فایرباکس یا جعبه آتش نشانی چیست؟

معرفی جعبه آتش نشانی

فایرباکس آتش نشانی یک ظرف جعبه مانند با اندازه‌ها، مدل‌ها و تجهیزات مختلف است که برای نگهداری تجهیزات اولیه آتش‌نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این جعبه معمولا در منازل مسکونی، آپارتمان‌ها، ادارات، کارخانه‌ها و انبارهای تولیدی نصب می‌شود و اولین ابزار مورد استفاده برای اطفای حریق است. در دسترس بودن جعبه‌ی آتش نشانی یا جعبه فایرباکس آتش نشانی می‌تواند نقش مهمی در اطفای حریق در لحظات اولیه داشته باشد. در ادامه‌ی این مطلب بیشتر در خصوص انواع فایر باکس آتش نشانی، مشخصات جعبه فایر باکس، خرید جعبه آتش‌نشانی و قیمت فایر باکس آتش نشانی صحبت خواهیم کرد.

جعبه آتش نشانی یا جعبه فایرباکس چیست؟

تجهیزات اطفای حریق مختلفی در ساختمان‌ها نصب و استفاده می‌شود که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. جعبه فایرباکس یا فایرباکس آتش‌نشانی یکی از تجهیزات پرکاربرد برای اطفای حریق در ساختمان‌ها است که به منظور بهره‌برداری از ذخایر آب و اطفای حریق در مراحل اولیه آتش‌سوزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نصب فایرباکس در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری، انبارها و سایر ساختمان‌ها و سایت‌هایی که امکان وقوع حریق وجود دارد، الزامی است. با نصب فایر باکس در این ساختمان‌ها می‌توان به محض مشاهده و تشخیص حریق با استفاده از شلنگ فایرباکس اقدام به اطفای حریق نمود و آتش را در مراحل اولیه‌ی آن مهار کرد.

جعبه آتش‌نشانی محفظه یا جعبه‌ای برای نگهداری از تجهیزاتی مانند قرقره، شلنگ آتشنشانی، نازل آتش‌نشانی و سایر اتصالات است که برای اطفای حریق بکاربرده می‌شوند.

(از مطلب سیستم اطفای حریق سقفی بازدید کنید.)

معرفی جعبه فایرباکس

هزینه خرید فایرباکس 

آپارتمان ها و خانه هایی که در گذشته ساخته می شدند، در برابر حادثه آتش سوزی مقاوم نبودند. به همین دلیل، وقوع حادثه فوق می توانست صدمات مالی و جانی جبران ناپذیری را در این قبیل ساختمان ها به همراه داشته باشد. در مقابل، ساختمان های مدرنی که اخیراً طراحی شده اند، به تجهیزات و لوازمِ اعلام و اطفاء حریق مجهز می باشند. این لوازم و تجهیزات، میزان صدمات مالی و جانی را به طرز قابل توجهی کاهش می دهند. یکی از کاربردی ترین و مهم ترین تجهیزات مورد استفاده در ساختمان های مدرن امروزی، فایرباکس یا جعبه آتش نشانی نام دارد. در این قسمت قصد داریم تا فاکتور های موثر در تعیین هزینه خرید فایرباکس را مورد بررسی قرار دهیم.

عوامل تاثیر گذار در تعیین هزینه خرید فایرباکس

فایرباکس ها در نمونه ها و مدل های مختلفی در بازار عرضه می شوند. هر کدام از این مدل ها، دارای ویژگی ها و امکانات خاصی می باشند و قیمت خرید آنها نیز بر اساس میزان امکانات‌شان تعیین می شود. در این بخش، امکانات و ویژگی های تاثیر گذار در تعیین هزینه خرید جعبه های آتش نشانی را بررسی خواهیم کرد؛

  1. مجهز بودنِ فایرباکس به یک کابین (جعبه آتش نشانی تک کابینه)

جعبه آتش نشانی تک کابینه، همانگونه که از نامش نیز مشخص است، تنها دارای یک کابین می باشد. درون این کابین، معمولا یک شیلنگ آتش نشانی و یک شیر فلکه، قرار داده شده است. قیمت خرید جعبه آتش نشانی تک کابینه نیز، در مقایسه با سایر جعبه های آتش نشانی، نسبتا پایین می باشد و به همین دلیل، در اکثر ساختمان ها از این نوع جعبه آتش نشانی، استفاده می شود.

جعبه آتش نشانی روکار

  1. مجهز بودنِ فایرباکس به دو کابین (جعبه آتش نشانی دو کابینه)

فایرباکس دو کابینه، یکی دیگر از انواع جعبه های آتش نشانی می باشد که در ساختار آن، از دو کابین استفاده شده است. در یکی از این کابین ها، شیلنگ و شیر فلکه آتش نشانی قرار می گیرد و در کابین دوم، یک کپسول آتش نشانی نصب می شود. بدین ترتیب، در هنگام وقوع حادثه آتش سوزی، افراد حاضر در ساختمان می توانند فرآیند اطفاء حریق را با استفاده از شیلنگ آب و کپسول آتش نشانی، انجام دهند.

قیمت خرید جعبه آتش نشانی دو کابینه، معمولا از قیمت خرید جعبه تک کابینه بیشتر است. با این حال، جعبه دو کابینه می تواند در هنگام وقوع حادثه آتش سوزی، امکانات بیشتری را در اختیار افراد درونِ ساختمان قرار دهد.

  1. مجهز بودنِ فایرباکس به کپسول آتش نشانی (فایرباکس کپسول آتش نشانی)

فایرباکس های کپسول آتش نشانی، جعبه هایی هستند که درونِ آنها تنها یک کپسول آتش نشانی قرار می گیرد. قیمت خرید فایرباکس های کپسول آتش نشانی نیز نسبتا مناسب است اما بسته به مدل کپسول مورد استفاده، این قیمت می تواند متفاوت باشد.

  1. تجهیزات موردِ استفاده در جعبه آتش نشانی

در جعبه های آتش نشانی از تجهیزات مختلفی استفاده می شود. برخی از این تجهیزات عبارتند از؛

  • شیلنگ
  • شیر فلکه
  • کوپلینگ
  • قرقره
  • کپسول آتش نشانی
  • و…

هرچه تعداد تجهیزات و لوازمِ موردِ استفاده در یک جعبه آتش نشانی، بیشتر باشد، قیمت خرید آن نیز بالاتر خواهد بود.

  1. جنس بدنه جعبه آتش نشانی

جعبه های آتش نشانی معمولا با استفاده از متریال ضد زنگ ساخته می شوند تا در برابر تغییرات آب و هوایی، مقاوم باشند. هرچه متریال مورد استفاده در ساختار بدنه یک جعبه آتش نشانی، کیفیت بالاتری داشته باشد، هزینه خرید آن جعبه نیز بالاتر خواهد بود.

  1. استفاده از جعبه آتش نشانی یا فایرباکس دکوراتیو

بعضی از جعبه های آتش نشانی، به گونه ای طراحی می شوند که علاوه بر داشتنِ امکانات جعبه های آتش نشانی معمولی، ظاهری زیبا نیز داشته باشند. این گونه جعبه ها، دکوراتیو نام دارند و می توان آنها را به عنوانِ قسمتی از دکوراسیون داخلی خانه نیز مورد استفاده قرار داد. البته قیمت خرید جعبه آتش نشانی دکوراتیو، کمی بالا است و به همین دلیل، شما باید قبل از خرید این جعبه آتش نشانی، بودجه خود را نیز در نظر بگیرید.

  1. استفاده از جعبه آتش نشانی محوطه ای

جعبه آتش نشانی محوطه ای، همانگونه که از نامش نیز مشخص است، در محوطه های باز، مورد استفاده قرار می گیرد. این فایرباکس، دارای پایه هایی فلزی می باشد که جعبه بر روی آنها نصب می شود.

در ایران، مراکز فروش مختلفی، جعبه فایرباکس محوطه ای را به مشتریان ارائه می دهند. اگر شما قصد دارید تا این جعبه آتش نشانی را برای ساختمان خود خریداری نمایید، بهتر است تا ابتدا، قیمت فروش مراکز مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید.

انواع جعبه آتش نشانی

انواع جعبه‌ی فایرباکس با توجه به نیاز مصرف‌کننده‌ها و با توجه به دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها انتخاب و نصب می‌شوند و با توجه به فاکتورهای مختلف جعبه آتش نشانی قیمت متفاوتی می‌تواند داشته باشد. فایر باکس آتش‌نشانی استیل، ورق آهنی و گالوانیزه بسیار معمول است و برای ساخت جعبه آتش‌نشانی از این مواد مقاوم استفاده می‌شود.

جعبه‌های آتش نشانی معمولا به دو دسته‌ی روکار و توکار تقسیم می‌شوند که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

(درباره اسپرینکلر آتش نشانی در فایرفایت مطالعه کنید.)

جعبه‌ی آتش نشانی توکار

جعبه فایر باکس توکار در زمان ساخت ساختمان در داخل دیواره جایگزاری می‌شود و نمای بیرونی آن صرفا درب و قاب دور جعبه خواهد بود. این جعبه‌ها از نظر ظاهری بسیار زیبا و مرتب هستند. قیمت جعبه آتش نشانیِ توکار بسته به برند و مواد سازنده آن متفاوت است و بهتر است برای اطلاع از قیمت به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید.

جعبه آتش نشانی توکار

جعبه آتش نشانی روکار

همانطور که گفتیم فایرباکس آتش نشانی توکار در زمان ساخت ساختمان در داخل دیوار تعبیه می‌شود. به این ترتیب برای ساختمان‌های آماده که امکان نصب جعبه‌های توکار وجود ندارد از جعبه فایر باکس روکار استفاده می‌شود. صاحبان املاک می‌توانند با لوله‌کشی روکار و نصب باکس روکار، این تجهیز را به سیستم حفاظت از حریق خود اضافه کنند.

(از مطلب پنل اعلام حریق بازدید کنید.)

 

سایر دسته‌بندی‌های جعبه آتش نشانی

  • جعبه‌ی آتش نشانی تک کابین

همانطور که از اسم این فایرباکس نیز مشخص است، جعبه فایرباکس تک کابین تنها از یک کابینت تشکیل شده است که معمولا در آن قرقره و شلنگ آتش‌نشانی (20 تا 30 متری) به همراه اتصالات مربوطه از جمله نازل آتش نشانی، کوپلینگ اتصال شلنگ و کوپلینگ اتصال به شیرفلکه وجود دارد.

جعبه آتشنشانی تک کابین

  • جعبه فایرباکس دو کابینه افقی

این جعبه‌ی آتش نشانی دارای دو محفظه و همینطور دو درب است که در یکی از کابین‌های آن تجهیزات شلنگ، قرقره و اتصالات نگهداری می‌شود و در کابین دیگر نیز از یکی از انواع کپسول آتش نشانی نگهداری می‌شود.

  • جعبه آتش نشانی دو طبقه ایستاده

این نوع جعبهِ فایرباکس نیز مشابه جعبه فایر باکس دو کابین افقی است که در یکی از طبقات آن شلنگ و اتصالات و در طبقه‌ی دیگر کپسول آتش نشانی پودر و گاز یا کپسول آتش نشانی CO2 نگهداری می‌شود.

جعبه آتشنشانی دو طبقه ایستاده

  • جعبه آتش نشانی جای کپسول

این نوع از فایرباکس‌های آتش نشانی برای نگهداری از کپسول‌های آتش نشانی و پیشگیری از احتمال سرقت یا آسیب رسیدن به کپسول‌ها در شرایط آب و هوایی مختلف نصب و استفاده می‌شوند.

(با انواع دتکتور اعلام حریق آشنا شوید.)

جعبه آتش نشانی استاندارد

جعبه‌های آتش نشانی بر اساس استانداردهای خاصی ساخته می‌شوند و هر تولید کننده جعبه فایرباکس ملزم به رعایت این استانداردها در ساخت فایرباکس است. در ادامه به برخی از مشخصات فایرباکس اشاره خواهیم کرد.

جعبه آتش نشانی استاندارد

 ابعاد فایر باکس آتش نشانی

جعبه‌ی آتش نشانی معمولا در ابعاد استاندارد تولید می‌شود که شامل ارتفاع 74، عرض 60 و عمق 15 یا 20 سانتی‌متر می‌شود. با این حال مشتری‌ها می‌توانند ابعاد سفارشی ارتفاع 148، عرض 60 و عمق 20 سانتی‌متر را داشته باشند. این نوع جعبه‌های آتش نشانی عمودی هستند.

ابعاد جعبه فایر باکس برای جعبه‌های آتش‌نشانی افقی ابعاد مورد نظر ارتفاع 47 یا 84، عرض 100 یا 90 و عمق 20 سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود.

در جعبه آتش نشانی سفارشی می‌توان تعداد 2 کپسول آتش‌نشانی قرار داد.

(از مطلبی که در مورد شستی اعلام حریق نوشته‌ایم، بازدید کنید.)

جنس جعبه‌ی آتش نشانی

برای ساخت فایرباکس آتش نشانی از ورق‌های روغنی سیاه با ضخامت 0.75، 1، 1.25 یا 2 میلی‌متر استفاده می‌شود. فایر باکس استیل برای محافظت در برابر زنگ‌زدگی در مناطقی با آب و هوای مرطوب استفاده می‌شود که البته از نظر ظاهری نیز مناسب است.

جنس جعبه آتش نشانی

اتصالات مورد استفاده در فایرباکس آتش نشانی

درب و لوله فایرباکس آتش نشانی از جنس استیل و یا کروم انتخاب می‌شود تا مرغوبیت و دوام کافی داشته باشد و بر عمر مفید جعبه‌ی آتش نشانی افزوده، مانع از خراب شدن و مستهلک شدن سریع آن شود.

(درباره سیستم اعلام حریق متعارف و تجهیزات آن بیشتر بدانید.)

جعبه آتش نشانی پامچال

شرکت صنعتی پامچال فعالیت خود را از سال 1369 با تولید کپسول‌های آتش نشانی آغاز کرد و با توسعه‌ی بخش‌های صنعتی و همکاری با افراد متخصص، امروزه به تولید و فروش جعبهِ آتش نشانی، قرقره‌ی هوزریل، کپسول‌های آتش‌نشانی و غیره می‌پردازد.

این شرکت به تولید جعبه‌های آتش نشانی فولادی، استیل و فایبرگلاس در انواع روکار، توکار، تک کابین، دو کابین و دو طبقه می‌پردازد. لیست قیمت جعبه آتش نشانی پامچال را می‌توانید از مراکز فروش جعبه آتشنشانی تهیه کنید.

(با سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و ویژگی‌های آن آشنا شوید.)

معرفی جعبه فایرباکس پامچال

فایر باکس آتش نشانی آریا

برند آریا کوپلینگ فعالیت خود را از اواخر دهه هفتاد شروع کرده است و در ابتدا در زمینه‌ی طراحی و ساخت قابل‌های صنعتی و تولید قطعات حساس فعالیت می‌کرد. این شرکت به مرور فعالیت خود را گسترش داده و امروزه محصولات و تجهیزات آتش نشانی خود را با برند آریا عرضه می‌کند. انواع جعبه‌ی آتش نشانی آریا شامل موارد زیر می‌شود؛ بعلاوه اینکه قیمت جعبه آتش نشانی آریا را می‌توانید از مراکز فروش معتبر این محصول بپرسید.

  • جعبه آتشنشانی تک کابین که شامل محفظه‌ای برای نگهداری از شلنگ و قرقره می‌شود و در انواع روکار و توکار به رنگ‌های سفید، قرمز و کرم تولید می‌شود.
  • جعبه فایرباکس دو کابین آریا دارای دو محفظه‌ی جدا برای نگهداری از قرقره و شلنگ و همینطور کپسول‌های آتش‌نشانی است.
  • جعبه فایرباکس آتش نشانی دو کابین عمودی نیز با دو کابین مجزا به صورت عمودی تولید می‌شود.
  • جعبه آتشنشانی مخصوص خاموش کننده که فقط در آن کپسول آتش‌نشانی نگهداری می‌شود.
  • جعبه آتشنشانی دکوراتیو که علاوه بر ایمنی، با زیبایی ظاهری نیز همراه است.
  • جعبه‌های فایرباکس محوطه‌ای که برای نصب در محیط‌های باز ساخته می‌شوند و دارای پایه‌های مستحکمی برای اتصال به زمین هستند.

(از مطلب کابل نسوز اعلام حریق بازدید کنید.)فایر باکس آتش نشانی آریا

جعبه آتش آتش نشانی آتشران

شرکت آتشران فعالیت خود را از سال 1353 آغاز کرده است و در زمینه‌ی تولید محصولات ایمنی و آتش‌نشانی فعالیت می‌کند. این شرکت تولید جعبه‌های فایر باکس را از سال 1359 آغاز کرده است و با حفظ کیفیت توانسته توجه زیادی را به خود جلب کند.

جعبه فایرباکس آتش نشانیِ آتشران در انواع توکار، روکار، دو طبقه و دو قلو با جنس‌های مختلفی مانند استیل و آهنی تولید می‌شود.

(در مورد سیستم اطفا حریق FM200 در فایرفایت مطالعه کنید.)

جعبه آتش نشانی آتشران

فایر باکس مزینانی

گروه تولیدی مزینانی بیش از نیم قرن است که به تولید انواع جعبه آتش‌نشانی و تجهیزات ایمنی می‌پردازد و محصولاتی بسیار باکیفیت و استاندارد به بازار عرضه می‌کند. محصولات این برند ایرانی شامل فایرباکس‌های تک درب فلزی، جعبه‌ی آتش نشانی دوقلوی فلزی، فایرباکس استیل و جعبه‌های آتشنشانی پایه‌دار می‌شود.

فایر باکس آتشنشانی مزینانی

خرید جعبه فایرباکس آتش‌نشانی

برای خرید فایر باکس آتش نشانی مناسب و اطلاع از لیست قیمت جعبه فایرباکس لازم است به سراغ مراکز معتبر فروش این محصولات مراجعه کنید. جعبه‌ی آتشنشانی یکی از تجهیزات مهم برای مبارزه با حریق و اطفای آن است و به همین خاطر لازم است حتما در ساختمان‌ها از این جعبه‌ها استفاده شود. بعلاوه کیفیت نیز نکته‌ی مهمی است که بر قیمت جعبه آتش نشانی هوزریل تاثیر می‌گذارد.

قیمت جعبه آتش نشانی با شیلنگ و نازل، قیمت جعبه آتش نشانیِ دوقلو و سایر انواع فایرباکس آتش‌نشانی را بررسی کرده و با توجه به فایرباکس قیمت و نیازهای ساختمان خود گزینه‌ی مناسب را انتخاب کنید.

در نهایت اینکه اگرچه نصب این جعبه‌های آتشنشانی بسیار حائز اهمیت است اما بررسی و نظارت بر سلامت آنها نیز نباید فراموش شود تا در مواقع اضطراری از عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل شود.

خرید جعبه‌ی فایر باکس آتش نشانی

منبع مطلب

اعلام حریق آرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم