سیستم اطفا حریق آبی: اجزای سیستم اطفا حریق آبی اتوماتیک و دستی + عکس

سیستم اطفا حریق آبی

در این مطلب تصمیم داریم یکی از موفق‌ترین نوع سیستم‌های اطفا حریق، یعنی سیستم اطفا حریق آبی را معرفی کنیم. سیستم اطفا حریق آبی یا سیستم اطفا حریق اسپرینکلر آب با قیمت مقرون بصرفه و نصبی آسان، می‌تواند ایمنی بالای ساختمان مسکونی یا صنعتی را تضمین کند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص خرید و قیمت سیستم اطفا حریق آبی با ادامه‌ی مطلب همراه ما باشید.

سیستم اطفا حریق آبی، آتش را باید با آب خاموش کرد!

اینطور می‌گویند که اولین آتش‌نشانان شناخته شده در جهان، اهل رم بودند. در سیستم آتش‌نشانی آن‌ها 7.000 نفر مجهز به سطل و تبر بودند. از قدیم الایام، همیشه اولین چیزیکه برای خاموش کردن آتش به ذهن می‌رسید، آب بود. آب برای جلوگیری از توسعه آتش سوزی ناشی از مواد جامد مانند چوب، کاغذ، پارچه، بهترین خاموش‌کننده است.

با پیشرفت علم و ساخت انواع سیستم‌های اطفا حریق، انواع خاموش‌کننده‌ی دیگر مثل فوم، پودر و گازهای پاک، با حذف یکی از مؤلفه‌های مثلث آتش، برای مهار آتش سرکش به کمک انسان‌ها آمدند. اما همچنان آب سرآمد تمام آن‌ها است و سیستم اطفا حریق آبی یکی از رایج‌ترین و پرطرفدارترین نوع سیستم اطفاء حریق در دنیا. برای آشنایی بیشتر با سیستم اطفاء حریق آبی در این متن از وبلاگ فایر فایت ما را همراهی کنید.

قیمت سیستم اطفا حریق اتوماتیک آبی نسبت به سایر سیستم‌های اعلام حریق مقرون بصرفه‌تر و در عین حال بسیار کاربردی است. طبق آمار ساختمان‌هایی که تاکنون به سیستم اطفا حریق اسپرینکلر آبی مجهز بوده‌اند، کمترین خسارت مالی و جانی را داشته‌اند.

(از مطلب کپسول آتش نشانی CO2 بازدید کنید.)

سیستم اطفا حریق آبی چیست

سیستم اطفا حریق آبی، قدمت‌دارترین نوع سیستم اطفاء حریق در جهان

از ویژگی‌های منحصر به فرد آب در خاموش کردن آتش، خنک کردن سریع آتش است. مثلا برای خاموش کردن آتش‌سوزی که در انبار پارچه‌ اتفاق افتاده است، آب بهترین خاموش کننده است. چون می‌تواند به عمق حفره‌های ایجاد شده در پارچه نفوذ کرده و کاملا آتش را در برگرفته و خاموش کند. سیستم اطفا حریق آبی (water fire suppression system)، یکی از قدمت‌دارترین و معمول‌ترین نوع سیستم خاموش کننده‌ی آتش است.

اولین اسپرینکلر در جهان، اگرچه چندان عملکرد موفقی نداشت، در قرن 15 توسط لئوناردو داوینچی معرفی شد. اسپرینکلر ساخت داوینچی، در زمان وقوع آتش سوزی به خوبی واکنش نشان داد، اما بجای آبپاشیدن، سیلی به پا کرد و هر آنچه بود و نبود را شست و برد! از سال 1723 به بعد و معرفی اولین اسپرینکلر موفق، مدل‌های مدرن در مکان‌های عمومی مثل سالن تئاتر و ساختمان‌های تجاری نصب شدند. برای اطلاع از لیست قیمت اسپرینکلر آتش نشانی می‌توانید به صفحه‌ی اسپرینکلر آتش نشانی رجوع کنید.

سیستم اطفا حریق آبی Water fire suppression system یکی از قدمت‌دارترین و ساده‌ترین نوع سیستم خاموش‌کننده‌ی حریق در دنیا است.

(در مورد کپسول آتش نشانی پودر و گاز کاربرد آن بیشتر بدانید.)

سیستم خاموش کننده آتش مبتنی بر آب

 سیستم اطفاء حریق آبی چیست؟

سیستم اطفا حریق آبی، همانطور که از نام سیستم می‌توان برداشت کرد، مجموعه‌ای از تجهیزاتی است که در کنار هم، روند تشخیص تا خاموش کردن آتش را به عهده می‌گیرند. خوب این کاملا بدیهی است که در سیستم اطفاء حریق آبی تنها ماده‌ی اطفا کننده، آب است و بمحض اینکه علائم آتش موجب فعال شدن سیستم اطفاء حریق شود، اسپرینکلرهای به کار رفته در سیستم اطفا حریق ساختمان با خروج پر فشار آب، در صدد خاموش کردن آتش برمی‌آیند.

سیستم اطفاء حریق آبی که بنام Fire Sprinkler System بطور کلی شامل مخزن، لوله کشی توزیع آب و اسپرینکلرهای آتش‌نشانی است. اگرچه این مدل سیستم فقط برای کارخانه‌ها و ساختمان‌های تجاری بزرگ طراحی شده بود، اما در حال حاضر برای خانه‌های مسکونی و ساختمان‌های کوچک با عملکردی عالی و قیمت مقرون بصرفه‎‌ای در دسترس است.

سیستم‌های اسپرینکلر آتش نشانی به طور گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. جالب است بدانید با اینکه سیستم اطفا حریق آبی به منظور حفاظت از ساختمان‌های مسکونی طراحی نشده است، اما 96 درصد از ساختمان‌هایی که در معرض حریق بوده‌اند، توسط همین اسپرینکلرها محافظت شده‌اند.

(با انواع کپسول آتش نشانی آشنا شوید.)

اسپرینکلر و سیستم اطفای حریق مبتنی بر آب

نحوه عملکرد سیستم اطفا حریق اتوماتیک آبی

سر هر آب فشان یا اسپرینکلر توسط یک لامپ شیشه‌ای حساس به حرارت یا یک اتصال فلزی دو قسمتی که با آلیاژ قابل ذوب به یکدیگر متصل هستند، بسته می‌شود. لامپ یا آلیاژ پیوند شده، همانند یک درپوش به لوله فشار وارد می‌کند تا از فوران آب در دمای معمولی جلوگیری کند.

اما بمحض اینکه حرارت بالا گرفت، هر اسپرینکلر به طور مستقل با رسیدن به سطح حرارتی از پیش تعیین شده فعال می‌شوند. بنابراین، فقط آبپاش‌های نزدیک آتش، که معمولا یک یا دو عدد هستند، به کار می‌افتند. با این روش، فشار آب بر روی نقطه‌ی منشأ آتش به حداکثر رسیده و باعث می‌شود حریق به سرعت سرد شود.

سیستم اطفا حریق آبی یا خاموش کننده‌ی اسپرینکلر آب، با طراحی یک نقشه‌ی لوله کشی هوشمندانه که به مخزن آب متصل و اسپرینکلرهای مختلف، نصب می‌شود. اسپرینکلرها مطابق استاندارد جهانی در فاصله‌های مشخص بصورت سقفی یا دیواری در سیستم ایمنی ساختمان جای می‌گیرند.

(در مورد کپسول آتش نشانی آب و گاز بیشتر بخوانید.)

نحوه عملکرد اسپرینکلرهای آتش نشانی

میزان آب خروجی از اسپرینکرها در سیستم اطفا حریق آبی

فعال سازی آب فشان نسبت به جریان شلنگ آتش نشانی، تقریبا 900 لیتر در دقیقه (250 گالن آمریکا در دقیقه) است، به این ترتیب خسارت وارد شده توسط آبِ اسپرینکلر کمتر از شلنگ آتش نشانی است. اسپرینکلر معمولی که برای فضاهای صنعتی استفاده می‌شود، حدود 75 تا 150 لیتر در دقیقه (20 تا 40 گالن امریکا در دقیقه) تخلیه می‌کند.

یکی از مزایای سیستم اطفا حریق آبی، سرعت عملکرد آن‌ها است. یک اسپرینکلر معمولا در عرض یک تا چهار دقیقه بعد از شروع آتش سوزی فعال می‌شود، در حالی که معمولا حداقل پنج دقیقه طول می‌کشد تا یک مرکز آتش نشانی زنگ هشدار را ثبت کند و به سمت محل آتش سوزی راه بیافتد و ده دقیقه اضافی هم برای راه‌اندازی تجهیزات لازم دارد. با اضافه شدن هر ثانیه آتش‌سوزی بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود و برای خاموش شدن نیاز بیشتر به آب دارد.

اگرچه قیمت تجهیزات سیستم اطفا حریق اتوماتیک آبی چندان بالا نیست ولی در عوض با سرعت عمل بالا، قابلیت خوبی در جلوگیری از پیشرفت آتش دارد.

(در مورد سیستم اطفا حریق گازی مطالعه کنید.)

مصرف آب در سیستم‌های اطفای حریق آبی

فلومتر آتش نشانی در سیستم اطفای حریق آبی و اسپرینکلر

فلومتر یکی از تجهیزات مهم برای تعیین جرم خطی یا غیرخطی و همینطور جریان حجمی مایع و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد و در سیستم‌های اسپرینکلر کاربرد دارد. فلومتر خط آتش نشانی آب برای ارسال هشدار به پنل مرکزی کاربرد دارد. در واقع اگر جریان ثابتی از لوله‌های اسپرینکلر خارج شود و یا در سیستم نشتی وجود داشته باشد، فلومتر آتش نشانی وضعیت هشدار را برای پنل ارسال می‌کند. برای اطلاع از قیمت فلومتر آتش نشانی می‌توانید به صفحه‌ی مربوط به فلومتر آتش نشانی رجوع کنید.

لازم به ذکر است در سیستم‌های اسپرینکلر لوله خشک، از سوئیچ فشار برای نظارت بر فشار هوا در سیستم اسپرینکلر آتش نشانی استفاده می‌شود. شما می‌توانید برای بررسی قیمت پرشر سوئیچ (Pressure Switch) به صفحه‌ای که در مورد پرشر سوئیچ نوشته‌ایم، رجوع کنید.

فلومتر در سیستم اطفا حریق آبی

معرفی تجهیزات اطفا حریق آبی

سیستم‌های اطفا حریق آبی تنوع گسترده‌ای دارند. برای مثال هوزریل یا قرقره شیلنگ آتش نشانی یکی از تجهیزاتی است که است که برای انتقال آب به محل حریق و اطفای آتش مورد استفاده قرار می‌گیرد. هوزریل در انواع دیواری ثابت و قرقره مجهز به بازوی چرخشی وجود دارد، تجهیزی کاربردی برای ساختمان‌های بزرگ است. برای اطلاع از قیمت هوزریل آتش نشانی می‌توانید به صفحه‌ی مربوط به هوزریل آتش نشانی رجوع کنید. برای پخش آب با شیلنگ آتش نشانی از نازل‌ها استفاده می‌شود و انواع مختلفی از نازل‌ها برای عامل اطفای حریق مختلف یا کاربردهای مختلف نیز موجود است. برای آشنایی با نازل آتش نشانی و اطلاع از قیمت نازل آتش نشانی به صفحه‌ی مربوط به آن رجوع کنید.

مانیتور آتش نشانی

مانیتور آتش نشانی نیز یک جت آبی با ظرفیت بالا برای اطفای حریق دستی یا اتوماتیک است. از این سیستم اطفا حریق آبی بیشتر در قایق‌های آتش نشانی، یدک‌کش‌ها، کامیون‌های آتش نشانی و موارد مشابه استفاده می‌شود و آتش‌نشانان از آن برای انتشار آب یا در برخی موارد فوم استفاده می‌کنند. در صفحه‌ی مربوط به مانیتور آتش نشانی می‌توانید لیست قیمت مانیتور آتش نشانی را بررسی کرده و برای خرید یا اطلاعات بیشتر با مشاوران مرکز آرات تماس بگیرید.

جعبه یا فایر باکس آتش نشانی

فایرباکس یا جعبه آتش نشانی یکی دیگر از تجهیزات اطفای حریق در ساختمان‌های مختلف است که از آن برای بهره‌برداری از ذخایر آب و اطفای حریق استفاده می‌شود. نصب فایرباکس در ساحتمان‌های مختلف مسکونی، اداری، تجاری و غیره الزامی است و در صورت وقوع حریق، افراد می‌توانند هر چه سریع‌تر نسبت به اطفای آن اقدام کنند. انواع مختلفی از جعبه آتش نشانی در بازار تجهیزات اطفای حریق وجود دارد. به شما پیشنهاد می‌کنیم برای خرید و اطلاع از قیمت جعبه آتش نشانی به صفحه‌ی جعبه آتش نشانی رجوع کنید.

شیر یا هیدرانت آتش نشانی

شیر یا هیدرانت آتش نشانی که به صورت لوله‌های قرمز رنگ در سطح شهر می‌توانید مشاهده کنید، یکی دیگر از تجهیزات سیستم اطفای حریق آبی است که امکان دسترسی آتش نشانان به منابع آب را می‌دهد تا از آن برای اطفای حریق استفاده کنند. هیدرانت آتش تشانی به دو نوع هیدرانت خشک و هیدرانت تر تقسیم می‌شود که بسته به شرایط آب و هوایی نصب و بهره‌برداری می‌شوند. برای اطلاع از قیمت هیدرانت آتش نشانی و خرید می‌توانید به صفحه مربوط به شیر آتش نشانی رجوع کنید. برای اطلاعات بیشتر با مشاوران مرکز آرات تماس بگیرید.

تجهیزات اطفا حریق آبی

انواع سیستم اطفا حریق آبی

نصب سیستم اطفاء حریق آبی مطابق شرایط جوی و محیطی به دو روش اصلی اجرا می‌شود:

  • سیستم اطفاء حریق آبی لوله تر
  • سیستم اطفاء حریق آبی لوله خشک

انواع سیستم اطفا حریق آبی

سیستم اطفا حریق آبی لوله مرطوب (لوله تَر) wet pipe:

با اختلاف زیاد، سیستم‌های اسپرینکلر لوله تَر بیشتر از سایر انواع سیستم اطفا حریق آبی، نصب می‌شوند. چون اولا قابل اطمینان‌تر هستند و در ثانی، نصب ساده‌تری دارند.

سیستم اطفا حریق آبی مرطوب یا لوله تر، شامل: اسپرینکلرهای خودکار (البته نه همیشه)، شیر بازرسی خودکار، زنگ هشدار، یک منبع آبی اتوماتیک که آب را تحت فشار در لوله کشی سیستم جریان می‌دهد، می‌شود. طبق قوانین NFPA (انجمن آتش‌نشانی آمریکا) سیستم‌های لوله تر فقط در مناطقی که دمای آن بالاتر از 40 درجه فارنهایت (4 درجه سانتی گراد) است، قابل نصب است.

سیستم اسپرینکلر لوله تر، با نصب ساده و اطمینان بالا یکی از پرطرفدارترین نوع سیستم اطفا حریق در دنیا است.

(با سیستم اطفا حریق آیروسل آشنا شوید.)

اسپرینکلر آتش نشانی لوله تر

لوله تر ضد یخ (Wet pipe antifreeze)

از ترس یخ‌زدگی آب (در دمای 4 درجه سانتی گراد)، در برخی از سیستم‌ اطفا حریق آبی لوله تر از ماده شیمیایی ضد یخ استفاده می‌شد. این مورد، در مناطق سردسیری رایج بود. اما پس از چندین آتش‌سوزی ناشی از سیستم‌هایی که درصد ضد یخ بالایی داشتند، مقامات نظارتی اطفا حریق در آمریکا، عملا تأسیسات ضد یخ را ممنوع کردند.

به دلیل قابلیت اشتعال ضد یخ، استفاده از آن در سیستم اطفا حریق اتوماتیک اسپرینکلر آب توسط مقامات نظارتی اطفا حریق در آمریکا ممنوع شد.

(از مطلب درب ضد حریق بازدید کنید.)

اطفا حریق لوله تر

سیستم اطفا حریق آبی لوله خشک (Dry pipe):

سیستم اطفا حریق آبی لوله خشک، دومین نوع سیستم اسپرینکلر رایج در جهان است. سیستم‌ اطفاء حریق آبی لوله خشک، در فضاهایی نصب می‌شود که امکان کاهش دما وجود دارد به حدی که، آب در لوله‌ها یخ بزند و سیستم را از کار بیاندازد. سیستم‌های لوله خشک اغلب در ساختمان‌هایی که سیستم گرمایشی ندارند، گاراژها، پارکینگ‌های رو باز که متصل به سیستم اطفا حریق مرطوب در ساختمان‌های گرم هستند، یا در سردخانه‌ها استفاده می‌شود.

در سیستم اطفاء حریق آبی لوله خشک، آب در لوله‌ها در جریان نیست، تا زمانیکه سیستم فعال شود. در عوض، لوله‌ها با فشار کمتری از فشار منبع آبی، از هوا پر می‌شوند. برای جلوگیری از ایجاد فشار بالا به مخزن آب آتش نشانی و فوران زود هنگام آب در لوله‌ها، از یک سوپاپ یا ضربه‌گیر استفاده می‌شود.

بمحض اینکه حرارت بالا رفت، اسپرینکرها بصورت خودکار و مستقلانه فعال می‌شوند. با شکستن درپوش، هوا از لوله‌ها خارج می‌شود، در نتیجه با اختلاف فشار در شیر لوله خشک، آب اجازه‌ی حرکت پیدا می‌کند. بر طبق مقرارت NFPA 13، مدت زمانی که طول می‌کشد تا آب به اسپرینکلر برسد، از زمان فعال شدن اسپرینکلر حدود 60 ثانیه است. البته بسته به طبقه‌بندی خطر در منطقه حفاظت شده، ممکن است حداکثر زمان تحویل آب، کاهش پیدا کند.

سیستم اطفا حریق لوله خشک (Dry Pipe)، با کمی تجهیزات پیچیده‌تر دومین نوع سیستم اطفا حریق آبی معروف در دنیا است.

سیستم اطفا حریق آبی لوله خشک

ایمنی فضاهای حساس به آب با سیستم اطفا حریق آبی لوله خشک

برخی از صاحبان املاک و ساکنان ساختمان‌ها، ممکن است بنا به دلایلی مثل محافظت از فضاهای حساس به آب و ایمنی تجهیزات گران قیمت خود، و همینطور ترس از نشتی آب در لوله کشی سیستم اطفا حریق آبی، نصب سیستم‌ اطفا حریق لوله خشک را ترجیح دهند که البته این موضوع بنابر نظر کارشناسان قابل اجرا است.

انتخاب سیستم اطفای حریق آبی مناسب

معایب استفاده از سیستم های اسپرینکلر آتش نشانی لوله خشک

پیچیدگی بیشتر، مراقبت و نگهداری بیشتر سیستم اطفا حریق آبی لوله خشک

یکی از معایب بزرگ سیستم اسپرینکلر لوله خشک، تجهیزات کنترلی اضافه و اجزای تأمین فشار هوا است که موجب افزایش پیچیدگی در سیستم اطفا حریق اتوماتیک آبی می‌شود. افزایش تجهیزات اضافه، به خودی خود، تعمیر و نگهداری بیشتر را می‌طلبد.

هزینه نصب و نگهداری بالاتر

تجهیزات اضافه شده بر هزینه کلی نصب سیستم اطفا حریق آبی لوله خشک تأثیر می‌گذارد در ضمن علاوه بر آن، باید هزینه‌های تعمیر و نگهداری دوره‌ای را نیز به آن اضافه کنید.

معایب و مزایای نصب سیستم اسپرینکلر

انعطاف کمتر در طراحی سیستم اطفا حریق آبی لوله خشک

الزامات قانونی یعنی حداکثر اندازه مجاز (750 گالن)، سیستم‌ اطفا حریق لوله خشک جداگانه را محدود می‌کند. درصورتیکه، تجهیزات اضافه در سیستم، فعال‌سازی اسپرینکلر را تا تخلیه آب در کمتر از یک دقیقه انجام دهد. با این تفاسیر ممکن است طراحان دستور کارگزاری اسپرینکلر بیشتری را در ساختمان بدهند که  این موضوع موجب افزایش هزینه می‌شود.

افزایش زمان پاسخ به آتش

از آنجایی که لوله هنگام فعال شدن اسپرینکلر خالی است، تأخیر زمان رسیدن آب به منطقه حریق، ممکن است خطر آفرین باشد.

اسپرینکلر لوله تر و لوله خشک

پتانسیل بالای خوردگی سیستم اطفا حریق آبی لوله خشک

پس از عملیات فعال سازی در سیستم اطفا حریق خودکار آبی لوله خشک، مقدار آبی در لوله‌ها باقی می‌ماند که موجب خوردگی داخلی لوله شده و در نهایت موجب نشت یا خرابی سایر لوله‌ها می‌شود. در سیستم اطفا حریق آبی لوله تر به دلیل اینکه آب دائما در لوله‌ها وجود دارد، خوردگی بسیار کمتر اتفاق می‌افتد.

سیستم اطفا حریق لوله خشک نسبت به سیستم اطفا حریق لوله تر، به دلیل بکار رفتن تجهیزات اضافی، هزینه نصب و نگهداری بالاتر، انعطاف‌پذیری کمتر در نصب، افزایش زمان تحویل آب و پتانسیل بالای خوردگی لوله، چالش بیشتری در نصب دارد.

(با سیستم اطفا حریق اتوماتیک فوم و کاربرد آن آشنا شوید.)

سرعت پاسخگویی سیستم اطفاء حریق آبی لوله خشک

سیستم اسپرینکلر سیلابی Deluge Sprinkler System

سیستم اسپرینکلر سیلابی Deluge Sprinkler System، سیستم‌هایی هستند که در آن‌ها تمامی اسپرینکلرها بدون حسگر حرارتی یا اططلاحا بصورت باز، به سیستم لوله کشی آب اطفا حریق متصل هستند. این سیستم‌ها برای حفظ امنیت در برابر خطرات فراگیری آتش و آسیب زیاد، استفاده می‌شوند. معمولا در مسیرهای خروج پرسنل یا منافذ ساختمان نصب می‌شوند.

از آنجایی که عناصر حسگر حرارتی که در اسپرینکلرهای اتوماتیک وجود دارد در این مدل سیستم، حذف شده است. دریچه سیل از طریق سیگنالی که در سیستم اعلام حریق از آشکارسازهای آتش استفاده می‌کند، باز می‌شود. نوع دستگاه اعلام حریق بر اساس نظر کارشناسان می‌تواند دتکتور دود، دتکتور حرارتی یا مواردی این چنینی باشد.

دستگاه اعلام حریق به کار رفته با دریافت علائم، به پنل مرکزی گزارش می‌دهد و سیستم اطفا حریق آبی سیل، دستور را با باز کردن دریچه، اجرا می‌کند.

در سیستم اسپرینکلر سیلابی Deluge Sprinkler System بمحض گزارش یکی از دستگاه‌های اعلام حریق و دستور پنل مرکزی، تمامی نازل‌ها همزمان با هم فعال می‌شوند.

(از مطلب شیر سیامی بازدید کنید.)

سیستم اسپرینکلر سیلابی

 اجزای سیستم اطفا حریق آبی

  • مخزن نگهداری آب
  • پمپ آتش نشانی: پمپ‌های آتش‌نشانی به نام پمپ‌های گریز از مرکز نیز معروف هستند که البته در فضاهایی با مساحت زیاد، بجای پمپ آتش‌نشانی از بوستر پمپ آتش نشانی استفاده می‌شود. برای اطلاع از قیمت پمپ آتش نشانی به صفحه‌ی مربوط به آن رجوع کنید.
  • اسپرینکلرها (اسپرینکلرها که بنام آب فشان یا آبپاش نیز معرف هستند. اسپرینکلرها در انواع مختلف، به صورت سقفی یا دیواری نصب می‌شوند)
  • شیرهای کنترل
  • لوله‌ها

 اجزای سیستم اطفا حریق آبی

کاربرد سیستم اطفا حریق آبی

همانطور که در ابتدای متن هم اشاره شد، آب برای خاموش کردن مواد جامد مثل کاغذ، پارچه و غیره بسیار خاموش‌کننده‌ی مناسبی است. اما در برخی فضاها خسارت ناشی از آب، نه در مقیاس آتش، ولی کمتر از آن هم نیست. مثلا خاموش کردن آتش در موزه‌ها، کتابخانه‌ها و مراکزی که آثار هنری و اسناد ارزشمند نگهداری می‌شوند بسیار کار خسارت باری است.

استفاده از آب در فضاهایی که از تجهیزات الکترونیکی گرانقیمت و حساس استفاده می‌شود مثل اتاق مانیتورینگ و اتاق سرور، چون نه تنها منجر به آسیب‌زدگی جدی به تجهیزات می‌شود، بلکه از آنجایی که آب رسانا است، خطر برق گرفتگی نیز دارد. بنابراین پیش از اقدام به ایمن‌سازی، حتما از کارشناسان خبره بابت نصب نوع سیستم اطفاء حریق مشورت کنید.

تشخیص و نصب نوع سیستم اطفا حریق آبی کاری حرفه‌ای است و باید مورد تأیید متخصصان حرفه‌ای باشد. در این باره تیم متخصصین فایر فایت مشاورانی خوبی برای شما هستند. برای اطلاع از لیست قیمت سیستم اطفا حریق آبی و انتخاب سیستم مناسب با مشاوران این مرکز در تماس باشید.

کاربرد سیستم اطفای حریق آبی

مزایای استفاده از سیستم اطفا حریق آبی

سیستم اطفا حریق اتوماتیک آبی یکی از متداول‌ترین و مقرون بصرفه‌ترین نوع سیستم اطفا حریق است. طبق نظر کارشناسان مزایای نصب سیستم اطفا حریق آبی شامل موارد زیر است:

  • آب در دسترس‌ترین و ارزان‌ترین نوع ماده‌ی خاموش‌کننده است.
  • آب توانایی خوبی در پایین آوردن دما دارد.
  • آب بر اثر حرارت بالا، به سختی تجزیه می‌شود. بنابراین می‌تواند زنجیره‌‌ی عناصر خود را حتی در دماهای خیلی بالا همچنان حفظ کند.
  • قدرت نفوذ در عمیق‌ترین حفره‌های آتش، از مزایای مهم آب در خاموش کردن حریق است.

اگرچه قیمت سیستم اطفا حریق آبی زیاد نیست، اما مزایای نصب و سرعت عمل آن در کنترل و خاموش کردن آتش بسیار تأثیرگذار است.

(از صفحه دتکتور شعله بازدید کنید.)

مزایای نصب سیستم‌های اطفا حریق آبی

نقاط ضعف استفاده از سیستم اطفا حریق آبی

  • رسانا بودن آب (یکی از بزرگترین خطرات خاموش‌کننده‌ی آبی، خطر برق‌گرفتگی است).
  • خسارت‌های ناشی از فشار بالای آب
  • ترکیب و تخریب مواد و تجهیزات مختلف با آب و خسارت‌های هنگفت ناشی از آن
  • دامن زدن به آتش‌سوزی به دلیل روان بودن آب

مشکلات نصب اسپرینکلر و سیستم‌های اطفای حریق مبتنی بر آب

نصب سیستم اطفا حریق آبی

ایمن‌سازی ساختمان‌های مسکونی و صنعتی، نشان از عقل و درایت مدیران و مسئولان است. اگر قصد ایمن‌سازی ساختمان خود را دارید برای مشورت در نصب نوع و قیمت سیستم اطفا حریق آبی با ما تماس بگیرید. مشاوران مرکز اعلام حریق آرات فعال در زمینه نصب سیستم‌های اطفا و اعلام حریق ایرانی و خارجی در ایران و خاورمیانه است و برای اجرای پروژه‌های صنعتی و تجاری اعلام آمادگی کامل می‌کند.

نصب سیستم اطفا حریق آبی

اعلام حریق آرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم