نازل آتش نشانی (Fire Nozzle) یکی از تجهیزات کاربردی برای اطفای حریق است که برای رساندن آب یا فوم آتشنشانی به شلنگ آتشنشانی متصل میشود و میتواند با فراهم کردن یک جریان ثابت، اطفای حریق را برای آتشنشانان سادهتر سازد. در ادامهی این مطلب تصمیم داریم در خصوص انواع نازل آتش نشانی، قیمت نازل آتشنشانی، توربو نازل آتش نشانی، نازل آتش نشانی هوزریلی، قیمت نازل برنجی آتش نشانی، نازل آتش نشانی awg، نازل سه حالته آتش نشانی، نازل آتش نشانی ایمن صنعت، آریا، دلتا، فایرکس، سراب کالا و موارد دیگر صحبت کنیم.
نازل آتش نشانی چیست؟
نازلهای آتشنشانی یکی از مهمترین تجهیزات اطفای حریق برای آتشنشانان هستند. نازل به شلنگ آتشنشانی متصل میشود و جریان مناسب آب و فوم یا کف را برای خاموش کردن حریق فراهم میکند. کیفیت نازلی که برای اطفای حریق مورد استفاده قرار میگیرد، اطفای حریق موثر و جریان آب بهتر را تضمین میکند. آتشنشانان طیف وسیعی از نازلها را دارند که برای مشکلات و شرایطی که ممکن است در حین کار با آن مواجه شوند، مناسب باشد. به این ترتیب انواع مختلفی از نازلهای آتش نشانی وجود دارد که برای موقعیتهای مختلف، مورد استفاده قرار میگیرند.
نازل آتشنشانی وسیلهای برای فراهم کردن جریان مناسب آب و فوم و اطفای موثر حریق است.
(به شما پیشنهاد میکنیم در مورد تفاوت سیستم اعلام و اطفای حریق بیشتر بخوانید.)
انتخاب نازل آتش نشانی
انواع سیستم اعلام و اطفای حریق و لوازم جانبی سیستم اعلام حریق وجود دارد. نازل آتش نشانی بخش مهمی از سیستم و تجهیزات اطفای حریق است. انتخاب نوع نازل آتشنشانی مورد استفاده توسط آتشنشانان باید به تاکتیکها و عملکردهای مورد نیاز بستگی داشته باشد. بنابراین پیش از انتخاب یک نازل، باید تصمیم بگیرید که نازل شما برای چه کاری مورد استفاده قرار میگیرد.
اما نازلها چه کاری انجام میدهند؟ نازلهای آتش نشانی برای کمک به خاموش کردن آتش با مقدار مناسب آب، به شکل مناسب و در موقعیت مناسب طراحی شدهاند. نازلهای آتشنشانی سه عملکرد اصلی دارند:
عملکرد نازل آتش نشانی: 1. کنترل جریان
اندازهی روزنهی نازل در قسمت خروجی، جریان سیال را کنترل میکند.
عملکرد نازل آتش نشانی: 2. فراهم کردن دسترسی
نازل آتشنشانی در انتهای آبراه محدودیتی ایجاد میکند که فشار آب را به سرعت جریان تغییر میدهد. این سرعت دسترسی را فراهم میکند که برای رساندن آب به جایی که لازم است، ضروری است.
عملکرد نازل آتش نشانی: 3. ایجاد شکل
موقعیتهای مختلف نیاز به روشهای مختلفی برای اعمال آب یا فوم دارد. در برخی موقعیتها لازم است دسترسی و نفوذ مواد اطفای حریق به صورت مستقیم باشد، در حالی که در موقعیتهای دیگر لازم است حرارت یا گرمای تابشی کنترل شود و بنابراین اسپری مه با زاویهی باز مورد نیاز است.
(از مطلب معرفی اعلام حریق نوتیفایر نیز دیدن کنید.)
ویژگیهای متمایزکنندهی نازل آتش نشانی
شلنگهای آتشنشانی تجهیزات آتش نشانی مهمی برای اطفای حریق هستند اما این نازلهای انتهای هر شلنگ آتشنشانی است که به آتشنشانان امکان میدهد به طور کامل و ایمن، حریق را خاموش کنند. نازلها باید استفادهی آسان داشته باشند و بادوام و مناسب برای کار مورد نظر باشند. در ادامهی این مطلب به انواع اصلی نازلها، قابلیت اطمینان و مفید بودن آنها و چگونگی حفظ عملکرد خوب آنها صحبت خواهیم کرد.
چرا انواع مختلفی از نازل آتش نشانی داریم؟
برای درک اینکه چه چیزی باعث میشود یک نازل آتش نشانی برای برخی شرایط مناسبتر باشد و غیره، لازم است در مورد حریق کمی بیشتر بدانید. آتش برای مشتعل شدن به سه عنصر نیاز دارد: سوخت، گرما و اکسیژن. سوخت میتواند هر چیز قابلاشتعالی مانند هیزم یا بنزین باشد.
گرما انرژی بیشتری به سوخت میدهد و باعث ارتعاش اتمهای درون آن میشود. با تشدید این ارتعاشات، پیوندهای پایدار بین اتمها از هم میپاشد و سوخت را تبخیر میکند. واکنش شیمیایی بین این بخارات و اکسیژن مجاور آن، باعث ایجاد آتش میشود. در مورد علتهای آتشسوزی در منازل میتوانید به مطلب دلایل وقوع حریق مراجعه کنید.
اهمیت نازل آتش نشانی در اطفا حریق
انواع مختلفی از مواد خاموش کننده حریق وجود دارد که در میان آنها، آب به طور گسترده در مبارزه با حریق مورد استفاده قرار میگیرد و به همان دلیلی که جوشیدن آن طول میکشد، در مقابل تغییرات دما مقاومت میکند. مولکولهای آب نمیتوانند به سرعت ارتعاش کنند مگر اینکه پیوندهای هیدروژنی (یعنی H₂ در H₂O) شکسته شود و این مساله انرژی زیادی میخواهد.
در نتیجه خاموش کردن آتش با آب میتواند بخش زیادی از حرارت سوخت را بگیرد و واکنشهای شیمیایی سوخت را قطع کند. از جمله سیستم اطفای حریق آبی یکی از روشهای مناسب برای اطفای حریق است. اما اطفای حریق چیزی بیشتر از پاشیدن هر چه سریعتر آب و استفاده از کپسول اطفای حریق است.
در برخی موارد ممکن است اصلا از آب برای اطفای حریق استفاده نشد. وقتی منبع آتش مایعات قابل اشتعال مانند بنزین یا رنگ است، بهتر است از یک مادهی خاموشکننده بر پایهی فوم استفاده شود که با پوشاندن مواد در حال سوختن، مانع رسیدن اکسیژن به آنها میشود. همهی این موارد باعث میشود انتخاب یک نازل آتش نشانی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
بسته به نوع آتش و مواد در حال سوخت، از مواد مختلفی برای اطفای حریق استفاده میشود و آب تنها گزینه برای اطفای حریق نیست.
(در مورد سیستم اطفا حریق گازی بیشتر بخوانید.)
عوامل متمایزکنندهی نازل آتش نشانی: الگو، فشار و گالناژ
سه روش اصلی وجود دارد که خروجی نازل میتواند در آن متفاوت باشد:
- الگو: شکل آب هنگام خروج از نازل
- فشار: نیروی آب که بر حسب پوند بر اینچ مربع (PSI) اندازهگیری میشود.
- گالناژ یا سرعت تخیله: سرعت جریان آب از نازل است که بر حسب گالن در دقیقه (GPM) اندازهگیری میشود.
فشار آب میزان دوری، سرعت حرکت آب و همینطور میزان نفوذ آب به مواد در حال سوختن را کنترل میکند. برای اطفای حریق، حجم آب بیشتر به معنای عامل خاموشکنندهی بیشتر برای خنک کردن سوخت آتش است.
هر نازل دارای یک گالناژ مورد انتظار یا نامی است؛ برای مثال یک نازل ممکن است مقدار 60 GPM را در 100 PSI و 50 GPM را در 110 PSI ارائه دهد. الگوی جریان تولید شده توسط یک نازل تفاوت مهمی در ویژگیهای نازل آتش نشانی ایجاد میکند.
(از مطلب مانیتور آتش نشانی نیز بازدید کنید.)
نازل آتش نشانی مه
نازلهای مه یک جریان مخروطیشکل از قطرات کوچک آب ایجاد میکنند. این قطرات میتوانند به راحتی به بخار تبدیل شوند که گرما را از هوای اطراف میگیرد و حتی میتواند برای بیرون راندن هوا از اتاق نیز مناسب باشد. جریانهای صاف نیز آب را به شکل ستونی تخلیه میکنند. این کار باعث دسترسی بیشتر و نفوذ عمیقتر میشود اما برای تهویهی فضا یا جذب گرمای محیط موثر نیست.
(در صفحهی سیستم های کشف و اعلام حریق با روشهای دستی و خودکار اعلام حریق آشنا شوید. )
استانداردهای انجمن ملی حفاظت از آتش، تعیینکنندهی ویژگیهای نازل آتش نشانی
انجمن ملی حفاظت از آتش (NFPA)، یک مرجع پیشرو در زمینهی پیشگیری از حریق در آمریکا، دستورالعملهایی برای نازل های آتش نشانی ایجاد کرده است. این استانداردها که در NFPA 1964، استاندارد نازلهای اسپری نوشته شده است، شیوهی ساخت نازلها از جمله میزان سبک یا سنگین بودن جریانها و میزان مستقیم بودن آنها را مشخص میکند. این استانداردها از نسخهی 2018 شامل موارد زیر میشود:
- 2.1 : نازلهای اسپری باید قادر به ایحاد الگوهای تخلیهی متفاوت (از جریان مستقیم تا حداقل زاویهی پاشش 100 درجه) باشند.
- 2.2: تنظیم الگوی جریان مستقیم باید جت منسجمی فراهم کند که بتواند 90 درصد از دبی نامی را در دایراهای به قطر 12 اینچ (305 میلیمتر) در فاصلهی 10 فوتی (3 متری) از نازل ارائه دهد؛ اگر دبی نامی نازل کمتر از 350 GPM و در دایرهای به قطر 15 اینچ (381 میلیمتر) در فاصلهی 3 متری از نازل باشد و اگر دبی نامی نازل 350 GPM یا بیشتر باشد.
(برای ایمنی بیشتر در ساختمانهای مختلف با علائم راهنمای اعلام حریق آشنا شوید.)
تاثیر تنظیمات فشار و گالناژ در دستهبندی نازل آتش نشانی
طبق استاندارد NFPA 1964 نازل آتش نشانی با توجه به اینکه دارای تنظیمات متغیر برای الگو، فشار یا گالناژ باشد، به چهار دسته تقسیم میشود:
- نازل پاشش پایه (Basic Spray Nozzle). یک نازل با الگوی قابلتنظیم که در آن دبی نامی با فشار نازل و تنظیمات نازل تعیینشده، ارائه میشود.
- نازل اسپری گالناژ ثابت (Constant Gallonage Spray Nozzle). یک نازل قابلتنظیم که در سراسر طیف الگوها از جریان ثابت تا اسپری گسترده با فشار تعیینشده، دارای یک نرخ تخلیهی ثابت است.
- نازل پاشش فشار ثابت یا اتوماتیک (Constant Pressure Spray Nozzle). یک نازل قابلتنظیم که در آن فشار از طریق طیف وسیعی از نرخهای تخلیه نسبتا ثابت باقی میماند.
- نازل اسپری گالناژ ثابت/انتخابی (Constant/Select Gallonage Spray Nozzle). یک نازل آتش نشانی با سرعت تخلیهی ثابت یا قابلیت تنظیم دستی دهانه که میزان تخلیهی از پیش تعیینشده را در حین کار، اعمال میکند.
استاندارد NFPA از این دستهبندیها استفاده میکند تا تصمیم بگیرد چه چیزی از نظر فشار و گالناژ برای نازل قابل قبول است.
هر نوع نازل نوع متفاوتی از جریان تولید میکند و این جریانها ویژگیهای اطفای حریق مهمی هستند. با یک نازل آتش نشانی پایه، با تغییر جریان از الگوی صاف به الگوی مه، GPM و PSI تغییر میکند. از طرف دیگر، نازلهای فشار ثابت با یک جزء خودتنظیمکننده که برای ثابت نگه داشتن آب طراحی شده، دسترسی به جریان را تضمین میکند.
(در مورد سیستم اطفای حریق آیروسل نیز مطالعه کنید.)
نازل آتش نشانی گالناژ ثابت
نازلهای گالناژ ثابت، همان اندازهی روزنه را را تغییر الگوی نازل حفظ میکنند. این نازلها چه به صورت جریان مستقیم و چه با الگوی مهپاشی، یک GPM ثابت را حفظ میکنند. درحالی که نازلهای گالناژ ثابت یک روزنهی ثابت و بنابراین یک نرخ تخلیهی ثابت دارند، نازلهای ثابت/انتخابی به آتشنشانان امکان میدهند تا از بین چندین اندازهی روزنه که نرخ جریان ثابت در همهی الگوها را تضمین میکند، انتخاب کنند.
(از مطلب معرفی سیستم اعلام حریق آپولو نیز بازدید کنید.)
تطبیقپذیری بیشتر با نازل آتش نشانی قابلتنظیم
نازل های آتش نشانی اتوماتیک یا قابلتنظیم میتوانند با افزایش یا کاهش جریان تنظیم شوند. جریانها میتوانند شکل مناسب را حفظ کنند، با آب موجود به حداکثر دسترسی ممکن برسند و فشار مناسب نازل را برای گالناژ موجود حفظ کنند. اما نازلهایی که سایز ثابتی دارند و یا تنظیم آنها دستی است، ممکن است به تغییرات جریان حساس باشند. منبع آب بسیار کم باعث ایجاد جریان ضعیف میشود، درحالی که منبع آب زیاد میتواند جریان را نامنظم و کنترل نازل آتش نشانی را دشوارتر سازد.
البته این بدان معنی نیست که سر نازل آتش نشانی قابلتنظیم همیشه بهترین گزینه هستند. آب تامینشده توسط پمپهای آتشنشانی (لولههای ایستاده یا سیستمهای لولهکشی آب ساختمان) ممکن است حاوی زنگزدگی، زباله یا اشیاء دیگر باشند.
نازلهای اتوماتیک برای تنظیم اندازه و شکل آب به دریچهها و فنرها متکی هستند؛ در نتیجه زبالهها گاهی ممکن است نازلهای اتوماتیک را مسدود کنند.
نازل آتش نشانی دستی
از سوی دیگر، یک نازل دستی با ویژگیهای کمتر ممکن است زبالهها را راحتتر عبور دهد. برای مثال، نازلهای منفذ صاف (smooth-bore nozzle)، نازلهای ساده و استوانهای هستند که برای تخلیه در یک جریان مستقیم طراحی شدهاند. این نازلها با نازلهای قابلتنظیم یا اتوماتیک متفاوت هستند زیرا هیچ بخش داخلی برای کنترل گالناژ یا فشار ندارند.
(پمپ آتش نشانی نیز یکی دیگر از تجهیزات مهم در اطفای حریق است که میتوانید در مورد آن بیشتر بخوانید.)
نازل آتش نشانی مناسب برای فوم
فوم یا کف یک ابزار عالی برای اطفای حریق است و در خاموش کردن انواع آتشسوزی در یک بازهی زمانی کوتاهتر میتواند بسیار موثر باشد. فوم کارآمدتر شدن آب میشود و قابلیت اطفای حریق بیشتری را از همان حجم آب فراهم میکند. استفاده از فوم برای اطفای حریق یک سرمایهگذاری مقرونبهصرفه است و کار با آن نیز ساده است. اما بسیاری از مردم نمیدانند عملکرد فوم چگونه است و ابزارهای سادهی استفاده از فوم آشنا نیستند. در ادامهی مطلب در مورد نحوه ساخت فوم با استفاده از نازل های آتش نشانی و نازل آتش نشانی مناسب برای فوم بیشتر توضیح خواهیم داد.
(از مطلب سیستم اطفای حریق اتوماتیک فوم نیز دیدن کنید)
معرفی فوم
فوم از مخلوط کردن کنستانترهی فوم با آب برای ایجاد محلول کف بدست میآید. این کار را میتوان از طریق تناسبدهندههای مختلف انجام داد. هنگامی که محلول ساخته شد باید آن را با هوا ترکیب کرد و این مخلوط را به هم زد تا حبابهای کف کامل ایجاد شود. چندین روش متداول برای هم زدن این مخلوط وجود دارد که رایجترین آنها پمپ کردن محلول فوم از طریق نازل آتش نشانی مه (fog nozzle) است و هم خوردن مواد زمانی اتفاق میافتد که فوم به هدف برخورد میکند.
روش دیگر نیز شامل سیستم فوم هوای فشرده (CAFS) میشود که در آن هوا به محلول فوم در محل تخلیه تزریق میشود. هنگامی که مخلوط در مسیر شلنگ ساییده میشود، هم زدن آن اتفاق میافتد. روش سوم نیز استفاده از نازل فوم تنفسی است که باعث ایجاد هم زدن و تشکیل حبابهای کف داخل نازل میشود.
فوم آتش نشانی را میتوان از طریق نازل و با ایجاد حباب کف در داخل نازل آتش نشانی ایجاد کرد.
(مطالعه مطلب فوم ضد حریق را به شما پیشنهاد میکنیم.)
نسبت انبساط و نازل آتش نشانی فوم
یکی از اصطلاحاتی که هنگام اشاره به نازلهای تنفسی فوم استفاده میشود، نسبت انبساط است که تفاوت بین حجم محلول فوم پمپشده به نازل و حجم حبابهای فوم ایجاد و خارج شده از نازل را تعیین میکند. برای مثال، اگر یک گالن محلول فوم وارد نازل شود و 50 گالن کف از نازل خارج شود، نسبت انبساط یک 1⁄50است.
نسبتهای انبساط به سه دستهی کم، متوسط و بالا تقسیم میشوند. انبساط کم از 1⁄1 شروع میشود و تا 1⁄20 بالا میرود. انبساط متوسط از 1⁄21 شروع شده و تا 1⁄200 میرسد. انبساط زیاد نیز از 1⁄201 شروع شده و میتواند تا 1⁄1000 میرسد.
(در مورد سیستم اعلام حریق ساختمان برای ایمنی بیشتر و جلوگیری از خسارتهای جانی و مالی ببیشتر بخوانید.)
نازل آتشنشانی کم انبساط
این نازلها معمولا لولههای ثابتی هستند که هیچ تنظیماتی ندارند و فوم مرطوبی تولید میکنند که برای بسیاری از کاربردهای تاکتیکی مانند اطفای حریق مناسب هستند. این نازلها معمولا با فشار 80 تا 100 PSI و درصد فوم کلاس A پنج درصد عمل میکند.
نازل آتشنشانی با انبساط متوسط
نازلهای با انبساط متوسط معمولا قابلتنظیم هستند و امکان تغییر در حجم فوم و قوام آن وجود دارد. کاربردهای تاکتیکی شامل خاموش کردن آتشهای قوی و آتش وسایل نقلیه میشود. فشار کاری این نازل کمتر از 60 PSI است که کمتر از فشار ضروری است، زیرا با افزایش اندازهی کفها، آنها شکنندهتر میشوند. فشار بیشتر باعث شکستن حبابها و کاهش تولید موثر کف از نازل میشود.
نازلهای کف با انبساط بالا
نازلهای با انبساط بالا به خاطر حجم بالای هوای ورودی و محتوای آب کم، حجم زیادی کف تولید میکنند. همانطور که حبابها بزرگتر میشوند، همان اصولی که برای نازلهای با انبساط متوسط مطرح شد، اعمال میشود. فشار نازل تا حدود 40 PSI کاهش مییابد و درصد کف باید به محدودهی 0.7% تا 1.0% افزایش یابد که بیشترین درصد برای فومهای کلاس A است. فومهای با انبساط بالا معمولا در آتشسوزیهای محفظه مورد استفاده قرار میگیرد تا فضاهای خالی را پر کند.
انواع نازل آتش نشانی
پنج نوع اصلی نازل وجود دارد:
- نازل منفذ جامد (solid bore)
- نازل تک گالناژ (single gallonage – که گاهی اوقات به آن فشار متغیر یا جریان متغیر گفته میشود)
- نازل گالنازژ قابلتنظیم (adjustable gallonage)
- نازل فشار اتوماتیک یا ثابت (automatic or constant pressure)
- نازل چند منظوره (ترکیب سوراخ جامد و مه)
از این پنج نازل آتش نشانی، چهار تای آخر گروهی از نازلها را تشکیل میدهند که به طور معمول نازلهای ترکیبی نامیده میشوند، زیرا میتوانند جریان مستقیم و هم جریان مه تولید کنند.
انواع نازل آتش نشانی: 1. نازل منفذ جامد یا منفذ صاف
نازل سوراخ جامد یا منفذ صاف، از نظر طراحی و عملکرد یکی از اساسیترین انواع نازل شناخته میشود. هدف از این نازلها تولید یک جریان جامد است که حداکثر دسترسی و نفوذ را فراهم کند.
انواع نازل آتش نشانی: 2. نازل تک گالناژ
این نازل، سادهترین شکل از نوع ترکیبی نازلهای آتشنشانی است و میتواند جریانی با سرعت از پیش تعیین شده فراهم کند که در حین استفاده قابل تغییر نیست. با این حال، هنگامی که فشار نازل تغییر میکند، جریان هم تغییر میکند. برخی از نازلهای تک گالناژی امروزی میتوانند حتی با کاهش فشار نازل، الگوهای باکیفیتی ارائه دهند.
انواع نازل آتش نشانی: 3. نازل گالناژ قابلتنظیم
نازلهای گالناژی قابلتنظیم امروزی به کاربر نازل امکان میدهند تا به طور دستی یک گالناژ مورد نظر را بدون خاموش کردن، انتخاب کند. این نازل آتش نشانی نیز مانند نازل تک گالناژی امروزی، میتواند الگوهای باکیفیتی را در فشار نازل کاهشیافته، ارائه دهد.
انواع نازل آتش نشانی: 4. نازل فشار اتوماتیک یا ثابت
یک نازل آتش نشانی اتوماتیک برای حفظ فشار نسبتا ثابت در طیف وسیعی از جریانها طراحی شده است. این کار با مکانیزمی در نازل انجام میشود که به طور اتوماتیک افزایش یا کاهش جریان را تنظیم میکند تا فشار را حفظ کند و بنابراین آن را به حد ثابتی برساند. با این حال، این نازلها میتوانند با قربانی کردن جریان، دسترسی ثابتی ارائه دهند.
انواع نازل آتش نشانی: 5. نازل چند منظوره (Multi-Purpose Nozzle)
این نازل، ترکیبی از نازل منفذ جامد و نازل مه است و حداکثر دسترسی و نفوذ را فراهم میکند، در حالی که همچنان مزایای جریان مه را طبق شرایط، فراهم میکند. این نازل همهکاره توانایی جریانهای زیاد در فشارهای کم را دارد و برای کاربردهای زیادی مانند: حریقهای داخلی و خارجی، فوم، اطفای مستقیم و غیرمستقیم، سرمایش حریق و غیره مناسب است.
تولید کننده نازل آتش نشانی
تولیدکنندههای خارجی و داخلی زیادی هستند که به تولید تجهیزات اعلام و اطفای حریق و از جمله نازل آتش نشانی میپردازند. از آنجایی که نازلها در فرآیند اطفای حریق بسیار کارآمد و ضروری هستند، معمولا این محصولات جنس قابلتوجهی دارند و قیمت نازل آتش نشانی نیز بسته به برند و جنس آن کاملا میتواند متفاوت باشد. در ادامه برخی از برندهای مختلف نازل آتش نشانی را معرفی میکنیم.
نازل آتش نشانی awg
شرکت AWG یکی از تولیدکنندگان برتر تجهیزات آتش نشانی و اطفای حریق ثابت و متحرک است. این شرکت آلمانی به تولید انواع نازل آتش نشانی و نازل فوم از جمله توربو نازل آتش نشانی میپردازد. محصولات این شرکت آلمانی همگی بر اساس استانداردهای بینالمللی و همینطور استاندارد NFPA است. این شرکت با بیش از 80 سال سابقه در زمینهی تولید تجهیزات اطفای حریق، تجهیزاتی متناسب برای شرایط آتشسوزی مختلف ارائه میدهد.
نازل آتش نشانی آریا
آریا کوپلینگ شرکت تولیدکنندهی محصولات اطفای حریق است که فعالیت خود را از اواخر دههی 70 خورشیدی آغاز کرده است. این شرکت با سابقهای که در طراحی و ساخت قالبهای صنعتی داشت، توانست فعالیتهای خود را گسترش داده و محصولات آتشنشانی خود را با برند آریا یا آریاکوپلینگ تولید کند. از تجهیزات تولیدی این شرکت میتوان به نازل آتش نشانی اشاره کرد.
نازل سه حالته آتش نشانی مناسب هوزریل یا همان نازل آتش نشانی هوزریلی، نوعی نازل است که برای ساخت شلنگهای آتشنشانی و همینطور نازل جعبه آتشنشانی مورد استفاده قرار میگیرد. این نازلها وزن نسبتا پایینی دارند و دبی آب کمتری منتقل میکنند. به همین خاطر همهی افراد میتوانند از این نوع نازلها به سادگی استفاده کنند. برد پرتاب، قابلیت استفادهی راحت و مقاومت به ضربات، از ویژگیهای این نازل هوزریل آریا است.
نازل آتش نشانی فایرکس
ایمنی و نجات تابان با نام تجاری فایرکس (FIREX) در سال 2003 تاسیس شده است و به تولید محصولاتی مانند سیستمهای اطفای حریق ثابت، تجهیزات متحرک، سیستمهای تشخیص آتش و گاز و همینطور نازلهای آتش نشانی میپردازد. این شرکت با ارائهی محصولاتی قابل اعتماد و باکیفیت توانسته است، به خوبی شناخته شود و در راستای تجهیزات اطفای حریق، از پیشرفتهترین فناوریها استفاده میکند.
قیمت نازل آتش نشانی
در این مطلب در مورد نازل آتشنشانی، یکی از تجهیزات بسیار مهم در اطفای حریق صحبت کردیم و به معرفی انواع نازل آتش نشانی پرداختیم. از نازلها برای پخش کردن آب، پودر یا کف بر روی حریق و اطفای حریق استفاده میشود و باید عملکرد درست و کیفیت قابلقبولی داشته باشد. این تجهیزات قیمتهای متفاوتی دارند و قیمت نازل برنجی آتش نشانی و سایر انواع نازلها را میتوانید از فروشندگان مختلف بررسی کنید. تولیدکنندگان مختلف و شرکتهای مختلف، از جمله نازل آتش نشانی سراب کالا، نازل آتش نشانی دلتا، نازل آتش نشانی ایمن صنعت و غیره به فروش این محصولات میپردازند.
اعلام حریق آرات یکی از مراکز فروش تجهیزات مختلف از جمله سیستمهای اعلام حریق آدرس پذیر و اعلام حریق متعارف، انواع پنل اعلام حریق، شستی اعلام حریق، دتکتور اعلام حریق، کابل اعلام حریق و غیره است و میتوانید برای اطلاع از قیمت سیستمها و تجهیزات مختلف به صفحهی قیمت اعلام حریق رجوع کنید.