fire arat certificate fire arat certificate
dedal dedal
acl acl
bsi bsi

دتکتور شعله یا کاشف شعله – (Flame Detector)

آتش‌سوزی و انفجار یکی از خطرات رایج در صنایع شیمیایی و پالایشگاه‌ها است. نشت و انتشار غیرمنتظره‌ی مایعات و گازهای اشتعال‌پذیر زمانی که با هوا ترکیب شود می‌تواند باعث انفجارهای مهیب شود و خسارت‌های جانی و مالی زیادی با خود به همراه آورد. دتکتور شعله (Flame Detectors) یا ردیاب‌های شعله‌سنج می‌توانند با اعلام هشدار در زمان ایجاد آتش‌سوزی، ایمنی فرآیندهای مربوط به مواد قابل اشتعال را افزایش دهند. به این ترتیب، دتکتور شعله با هشدار اولیه به ایمنی افراد کمک می‌کند.

راهنمای خرید دتکتور شعله

لیست قیمت سیستم اعلام حریق
لیست قیمت
سیستم اعلام حریق
برندهای اعلام حریق ایرانی
برندهای
اعلام حریق ایرانی

انواع دتکتور شعله

دتکتور شعله IR یا مادون قرمز تک فرکانسی

دتکتور شعله IR یا مادون قرمز تک فرکانسی

دتکتور شعله مادون قرمز تک فرکانس به باند باریک تابش در محدوده‌ی 4.4 میکرون حساس است که یک باند انتشار غالب برای شعله‌های آتش‌سوزی‌های هیدروکربنی است. دتکتورهای شعله تک فرکانسی از یک سنسور پیروالکتریک استفاده می‌کنند که به تغییر در شدت تابش IRواکنش نشان می‌دهد. علاوه بر این، این دتکتورها دارای یک فیلتر عبور باند با فرکانس پایین هستند که پاسخ آنها به فرکانس‌هایی که ویژگی یک آتش سوسوزن است را محدود می‌کند. فرکانس معمولی دتکتور  IRکه یک دتکتور تک‌فرکانسی مادون قرمز به آن حساس است و واکنش نشان می‌دهد، در طیف 4.4 میکرومتر قرار می‌گیرد. زمانِ معمول موردنیاز هم عددی بین 3 تا 5 ثانیه است.

دتکتور شعله IR/IR یا مادون قرمز چند فرکانسی

دتکتور شعله IR/IR یا مادون قرمز چند فرکانسی

این دتکتور که با نام دتکتور شعله مادون قرمز – طول موج متعدد (Infrared Multi Spectrum Flame Detectors) هم شناخته می‌شود؛ دارای سه سنسور است که هر کدام به فرکانس تابشی متفاوتی حساس هستند. تابش مادون قرمز ساطع شده از یک آتش‌سوزی هیدروکربنی معمولی در طول موج پذیرفته شده‌ی یک حسگر شدیدتر از دو حسگر دیگر است. مدارهای الکترونیکی در این دتکتور شعله، تفاوت شدت سه سنسور را تعیین می‌کند. دتکتورهای چند فرکانس با تحلیل دامنه‌های مختلف که توسط هر یک از حسگرها به صورت مجزا تشخیص داده می‌شود، عمل می‌کند. لذا زمان تشخیص آنها طولانی‌تر و خطای آنها کمتر است.

دتکتور شعله IR3

دتکتور شعله IR3

دتکتور شعله سه تایی IR3 با قدرت تشخیص طول موج سه باند مشخص، طول موج در ناحیه طیفی IR را دیده و نسبت آن‌ها به یکدیگر را مقایسه می‌کند. آشکارساز شعله IR3 نسبت به آشکارسازهایش شعله IR و UV/IR زمانی که در معرض اشعه IR غیر شعله قرار می‌گیرند در مقابل آلارم کاذب مصونیت بیشتری ایجاد می‌کند. دتکتور شعله IR3 بیشتر مناسب محیط‌هایی است که احتمال وقوع انفجار در آنها می‌رود. بدنه استیل ضد زنگ با سه سنسور IR برای محیط‌هایی با درصد رطوبت بالا هم بسیار کارآمد است. مدل‌های کارآمد دتکتورهای شعله IR3 می‌توانند از فاصله 60 متری در کمتر از 5 ثانیه شعله و زبانه‌های آتش را تشخیص دهند.

دتکتور شعله UV یا دتکتور شعله ماورای بنفش

دتکتور شعله UV یا دتکتور شعله ماورای بنفش

دتکتور شعله‌ی فرابنفش تشعشعات فرابنفش را شناسایی می‌کند. برای اینکار از یک لامپ خلاء دیود نوری استفاده می‌شود. دیود نوری باعث می‌شود برای هر فوتون فرابنفش که به منطقه‌ی فعال لامپ برخورد می‌کند، یک شوک جریان ایجاد شود. وقتی تعداد این شوک‌های جریان در واحد زمان، بیشتر از حد متعارف باشد حالت هشدار دتکتور فعال می‌شود. از نقاط قوت دتکتور شعله فرابنفش قابلیت پاسخگویی به آتش‌سوزی‌های حاصل از هیدروکربن، هیدروژن و آتش‌سوزی فلزات و نیز سرعت پاسخگویی بالای آن اشاره کرد. از محدودیت‌‌های دتکتور شعله UV می‌توان به واکنش احتمالی به جوشکاری در بُرد طولانی و یا واکنش به رعد و برق، اشعه‌ی ایکس، جرقه اشاره کرد.

دتکتور شعله IR/UV یا دتکتور شعله مرکب فرابنفش – مادون قرمز

دتکتور شعله IR/UV یا دتکتور شعله مرکب فرابنفش – مادون قرمز

دتکتور شعله ترکیبی فرابنفش و مادون قرمز از یک سنسور فرابنفش و مادون قرمز تک فرکانسی ساخته شده است. این دو سنسور به صورت جداگانه دارای همان عملکردی هستند که پیش‌تر برای هر کدام توضیح دادیم اما مدارهای اضافی سیگنال‌ها را از هر دو سنسور پردازش می‌کند. این بدان معنا است که دتکتور شعله ترکیبی IR/UV دارای قابلیت بهتری برای رد آلارم‌های کاذب نسبت به دتکتورهای صرفا UV یا IR دارد. البته برای فعال شدن و ارائه‌ی سیگنال، این دتکتور شعله باید در معرض هر دو تشعشعات قرار گیرد.

دتکتور شعله چند موجی یا چند طیفی IR3+UV

دتکتور شعله چند موجی یا چند طیفی IR3+UV

دتکتور شعله IR3+UV از الگوریتم‌هایی برای تعیین وجود آتش استفاده می‌کنند و آن‌ها را از تابش پس زمینه که به طور کلی دامنه و دقت ردیاب را کاهش می‌دهد، جدا می‌کند. تابش پس زمینه به طور مداوم در همه محیط‌ها وجود دارد، اما به ویژه توسط اشیا در دمای بالا شدت می‌گیرد. این امر باعث می‌شود که محیط‌های با دمای بالا یا مناطقی که مواد با درجه حرارت بالا کار می‌کنند به ویژه برای دتکتورهای IR چالش برانگیز باشد. بنابراین، یک سنسور باند UV-C اضافی گاهی اوقات در دتکتورهای شعله قرار می‌گیرد تا یک لایه کنترل و تایید دیگر اضافه کند زیرا تابش پس زمینه بر حسگرهای UV تاثیر نمی‌گذارد مگر اینکه درجه حرارت بسیار بالا باشد، مانند درخشش پلاسما از یک دستگاه جوشکاری Arc یا چیزی شبیه این موارد.

دتکتور شعله ضد انفجار

 

در محیط های صنعتی و کارگاهی، احتمال وقوع حوادث ناگوار مختلفی وجود دارد. یکی از خطرناک ترین حوادثی که می تواند در محیط های فوق، صدمات مالی و جانی بسیاری را به همراه داشته باشد، آتش سوزی است. طی سالهای اخیر، تجهیزات و لوازمِ ضد حریق مختلفی جهت کاهش میزان تلفات در محیط های صنعتی، اختراع شده است. یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین تجهیزات ضد حریق، دتکتور شعله ضد انفجار می باشد. این دتکتور، در مدل ها و نمونه های مختلفی به فروش می رسد. در این بخش قصد داریم تا مزایا و معایب تمامی مدل های دتکتور شعله ضد انفجار را مورد بررسی قرار دهیم.

 

معرفی مزایا و معایب دتکتور شعله ضد انفجار

 

همانگونه که در پاراگراف قبل نیز بیان کردیم، دتکتور های شعله ضد انفجار، در مدل های مختلفی به فروش می رسند. اگر شما قصد خرید یکی از این دتکتور ها را داشته باشید، باید ابتدا اطلاعات جامعی را در مورد مزایا و معایب استفاده از آن، به دست آورید.

در این قسمت، مزایا و معایب هر کدام از مدل های دتکتور شعله ضد انفجار را به شما توضیح خواهیم داد؛

 

1. دتکتور شعله ضد انفجار تک فرکانسی مادون قرمز

 

دتکتور شعله ضد انفجار تک فرکانسی مادون قرمز، می تواند امواج ناحیه فروسرخ را با استفاده از اشعه مادون قرمز، تشخیص دهد. بنابراین این دتکتور، معمولا برای شناسایی حوادث آتش سوزی ناشی از سوختن هیدروکربن، مورد استفاده قرار می گیرد. مزایا و معایب دتکتور تک فرکانسی مادون قرمز عبارتند از؛

مزایا:

• سرعت عملکرد بالا
• طول عمر بالا
• عدم واکنش به تشعشعات رعد و برق، جوشکاری و…

معایب:

• آسیب پذیر بودن در برابر باران
• عدم توانایی تشخیص آتش سوزی هایی که ناشی از هیدروکربن نیستند

 

2. دتکتور شعله ضد انفجار چند فرکانسی مادون قرمز

 

در ساختار دتکتور شعله ضد انفجار چند فرکانسی مادون قرمز، از 3 سنسور استفاده شده است. این سنسور ها می توانند تشعشعات و تابش های مختلفی را شناسایی کنند و به همین دلیل، امنیت کارخانه ها و کارگاه ها در برابر حادثه آتش سوزی را تا حد زیادی افزایش می دهند. مزایا و معایب این دتکتور عبارت است از؛

مزایا:

• تشخیص حادثه آتش سوزی از فاصله 60 متری
• تشخیص تشعشعات و تابش های مختلف با استفاده از 3 سنسور
• عدم حساسیت به تشعشعات جوشکاری، رعد و برق، جرقه و…

معایب:

• عکس العملِ کُند
• قیمت خرید نسبتا بالا

 

3. دتکتور شعله ضد انفجار IR 3

 

دتکتور شعله ضد انفجار IR 3، می تواند تشعشعات ناشی از حادثه آتش سوزی را در سه طول موج مختلف، شناسایی کند. این دتکتور معمولا در صنایعی با خطر انفجار بالا، مورد استفاده قرار می گیرد. مزایا و معایب استفاده از دتکتور IR 3، عبارتند از؛

مزایا:

• قابل استفاده در محیط های مرطوب
• قابل استفاده در صنایع حساس با خطر انفجار بالا
• قابلیت تشخیص حادثه آتش سوزی از فاصله 60 متری

معایب:

• سرعت عملکرد متوسط (5 ثانیه)
• عدم توانایی تشخیص تابش هایی که خارج از محدوده طول موج IR هستند

 

4. دتکتور شعله UV

 

دتکتور شعله ضد انفجار UV، می تواند تابش هایی که در ناحیه فرابنفش هستند را شناسایی کند. تشعشعات فرابنفش در تمامی انواع شعله ها وجود دارند و به همین دلیل، دتکتور UV قادر است تا انواع مختلف حوادث آتش سوزی را تشخیص دهد. مزایا و معایب استفاده از این دتکتور شعله، عبارت است از؛

مزایا:

• عکس العملِ بسیار سریع (کمتر از یک ثانیه)
• عدم حساسیت به تشعشعات حاصل از پرتو های نور خورشید
• قابلیت تشخیصِ تمامی انواع حوادث آتش سوزی

معایب:

• حساسیت به تشعشعات ناشی از جوشکاری، صاعقه، اشعه x و…
• احتمال ایجاد اختلال در عملکرد دتکتور در محیط های مرطوب

 

5. دتکتور شعله IR/UV

 

دتکتور شعله IR/UV، می تواند تشعشعاتی که در نواحی فرابنفش و فروسرخ هستند را تشخیص دهد. به همین دلیل، استفاده از این دتکتور سبب می شود تا احتمال فعال شدنِ آژیر خطر به صورت کاذب، تا حد زیادی کاهش یابد. در مجموع، مزایا و معایب استفاده از دتکتور شعله IR/UV، عبارتند از؛

مزایا:

• عکس العملِ بسیار سریع در تشخیص حادثه آتش سوزی
• عدم حساسیت به تشعشعات ناشی از نور خورشید، صاعقه، جوشکاری و…

معایب:

• عدم توانایی در تشخیص آتش سوزی های کربنی
• عدم توانایی در تشخیص آتش سوزی هایی که تابش آنها تنها در ناحیه فروسرخ و یا تنها در ناحیه فرابنفش است
• حساسیت به رطوبت و گاز (رطوبت و گاز هایی خاص، می توانند عملکرد این دتکتور را با اختلال مواجه کنند)

دتکتور شعله چیست و چه عواملی بر قیمت آن تاثیر دارد

 

دتکتور شعله یا Flame Detector دستگاهی است که طراحی شده تا شعله‌های آتش را تشخیص دهد. این دستگاه‌ها به طور معمول در سیستم‌های اعلان حریق و کنترل ایمنی به کار می‌روند تا به طور خودکار شعله‌های آتش را تشخیص داده و سیگنال هشدار را به سیستم ارسال کنند. دتکتورهای شعله برای جلوگیری از گسترش آتش در محیط‌های مختلف از جمله صنعتی، تجاری و صنایع نفت و گاز استفاده می‌شوند.

 

عواملی که ممکن است بر قیمت دتکتورهای شعله تاثیر داشته باشند

 

دتکتور شعله در انواع مختلفی مانند ماوراء بنفش، فروسرخ و ترکیبی (ترکیبی ماوراء بنفش و فروسرخ) و مدل‌های مختلف دیگر عرضه می‌شوند. هر نوع دتکتور شعله دارای ویژگی‌ها و کاربردهای مخصوص به خود است که می‌تواند قیمت را تحت تاثیر قرار دهد. حساسیت و دقت دتکتور در تشخیص شعله‌ها مهم است. دستگاه‌های با دقت بالاتر معمولاً قیمت بالاتری دارند.

تکنولوژی‌های مختلفی برای تشخیص شعله در دتکتور شعله استفاده می‌شوند. این تکنولوژی‌ها می‌توانند تاثیر مهمی در عملکرد و قیمت دستگاه داشته باشند. برخی دتکتورهای شعله دارای قابلیت‌های ویژه‌ای مانند تشخیص شعله در محیط‌های خاص یا مقاومت در مقابل تداخلات نوری می‌باشند که ممکن است قیمت را تحت تاثیر قرار دهند. برندها و کیفیت ساخت تأثیر قابل توجهی بر قیمت دستگاه دارد. دستگاه‌های تولید شده توسط برندهای معتبر معمولاً با کیفیت بالاتری ساخته می‌شوند. دتکتور شعله ای که با استانداردهای مربوطه تایید شده‌ است، از نظر کیفیت و عملکرد مطمئن‌تر می باشد و ممکن است به قیمت آنها افزوده شود.

برخی دتکتورهای شعله به تجهیزات جانبی مانند پنل‌های کنترل اتصال دارند. هزینه تجهیزات جانبی نیز می‌تواند در محاسبه قیمت منظور شود. خرید به تعداد بیشتر ممکن است منجر به تخفیف قیمت شود. شرایط بازار، اقتصاد و تقاضا و عرضه نیز می‌توانند قیمت را تحت تأثیر قرار دهد. به طور کلی، قیمت دتکتورهای شعله تحت تأثیر ترکیبی از این عوامل قرار می‌گیرد. بهتر است با مطالعه و مقایسه دقیق انواع و برندهای مختلف، بهترین انتخاب را برای نیازهای خود انجام دهید.

 

خرید دتکتور شعله

 

برای خرید دتکتور شعله، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

قبل از خرید دتکتور شعله، نیازهای خود را مشخص کنید. این شامل نوع محیط (صنعتی، تجاری و غیره)، نوع شعله‌ای که قصد تشخیص آن را دارید (مثلاً شعله باز یا شعله مخفی) و دقت تشخیص می‌شود. به تحقیق در مورد دتکتورهای شعله بپردازید. از ویژگی‌ها، نوع تکنولوژی تشخیص، دقت، نوع شعله، برند‌ها، قیمت‌ها و نظرات مشتریان آگاه شوید. اگر نیاز به راهنمایی دقیق‌تر دارید، می‌توانید با متخصص‌های حوزه ایمنی و اطفاء حریق مشورت کنید تا بهترین دتکتور برای شرایط خاص شما را پیشنهاد دهند.

دتکتور شعله

آتش‌سوزی و انفجار یکی از خطرات رایج در صنایع شیمیایی و پالایشگاه‌ها است. نشت و انتشار غیرمنتظره‌ی مایعات و گازهای اشتعال‌پذیر زمانی که با هوا ترکیب شود، می‌تواند باعث انفجارهای مهیب شود و خسارت‌های جانی و مالی زیادی با خود به همراه آورد. دتکتورهای شعله (یا ردیاب‌های شعله‌سنج، Flame Detectors) می‌توانند بااعلام هشدار در زمان ایجاد آتش‌سوزی، ایمنی فرآیندهای مربوط به مواد قابل اشتعال را افزایش دهند.

به این ترتیب، دتکتور شعله با هشدار اولیه به ایمنی افراد کمک می‌کند. اگر بخواهیم به بعضی از صنایعی که در آن‌ها flame detector به کار می‌رود اشاره کنیم باید از کاربردهای صنعتی و تجاری مثل خط لوله نفت و گاز، اطراف توربین‌ها، سکوهای نفتی، کنار تجهیزات تولید خودرو، آشیانه صنایع هوایی، صنایع تولیدات نظامی، تسلیحات هسته‌ای و غیره و غیره نام ببریم. امروزه البته کاربرد و فروش دتکتور شعله به صنایع نظامی و کلان خلاصه نمی‌شود. بلکه در ساختمان‌ها و برج‌های مدرن مسکونی، تجاری و حتی تفریحی نیز کاربرد دارد.

برای اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله می‌توانید با مشاوران مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید. این مرکز به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله فعالیت می‌کند.

(در مورد لوله آتش نشانی در فایرفایت مطالعه کنید.)

انتخاب دتکتور شعله مناسب

با این حال، معمولا در مورد انتخاب دتکتور شعله مناسب و محل قرار دادن آنها برای پوشش‌دهی بهتر، سردرگمی و ابهام وجود دارد. این سردرگمی تا حدودی به خاطر طیف گسترده‌ی مواد قابل اشتعال است، یک منطقه‌ی واحد ممکن است شامل چندین نوع متفاوت از مواد قابل احتراق باشد. علاوه بر این، پیشرفت و توسعه‌ی فن‌آوری‌های جدید مانند تصویربرداری بصری شعله و تشخیص الگویی، درحالی که باعث بهبود اثربخشی تشخیص حریق شده، عدم اطمینان در مورد انتخاب دتکتور شعله‌ی مناسب را نیز ایجاد کرده است.

آنچه انتخاب دتکتور مناسب را تعیین می‌کند کاربری است نه فن‌آوری تشخیص دتکتور. ما در ادامه‌ی این مطلب در مورد دتکتورهای شعله و معیارهای انتخاب دتکتور مناسب نکاتی را بیان خواهیم کرد. بعلاوه اینکه برای خرید دتکتور شعله و اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله نیز می‌توانید به فروشگاه اینترنتی آرات به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله سر بزنید.

معرفی دتکتور شعله اعلام حریق

قیمت و خرید دتکتور شعله از مرکز اعلام حریق آرات

قیمت دتکتور شعله معمولی (non-ex proof flame detector) بنا به برندی که دارد بین 110 تا 260 پوند است. از سوی دیگر، قیمت دتکتور شعله ضد انفجار (ex-proof flame detector) هم از این گران‌تر بوده و بنا به تولیدکننده و برند خود می‌تواند از 300 تا 700 پوند قیمت داشته باشد. برای اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله و قیمت انواع سیستم‌های اعلام حریق می‌توانید به صفحه‌ی قیمت سیستم اعلام حریق رجوع کنید. همچنین لیست قیمت انواع سیستم‌های اعلام حریق با کیفیت ایرانی را می‌توانید در صفحات زیر چک کنید.

برای دریافت مشاوره و خرید سیستم‌های اعلام حریق و دتکتورهای شعله می‌توانید با مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید که به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله فعالیت می‌کند.

 تماس با مشاوران مرکز اعلام حریق آرات

تکنولوژی‌های تشخیص حریق و دتکتورهای تشخیص شعله

اکثر تکنولوژی‌های تشخیص آتش بر شناسایی گرما، دود یا شعله، یعنی سه ویژگی اصلی آتش تمرکز دارند. همه‌ی این ویژگی‌ها می‌توانند از منابع دیگری به غیر از آتش باشند، منابعی مانند گرمای لوله‌های بخار، ذرات معلق در هوا و نور خورشید. سایر عوامل و فاکتورها با پوشاندن مشخصه‌های مورد نظر، فرآیند کشف آتش را مخدوش می‌کنند.

بعلاوه،دود و حرارت حاصل از آتش می‌تواند بسیار سریع پراکنده شود یا آنقدر آهسته پراکنده شود که فرآیند شناسایی حریق به تاخیر بیفتد. در مقابل، از آنجایی که دتکتور شعله یک دستگاه نوری است در کمتر از یک ثانیه می‌تواند به شعله‌های آتش پاسخ دهد. این کیفیت نوری همچنین باعث محدودیت استفاده از دتکتورهای شعله می‌شود چرا که همه‌ی آتش‌سوزی‌ها دارای شعله نیستند. برای اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله با مشاوران مرکز آرات تماس بگیرید. مرکز اعلام حریق آرات به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله در خدمت مشتریان است.

همانند سایر تجهیزات تشخیص حریق، استفاده از دتکتور شعله باید متناسب با محیط و خطرات موجود در آن باشد.

(با سیستم اطفا حریق کالن آشنا شوید.)

تکنولوژی تشخیص حریق در دتکتور شعله

دتکتور شعله چیست؟

دتکتورهای شعله را می‌توان اولین خط دفاعی تاسیسات در برابر آتش دانست. این دتکتورها، سنسورهایی هستند که برای تشخیص سریع حریق طراحی شده‌اند و بنابراین می‌توانند در سریع‌ترین زمان ممکن به آتش واکنش نشان دهند. به طور معمول، یک دتکتور شعله صرفا وجود آتش را تشخیص نمی‌دهد، بلکه سیستم‌های حفاظت و اطفای حریق را نیز فعال می‌سازد که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • به صدا درآوردن آژیرهای هشدار سیستم اعلام حریق
  • هشدار به سیستم نظارت مرکزی و اولین پاسخ‌دهندگان
  • فعال کردن سیستم‌های اطفای حریق مانند اسپرینکلر آتش نشانی و سایر خاموش‌کننده‌ها
  • غیرفعال کردن خطوط بنزین و گاز

امروزه 4 تکنولوژی دتکتور شعله قالب در جهان وجود دارد که می‌توانند شعله را به طور کامل حس و ثبت کنند: ماورای بنفش (UV)، ماورای بنفش/مادون قرمز، مادون قرمز چندطیفی (MSIR) و تصویربرداری شعله. لیست قیمت دتکتور شعله با توجه به نوع دتکتور و برند آن متفاوت است که می‌توانید از نمایندگی فروش دتکتور شعله در این مورد اطلاعات کافی را کسب کنید.

مبنای کار 4 نوع تکنولوژی دتکتورهای شعله یکسان است: شناسایی جریانِ UV، مرئی و مادون قرمزی که در شعله‌ها موجود است و عمل متفاوت براساس آن.

(در صفحه اعلام حریق متعارف می‌توانید با این سیستم آشنا شده و برای خرید اقدام کنید.)

دتکتور شعله یا flame detector

انواع دتکتور شعله

همانطور که گفتیم 4 نوع مختلف از دتکتورهای شعله وجود دارد. اما نکته‌ی مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که همه‌های آنها مشابه هم نیستند! برندها و مدل‌های مختلفی از این سنسورهای تشخیص شعله در بازار وجود دارد و اگرچه همه‌ی آنها برای هدفی یکسان یعنی تشخیص آتش‌سوزی کار می‌کنند، اما عملکرد و واکنش به خطرات خاص در هر کدام می‌تواند متفاوت باشد. بعلاوه اینکه همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، لیست قیمت دتکتور شعله بر اساس نوع دتکتور و سنسورهای آن متفاوت است. در این مورد می‌توانید از مرکز اعلام حریق آرات به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله اطلاعات لازم را دریافت کنید.

دانستن جزئیات در مورد هر یک از انواع دتکتور شعله از آنجایی حائز اهمیت است که می‌تواند به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت داشته باشد.

(در مورد شستی اعلام حریق بیشتر بدانید.)

معرفی انواع دتکتورهای شعله

دتکتور شعله مادون قرمز (Infrared (IR) Flame Detectors)

سنسورهای تشخیص شعله مادون قرمز (IR) تابش‌های IR را مشاهده می‌کنند. گازهای داغی که از آتش ساطع می‌شود، الگوهای منحصربفردی در طول موج‌های IR ایجاد می‌کند که می‌توان آنها را در یک دوربین تصویربرداری حرارتی در آشکارساز، دریافت کرد. گفته می‌شود دتکتورهای شعله مادون قرمز، پیش از آنکه بتوانند آتش را حس کنند و به آن پاسخ بدهند، به حرکت سوسو زدن شعله نیاز دارند. لیست قیمت دتکتور شعله مادون قرمز را می‌توانید از نمایندگی فروش دتکتور شعله دریافت کنید.

دتکتور شعله مادون قرمز (یا فروسرخ) سال‌هاست که در دسترس است با این حال تنها در چند وقت اخیر است که این تکنولوژی امکان شناسایی و دقیق شعله را فراهم کرده است. دو نوع دتکتور شعله IR وجود دارد: تک فرکانس و طیف چندگانه.

دتکتور شعله مادون قرمز بیشتر در معرض آلارم کاذب است؛ به این خاطر که گازها و سطوحی که توسط آتش داغ نشده‌اند (مانند اجاق‌ها، لامپ‌های حرارتی و غیره) می‌توانند باعث واکنش این سنسورها شوند.

(از صفحه کابل اعلام حریق بازدید کنید.)

دتکتورهای شعله دتکتور تک فرکانس (Infrared Single Frequency Flame Detector)

دتکتور شعله مادون قرمز تک فرکانس به باند باریک تابش در محدوده‌ی 4.4 میکرون حساس است که یک باند انتشار غالب برای شعله‌های آتش‌سوزی‌های هیدروکربنی است. دتکتورهای تک فرکانسی از یک سنسور پیروالکتریک (pyroelectric) استفاده می‌کنند که به تغییر در شدت تابش IR واکنش نشان می‌دهد. علاوه بر این، این دتکتورها دارای یک فیلتر عبور باند با فرکانس پایین هستند که پاسخ آنها به فرکانس‌هایی که ویژگی یک آتش سوسوزن است را محدود می‌کند. برای دریافت لیست قیمت دتکتور شعله با نمایندگی فروش دتکتور شعله آرات تماس بگیرید.

دتکتور شعله مادون قرمز در واقع نوعی دتکتور شعله است که دامنه تشخیص شعله در آن به میدان انواع مادون قرمز خلاصه می‌شود. گازهای داغ دارای الگوی خاصی در نواحی مادون قرمز هستند که فقط یک دوربین تصویربرداری گرمایی (TIC) است که می‌تواند آن را ثبت کند؛ این دوربین، نوعی دستگاه ترموگرافیک است. منبع آلارم‌ها یا هشدارهای احتمالی اشتباه هم می‌توانند دیگر سطوح با حرارت بالا در آن ناحیه باشند.

فرکانس معمولی که یک دتکتور تک‌فرکانسی مادون قرمز به آن حساس است و واکنش نشان می‌دهد، در طیف 4.4 میکرومتر قرار می‌گیرد. زمانِ معمول مورد نیاز هم عددی بین 3 تا 5 ثانیه است.

(در صفحه اعلام حریق آدرس پذیر با این سیستم‌ها آشنا شده و برای خرید اقدام کنید.)

دتکتور شعله مادون قرمز تک فرکانس

نقاط قوت دتکتور شعله مادون قرمز – تک فرکانسی

  • ایمنی در برابر آلودگی‌های نوری مانند روغن، گرد و غبار و خاک
  • پاسخگویی بالایزیر 30 میلی‌ثانیه در برخی از برندها
  • عدم حساسیت به نور خورشید، جوشکاری، صاعقه، اشعه‌ی ایکس، جرقه و غیره.

محدودیت استفاده از دتکتور شعله مادون قرمز – تک فرکانسی

  • نامناسب برای کشف و تشخیص حریق‌های غیر کربنی
  • باران، برف و بخار آب می‌توانندمانع از تشخیص صحیح لنزهای آشکارساز شوند.
  • ممکن است در مقابل برخی منابع، اشعه‌‌ی مادون قرمز در فواصل و شرایطی خاص خطا کنند.
  • برخی از برندها به منابع مادون قرمز تعدیل‌شده پاسخ خواهند داد.

دتکتور شعله طول موج متعدد (Infrared Multi Spectrum Flame Detectors)

این نوع دتکتور شعله دارای سه سنسور است که هر کدام به فرکانس تابشی متفاوتی حساس هستند. تابش مادون قرمز ساطع شده از یک آتش‌سوزی هیدروکربنی معمولی در طول موج پذیرفته شده‌ی یک حسگر شدیدتر از دو حسگر دیگر است. مدارهای الکترونیکی در این دتکتور شعله، تفاوت شدت سه سنسور را تعیین می‌کند. برای اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله مادون قرمز با نمایندگی فروش دتکتور شعله در ارتباط باشید.

دتکتورهای چند فرکانس با تحلیل دامنه‌های مختلفکه توسط هر یک از حسگرها به صورت مجزا تشخیص داده می‌شود، عمل می‌کند. لذا زمان تشخیص آنها طولانی‌تر و خطای آنها کمتر است.

نقاط قوت دتکتور مادون قرمز – طول موج متعدد

  • ایمن در برابر آلارم‌های کاذب
  • پاسخ به آتش در حضور تابش بدنه سیاه مادون قرمز در برخی از برندها
  • دامنه‌ی تشخیص طولانی (تا 60 متر برای برخی از آتش‌سوزی‌ها)

محدودیت استفاده از دتکتور شعله مادون قرمز – طول موج متعدد

در مقایسه با دتکتور شعله تک فرکانسی، زمان پاسخگویی در این نوع دتکتور طولانی‌تر است. دتکتورهای مادون قرمز یا فروسرخ به اکثر آتش‌سوزی‌های هیدروکربنی (مایعات، گازها و جامدات) حساس هستند. آتش‌سوزی‌هایی مانند سوختن فلزات، آمونیاک، هیدروژن و گوگرد مقدار قابل توجهی IR در محدوده‌ی حساسیت دتکتور شعله‌ی مادون قرمزساطع نمی‌کنند تا آلارم هشدار به صدا درآید. دتکتورهای فروسرخ مناسب برای کاربردهایی هستند که احتمال وقوع آتش‌سوزی‌های هیدروکربنی، غلظت بالای آلاینده‌های موجود در هوا و یا منابع تابش UV وجود دارد.

پیشنهاد می‌شود برای انتخاب دتکتور شعله ای مناسب و اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله ای از نمایندگی فروش دتکتور شعله مجاز مشورت بگیرید.

این نکته را باید در نظر داشته باشید که در صورت وجود اجسام داغ و احتمال ایجاد یخ روی دتکتور، باید از آن با احتیاط استفاده شود.

(از مطلب مخزن آب آتش نشانی بازدید کنید.)

دتکتور شعله فرابنفش (Ultraviolet Flame Detectors)

دتکتور شعله‌ی فرابنفش تشعشعات فرابنفش را شناسایی می‌کند. برای اینکار از یک لامپ خلاء دیود نوری گیگر-مولر (Geiger-Muller) استفاده می‌شود. دیود نوری باعث می‌شود برای هر فوتون فرابنفش که به منطقه‌ی فعال لامپ برخورد می‌کند، یک شوک جریان ایجاد شود. وقتی تعداد این شوک‌های جریان در واحد زمان، بیشتر از حد متعارف باشد حالت هشدار دتکتور فعال می‌شود. در نمایندگی فروش دتکتور شعله می‌توانید علاوه بر کسب اطلاعات در خصوص انواع دتکتور اعلام حریق، لیست قیمت دتکتور شعله را نیز دریافت کنید.

دتکتور شعله فرابنفش از یک لوله‌ی حسگراستفاده می‌کند که تابش ساطع‌شده در محدوده‌ی 1.000 تا 3.000 آنگستروم (یک ده میلیاردم متر) را تشخیص دهد. توجه به این نکته ضروری است که اشعه‌ی ماوراءبنفش خورشید که به زمین می‌رسد از 2.800 آنگستروم شروع می‌شود. اگر سنسور دتکتور دارای طیف وسیعی باشد، توسط اشعه‌ی خورشید تحریک می‌شود و به این معناست که تنها برای استفاده در محیط‌های داخلی مناسب است. سنسورهایی با طیف 1.800 تا 2.500 آنگستروم وجود دارد. تمام آتش‌سوزی‌ها، تابشی در این باند دارند، درحالی که تابش خورشید در این باند توسط جو زمین جذب می‌شود. در نتیجه، دتکتور شعله UV کورخورشیدی است.

ویژگی کور خورشیدی این است که این دتکتور می‌تواند در محیط‌های داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گیرد. در پاسخ به تابش اشعه‌ی فرابنفش که در باند باریک قرار می‌گیرد، سنسور یک سری پالس تولید می‌کند که توسط الکترونیک دتکتور به خروجی هشدار تبدیل می‌شود.

دتکتور شعله فرابنفش

نقاط قوت دتکتور شعله فرابنفش

  • قابلیت پاسخگویی به آتش‌سوزی‌های حاصل از هیدروکربن، هیدروژن و آتش‌سوزی فلزات
  • سرعت پاسخگویی بالا – زیر 10 میلی‌ثانیه
  • غیرحساس به اشعات خورشید

محدودیت‌های استفاده از دتکتورهای شعله فرابنفش

  • احتمال پاسخدهی و واکنش بهجوشکاری در بُرد طولانی
  • احتمال پاسخ به رعد و برق، اشعه‌ی ایکس، جرقه و غیره
  • برخی از گازها و بخارات مانع شناسایی شعله توسط دتکتور می‌شوند
  • برخی از دتکتورهای شعله UV دارای طیف شناسایی وسیع هستند که باعث می‌شود به اشعات خورشید نیز پاسخ داده و آلارم کاذب ایجاد کنند.

دتکتورهای شعله مرکب فرابنفش/ مادون قرمز IR/UV

دتکتورهای شعله فرابنفش/مادون قرمز (UV/IR) حسگرها را برای تشعشعات مادون قرمز و فرابنفش ادغام می‌کنند. این دو سنسور به صورت جداگانه عمل می‌کنند؛ با این حال، برخی مدارات و سیم‌کشی‌های اضافه شده به آشکارساز کمک می‌کند تا هر دو سیگنال را پردازش و ارزیابی کند. این ویژگی باعث می‌شود احتمال وقوع آلارم کاذب ناشی از هر کدام از سیگنال‌ها، از بین برود. به این ترتیب، دتکتور ترکیبی IR/UV دارای قابلیت بهتری برای رد آلارم‌های کاذب نسبت به دتکتورهای صرفا UV یا IR است.

در مورد کاربردهای این نوع دتکتور و دریافت لیست قیمت دتکتور شعله با مشاوران مرکز اعلام حریق تماس بگیرید. این مرکز به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله شما را راهنمایی خواهد کرد.

ایمنی تقویت شده در برابر آلارم‌های کاذب، استفاده از دتکتورهای شعله UV/IR در هر دو محیط داخلی و خارجی را امکان‌پذیر می‌کند. اما تشخیص آتش‌سوزی محدود به آتش‌هایی است که فقط اشعه‌ی UV و IR ساطع می‌کنند.

(با سیستم اطفا حریق فلیم گارد آشنا شوید.)

نقاط قوت دتکتور شعله ترکیبی

  • ایمنی بیشتر در برابر آلارم‌های کاذب
  • سرعت پاسخگویی بالا – زیر 500 میلی‌ثانیه
  • عدم حساسیت به نور خورشید، جوشکاری، صاعقه، اشعه‌ی ایکس، جرقه و غیره.

محدودیت‌های استفاده از دتکتور ترکیبی

  • غیرقابل استفاده برای آتش‌سوزی‌های کربنی
  • برخی از گازها و بخارات به خاطر کور کردن سنسور UV مانع تشخیص دتکتور می‌شوند.

از آنجایی که دتکتور شعله IR/UV دو نوع سنسور را به طور همزمان داراست، معمولا فقط آتش‌هایی را شناسایی می‌کند که هم اشعه‌ی فرابنفش و هم مادون قرمز ساطع می‌کنند. دتکتورهای UV تقریبا به همه‌ی آتش‌ها از جمله هیدروکربن (مایعات، گازها و جامدات)، فلزات (منیزیم)، گوگرد، هیدروژن و آمونیاک پاسخ می‌دهند. دتکتورهای IR معمولا تنها به آتش‌سوزی‌های هیدروکربن واکنش نشان می‌دهند.

از آنجایی که دتکتور شعله IR به سوختن فلزات، آمونیاک، هیدروژن و گوگرد حساس نیست، دتکتور ترکیبی به این آتش‌سوزی‌ها پاسخ نخواهد داد. این نوع دتکتور شعله برای استفاده در مواردی مناسب است که احتمال وقوع آتش‌سوزی هیدروکربنی وجود دارد و ممکن است منابع تابشی دیگری هم وجود داشته باشد (مانند اشعه‌ی ایکس، سطوح داغ و جوشکاری با قوس الکتریکی). این دتکتورها در حین جوشکاری با قوس الکتریکی پایدار می‌مانند.

دتکتور شعله ترکیبی IR/UV با زمان پاسخگویی سریع و میزان کم الارم‌های کاذب، بسیار قابل اعتماد و مطمئن است. برای خرید دتکتور شعله و اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله با نمایندگی فروش دتکتور شعله تماس بگیرید.

(از صفحه پنل اعلام حریق بازدید کنید.)

دتکتورهای شعله مرکب فرابنفش/ مادون قرمز

عملکرد دتکتور شعله مادون قرمز و ماورای بنفش

در همه‌ی دتکتورهای شعله از لامپ پر شده از گاز یا سلول نوری حساس استفاده می‌شود. تشعشعات ماورای بنفش موجب یونیزه شدن گاز داخل لامپ شده و جریان ضعیفی بین دو الکترود لامپ ایجاد می‌شود. این جریان توسط آمپلی‌فایر تقویت شده و موجب تحریک یک رله می‌شود.

آغاز واکنش در دتکتور حرارتی و دتکتور دودی به صورتی است که باید دود یا گرما به حدی برسند تا آشکارساز توان تشخیص شرایط را پیدا کند. بنابراین تاخیری بین شروع حریق و تشخیص آن توسط دتکتور به وجود خواهد آمد. این دامنه با توجه به فاصله و مواد درگیر حریق، بین ۴۰ تا ۳۰۰ ثانیه است.

برای اطلاع از قیمت دتکتورها از جمله لیست قیمت دتکتور شعله با نمایندگی فروش دتکتور شعله در ارتباط باشید.

آشکارساز شعله در واقع از یک جریان الکترونیکی به همراه یک دریافت‌کننده (رسیور) تابش‌های الکترومگنتیک (وابسته به نیروی مغناطیسی برق) تشکیل شده است. این دستگاه بنا به نوع طراحی که دارد، می‌تواند تابش‌های الکترومگنتیک را از یک یا چند طول موج تعریف‌شده ماورای بنفش یا مادون قرمز دریافت کند.

(از مطلب اعلام حریق خانه سالمندان بازدید کنید.)

نکات جایگذاری و نصب دتکتور شعله

همانند سایر دتکتورها، جایگذاری دتکتور شعله با توجه به محیطی که در آن بکار خواهند رفت، تعیین می‌شود. آنچه بنظر می‌رسد در یک نقشه محل مناسبی برای نصب دتکتور شعله باشد ممکن است در واقعیت مکان ضعیف و نامناسبی باشد. برخی از فاکتورهایی که باید در نصب دتکتور شعله به آن توجه شود عبارت است از:

  • زاویه‌ی دید دتکتور
  • دامنه‌ی تشخیص
  • موانع مانند تیرآهن، تیر، بالابر، سیستم تهویه‌ی هوا و سایر اشیاء جامد
  • تمام مناطق با ریسک آتش‌سوزی بالا باید حداقل با یک دتکتور پوشش داده شوند.
  • پوشش کافی دتکتور اطمینان ایجاد می‌کند که هیچ فضای خالی در پوشش نوری وجود نداشته باشد.
  • ارتفاع نصب بهینه برای دتکتور شعله تابعی از ارتفاع محلی است که بیشترین احتمال وقوع حریق را دارد.

نصب دتکتور شعله باید توسط افراد متخصص انجام شود. برای اینکار می‌توانید از نمایندگی فروش دتکتور شعله اطلاعات لازم را کسب کنید. بعلاوه لیست قیمت دتکتور شعله را نیز از این مراکز بخواهید.

میدان و زاویه دید برای نصب دتکتورهای شعله

از آنجایی که دتکتورهای شعله تجهیزات نوری هستند برای تشخیص دقیق شعله باید دید بدون مانعی از منطقه داشته باشند. اساسا میدان دید این دتکتورها به صورت مخروطی شکل است و زاویه‌ی دید از 90 تا 120 درجه متغیر است. حساسیت این دتکتور در لبه‌های مخروط کمتر است و به همین خاطر ممکن است لبه‌ها نقاط کور در نظر گرفته شوند. اگر آتش در لبه‌های مخروط اتفاق بیفتد به شرطی توسط دتکتور شعله تشخیص داده می‌شود که بزرگتر از آتش‌های مرکز مخروط باشد.

ماهیت آتش و نحوه نصب دتکتور شعله‌ای

بعلاوه برای راه‌اندازی و نصب دتکتورهای شعله لازم است به ماهیت آتش، منطقه‌ی تحت حفاظت، شرایط آب و هوایی، قابلیت‌ها و محدودیت‌های دتکتور و نیاز کاربر توجه کرد. برای مثال انتخاب بین هشدار سریع‌تر یا مصونیت در برابر آلارم‌های کاذب و یا قابلیت تشخیص انواع مختلف سوخت‌ها یا تمرکز روی یک سوخت باید از پیش مشخص شده باشد. در خصوص این مسائل می‌توانید از نمایندگی فروش دتکتور شعله اطلاعات کافی را کسب کنید. لیست قیمت دتکتور شعله اعلام حریق را نیز از مرکز اعلام حریق بخواهید.

در انتخاب یک دتکتور شعله موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • نقاط بالقوه‌ی وقوع آتش‌سوزی
  • حداکثر و حداقل فاصله‌ی تشخیص مورد نیاز
  • سرعت پاسخگویی
  • شرایط آب‌وهوایی
  • کلیه‌ی سوخت‌های احتراق‌پذیر
  • منابع تشعشعات مزاحم

نکات جایگذاری و نصب دتکتورهای شعله

موانع تشخیص دتکتور شعله

محیط‌های صنعتی اغلب دارای عناصری هستند که می‌توانند مانعی برای کارکرد دتکتور شعله باشند. برای مثال، جمع شدن یخ روی لنز دتکتور شعله IR دامنه‌ی تشخیص آن را محدود می‌کند. جمع شدن روغن روی دتکتور شعله UV دامنه‌ی دید آن را کاهش می‌دهد. موانع دیگر مانند لوله‌ها، پارتیشن‌بندی‌ها، تهویه‌ی هوا و غیره منطقه‌ی دید نوری را مسدود خواهند کرد. اگر آتش‌سوزی در سوی دیگر پارتیشن شروع شود، قابل تشخیص برای دتکتور شعله نیست.

در مورد نکات نصب و جلوگیری از ایجاد مانع می‌توانید از نمایندگی فروش دتکتور شعله اطلاعات کافی را کسب کنید. برای اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله با مشاوران مرکز اعلام حریق ارات تماس بگیرید.

(با انواع کپسول آتش نشانی آشا شوید.)

سرعت پاسخگویی دتکتور شعله چقدر باید باشد؟

دتکتورهای شعله UV می‌توانند با سرعت 10 میلی‌ثانیه به آتش پاسخ دهند. پاسخگویی انواع دیگر دتکتور شعله مانند IR و ترکیبی IR/UV بین یک تا 5 ثانیه طول می‌کشد. لازم به ذکر است که همه‌ی دتکتورهای شعله موجود دارای ویژگی‌ها و سطح محافظت یکسان نیستند و ملاحظات مهم دیگری هست که باید در نظر گرفته شو. از جمله این ملاحظات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • باند فرکانس – یک باند گسترده‌ی فرکانس، آلارم‌های کاذب بیشتری به همراه خواهد داشت.
  • محدوده – دتکتور شعله در چه محدوده‌ای آتش‌سوزی را تشخیص می‌دهد.
  • زاویه دید – در چه فاصله و زاویه دید، آتش شناسایی می‌شود.
  • مخروط دید یا Cone of Vision – آیا دتکتور در محدوده‌ی 90 درجه عملکرد مشابهی خواهد داشت؟
  • یکپارچگی نوری – دتکتور شعله چطور سنسور و لنز را مانیتور می‌کند؟
  • قابلیت سرویس‌دهی – آیا می‌توان دتکتور را در محل سرویس کرد و یا نیاز به بازگشت به شرکت سازنده دارد؟
  • ساختار و نصب دتکتور شعله – آیا ساختار دتکتور شعله برای مناطق پرخطر مناسب است؟ آیا براکت پایه‌ی نصب دتکتور حرکت کافی دارد تا از هدایت سنسور به منبع اطمینان حاصل شود؟
  • نشانگر – آیا دتکتور شعله مورد نظر دارای نشانگر بصری روی صفحه هست؟
  • گرمایش – آیا دتکتور دارای نور گرمایشی برای جلوگیری از یخ‌زدگی است؟
  • تمایز – آیا دتکتور دارای ظرفیت الکترونیکی برای تشخیص و تمایز بین انتشار جسم سیاه، پدیده‌ی سوسوزدن و شعله‌ی آتش است؟

برای اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله با مرکز اعلام حریق آرات در ارتباط باشید. این مرکز به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله و سایر تجهیزات اعلام حریق فعالیت می‌کند.

(از مطلبی که در مورد هوزریل آتش نشانی نوشته‌ایم، بازدید کنید.)

سرعت پاسخگویی دتکتور شعله

کاربرد دتکتورهای شعله

دتکتور شعله یکی از گران‌ترین و در عین حال کم‌خطاترین انواع آشکارسازها است. کاربرد آن بیشتر در نواحی صنعتی و مکان‌هایی است که حساسیت بسیار بالا دارند. انواع آشکارسازهای شعله بسته به ناحیه‌ای که در آن استفاده می‌شوند به دو دسته متفاوت تقسیم می‌شوند:

  • دتکتورهای شعله با امکان استفاده در نواحی با خطر انفجار
  • دتکتورهای شعله معمولی

امکان استفاده از دتکتورهای مشترک UV/IR در محیط‌های بیرونی نیز وجود دارد. استفاده و کاربردهای معمول از دتکتور شعله معمولا در شرایط زیر انجام می‌شود:

  • هرجایی که مواد بسیار قابل احتراق وجود داشته باشد.
  • در مواردی که نیاز به واکنش فوری به شعله وجود داشته باشد.
  • هر جایی که مناطق بدون نظارت به حفاظت خودکار از آتش نیاز دارند
  • هر جایی که سرمایه‌گذاری کلان انجام شده و باید از آن محافظت شود.

برای خرید سنسور تشخیص شعله، اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله و خرید دتکتور شعله، به اعلام حریق آرات رجوع کنید. این مرکز، به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله و سایر تجهیزات اعلام و اطفا حریق فعالیت می‌کند.

مثال‌هایی از کاربرد دتکتورهای شعله در پالایشگاه‌ها، ترمینال‌های بارگیری بنزین، آشیانه‌ی هواپیما، ایستگاه‌های پمپاژ خط لوله، غرفه‌های اسپری رنگ خودرو، تاسیسات تولید مهمات، سلول‌های آزمایش موتور جت، سکوهای حفاری و غیره می‌شود. 

(در فایرفایت بخوانید: پرشر سوئیچ چیست؟)

کاربرد دتکتورهای شعله

مزیت دتکتورهای شعله نسبت به دتکتورهای حرارتی و دودی

به محض به وجود آمدن شعله و تابش، جریان و فرکانس حسگر در یک میلیونیوم ثانیه تغییر کرده و موجب واکنش می‌شود؛ اما با وجود تایمر داخلی در این گونه دتکتورها سرعت واکنش به ۲ تا ۱۰ ثانیه می‌رسد که این مقدار هنوز هم بسیار کمتر از سرعت واکنش دتکتورهای دودی و حرارتی است. در محوطه‌های باز یا نیمه باز حرکت تند هوا یا باد می تواند مانع از رسیدن دود یا گرما به حسگر آشکارساز شود.

اما حسگرهای شعله که بر اثر امواج الکترومغناطیسی تحریک می‌شوند، تحت تاثیر عواملی مانند باد قرار نمی‌گیرند. لذا دتکتورهای مادون قرمز در فضاهای بسته و آشکارسازهای ماورای بنفش برای هر دو فضای باز و بسته کاربرد دارند. مرکز اعلام حریق آرات لیست قیمت دتکتورهای دودی را در اختیار شما قرار می‌دهد. ضمنا می‌توانید لیست قیمت دتکتور شعله را نیز از این مرکز دریافت کنید که به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله فعالیت می‌کند.

مقایسه دتکتورهای شعله با دتکتورهای حرارتی و دودی

نکات کلیدی در انتخاب دتکتور شعله

دتکتورهای شعله به تابش حاصل از شعله‌های آتش پاسخ می‌دهند، بنابراین اولین و مهم‌ترین نکته در انتخاب دتکتور شعله این است که بدانید آنها به طور دقیق و قابل اعتماد شعله را تشخیص می‌دهند. دتکتورها باید متناسب با نوع خطر باشند و پاسخ‌های طیفی دستگاه باید با انتشار طیفی شعله‌های آتش همخوانی داشته باشد. برای دریافت لیست قیمت دتکتور شعله و آشنایی با نکات مهم برای انتخاب و خرید دتکتور شعله با مرکز اعلام حریق آرات در ارتباط باشید که به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله فعالیت می‌کند.

انواع دتکتور شعله از نظر قابلیت با یکدیگر متفاوت هستند و هر نوع مزایا و محدودیت‌هایی دارد. برای انتخاب دتکتور شعله مناسب باید متغیرهای عملکردی متفاوت را در نظر بگیرید.

(با کپسول آتش نشانی پودر و گاز آشنا شوید.)

دامنه‌ی دتکتور و زمان پاسخگویی

در مورد دتکتور شعله باید حداکثر فاصله‌ای که قادر به تشخیص شعله‌های آتش است، بر اساس نوع سوخت و مقدار زمانی که دستگاه برای جمع‌آوری، پردازش و گزارش نیاز دارد، بدانید. پاسخگویی باید سریع و دقیق باشد و مطابق استاندارد ایمنی تشخیص آتش EN 54-10 این زمان حدود 30 ثانیه در نظر گرفته می‌شود. در نمایندگی فروش دتکتور شعله، علاوه بر دریافت اطلاعات لازم در خصوص نکات نصب، می‌توانید لیست قیمت دتکتور شعله را نیز مشاهده کنید.

برای بهترین نتیجه لازم است برای هر دستگاه به دنبال پوشش وسیع و کوتاه‌ترین زمان برای تشخیص شعله باشید. دتکتور شعله را بالا و در لبه‌ها و گوشه‌های اتاق قرار دهید.

کمترین میزان آلارم‌های کاذب

دتکتور شعله باید احتمال آلارم‌های کاذب از منابع غیر آتشی را تا حد ممکن کاهش دهد. یک آلارم و هشدار کاذب ممکن است باعث خاموش شدن و تخلیه‌ی سیستم و همینطور تحقیقات شرکت یا مقام محلی صلاحیت‌دار شود. شروع مجدد یک فرآیند می‌تواند ساعت‌ها یا ماه‌ها زمان بگیرد، به ویژه هنگامی که شرایط ایمنی کیفی، محیطی و تنظیمات ایمنی درنظر گرفته شود. علاوه بر این، آلارم‌های کاذب منجر به هدر رفتن تلاش افراد و متوقف شدن کارها خواهد شد.

برای جلوگیری از ایجاد آلارم کاذب، لازم است نصب این تجهیزات توسط افراد متخصص انجام شود. اطلاعات لازم در خصوص نصب و لیست قیمت دتکتور شعله را از نمایندگی فروش دتکتور شعله دریافت کنید.

قرار دادن دتکتور شعله در مکان‌های مناسب‌تر، کاهش تنظیمات حساسیت و افزایش تنظیم تاخیر آنها می‌تواند با کاهش آلارم‌های کاذب همراه باشد.

(در مورد عملکرد و کاربرد کپسول آتش نشانی آب و گاز مطالعه کنید.)

میدان یا گستره‌ی دید دتکتور شعله

اکثر دتکتورهای شعله دارای دید افقی 90 تا 120 درجه هستند. میدان‌های دید گسترده معمولا برای محافظت از ماژول‌های بسته مناسب هستند که در صورت بسته شدن می‌توانند پوشش منطقه در فواصل طولانی را محدود کنند. دتکتور شعله را بالاتر از سطح زمین قرار دهید تا دید خوبی نسبت به منطقه‌ی موردنظر داشته باشد.

از نمایندگی فروش دتکتور شعله در خصوص میدان دید دتکتورها و عملکرد آنها در محیط‌های مختلف، مشورت بگیرید. ضمنا شما می‌توانید برای خرید دتکتور شعله و اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله با مرکز اعلام حریق آرات در ارتباط باشید.

نکات انتخاب دتکتور شعله مناسب

فاکتورهای محیطی

دتکتورهای شعله باید در یک گستره‌ی دمایی وسیع کار کنند. باید محدودیت‌های دمای بالای محیطی را برای دستگاه‌های نصب شده درون کمپرسورها و یا توربین در نظر بگیرید. بعلاوه، شعله و انعکاس شعله می‌تواند بر روی انواع خاصی از دتکتورهای شعله مانند دتکتور شعله مادون قرمز چند طیفی و دتکتور شعله UV/IR تاثیر بگذارد. در این خصوص از نمایندگی فروش دتکتور شعله مشورت بگیرید تا بتوانید دتکتور مناسبی با توجه به شرایط تهیه کنید. لیست قیمت دتکتور شعله را نیز از آرات بخواهید.

قابلیت‌های ارتباطی

نقش دتکتور شعله شروع پاسخ مناسب مانند اقدامات کنترل خودکار و ایجاد آلارم است. این مساله به ارتباط موثر خروجی‌ها مانند سیگنال آنالوگ 4–20-mA یا رله‌ی کنتاکت برای آلارم هشدار از راه دور یا نشانگر خطا بستگی دارد. پروتکل‌های ارتباطی دو طرفه مانند HART می‌تواند اطلاعات مروبط به پارامترها، پیکربندی دستگاه و تشخیص دستگاه را در دسترس سیستم مرکزی کنترل و نظارت قرار دهد. پیشنهاد می‌کنیم برای خرید و اطلاع از لیست قیمت دتکتور شعله با مشاوران مرکز اعلان حریق آرات تماس بگیرید.این شرکت به عنوان نمایندگی فروش دتکتور شعله و سایر تجهیزات اعلام و اطفا حریق در خدمت مشتریان است.

منبع مطلب

لیست قیمت برای مصرف کننده

برای با خبر شدن از تخفیف های همکاری با ما تماس بگیرین.

تماس برای اطلاع از تخفیف همکاری

برندهای اعلام حریق متعارف ایرانی

ارسال سریع
ارسال سریع
گارانتی کالا
گارانتی کالا
قیمت مناسب
قیمت مناسب

تخمین قیمت

اطلاعات شما با نام و شماره تماس ثبت شد.
مبلغ کل :
0 تومان
0 تومان

فرم تخمین هزینه اعلام حریق

برای تخمین حدودی هزینه پروژه اعلام حریق خود کافی است از فرم پیش‌رو، برند و تجهیزات مدنظر خودتان را معین کنید. برای اطلاع از قیمت‌های همکاری با ما تماس بگیرید.
تخمین هزینه اعلام حریق آدرس پذیر
برای اطلاع از قیمت تجهیزات اعلام حریق آدرس پذیر با همکاران ما در مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید. مرکز اعلام حریق آرات یکی از بزرگترین شرکت‌های فعال در زمینه‌ی عرضه تجهیزات اعلام حریق هوشمند در ایران است.

آخرین مطالب

اهمیت دریافت مشاوره آتش نشانی

1-    عنوان اصلی محتوا:   2-    کلمه کلیدی اصلی مشاوره آتش نشانی 3-    کلمه کلیدی مرتبط سیستم های اعلام و اطفاء حریق، سیستم های اعلام حریق، سیستم اطفاء حریق، سانحه…

اعلام حریق آرات
۲۰ اسفند ۱۴۰۲
3 دقیقه

معرفی قاب اسپرینکلر و اهمیت استفاده از آن

اسپرینکلر یکی از کاربردی ترین و مهم ترین تجهیزات اکثر سیستم های اطفاء حریق می باشد. این وسیله می تواند در هنگام افزایش حرارت در ساختمان، به صورت خودکار فعال…

اعلام حریق آرات
۲۰ اسفند ۱۴۰۲
3 دقیقه
دتکتور کابلی حرارتی

معرفی دتکتور کابلی حرارتی

با پیشرفت تکنولوژی و اختراع انرژی هایی مانندِ برق و گاز، زندگی بشر وارد عرصه جدیدی گردید اما استفاده صنعتی و خانگی از این انرژی ها، مشکلات و خطرات مختلفی…

اعلام حریق آرات
۱۷ اسفند ۱۴۰۲
3 دقیقه
نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم