وقتی آتشسوزی اتفاق میافتد اولین چیزی که به ذهن میرسد، خروج سریع و ایمن از ساختمان است. با این حال، وقتی آتش باعث قطع شدن برق شده و تمام راهروها و اتاقها تاریک است، خارج شدن از محل بسیار دشوار میشود. بدون در نظر گرفتن اینکه چقدر با محیط اطراف خود آشنا هستید، یافتن راه خروجی در تاریکی کار سختی است. در ادامهی این مطلب تصمیم داریم در مورد چراغ اضطراری اعلام حریق، قوانین نصب چراغ اضطراری اعلام حریق و نحوه به کارگیری آن، روشنایی مسیر فرار، انواع چراغ اضطراری حریق، چراغ اضطراری LED اعلام حریق، لیست قیمت چراغ اضطراری اعلام حریق نحوه عملکرد چراغ اضطراری و نکات مربوط به نصب آن بیشتر صحبت کنیم.
قوانین نصب چراغ اضطراری اعلام حریق و روشنایی اضطراری
طبق دستور اصلاح مقررات ایمنی آتش، مقرر شده است تمام ساختمانهای غیرخانگی موظف به تامین ایمنی برای تمام افراد، کارمندان، بازدیدکنندگان و یا ساکنان هستند. این وظیفهی ایجاد امنیت شامل فراهم کردن روشنایی اضطراری یا نصب چراغ اضطراری اعلام حریق نیز میشود.
به این ترتیب مسیرها و خروجیهای اضطراری که نیاز به روشنایی دارند باید با چراغ اضطراری اعلام حریق با شدت کافی مجهز شوند تا در صورت قطع روشنایی معمولی بتوان از آنها استفاده کرد. چراغ اضطراری اعلام حریق بخشی از تدارک ایمنی ساختمان در برابر آتش است و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
الزامات قانونی این است که ساختمانهای غیرخانگی باید همیشه ایمن باشند، حتی اگر برق شبکه قطع شده باشد. بنابراین، تقریبا همهی این ساختمانها باید مجهز به چراغ اضطراری حریق باشند.
(با کپسول آتش نشانی CO2 و کاربرد آن آشنا شوید.)
سیستم روشنایی اضطراری شامل چه چیزهایی میشود؟
پس از ارزیابی خطر آتشسوزی که مسائل مختلفی را مورد ارزیابی قرار میدهد، روند بکارگیری سیستم روشنایی اضطراری به صورت زیر است:
- برنامهریزی و طراحی سیستم
- تعیین محل نصب چراغهای اضطراری (چراغها و علائم دیواری یا سقفی)
- نصب دائمی همهی یراق آلات
- تست و نگهداری دورهای سیستم
هر ساختمان نیاز به چراغهای اضطراری خاص خود دارد که در صورت قطع برق یا مدار، روشنایی محیط را برای ترک محل، تامین میکند. البته همین سطح نورپردازی عادی نیز در ساختمانهای مختلف، متفاوت است. مناطق مختلف در محیط داخلی ساختمان سطوح مختلفی از روشنایی طبیعی خواهند داشت. برای مثال، اتاقهایی که پنجرههای خارجی دارند از نور روز بهره میبرند در حالی که فضاهای داخلی بدون شیشه مانند راهروها و راهپلهها همیشه باید دارای نور باشند.
اگر یک ساختمان در طول شب نیز ساکنانی دارد، معمولا باید در همهی مناطق از جمله مناطقی که در طول روز هم روشن هستند، تدارکاتی برای روشنایی اضطراری اعلام حریق وجود داشته باشد.
(در مورد کپسول آتش نشانی پودر و گاز و کاربرد آن مطالعه کنید.)
روشنایی گریز اضطراری: چراغ فرار اضطراری چه المانهایی دارد؟
سه جنبه برای روشنایی فرار اضطراری یا روشنایی گریز اضطراری وجود دارد:
- روشنایی مسیر فرار
- روشنایی منطقهی باز / ضد وحشت
- روشنایی منطقهی وظیفهی پرخطر
روشنایی مسیر فرار
روشنایی مسیر فرار بخشی از یک سیستم روشنایی اضطراری است که امکان تخلیهی سریع و ایمن ساختمان را با روشن کردن مسیرهای فرار مانند راهروها و راهپلهها و همینطور محل تجهیزات آتش نشانی مانند کپسول های آتش نشانی و تجهیزات ایمنی همچون جعبه کلیدهایی که کلیدهای اضطراری درهای خروج اضطراری در آن نگهدای میشود، تامین میکند.
به این ترتیب، چراغ روشنایی در مسیر فرار (چراغ فرار اضطراری) را میتوان یک نیاز اساسی برای تامین ایمنی آتشسوزی در تمام اماکن غیرمسکونی و مناطق عمومی مانند بیمارستانها، صرفنظر از میزان کاربردی بودن چراغ یا سطح اشغال محل، دانست.
(با سیستم اطفا حریق گازی آشنا شوید.)
چراغ اضطراری اعلام حریق در ساختمانهای عمومی بزرگ
ساختمانهای عمومی بزرگ مانند مراکز خرید، موزهها و سالن نمایشگاه و غیره، تعداد قابل توجهی بازدیدکننده دارند که با محیط کلی ساختمان آشنا نیستند. بنابراین اگر با به صدا درآمدن زنگ خطر آتشسوزی، اعلام تخلیهی اضطراری شود، با ایجاد وحشت در افراد همراه خواهد بود. روشنایی فضای باز و ضد وحشت در چنین شرایطی، برای کمک به شناسایی راههای فرار و خروجیها و راهنمای افراد به سمت آنها، مناسب است.
چراغ اضطراری اعلام حریق برای مناطق پرخطر
روشنایی منطقهی وظیفهی پرخطر نوع خاصی از روشنایی اضطراری است که برای اطمینان از ایمنی افراد درگیر در یک فرآیند یا موقعیت بالقوهی خطرناک ارائه میشود. این روشنایی باید کافی باشد تا بتوان رویهی خاموشسازی مورد نیاز را اجرا کرد. این نوع روشنایی تنها در مناطق محدودی از سناریوها اعمال میشود.
این سه مورد متمایز که در اینجا در مورد آنها صحبت کردیم، برای تاکید بر نقش چراغ اضطراری اعلام حریق یا روشنایی فرار اضطراری در ایمنی آتشنشانی و نحوهی انطباق و اعمال آن، با توجه به کاربرد و سطح اشغال یک ساختمان خاص یا مناطق خاص داخل آن، است.
(از مطلب سیستم اطفا حریق آیروسل بازدید کنید.)
نصب چراغ اضطراری اعلام حریق در چه مناطقی ضروری است؟
روشنایی اضطراری یا چراغ اضطراری اعلام حریق باید به طور معمول مناطق زیر را پوشش دهد:
- همهی درهای خروجی
- راههای فرار
- تقاطع راهروها
- محیط بیرون تمام راههای خروجی و راههای فرار بیرونی
- علائم فرار اضطراری
- راهپلهها به طوری که هر بخش نور کافی داشته باشد
- نیمطبقهها
- اتاقهای بدون پنجره و توالتهای بزرگتر از 8 متر مربع
- تجهیزات آتشنشانی
- شستیهای اعلام حریق
- تجهیزاتی که باید در مواقع اضطراری خاموش شوند
- آسانسور
- مناطقی با مساحت بیشتر از 60 متر مربع
برای هر کدام از این موارد نیاز به نورهای جداگانه نیست اما باید سطح نور کافی وجود داشته باشد تا بتوان آنها را قابل مشاهده و قابل استفاده کرد.
(از مطلب درب ضد حریق بازدید کنید.)
انواع چراغ اضطراری اعلام حریق : روشن، خاموش یا قابل تغییر
طبق راهنمای ایمنی از آتش، چراغ اضطراری اعلام حریق میتواند هم همیشه روشن باشد و هم غیرروشن که تنها در صورت قطع برق، فعال میشود. سیستمها یا واحدهای روشنایی مجزا (چراغهای روشنایی) طوری طراحی شدهاند که پس از قطع منبع تغذیهی اصلی، به مدت 1 تا 3 ساعت روشن بمانند. در عمل، طراحی سه ساعته محبوبترین است و میتواند به حفظ استفادهی بیشتر از محل در هنگام قطعی برق، کمک کند.
چراغ اضطراری اعلام حریق روشن، معمولا در توضیحات فنی خود، دارای دو مقدار برای لومن است: یک مقدار برای خروجی زمانی که چراغ متصل به منبع تغذیهی اصلی است و یک مقدار لومن برای خروجی زمانی که چراغ اضطراری با باتری پشتیبان کار میکند. مورد دوم معمولا حدود 10 درصد کل خروجی است.
(از صفحه شیر آتش نشانی بازدید کنید.)
چراغ اضطراری روشن
چراغهای اضطراری روشن، اغلب به عنوان واحدهای قابل تغییر در دسترس هستند. این بدان معناست که میتوان آنها را با استفاده یک کلید برق دیواری، به حالتهای خاموش و روشن تغییر دارد. این ویژگی در مکانهایی کاربردی است که نیاز به روشنایی ثابت وجود ندارد؛ برای مثال، راهپلهها در یک ساختمان مرتفع، که تنها زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که فرد بخواهد به جای آسانسور از راهپله عبور کند.
چراغهای اضطراری در صورت قطعی برق، حتی اگر در وضعیت سوئیچ خاموش باشند هم روشن میشوند. با این حال، همانطور که گفتیم، خروجی نور اضطراری حدود 90 درصد کمتر از حد معمول خواهد بود.
(از مطلب کفپوش عایق برق بازدید کنید.)
چراغ اضطراری خاموش
یکی از نقاط ضعف چراغ اضطراری خاموش این است که وضعیت لامپ را تنها میتوان از طریق تست منظم مشخص کرد؛ خیلی معقول نیست منتظر بمانید تا برق قطع شود و سپس متوجه شوید که چراغ اضطراری اعلام حریق کار نمیکند! با این حال میتوان با نصب چراغهای اضطراری خودآزما، حل کرد.
چراغهای اضطراری غیرروشن معمولا از نظر مصرف انرژی و عمر اجزای آن، ارزانتر هستند و در هر جایی که امکانپذیر باشد ترجیح داده میشوند. با این حال در برخی مکانها مانند تئاتر یا سینما، لامپها همیشه باید روشن باشند؛ یعنی باید همیشه در حالت سوئیچ روشن باشند و بنابراین انتخاب دیگری برای آنها وجود ندارد.
برای اطلاع از لیست قیمت چراغِ اضطراری اعلام حریق میتوانید با مشاوران مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید. این مرکز به عنوان نمایندگی فروش چراغ اضطراری اعلام حریق شما را در خصوص انتخاب تجهیزات مناسب راهنمایی میکند.
(در فایرفایت بخوانید: هوزریل آتش نشانی چیست؟)
علائم نورانی هشدار
چراغ اضطراری اعلام حریق به صورت علائم راهنمای اعلام حریق نیز موجود است؛ یک مثال معمولی از آن تصویر مردی است که با یک فلش جهتدار به سمت در خروجی میدود. برخی دیگر از این علامتها ممکن است دارای متن هم باشند؛ برای مثال “Fire Exit”. این واحدهای نورپردازی به هر دو صورت روشن یا خاموش و در طیف وسیعی از سبکها (از یک جعبهی ساده گرفته تا طراحی ظریف) موجود هستند.
این علائم اضطراری را میتوان روی دیوار یا سقف نصب کرد و یا با زنجیرهای تزئینی از سقفهای بلند آویزان کرد.
(با سیستم اطفا حریق فوم آشنا شوید.)
نوع دیگری از تابلوهای نورانی، سبکهای نورافشانی یا درخشان در تاریکی هستند که باز هم مرد در حال دویدن با فلش جهتدار به همراه کلماتی مانند “Exit” یا “Fire Exit” را نشان میدهند. این تابلوها در سه اندازهی مختلف برای نصب روی دیوار موجود هستند. این علائم اگرچه به خودی خود لامپ نیستند اما برای نشانهگذاری مسیر فرار از آتشسوزی کاربرد دارند.
البته بیان این نکته نیز ضروری است که تابلوهای روشن و نورافشانی به عنوان چراغ اضطراری اعلام حریق در ساختمانها و محلهای دیگر محسوب نمیشوند و همچنان نیاز به نصب چراغ اضطراری استاندارد در نزدیکی آنها وجود دارد.
(از مطلب شیر سیامی بازدید کنید.)
تجهیزات راهنمایی مسیر
نوارهای نشانگر نورتابناک و علائم و خطوط نشانگر کف زمین نیز برای علامتگذاری مسیرهای فرار سطح پایین، به ویژه در تغییرات طبقات ساختمان، مثلا راهپلهها و طبقات ناهموار، مفید هستند. برای تکمیل روشنایی اضطراری یا چراغ اضطراری اعلام حریق، افراد و به ویژه کسانی که با محل آشنا نیستند، با استفاده از تجهیزات هدایت مسیر میتوانند مسیر خروجی را پیدا کنند.
سیستمهای هدایت مسیر معمولا شامل لوازم نورتابناک، خطوط LED یا لامپهای نواری رشتهای میشوند که یک مسیر فرار مشخصشدهی پیوسته را نشان میدهند. این سیستمها به ویژه برای زمانی که افراد میخواهند در میان دود مسیر خود را پیدا کنند و یا برای افراد کمبینا، موثر است. به این ترتیب این تجهیزات میتوانند افراد را به مسیرهای فراری هدایت کنند که به ندرت مورد استفاده قرار میگیرند.
چراغ اضطراری LED اعلام حریق
با تمرکز روزافزون بر حفاظت از محیط زیست و همینطور صرفهجویی در مصرف انرژی و هزینهها، چراغهای LED بیش از پیش انتخاب محبوبی به عنوان چراغ اضطراری اعلام حریق میشوند. چراغهای LED فاقد جیوه هستند و مصرف کمتر انرژی، راندمان بالا و عمر طولانی (معمولا 10 سال) به این معنی است که تقریبا از هر نوع منبع نور دیگری با محیط زیست سازگارتر هستند.
برخلاف برخی لامپهای کممصرف، چراغهای LED فورا روشن میشوند و این حقیقت که این چراغها معمولا بسایر کوچکتر از چراغهای فلورسنت سنتی هستند به این معنی است که میتوان از آنها برای طراحیهای شیکتر چراغ اضطراری اعلام حریق استفاده کرد.
این مدلهای مدرن بعلاوه سه حالت خودآزمایی را نیز شامل میشوند: آزمایش مداوم باتری، آزمایش لامپ و آزمایش مدت. در طول عمر محصول، این ویژگی باعث کاهش قابلتوجه هزینههای نگهداری میشود.
(از صفحات مربوط به دتکتور دودی و دتکتور حرارتی بازدید کنید.)
تعمیر و نگهداری و تست چراغ اضطراری اعلام حریق
طبق دستورالعملهای ایمنی، سیستم روشنایی اضطراری باید به طور منظم مورد بررسی قرار گیرد و مطابق با استانداردها از آنها نگهداری شود. این آزمایشات به طور سنتی به صورت دستی انجام میشود اما همانطور که گفتیم، چراغهای اضطراری اعلام حریق با قابلیت تست خودکار نیز وجود دارد. بسته به نوع نصب، کارکنان آموزشدیده باید بتوانند اکثر تستهای معمول را خودشان انجام دهند. از آنجایی که روشهای تست متفاوت خواهد بود، ممکن است شک و شبهه به وجود بیاید که در این صورت باید از شرکت سازنده یا شخص ذیصلاح دیگر مشاوره گرفته شود.
یک روش تست معمول از طریق کلیدی انجام میشود که در نزدیکی فیوز اصلی یا در مجاورت کلیدهای چراغ مربوطه قرار دارد. به این کلید همچنین “کلید مخفی” نیز گفته میشود زیرا برای آزمایش چراغ های اضطراری اعلام حریق طراحی شده است و در عین حال از عملکرد غیرمجاز تست نیز جلوگیری میشود.
(از مطلب لوله آتش نشانی بازدید کنید.)
تست چراغ اضطراری اعلام حریق شامل چه مواردی است؟
- بررسی بصری روزانهی کنترلهای مرکزی در صورت نصب یک سیستم برق مرکزی با چراغهای جانبی
- تست عملکرد ماهانه از طریق کارکردن مرکز آزمایش برای مدت زمان کافی تا اطمینان حاصل شود همهی چراغ های اضطراری اعلام حریق به درستی کار میکنند.
- یک تست تخلیهی کامل شارژ برای اطمینان از روشن ماندن لامپها برای دورهی تخلیهی کامل (معمولا 3 ساعت) و شارژ مجدد باتریها
پس از انجام آزمایش تخلیهی کامل باید مراقبتهای ویژهای انجام شود چرا که شارژ کامل باتریها معمولا 24 ساعت زمان میگیرد و تا زمانی که سیستم روشنایی اضطراری به طور کامل آماده به کار نباشد، محل نباید دوباره اشغال شود مگر اینکه تمهیدات جایگزین فراهم شده باشد.
(در مورد مخزن آب آتش نشانی بیشتر بخوانید.)
چراغ اضطراری اعلام حریق چگونه کار میکند؟
وقتی که برق قطع میشود، برق متناوب (AC) قطع میشود، بنابراین واحد باتری پشتیبان روشن میشود و برق را به سیستم روشنایی منتقل میکند (که به آن برق DC گفته میشود). هنگامی که دوباره برق AC باز میگردد، باتریهای چراغ اضطراری اعلام حریق دوباره ظرف 24 ساعت به طور کامل شارژ میشود.
چراغهای روشنایی اضطراری لازم است هر ماه به مدت یک دقیقه و در سال یک بار به مدت 30 دقیقه تخلیه کامل شوند. دلیل آن نیز ساده است، عملیات چرخهای برای همهی باتریها لازم است. در غیر اینصورت، احتمالا زمانی که لازم باشد، باتری به درستی عمل نخواهد کرد.
باتریهای چرخهای نشده طول عمر بیشتر از 3 سال ندارند، در حالی که باتریهایی که به طور منظم چرخه داشتهاند، طول عمرشان 7 سال است. اکثر باتریها میتوانند یک عملکرد تست خودکار برای تسهیل کار تست باشند.
(از صفحه دتکتور شعله بازدید کنید.)
پنج نکته در خصوص نصب چراغ اضطراری اعلام حریق
چراغهای اضطراری جزو تجهیزاتی هستند که اغلب نادیده گرفته میشوند تا زمانی که دود ناشی از آتشسوزی و یا قطع برق، یافتن راه خروجی را غیرممکن میسازد. خوشبختانه چراغ اضطراری اعلام حریق مسیرهای ایمنی را برای کاهش خطر آسیبدیدگی و مرگ، روشن میکند. ساختمانهای تجاری به چراغهای خروج اضطراری نیاز دارند تا با استانداردهای آتشنشانی مطابق داشته باشند.
اگر تصمیم دارید برای اولین بار چراغهای اضطراری نصب کنید، 5 نکتهی زیر میتواند به حفاظت بیشتر از حریق کمک کند. ضمن اینکه برای خرید و دریافت لیست قیمت چراغِ اضطراری اعلام حریق، پیشنهاد میکنیم با مشاوران مرکز ارات تماس بگیرید. این مرکز به عنوان نمایندگی فروش چراغ اضطراری اعلام حریق شما را راهنمایی میکند.
نصب چراغ اضطراری اعلام حریق: 1. نور کافی برای تخلیه فراهم کنید!
بازدیدکنندگان بدون روشنایی اضطراری نمیتوانند خروجیهای آتشنشانی را پیدا کنند. حتی کارمندانی که هر روز در راهروها و سالنها قدم میزنند، در هنگام قطع برق و پر شدن اتاق از دود، ممکن است سرگردان شده و گم شوند. چراغ اضطراری اعلام حریق برای تمام ساختمانهای تجاری، به ویژه ساختمانهایی که برای عموم باز هستند، لازم است.
به عنوان مثال، بیمارستانها دارای یک جریان ثابت از بازدیدکنندگان، بیماران و کارکنان هستند؛ در صورت وقوع آتشسوزی یا سایر موارد اضطراری، همهی این افراد باید بتوانند با خیال راحت و بدون هرس، محل را تخلیه کنند.
تابلوهای روشن خروجی باید در تاریکی و دود قابل مشاهده باشند تا افراد بتوانند با راحتی از محل خارج شوند. روشناییهای اضطراری نه تنها ساکنان ساختمان را به سمت ایمنی راهنمایی میکنند، بلکه به آتشنشانها و سایر امدادگران نیز کمک میکنند تا به دنبال بازماندگان بگردند.
(در مورد سیستم اطفا حریق آبی و کاربرد آن مطالعه کنید.)
نصب چراغ اضطراری اعلام حریق: 2. قوانین و استانداردهای آتشنشانی را دنبال کنید!
دستورالعملهایی برای روشنایی اضطراری و بهبود شرایط بصری در صورت وقوع حریق یا سایر موارد اضطراری ایجاد شده است. اگر صاحب یک ساختمان تجاری هستید باید از این قوانین و استانداردهای اتشنشانی پیروی کنید. پیمانکار حفاظت از حریق میتواند به شما کمک کند تا چراغ های اضطراری اعلام حریق و علائم خروجی نورانی را نصب کنید تا ایمنی ساختمان شما بیشتر شود. کدها و استانداردهای آتشنشانی مدت زمان روشن ماندن چراغهای خروجی در مواقع اضطراری را مشخص میکنند.
برای دید بهتر و زمان طولانیتر، توصیه میشود از چراغهای اضطراری LED با عمر طولانیتر استفاده شود. نور اضطراری نه تنها زمان تخلیه را بیشتر میکند بلکه باعث کاهش وحشت افراد نیز میشود.
(در فایرفایت بخوانید: پرشر سوئیچ چیست؟)
نصب چراغ اضطراری اعلام حریق: 3. یک منبع برق مستقل داشته باشید
غیرعادی نیست که ساختمانها در شرایط اضطراری برق خود را از دست میدهند. به همین خاطر، باید چراغهای خروج اضطراری را به منبع برق مستقل از بقیهی ساختمان متصل کنید. افراد باید بتوانند با خیالت راحت ساختمان را ترک کنند، صرفنظر از اینکه ساختمان شما برق دارد یا خیر. از پیمانکار حفاظت در برابر آتش، در مورد گزینههایی بپرسید که چندین بسته باتری را برای بیشترین زمان کارکرد و ظرفیت از راه دور، امکانپذیر میسازند.
نصب چراغ اضطراری اعلام حریق: 4. مسیرهای فرار کوتاه ایجاد کنید
یک پیمانکار حفاظت از آتش میتواند به شما کمک کند علائم خروجی LED را در مسیرهای فرار اضطراری از پیش تعیین شده، نصب کنید. برای مثال، یک ساختمان دانشگاه به نقشههای فرار نیاز داردتا دانشجویان بتوانند سریعا کلاسها را تخلیه کنند. یک پیمانکار حفاظت از آتش میتواند استراتژیکترین مکانها را برای چراغهای خروج اضطراری تعیین کند تا ساکنان ساختمان بتوانند در اسرع وقت محل را تخلیه کنند.
(درباره پمپ آتش نشانی و کاربرد آن بیشتر بدانید.)
نصب چراغ اضطراری اعلام حریق 5. از یک مرکز اعلام حریق معتبر کمک بگیرید
یک مرکز اعلام حریق معتبر میتواند به شما در انتخاب بهترین انواع چراغهای اضطراری اعلام حریق کمک کند و همچنین قادر است سیستم اعلام حریق شما را با استانداردها و کدهای آتشنشانی مطابقت دهد. برای دریافت لیست قیمت چراغ اضطراری اعلام حریق و خرید این تجهیزات با مرکز آرات تماس بگیرید. این مرکز به عنوان نمایندگی فروش چراغ اضطراری اعلام حریق و سایر تجهیزات اعلام حریق فعالیت میکند.
خرید چراغ اضطراری اعلام حریق و اهمیت استفاده از آن
چراغهای اضطراری، علائم خروج و درهای خروج اضطراری برخی از مهمترین وسایل ایمنی هستند. در حالی که سیستمهای اعلام حریق با تشخیص به موقع حریق، وضعیت خطر را اعلام میکنند و دستگاههایی مانند اسپرینکلر آتش نشانی، آتش را خاموش میکنند، چراغهای اضطراری و روشنایی اضطراری نیز برای راهنمایی افراد حاضر در محل طراحی شدهاند تا بتوانند در مواقع اضطراری هر چه سریعتر راه خروجی را پیدا کنند.
روشنایی اضطراری و روشنایی مسیر خروجی در تمام ساختمانهای تجاری، اداری و غیره مورد نیاز است و به طور خاص برای نجات جان انسانها طراحی شده است. در صورت قطع برق ناشی از حریق و یا به هر علت دیگر، افراد میتوانند از چراغ اضطراریِ اعلام حریق برای رسیدن به ایمنی استفاده کنند. برای خرید چراغ اضطراری اعلام حریق و یا دریافت هرگونه مشاوره در خصوص نصب و لیست قیمت چراغ اضطراری اعلام حریق میتوانید با مشاوران مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید.