یکی از انواع دتکتورهای حرارتی، دتکتور حرارتی خطی یا Linear Heat Detector است که به آن کابل LHDنیز گفته میشود. در این مطلب اعلام حریق آرات تصمیم داریم در خصوص ویژگیهای عملکردی دتکتورهای حرارتی خطی و انواع کابل LHD صحبت کنیم. این دتکتورها در دو نوع آنالوگ و دیجیتال ارائه میشوند. برای خرید دتکتور حرارتی خطی و اطلاع از لیست قیمت دتکتور حرارتی خطی یا لیست قیمت کابل lhdمیتوانید به آرات رجوع کنید که به عنوان نمایندگی فروش کابل lhd فعالیت میکند.
دتکتور حرارتی خطی چیست؟
تشخیص حرارت خطی (LHD) که با عنوان سیم تشخیص خطی یا کابل تشخیص حرارت خطی یا حرارت خطی نیز شناخته میشود، یک روش رایج برای تشخیص آتش است. در این روش میتوان آتش را در هر جایی در مسیر کابل تشخیص داد و این مسیر میتواند بیش از یک کیلومتر باشد. تشخیص حرارت خطی یک نوع خطی از تشخیص حرارت با دمای ثابت است که در محیطهای تجاری و صنعتی رایج، مورد استفاده قرار میگیرد.
این کابل خطی با کابل LHD میتواند آتشسوزی را در تمام طول آن تشخیص دهد و در دماهای مختلفی موجود است. کابل تشخیص حرارت خطی یا دتکتور حرارت خطی، در اصل یک کابل دو هستهای است که توسط یک مقاومت انتهایی خط، خاتمه پیدا میکند. این دو هسته توسط یک پلاستیک پلیمری از هم جدا میشوند که برای ذوب شدن در یک دمای خاص (معمولا دمای 68 درجهی سانتیگراد برای کاربردهای ساختمان) طراحی شده است و بدون آن باعث کوتاه شدن دو هسته میشود. این مساله باعث تغییر در مقاومت در سیم نیز میشود.
فروش دتکتور حرارتی خطی برای کاربردهای خاصی است. مراکز فروش کابل lhd معتبر از جمله نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی، بهترین گزینه برای خرید این تجهیزات است.
(در مورد دتکتور شعله و کاربرد آن در تشخیص حریق بیشتر بدانید.)
قیمت و خرید دتکتور حرارتی خطی یا کابل lhd
تجهیزات اعلام حریق از جمله سیستمهای اعلام حریق متعارف و اعلام حریق آدرس پذیر برای تشخیص حرارت در ساختمانها، ادارات، صنایع و غیره کاربرد دارند. شما میتوانید لیست قیمت سیستم اعلام حریق را چک کرده و نسبت به خرید اقدام کنید. نوع دیگری از تجهیزات دتکتور حرارتی خطی یا کابل LHD است که کاربردهای ویژهتری دارد. برای اطلاع از قیمت دتکتور حرارتی خطی و دریافت لیست قیمت کابل lhd، میتوانید به مرکز اعلام حریق آرات رجوع کنید که به عنوان نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی فعالیت میکند.
انواع دتکتور حرارتی خطی یا کابل LHD
سیستمهای اعلام حریق مجهز به دستگاههای تشخیصی از جمله دتکتور اعلام حریق هستند که بسته به نوع آن، برای تشخیص دود و حرارت کاربرد دارند. برای مثال دتکتور حرارتی، گرمای ناشی از حریق را تشخیص میدهند و دتکتور دودی نیز برای شناسایی دود ناشی از حریق کاربرد دارد. کابل LHD نوعی از تجهیزات تشخیص حرارت است که از آن در مناطقی استفاده میشود که سایر ابزارهای تشخیص ممکن است ناکارآمد باشند.
برای خرید دتکتور حرارتی خطی یا کابل LHD میتوانید به نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی رجوع کنید. آرات به عنوان نمایندگی فروش کابل lhd، لیست قیمت کابل LHD را در اختیار شما قرار میدهد.
انواع مختلفی از کابل LHD وجود دارد. تشخیص حرارت خطی (LHD) از سیم یا کابل به جای ترموستات برای تشخیص گرمای ناشی از آتش استفاده میکند. هنگام نصب نیز گزینههای قابل تنظیم زیادی وجود دارد که باعث میشود کابل LHD وسیلهای همهکاره و موثر برای تشخیص گرما در بسیاری از کاربردها باشد.
دتکتور حرارتی خطی آنالوگ
دتکتورهای حرارتی خطی آنالوگ، از چهار هادی تشکیل میشوند که یک جفت از آنها برای اندازهگیری تغییرات مقاومت در طول کابل و یک جفت دیگر برای اندازهگیری پیوستگی کابل مورد استفاده قرار میگیرد. اصل عملکرد این نوع دتکتور بر اساس تغییرات دمایی بین دو جفت هادی اول است که یکی از آنها با یک ماده با ضریب دمایی منفی روکش شده است.
دو هادی حسگر این دتکتور به تغییرات دمای محیط در کل مسیر کابل LHD حساس هستند. مقاومت عایقی بین اتصالات، توسط پنل اعلام حریق نظارت میشود و آستانهی آن را میتوان در مرکز کنترل تنظیم کرد. برای اطلاع از قیمت دتکتور حرارتی خطی / کابل lhd به نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی رجوع کنید.
به طور معمول وقتی دمای کابل افزایش یابد، مقاومت سیمها کاهش مییابد. وقتی که گرما به آستانهی دمای هشدار از پیش تعیینشده میرسد، وضعیت هشدار توسط مرکز کنترل فعال میشود.
(از مطلب درب ضد حریق بازدید کنید.)
دتکتور حرارتی خطی دیجیتال
دتکتورهای حرارتی خطی دیجیتال از دو هادی تشکیل میشوند. هر هادی یک پوشش پلیمری حساس به گرما دارد که در یک دمای از پیش تعیین شدهی ثابت فعال میشوند. این کابل lhd مثل یک کلید باز و بسته عمل میکند. وضعیت باز بیانگر شرایط عادی و وضعیت بسته شرایط هشدار را نشان میدهد. هادیهای دتکتور حرارتی خطی دیجیتال با مواد مختلفی روکش میشوند تا برای نصب در شرایط مختلف مناسب باشند. این روکشها میتواند از نوع مقاوم در برابر خوردگی ناشی از مواد شیمیایی، مقاوم در برابر نور آفتاب، مقاوم در برابر مشتقات نفتی و غیره باشد.
وقتی دما بالا رفته و به دمای آستانهی هشدار میرسد این عایق حساس به گرما ذوب شده و دو هادی به یک سوییچ بسته تبدیل میشوند و سیگنال هشدار ایجاد میشود. ساختار این نوع کابل LHD به صورتی است که به دمای مشخصی در هر نقطه از طول مسیر کابل پاسخ میدهند. برای اطلاع از قیمت کابل LHD به مرکز آرات رجوع کنید که به عنوان نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی / کابل LHD فعالیت میکند.
اگرچه که فناوریهای دیگری مانند فیبر نوری، آدرسپذیر و شیلنگهای تحت فشار برای ساخت این خانواده از دتکتورها استفاده میشوند اما نوع دیجیتال همچنان بیشترین تقاضا را در بازار دارد.
(از مطلب پمپ آتش نشانی بازدید کنید.)
مقایسهی کاشفهای حرارتی خطی آنالوگ و دیجیتال
در جدول زیر میتوانید مقایسهی دتکتورهای حرارتی خطی آنالوگ و دیجیتال را مشاهده کنید. توضیحات بیشتر دربارهی این تفاوتها را میتوانید در ادامهی مطلب بخوانید.
دتکتور حرارتی خطی دیجیتال | دتکتور حرارتی خطی آنالوگ |
---|---|
حداکثر طول زون، حدود 3.000 متر | حداکثر طول زون، حدود 300 متر |
نمایش محل دقیق آتشسوزی | عدم امکان نمایش محل دقیق آتشسوزی |
نیاز به مرکز کنترل چند زون | نیاز به مرکز کنترل با تعداد زونهای بیشتر |
بدون هزینهی تعمیر و نگهداری | نیاز به تنظیم و کالیبره کردن مکرر |
تعمیر و تعویض راحت | نیاز به ابزار خاص برای تعمیر و نگهداری |
مقرون به صرفه | هزینههای بالاتر به ازای هر زون اضافی |
تاثیرناپذیری از تغییرات دما | نیاز به تنظیم مکرر برای دماهای مختلف |
نصب میلیونها نمونه در سراسر جهان | تعداد نامشخص نصب |
تفاوت کابل LHD آنالوگ و دیجیتال از نظر عملکرد
گرم شدن کابل در دتکتور حرارتی خطی آنالوگ باعث کاهش مقاومت بین سیمهای زوج هادی میشود و متعاقبا جریان عبوری از آنها بیشتر میشود. از آنجایی که تغییر مقاومت در یک نقطهی متمرکز روی کابل کم و غیرقابل اندازهگیری است، بخش زیادی از کابل باید گرم شود تا این تغییر باعث ایجاد جریان شود. به همین خاطر فقط طولهای کوتاه یک دتکتور میتواند مورد استفاده قرار گیرد؛ تا عملا، سطح بزرگتری از کابل برای اندازهگیری و یا تشخیص حرارت در مقایسه با بخش سالم کابل که تحت تاثیر حرارت نیست، در اختیار قرار گیرد.
زمان پاسخ به حرارت زیاد در کابل LHD آنالوگ نیز تا زمانی طول میکشد که تغییر مقاومت برای رسیدن به سطح هشدار از پیش تعیین شده قابل اندازهگیری باشد.
عملکرد دتکتور حرارتی خطی دیجیتال
عملکرد دتکتورهای حرارتی خطی دیجیتال وابسته به پارامتر خاصی نیست و به همین خاطر تاخیر زمانی در پاسخ به افزایش دما به وجود نمیآید. افزایش دمای موضعی یا یک آتشسوزی بزرگ میتواند در هر نقطه از کابل ایجاد هشدار کند. از مزیتهای استفاده از این نوع دتکتور میتوان به مشخص بودن مقدار مقاومت هادی آن اشاره کرد. این ویژگی باعث میشود مرکز کنترل متصل به آن، مقدار مقاومت از نقطهی وقوع هشدار تا محل مرکز کنترل را به صورت خطی تبدیل و اندازهگیری کند و بعلاوه فاصلهی نقطهی هشدار تا مرکز کنترل را نمایش دهد.
آتشسوزی و افزایش دما به طور معمول از یک نقطهی متمرکز شروع میشود و اگر به سرعت شناسایی نشود باعث پیشرفت و گسترش بیشتر آتش میشود. در دتکتورهای حرارتی خطی دیجیتال، چه طول کابل یک سانتیمتر باشد و چه چند کیلومتر، دمای لازم برای اعلام هشدار در تمام طول کابل یکسان است ولی در دتکتورهای آنالوگ اینطور نیست. برای اطلاع از قیمت کابل LHD به نمایندگی فروش کابل lhd رجوع کنید.
یک دتکتور حرارتی خطی دیجیتال در تمام طول کابل، حساستر از کاشف حرارتی خطی آنالوگ است.
(با علائم راهنمای اعلام حریق آشنا شوید.)
برگشتپذیری و استفادهی دوباره از دتکتور حرارتی خطی
تولیدکنندگان دتکتور حرارتی خطی یا کابل LHD آنالوگ ادعا میکنند که این دستگاه برگشتپذیر است. البته با توجه به اینکه آتشسوزی ممکن است در دماهای بسیار بالا اتفاق بیفتد این امر نمیتواند درست باشد. دتکتور حرارتی خطی آنالوگ با جنس کابل PVC در دماهای کمتر از 125 درجهی سانتیگراد آسیب نمیبیند اما اگر این دما بالاتر باشد کابلها باید تعویض شوند.
هر بار که کابلهای LHD در معرض حرارت قرار گرفته و سپس سرد میشوند از میزان حساسیت آنها کاسته میشود. به این ترتیب بعد از مدت کوتاهی حساسیت این کابلها نسبت به تنظیمات اولیه کم میشود. تعویض و جایگزینی بخشهای آسیبدیدهی دتکتور حرارتی خطی آنالوگ باید مطابق با دستورالعملها و ابزارهای خاصی که توسط سازنده ارائه شده، انجام شود. بعلاوه نیاز به کالیبره شدن مجدد نیز وجود دارد.
برای خرید کابل LHD و دریافت لیست قیمت دتکتور حرارتی خطی، با آرات به عنوان نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی در ارتباط باشید.
در مقابل، دتکتورهای حرارتی خطی دیجیتال نیاز به ابزار خاصی ندارند و تنها وسایل مورد نیاز برای تعویض کابلها ابزارهای معمول مانند سیم چین، سیم لختکن و غیره است.
(در مورد کپسول آتش نشانی آب و گاز و عملکرد آن آشنا شوید.)
استفاده از کابل LHD در تونلها
استفاده از دتکتور حرارتی خطی در تونلها نسبت به سایر انواع دتکتور، بهتر و مقرون به صرفهتر است. دتکتور خطی دیجیتال به خاطر سطح مقاومت قابل اندازهگیری نسبت به نوع آنالوگ مزایایی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- قابلیت شناسایی محل دقیق افزایش حرارت در طول کابل است که در دتکتورهای آنالوگ این امکان وجود ندارد.
- دتکتور حرارتی آنالوگ در مقایسه با نوع دیجیتال در یک محیط یکسان، در دماهای بالا (40 درجه سانتیگراد و بالاتر) به خاطر رابطهی بین درجه حرارت, طول و مقاومت دتکتور, نیاز به تعداد زون بیشتری دارد.
- حداکثر طول یک زون برای دتکتورحرارتی خطی آنالوگ حدود 300 متر است؛ در صورتی که دتکتور حرارتی خطی دیجیتال بیش از 1.000 متر در هر زون را, صرفنظر از تغییر درجه حرارت محیط کنترل میکند و نیازی به تنظیم مجدد نیز ندارد.
در محیطهایی که کوچک و کوتاه هستند و در اثر افزایش حرارت امکان گرم شدن کل طول کابل وجود دارد، استفاده از دتکتورهای آنالوگ بهتر است. در این شرایط اعلام هشدار در سطح پایین رخ میدهد و کابل LHD به دمای تخریب 100 درجه سانتیگراد نزدیک نشده و آسیب نمیبیند. به این ترتیب نیازی به تعویض این کابلها نیز وجود نخواهد داشت. برای اطلاع از لیست قیمت کابل lhd میتوانید با نمایندگی فروش کابل lhd در ارتباط باشید.
اکثر آتشسوزیها در مترو، خودرو و غیره دمایی بالاتر از 100 درجه دارند و تعویض کابلها در آن ضروری است. به طور کلی میتوان گفت دتکتورهای خطی آنالوگ سرعت پاسخ کندتری دارند و از این جهت انتخاب دتکتور حرارتی خطی دیجیتال بهتر است.
(با سیستم اطفا حریق آیروسل آشنا شوید.)
نحوهی استفاده از دتکتور حرارتی خطی / کابل LHD
از دتکتورهای حرارتی خطی میتوان به عنوان ورودی زون مرکز کنترل متعارف برای نظارت پیوستگی آنها استفاده کرد. مطابق با استاندارد NFPA 70 و NFPA 72 و دستورالعملهای محلی، کابل LHD باید به صورت پیوسته و بدون انشعاب نصب و راهاندازی شود. مواردی همچون جنس، مشخصات، درجهی حفاظت و تاییدیهها با توجه به کاربرد و شرایط محیطی تعیین میشود.
نکتهی مهم در استفاده از دتکتور حرارتی خطی، حداکثر طول در یک زون است. این طول با توجه به نوع مرکز کنترل میتواند متفاوت باشد. غالبا از مرکز کنترلهایی که خاص دتکتورهای حرارتی خطی هستند استفاده میشود. در مورد انتخاب کابل مناسب و نحوه نصب و راهاندازی میتوانید با نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی مشورت کنید. ضمنا از این مرکز میتوانید لیست قیمت دتکتور حرارتی خطی را نیز دریافت کنید.
اطلاعات بیشتر در مورد محدودیتها و تمهیدات خاص نصب دتکتورهای خطی بهتر است به دستورالعملهای شرکت سازندهی مرکز کنترل و دتکتور حرارتی خطی مراجعه کنید.
محدودیتهای استفاده از کابل LHD
در استفاده از دتکتورهای خطی دیجیتال یک سازنده با مرکز کنترل سایر سازندگان باید چند پارامتر در نظر گرفته شود. هادیهای دتکتورهای حرارتی خطی دیجیتال در حالت عادی، اتصال باز هستند و در زمان استفاده، اتصال کوتاه میشوند. بنابراین از آنها در زونهای اعلام حریقی میتوان استفاده کرد که اتصال کوتاه به معنای حریق در نظر گرفته میشود.
کابل LHD خطی بر خلاف دتکتورهای نقطهای، دارای مقاومت قابل ملاحظهای هستند. به همین خاطر، مرکز کنترل هر سازنده و محدودیت طول دتکتور خطی در آن باید مورد بررسی قرار گیرد تا این مقاومت از حداکثر مقاومت برای هر زون بیشتر نشود. زون کشف حریق در بسیاری از کنترل پنلها برای دتکتورهای نقطهای طراحی شده و قادر به پوشش طول کمی از دتکتورهای خطی هستند.
پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خرید و قیمت کابل lhd با مشاوران مرکز آرات در ارتباط باشید. این مرکز به عنوان نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی میتواند شما را در این زمینه کمک کند.
سازندگان دتکتورهای حرارتی خطی برای رفع این محدودیت، مدلهای دارای مقاومت الکتریکی متفاوت در واحد طول را ارائه میدهند.
(با سیستم اطفا حریق گازی بیشتر آشنا شوید.)
بازههای دمایی متفاوت برای استفاده از دتکتور حرارتی خطی
دتکتورهای حرارتی خطی در بازههای دمایی متفاوت تولید میشوند و میتوان با توجه به شرایط محیطی از آنها استفاده کرد. در جدول زیر میتوانید بازههای دمایی برای شرایط دمایی متفاوت را مشاهده کنید.
ردیف | نوع دمای محیط | بازهی دمایی (°C) |
---|---|---|
1 | عادی | 57 68 |
2 | متوسط | 88 105 |
3 | زیاد | 138 |
4 | خیلی زیاد | 180 |
بازهی دمایی مناسب بسته به شرایط محیطی مختلف انتخاب میشود. پیش از انتخاب کابل LHD باید به دو سوال زیر پاسخ دهید:
- با توجه به نوع مادهی سوختنی، دتکتور حرارتی خطی در معرض چه میزان دما قرار خواهد گرفت؟
- حداکثر دمای محیطی که دتکتور در آن نصب میشود چقدر است؟
برای اطلاعات بیشتر در مورد بازهی دمایی دتکتورهای حرارتی خطی و محدودیتهای مربوط به حداکثر میزان دما لازم است به کاتالوگ شرکت سازنده رجوع کنید. در این خصوص بعلاوه میتوانید با نمایندگی فروش کابل lhd مشورت کنید و بعلاوه برای خرید و دریافت لیست قیمت دتکتور حرارتی خطی نیز اقدام کنید.
بازهی دمایی باید بر اساس کمترین زمان پاسخگویی دتکتور به شرایط حریق و همینطور توانایی کابل LHD در تحمل میزان بیشینهی دما بدون ایجاد آلارم کاذب، تعیین شود. برای مثال نمیتوان از دتکتورهای حرارتی خطی با بازهی دمایی عادی در اتاقهای زیرشیروانی استفاده کرد.
نصب کابل LHD در محیطهای گرم
در کانکسها و اتاقهایی که سقفشان فاقد عایقبندی مناسب و در معرض نور مستقیم خورشید است دمای نزدیک سقف میتواند به بیش از 38 درجه برسد. بعلاوه هوای گرم و تهویهی ضعیف در چنین مکانهایی میتواند باعث حساس شدن بیش از حد دتکتورهای خطی شود.
در برخی محیطها نیز مانند اتاق گرمایش و بخار، اتاقهایی با سقف شیشهای، محل عبور لولههای بخار و کانالهای هوای گرم و غیره دمای عادی محیط زیاد است. در این موارد میتوان از کابل LHD با دمای عملکرد معمولی و با رعایت محدودیت فاصلهگذاری استفاده کرد. بعلاوه میتوان از دتکتورهای حرارتی خطی با دمای عملکرد بیشتر استفاده کرد تا میزان آلارمهای کاذب نیز کم شود.
اطلاعات لازم در خصوص نحوه نصب، نکات نصب و قوانین مربوط به کابلهای LHD را میتوانید از نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی دریافت کنید. ضمنا برای دریافت لیست قیمت دتکتور حرارتی خطی با مرکز اعلام حریق آرات در ارتباط باشید.
برای استفاده از این کابل LHD در محیطهای بیرونی و فضای باز باید به حرارت خورشید نیز توجه کرد. اگر دتکتور در معرض حرارت خورشید قرار گیرد دما ممکن است از حد بیشینه بیشتر شده و باعث ایجاد آلارم شود.
(با سیستم اطفا حریق آبی و کاربردهای آن آشنا شوید.)
فاصلهگذاری و جانمایی دتکتورهای حرارتی خطی
اگر دتکتورهای حرارتی خطی زیر سقف نصب شوند، فاصلهگذاری و جانمایی آنها مشابه با دتکتورهای حرارتی نقطهای خواهد بود. اما به طور کلی دتکتورهای خطی برای نصب در نزدیکی محل خطر و در مجاورت آن طراحی شدهاند تا بتوانند در سریعترین زمان ممکن به خطر واکنش نشان دهند. در مورد محل نصب و قیمت کابل lhd میتوانید با آرات به عنوان نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی در ارتباط باشید.
جانمایی دتکتور حرارتی خطی
دتکتورهای حرارتی خطی را میتوان زیر سقف محوطهی تحت حفاظت و یا روی دیوارها به فاصلهی 30 سانتیمتری از سقف نصب کرد. در برخی کاربردهای خاص این کابل های LHD دقیقا روی منطقهی خطر نصب میشوند به طوری که در معرض حرارت و گازهای داغ ناشی از حریق قرار میگیرند. اگر سقف مسطح باشد فاصلهی بین دو دتکتور از فاصلهی تاییدشده نباید بیشتر باشد.
در برخی کاربردها، حرارت با نرخ کم شروع شده و آهسته افزایش پیدا میکند. در این موارد تشخیص زودهنگام حریق برای جلوگیری از گسترش آتش و خسارات ناشی از آن بسیار مهم است. لیست قیمت دتکتور حرارتی خطی را میتوانید از مرکز اعلام حریق ارات دریافت کنید که به عنوان نمایندگی فروش کابل lhd فعالیت میکند.
حفاظت از موتورهای الکتریکی و غلتکهای نوار نقالهای بسیار مهم است و با توجه به مزیت دتکتورهای خطی، میتوان آنها را در تماس مستقیم با سطوح بحرانی و نصب کرد تا پاسخ سریعتری داشته باشند.
(در فایرفایت بخوانید: هوزریل آتش نشانی چیست؟)
فاصلهگذاری بین کابل های LHD
فاصلهگذاری بین دتکتورهای حرارتی خطی بنابر استاندارد NFPA بر مبنای حداکثر فضای تحت پوشش مجاز این دتکتورها و در زمان آزمون توسط آزمایشگاههای استاندارد تعیین میشود. در آمریکا این دتکتورها توسط آزمایشگاههای UL یا FM مورد بررسی قرار میگیرند. باید توجه داشته باشید که فاصلهی تاییدشده نشانگر حذاکثر فاصلهی مجاز بین دو دتکتور حرارتی خطی است و با توجه به شرایطی مانند ارتفاع سقف، ساختار سقف، جریان هوا و یا موارد قانونی ممکن است این فاصله کمتر شود.
نکات مربوط به فاصلهگذاری و نصب کابلهای LHD را میتوانید از نمایندگی فروش دتکتور حرارتی خطی دریافت کنید. برای اطلاع از قیمت کابل lhd و خرید دتکتور حرارتی خطی با آرات در ارتباط باشید.
برای جانمایی و فاصلهگذاری نهایی کابل های LHD باید به قضاوت مهندسی در این مورد توجه کرد.