولر برای فعال ساختن آن و درگیر کردن کمپرسور کولر است. بعلاوه این سوئیچ فشار در پژو به واحد فن برای روشن شدن فن‌های رادیاتور اطلاع‌رسانی می‌کند. از آنجایی که فعال شدن کمپرسور کولر نیروی زیادی از موتور خودرو می‌گیرد، برای جلوگیری از افت دور موتور و خاموش شدن آن، با اطلاع به ECU باعث افزایش دور موتور خودرو می‌شود.

پرشر سوئیچ روغن

سنسور فشار بالا و پایین پرشر سوئیچ

دستگاه‌های تصفیه آب خانگی دارای دو سنسور یا سوئیچ فشار هستند که وظیفه‌ی آنها کنترل فشار آب و اجرای فرمان روشن و خاموش کردن دستگاه است. این دو سنسور هر دو به صورت یک کلید روشن و خاموش عمل می‌کنند، به آنها سوئیچ گفته می‌شود. زمانی که مخزن دستگاه تصفیه آب پر می‌شود و فشار درون آن بالا می‌رود، سوئیچ فشار بالا تصفیه اب این افزایش فشار را تشخیص می‌دهد و باعث خاموش شدن آن می‌شود.

زمانی که آب داخل مخزن مصرف شود، این فشار کاهش می‌یابد و به این ترتیب سوئیچ فشار پایین تصفیه اب با تشخیص این افت فشار باعث روشن شدن آن می‌شود. خاموش و روشن شدن منظم دستگاه به سنسور فشار بالا مرتبط است و اگر دستگاه به درستی کار نکند به این معنی است که باید سنسور فشار بالا مورد بررسی اولیه قرار گیرد.

(با دتکتور دودی یونیزاسیون و عملکرد آن آشنا شوید.)

سنسور فشار بالا و پایین

پرشر سوئیچ دیجیتال

فشارسنج‌های دیجیتالی یا سوئیچ فشار دیجیتال دستگاهی برای اندازه‌گیری فشار داخل یک سیستم است. این دستگاه فشار را به یک سیگنال الکترونیکی تبدیل می‌کند و سپس آن را از نمایشگر دیجیتالی خود نمایش می‌دهد. این پرشر سوئیچ‌ها دقت بالاتری نسبت به دستگاه‌های آنالوگ دارند.

انواع مختلفی از سنسورهای فشار وجود دارد که رایج‌ترین آنها سنسور فشار پیزومقاومتی است. این سنسور متشکل از یک دیافراگم است که به عناصر پیزومقاومتی مجهز شده‌اند. فشار متوسط باعث انحراف دیافراگم شده و در سطح مقطع عناصر پیزومقاومتی تغییر ایجاد می‌کند که مستقیما با مقاومت الکتریکی جفت می‌شود.

(از مطلب نازل آتش نشانی بازدید کنید.)

پرشر سوئیچ دیجیتال

پرشر سوئیچ هیدرولیک

در صنعت خودرو، سوئیچ‌های فشار هیدرولیک اغلب برای کاربردهایی مانند ابزار برای هشدار به راننده در صورت کم بودن سطح مایع، فعال کردن چراغ هشدار در صورت کم بودن روغن و روشن کردن خودکار ترمز زمانی که افزایش فشار در لوله‌های ترمز هیدرولیک وجود دارد، استفاده می‌شود.

با این حال، از پرشر سوئیچ هیدرولیک در صنایع دیگری نیز از جمله هوا فضا، رانش راکت و نظارت بر سیالات هیدرولیک در هواپیما؛ در صنعت برای دیگ‌های بخار و کاربردهای پردازش شیمیایی؛ در فاضلاب برای جلوگیری از سرریز و نظارت دقیق بر فشارها و غیره استفاده می‌شود.

سوئیچ‌های فشار هیدرولیکی در محدوده‌ی 300 تا 2600 PSI کار می‌کنند اما سوئیچ‌های فشار بالاتر تا 4000 یا حتی 12000 PSI نیز وجود دارد. علاوه بر این، پرشر سوئیچ های هیدرولیک معمولا در محدوده‌ی دمایی منفی 28 تا مثبت 70 درجه‌ی سانتی‌گراد عمل می‌کنند.

(در مورد سیستم اسپرینکلر اتش نشانی بیشتر بخوانید.)

پرشر سوئیچ هیدرولیک

نحوه عملکرد سوئیچ فشار هیدرولیک

پرشر سوئیچ هیدرولیک با افت یا افزایش فشار، بسته به نیازهای کاربرد، تحریک می‌شوند و دو روش اصلی فعالسازی این سوئیچ‌ها تماسی و غیرتماسی است. فعالسازی از طریق تماس شامل قرار دادن فیزیکی سوئیچ در داخل سیستم است که تنظیم می‌شود اما فعالسازی بدون تماس نیازی به قرار دادن فیزیکی ندارد اما از فناوری پیشرفته‌تری استفاده می‌کند تا امکان تنظیم خارج از سیستم را فراهم کند. سوئیچ‌های فشار تماسی معمولا رایج‌تر هستند.

پرشر سوئیچ هیدرولیک از دو بخش اصلی مبدل و کلید تشکیل شده که مبدل برای اندازه‌گیری فشار سیستم و نوسانات فشار عمل می‌کند و مبدل نیز با تشخیص تغییر سیگنالی به سوئیچ ارسال می‌کند.

(در فایرفایت با کپسول آتش نشانی CO2 و عملکرد آن آشنا شوید.)

نحوه عملکرد پرشر سوئیچ هیدرولیک

پرشر سوئیچ دانفوس

پرشر سوئیچ‌های دانفوس کنترل و محدودکننده‌های الکترومکانیکی هستند که فشار هوا و مایعات را در یک محدوده‌ی معین کنترل می‌کنند. تمام سیستم‌های کنتاکت در واحد‌های تنظیم کننده‌ی دانفوس دارای یک سیستم عمل سریع هستند که نیروی تماس را تا لحظه‌ی قطع تماس، حفظ می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود سوئیچ فشار دانفوس از محصولات رقیب که در آنها از میکروسوئیچ استفاده می‌شود، متمایز باشد.

پرشر سوئیچ دانفوس kp36 یکی از محصولات پرکاربرد برند دانفوس است که معمولا در سیستم‌های سرمایشی یا تهویه مطبوع بکار برده می‌شود.

(با سیستم اعلام حریق نوتیفایر آشنا شوید.)

پرشر سوئیچ دانفوس

تنظیم پرشر سوئیچ دانفوس

برای تنظیم پرشر سوئیچ دانفوس لازم است ابتدا سیستم در حالت Discharge قرار گیرد و یا به صورت دستی فشار سیستم تخلیه شود. سپس به ترتیب مراحل زیر را دنبال کنید:

  • قطع برق: برق ورودی به سوئیچ باید کاملا قطع شود و تا زمان تنظیم کامل نباید وصل شود.
  • باز کردن قاب: برای انجام سیم‌کشی لازم است قاب یا محفظه‌ی سوئیچ فشار را باز کنید تا به ترمینال دسترسی پیدا کنید.
  • سیم‌کشی: ترمینال دارای 3 پورت است که باید یک فاز به پورت 24 و یک نول به پورت 21 کشیده شده و از پورت 22 نیز یک سیم برای کمپرسور یا مبدل وصل شود. بعلاوه یک سیم از پورت 21 به کمپرسور باد باید وصل شود. سپس قاب سوئیچ فشار را دوباره جا بیاندازید.
  • تنظیم فشار: تمام سوئیچ‌های فشار دانفوس دارای دو پیچ برای تنظیم فشار هستند که یکی از آنها برای تنظیم فشار بالا و دیگری برای تنظیم فشار دیفرانسیل است. ابتدا بیشترین فشار مورد نیاز دستگاه انتخاب می‌شود. سپس فشار دیفرانسیل یا حداقل فشار تنظیم می‌شود.

پرشر سوئیچ المنت

سوئیچ فشار المنت (Element) محصولی از کشور ترکیه و منطبق با استانداردهای اروپا است که از کیفیت قابل‌توجهی برخوردار است و برای استفاده در پمپ‌ها کاربرد دارد و می‌توان آن را بهترین مارک پرشر سوئیچ پمپ آب دانست.

این پرشر سوئیچ برای کنترل فشار، روند تغییرات فشار را کنترل می‌کند و هنگامی که فشار به نقطه‌ای مشخص می‌رسد به صورت یک کلید الکتریکی فرمان قطع را ارسال می‌کند. این سوئیچ فشار برای نصب پیش از پمپ و کنترل فشار پایین کاربرد دارد.

(با سیستم اعلام حریق سیستم سنسور آشنا شوید.)

پرشر سوئیچ المنت

پرشر سوئیچ هانیول

سوئیچ فشار هانیول یکی از محصولات باکیفیت و استاندارد شرکت هانیول ژاپن است که برای فعال کردن یک سیستم در فشار معین کاربرد دارد و می‌تواند مسیر جریان الکتریکی ار قطع یا وصل کند. پرشر سوئیچ هانیول برای کنترل اتوماتیک سیستم‌های دارای سیال و تنظیم و کنترل فشار در آنها بکار می‌رود. از سوئیچ فشار برند هانیول بیشتر برای صنایع بخار دیگ بخار استفاده می‌شود.

(در فایرفایت با ایزولاتور اعلام حریق آشنا شوید.)

پرشر سوئیچ هانیول

خرید پرشر سوئیچ

سوئیچ فشاری دستگاهی است که برای ارائه‌ی یک حروجی در پاسخ به یک سطح فشار تنظیم شده، طراحی شده است. سوئیچ در افزایش یا کاهش فشار بازخورد الکتریکی می‌دهد. پاسخ سوئیچ فشار بر اساس فشار است و این دستگاه در موارد مختلفی از صنعت گرفته تا کاربردهای خانگی و غیره استفاده می‌شوند.

دو نوع اصلی فشار سوئیچ وجود دارد که شامل سوئیچ فشار مکانیکی و الکترونیکی می‌شود. اصل کار آنها یکسان است اما در ساختار و عنصر سنجش فشار با هم متفاوت هستند. برای اطلاع از لیست قیمت پرشر سوئیچ اب، قیمت پرشر سوئیچ هیدرولیکی، قیمت پرشر سوئیچ مکانیکی و غیره می‌توانید به نمایندگی فروش پرشر سوئیچ مجاز مراجعه کنید. لیست قیمت پرشر سوئیچ بر اساس نوع سوئیچ‌ها و شرکت‌های سازنده‌ی آنها متفاوت است.

منبع مطلب

خرید پرشر سوئیچ

اعلام حریق آرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم