بررسی انواع سیستم اطفاء حریق آبی
بررسی انواع سیستم اطفاء حریق آبی سیستم های اطفای حریق برای خاموش کردن آتش و کنترل گسترش آن طراحی شدهاند. این سیستمها به دو دسته کلی تقسیم میشوند: 1. سیستمهای…
پنل مرکزی اعلام حریق (Fire Alarm Control Panel) مغز سیستم اعلام حریق درنظر گرفته میشود که با بررسی کلیهی ورودیها ، خروجیها را نیز کنترل کرده و نیرو و تامین انرژی لازم برای کلیهی بخشها را بر عهده دارد . تکنولوژی مدارات بکاررفته در یک پنل مرکزی اغلب از نوع SMDاست. پنل مرکزی اعلام حریق با توجه به تعداد زونهای دستگاه دارای اندازه و سایز متفاوتی است و انتخاب یک پنل مرکزی اعلام حریق مناسب با توجه به مواردی مانند نوع کاربری، اندازهی ساختمان، تعداد مناطق و تجهیزات مورد نیاز برای اتصال انجام میگیرد. انواع مختلفی از پنلهای اعلام حریق در بازار به فروش میرسد که بر اساس ایرانی و یا خارجی بودن و نیز پارامترهای تخصصی فنی به دستههای زیر تقسیم میشوند.
پنلهای اعلام حریق متعارف یکی از قدیمیترین انواع تجهیزات سیستمهای اعلام حریق است. این پنلها طی سالهای متمادی تغییرات زیادی نداشتهاند اما همچنان توانستهاند محبوبیت خود را حفظ کند. کنترل پنلهای سیستم اعلام حریق متعارف در واقع مجموعهای از مدارهای به هم پیوسته هستند که به یک تابلوی کنترل مرکزی متصلند. هر مدار نیز نمایندهی یک زون یا منطقه است. بنابراین این سیستم نمیتواند محل دقیق حریق را اعلام کند؛ اما از طریق مدار آن زون یا منطقه میتوانید حدود محل حریق را ردیابی و برای اطفای آن اقدام کنید. به دلیل این دقیق نبودن (به لحاظ نمایش جای دقیق حریق) و همچنین قیمت کمتر و مقرون به صرفهتر بودن، این سیستم مناسب استفاده در ساختمانهای کوچک و به طور کلی پروژههای کوچک یا متوسط است.
سیستمهای اعلام حریق آدرسپذیر نیاز به پنل اعلام حریق آدرسپذیر دارند. پنلهای آدرسپذیر هوشمند هستند و به طور مداوم عملکرد سیستم را بررسی میکنند. پنل آدرسپذیر دارای یک نمایشگر LCD لمسی است و تمامی رویدادها روی این صفحه نمایش داده میشود. پنلهای آدرسپذیر از جهات متفاوتی شبیه کنترل پنلهای متعارف هستند اما یک تفاوت بسیار چشمگیر بین آنها وجود دارد. در سیستمهای اعلام حریق آدرسپذیر، دتکتورها و شستیها هر کدام آدرس منحصر به فرد خود را دارند و به این ترتیب با فعال شدن هر کدام از آنها میتوان محل دقیق وقوع خطر را تشخیص داد. بعلاوه در سیستمهای اعلام حریق آدرسپذیر، پنل اعلام حریق هوشمند میتواند هر کدام از دتکتورها و تجهیزات را زیر نظر داشته و خطاهای احتمالی آنها را مشخص کند. انعطاف بالای پنل آدرسپذیر امکان نظارت و کنترل بیشتر بر سیستم را فراهم میکند و به همین خاطر در پروژههای بزرگ مانند ساختمانهای تجاری، صنعتی، اماکن تفریحی و .. از این نوع پنل استفاده میشود.
پنلهای اعلام حریق متعارف و آدرسپذیر با همه ویژگیهای خود، به کابلکشی زیادی نیاز دارند تا بتوانند درست کار کنند. با این حال، به مرور، شاهد به بازار آمدن سیستم اعلام حریق بیسیم یا وایرلس هم هستیم. پنلهای مرکزی وایرلس همانگونه که از نامشان مشخص است، بدون نیاز به کابل و سیم کار میکنند و به جای تکیه بر قدرت کابلها، از قدرت امواج بهره میگیرند. بیسیم بودن و نصب راحت و بدون سیمکشی، استفاده از این نوع سیستم اعلام حریق را بسیار ساده میسازد. ویژگیهایی مانند حفظ ظاهر و نمای ساختمان بدون ایجاد تغییر، قابلیت تنظیم و انعطافپذیری بالا و همینطور کاهش هزینهها این نوع سیستم، پنل مرکزی اعلام حریق وایرلس را به یک گزینه بسیار مناسب و کاربردی تبدیل میکند.
شرکتهای ایرانی زیادی در زمینه تولید پنل اعلام حریق فعال هستند. بعضی از مشهورترین این شرکتها که به تولید پنلهای اعلام حریق متعارف میپردازند شامل موارد زیر است:
شرکت اعلام حریق تسلا
شرکت اعلام حریق زیتکس
شرکت اعلام حریق سایان
شرکت اعلام حریق سنس
شرکت اعلام حریق آریاک
شرکت اعلام حریق ایمن گارد
لازم به ذکر است که تنها شرکتی که توانسته برای پنلهای آدرسپذیر خود تاییدیه دریافت کند، شرکت زیتکس است. این پنلها مطابق با استانداردهای بینالمللی تولید شده و توانستهاند تاییدیههای سازمان استاندارد ملی ایران، سازمان آتشنشانی و همینطور Dedal اروپا را اخذ کنند.
در حال حاضر در ایران فعالیت برند خارجی اعلام حریق فایرگارد به گونهایست که میتوان از ادوات و تجهیزات آن در پروژهها ایمن سازی بر ضد حریق و اعلام حریق استفاده کرد. پنل اعلام حریق خارجی به دلیل قیمت بالاتری که دارد معمولا در اولویت اول پیمانکاران پروژهها قرار ندارد اما در مواقعی که کیفیت کار بدون در نظر گرفتن قیمت تمام شده اولویت پیدا میکند؛ پنلهای مرکزی خارجی نظیر پنل اعلام حریق فایرگارد در گزینههای در دسترس قرار میگیرد. قبلا در صفحه این برند توضیحات کاملی درباره تجهیزات اعلام حریق فایرگارد ارائه شده اما مهمترین مدل پنل اعلام حریق برند خارجی موجود در ایران پنل متعارف فایرگارد سری IQ در دو مدل 4 زون و 8 زون تولید میشود.
امروزه، الزام به کارگیری سیستمهای مختلف کشف و اعلام حریق در ساختمانهای مختلف به امری اجتنابناپذیر تبدیل شده است. در صورت غفلت از این بخش، خطرات زیادی متوجه امنیت ساختمان خواهد بود. سیستم اعلام حریق، سیستمی است که وقوع حریق در لحظات اولیه را تشخیص داده و اعلام میکند. پنل اعلام حریق (Fire alarm control panel) اصلیترین بخش در یک سیستم اعلام حریق است که ارتباط بین بخشهای مختلف را برقرار میسازد. بعضی از انواع پنلهای اعلام حریق، اطفا را هم همزمان انجام میدهند. مثلا پنل 1+3 اعلام و اطفا را به صورت یکپارچه انجام میدهند.
برای با خبر شدن از تخفیف های همکاری با ما تماس بگیرین.
مرکز اعلام حریق آرات در جایگاه نمایندگی رسمی و عاملیت فروش تجهیزات و ادوات سیستمهای اعلام حریق ایرانی و خارجی مستقر در تهران، آماده ارائه خدمات مشاوره و فروش تجهیزات اعلام حریق بویژه پنل اعلام حریق در برندهای مختلف، به همکاران محترم و مردم عزیز است. از مهمترین مزایای خرید محصولات اعلام حریق از مرکز آرات، برخورداری از قیمتهای مناسب و تخفیفهای خوبی است که به همکاران ارائه میگردد. چنانچه برای خرید محصولات نیاز به مشاوره دارید، همکاران ما در مرکز اعلام حریق آرات آماده پاسخگویی به احتیاجات شما هستند.
بررسی انواع سیستم اطفاء حریق آبی سیستم های اطفای حریق برای خاموش کردن آتش و کنترل گسترش آن طراحی شدهاند. این سیستمها به دو دسته کلی تقسیم میشوند: 1. سیستمهای…
انواع کابل های نسوز در سیستم اعلام حریق کابلهای نسوز در سیستمهای اعلام حریق در بازار ایران، کابلهای نسوز که برای سیستمهای اعلام حریق استفاده میشوند، اساساً به سه دسته…
لیست قیمت سیستم اعلام حریق سایان سیستم اعلام حریق سایان، در بین سایر محصولات سیستم اعلام حریق ایرانی که مورد تایید سازمان آتشنشانی هستند، دارای مناسبترین قیمت است. اما از…
اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم