باتری اعلام حریق : باتری پشتیبان برای مواقع قطع برق + عکس

باتری اعلام حریق

سیستم‌های اعلام حریق در زندگی‌های امروزی نقش حیاتی برای حفظ جان ما دارند. ما در ادامه‌ی این مطلب تصمیم داریم در مورد باتری اعلام حریق، قیمت باطری اعلام حریق، مشخصات باطری اعلام حریق، انواع باطری اعلام حریق، باطری دستگاه اعلام حریق و نحوه‌ نصب باطری اعلام حریق نکاتی را بیان کنیم.

باتری اعلام حریق (Fire Allarm Battery)

باتری اعلام حریق

ما به سیستم‌های اعلام حریق متکی هستیم تا به طور مداوم شرایط خطرناک مانند آتش، دود، گاز مونوکسید کربن و حتی بخارات قابل احتراق و سمّی را در ساختمان‌ها و یا هر محل دیگری بررسی کنیم. سیستم‌های اعلام حریق در صورت وقوع خطر، حاضران را از وقوع مشکل مطلع کرده و افراد می‌توانند به راحتی محل را ترک کنند تا ملاحضات امنیتی لازم انجام شود. بعلاوه خود افراد ساکن در یک ساختمان نیز می‌توانند در صورت وقوع حریق سیستم اعلام حریق را فعال کنند تا دیگران نیز از وقوع خطر مطلع شوند. سیستم اعلام حریق باید به طور مداوم در یک ساختمان عمل کند و این حتی شامل مواقعی می‌شود که برق اولیه‌ی ساختمان قطع شده است. به این ترتیب اهمیت باتری اعلام حریق (Fire Alarm Battery) مطرح می‌شود.

(پیشنهاد می‌کنیم در میان محصولات ایرانی از لیست قیمت سیستم اعلام حریق سایان نیز دیدن کنید.)

پشتیبانی از سیستم اعلام حریق به وسیله باتری

در میان تجهیزات اعلام حریق یکی از مهم ترین وسایل موجود باتری ها می باشند. این تجهیزات می توانند با آماده نگه داشتن کل سیستم، ایمنی بالایی را ایجاد کنند. این باتری ها می توانند به عنوان پشتیبان عمل کنند و بهترین کارایی را داشته باشند. باطری اعلام حریق 12 ولت یکی از مدل های بسیار پرمصرف موجود می باشد. تنوع در باطری ها باعث شده است تا بتوان از آن ها بیشترین استفاده را داشت. توجه داشته باشید که در باطری ها دو پارامتر بسیار مهم وجود دارد. جریان و ولتاژ موجود در این محصولات باعث می شود تا شما بهترین انتخاب را داشته باشید. معمولا با توجه به نوع سیستم موجود باید این باتری ها را نیز انتخاب کرد.

معمولا سیستم های موجود با برق 12 ولت کار می کنند. مقدار جریان موجود در باتری ها متفاوت بوده و می توانید با توجه به نیاز خود آن ها را انتخاب کنید. برخی از تجهیزات به صورت جداگانه به باتری نیاز دارند که می توانید مدل های کوچک تر را برای آن ها به کار ببرید. در نظر داشته باشید که کیفیت موجود در این محصولات باعث می شود تا طول عمر آن ها مشخص شود. در نظر داشته باشید که وجود این باتری ها باعث می شود تا سیستم شما یک عملکرد بسیار خوب و صحیح را داشته باشد.

در صورتی که از عملکرد سیستم موجود اطمینان دارید باید بهترین نوع باتری را انتخاب کنید. برند ها و شرکت های زیادی این باطری ها را تولید می کنند. در هنگام وقوع حوادث، سیستم برق ساختمان ها به صورت خودکار قطع می شوند. می توانید با استفاده از باطری های قوی سیستم اعلام حریق را در مدار نگهدارید. توجه داشته باشید که اعلام حریق باید به صورت مستمر به کار خود ادامه دهد تا بتوان محل حریق را به راحتی شناسایی کرد.

باتری اعلام حریق

معرفی باتری اعلام حریق ۱۲ ولت

جهت آشنایی با کاربرد باتری اعلام حریق ۱۲ ولت، لازم است ابتدا با عملکرد سیستم های اعلام حریق آشنا شویم. پنل های اعلام حریق دارای تغذیه 24 ولت می باشند. این ولتاژ برای تمامی سیستم های اعلام حریق، فارغ از برند آنها، ثابت بوده و یک استاندارد پذیرفته شده جهانی است.

تغذیه سیستم های اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق دارای دو مسیر تغذیه مجزا هستند. مسیر اصلی، مستقیما از برق شهری تامین می شود که در ایران معادل Vac 220 است. برق شهری با ورود به پنل به Vdc 24 تبدیل شده و مدار را تغذیه می کند. مسیر دوم تغذیه شامل باتری های بکاپ یا پشتیبان است. به این ترتیب، توان مورد نیاز مدار در زمان قطع برق از طریق این باتری ها تامین می شود. استفاده از باتری پشتیبان برای سیستم های اعلام حریق ضروری بوده و در صورتی که سیستم قادر به تشخیص وجود آن نباشد با ارسال خطای باتری یا power supply به پنل موجب فعال شدن بازر می شود.

در مسیر پشتیبان برای تامین 24 ولت مورد نیاز سیستم از سری کردن دو باتری اعلام حریق ۱۲ ولت استفاده می شود. برند تله تک بلغارستان تنها برندی است که از یک باتری برای تغذیه استفاده می کند. تمامی برندهای دیگر برای تامین توان مورد نیاز از دو باتری بکاپ 12 ولت بهره می گیرند. تفاوت بین این باتری ها در آمپراژ آنهاست. به صورت معمول در این سیستم ها از باتری هایی با 4.5 و 7 آمپر استفاده می شود. اغلب برای پنل های اعلام حریق کوچکتر به دلیل فضای کمترشان، باتری های 4.5 آمپر و برای پنل های بزرگتر 7 آمپر بکار می رود.

معمولا باتری انتخاب شده باید توان تغذیه پنل برای سه روز متوالی با کارکرد عادی و دو ساعت فعال بودن آژیر را داشته باشد. با این وجود تشخیص آمپراژ دقیق و مناسب برای یک سیستم به استانداردهای مورد استفاده در طراحی آن بستگی دارد. به صورت تقریبی، می توان با در نظر گرفتن حجم کار و اطلاعات سیستم، ظرفیت باتری را تخمین زد.

دیگر باتری های موجود در بازار

برخی از پنل ها با باتری هایی با آمپراژ 1.3 یا 2.3 نیز تغذیه می شوند. گاهی نیز برای پنل های تله تک از یک باتری 18 آمپر استفاده می شود. عمده باتری های موجود در بازار یا محصولات وارداتی از کشور چین بوده یا برندهای محلی هستند که تولیدات خود را به عنوان محصولات چینی عرضه می کنند.

باتری اعلام حریق ۱۲ ولت فروشگاه آرات

باتری های ارائه شده در فروشگاه آرات از جمله باتری اعلام حریق ۱۲ ولت در داخل کشور تولید شده و دارای آمپراژ 4.5 و 7 (7.2 و 7.5) می باشند. چنانچه متقاضیان محترم قصد ثبت سفارش در تعداد بالا را داشته باشند، می توانند محصول مورد نظر را با درج نام و آرم برند خود تحویل بگیرند.

خرید باطری اعلام حریق 12 ولت

برای خرید انواع باطری اعلام حریق 12 ولت می توان نکات زیادی را بیان کرد. برای اینکه بهترین مدل ها را خریداری کنید باید به ویژگی های زیادی توجه داشته باشید. برای انواع سیستم های اعلام حریق نباید از باطری های دست دوم و کارکرده استفاده کنید. انتخاب مدل های با کیفیت باعث می شود تا بتوانید بیشترین طول عمر را نیز مشاهده کنید. در نظر داشته باشید که کیفیت در باتری ها به موارد زیادی وابسته می باشد.

از مهم ترین نکات در هنگام خرید این باطری ها که باید به آن توجه داشته باشید ابعاد و سایز های موجود می باشد. هرچه مقدار آمپر این باتری ها بیشتر باشد می توان ابعاد بزرگتری را نیز مشاهده کرد. در صورتی که خرید های خود را از مجموعه های باسابقه انجام دهید می توانید از ضمانت نامه های معتبر نیز بهره مند شوید. قبل از خرید های خود بهتر است که با برند های مختلف و متنوع موجود به خوبی آشنایی پیدا کنید. در صورتی که برند های معروف بازار را نمی شناسید بهتر است که از کارشناسان موجود مشاوره های لازم را دریافت کنید.

قطعا استفاده از باطری های با کیفیت باعث می شود تا با اطمینان بیشتری از سیستم اعلام حریق خود استفاده کنید. در خرید این محصولات ابتدا باید مشخصات سیستم خود را بیان کنید تا بتوانید بهترین مدل ها را خریداری کنید. توجه داشته باشید که برای سنسور های کوچک که در محل نصب می شوند باید از باتری های کوچک کتابی استفاده کنید. در صورتی که سنسور های شما با سیستم در ارتباط می باشند نیازی به باتری های جداگانه نمی باشد.

باطری دستگاه اعلام حریق – منبع تغذیه‌ی ثانویه

سیستم‌های اعلام حریق با منبع ثانویه‌ی برق ارائه می‌شوند تا با قطع برق اولیه همچنان بتوانند به عملکرد خود ادامه دهند. رایج‌ترین انواع منابع ثانویه‌ی انرژی برای این دستگاه‌ها، باتری‌ها یا ژنراتور برق اضطراری است. منابع تغذیه‌ی ثانویه به گونه‌ای طراحی شده‌اند که ظرفیت کافی برای تامین انرژی کل سیستم را به مدت 24 ساعت در حالت آماده به کار (Standby) فراهم کنند و سپس در شرایط اضطراری (Emergency) سیستم را به مدت 5 دقیقه (15 دقیقه برای سیستم‌های اطلاع‌رسانی انبوه) روشن کنند.

اگر برای سیستم اعلام حریق از ژنراتور به عنوان منبع برق ثانویه استفاده شود باز هم باتری‌ها مورد نیاز هستند اما فقط باید ظرفیت 4 ساعت را تامین کنند؛ این زمان برای آن است که ژنراتور در صورت وجود مشکل بتواند شروع به کار کند. به منظور اطمینان از اینکه منبع تغذیه‌ی ثانویه همیشه در دسترس است، خود سیستم اعلام حریق قادر است وجود ولتاژ و سیستم شارژ باتری را نظارت کند و سپس در صورت بروز مشکل در منبع تغذیه یا سیستم شارژ، سیگنال مشکل را اعلام کند.

تست بازرسی باتری اعلام حریق و تعمیر و نگهداری آن

اگرچه سیستم اعلام حریق می‌تواند برخی از جنبه‌های منبع تغذیه‌ی ثانویه یعنی باتری اعلام حریق را نظارت کند اما بازرسی، آزمایش و نگهداری (ITM) نیاز است تا اطمینان حاصل شود که منبع تغذیه‌ی ثانویه به درستی کار می‌کند و قابل اعتماد است. برای اطمینان از محکم بودن اتصالات و عدم وجود خوردگی در اتصالات، باتری سیستم اعلام حریق باید به صورت شش ماهه مورد بازرسی قرار گیرد.

هنگام بازرسی، باتری‌ها باید از نظر آسیب‌هایی که در بدنه ایجاد شده مانند برآمدگی یا نشتی بررسی شوند. باتری‌ها باید با ماه و سال ساخت (نه تاریخ نصب) علامت‌گذاری شوند؛ این اطلاعات برای ردیابی عمر باتری‌ها بسیار مهم است. اگر عمر باتری‌ها بیشتر از تاریخ تعویض سازنده باشد، باتری‌ها باید تعویض شوند.

تعمیر و نگهداری باتری اعلام حریق

 

موارد تست باتری سیستم‌های اعلام حریق

باتری اعلام حریق و شارژر باید هر شش ماه یکبار مورد تست و بررسی قرار گیرند. این تست‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • اندازه‌گیری دما برای اطمینان از اینکه دمای باتری 10 درجه‌ی سانتی‌گراد بالاتر از دمای محیط نباشد.
  • اندازه‌گیری ولتاژ باتری برای اطمینان از اینکه باتری و شارژر هنوز کار می‌کنند.
  • بررسی ولتاژ هر سلول باتری تا اطمینان حاصل شود که هر سلول بیشتر از 13.26 ولت است.
  • لازم است اهم داخلی هر باتری اندازه‌گیری شده و با آزمایشات قبلی مورد مقایسه قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود باتری دارای 30% یا بیشتر رسانایی یا 40% یا بیشتر مقاومت یا مقاومت ظاهری نسبت به آزمایشات قبل نیست و یا به طور کلی خارج از محدوده‌ی قبول قبول سازنده نیست.

موارد تست باتری سیستم‌های اعلام حریق

باتری سیستم های اعلام حریق باید هر سه سال یکبار تعویض شود و یا آزمایش بار باید انجام شود. تست بار باطری اعلام حریق با قرار دادن یک بار مشخص روی باتری برای مدت زمانی معین انجام می‌شود. باتری تا زمانی که به ولتاژ پایانی خود برسد، تخلیه می‌شود. بر اساس بار شناخته شده و زمان صرف شده برای تخلیه‌ی باتری می‌توان ظرفیت باتری را محاسبه کرده و هرگونه تنظیم دما اعمال شود. اگر ظرفیت باتری کمتر از 80 درصد ظرفیت اسمی آن باشد، باید تعویض شود.

(پیشنهاد می‌کنیم مطلب دتکتورهای موضعی را در سایت ما مطالعه کنید.)

باتری سیستم های اعلام حریق

انتخاب اندازه صحیح باتری برای سیستم های اعلام حریق

NFPA 72 کد ملی اعلام حریق و سیگنالینگ است که توسط اکثر متخصصان اعلام حریق برای طراحی، نصب و نگهداری پنل‌های اعلام حریق و سیستم‌های ارتباطی اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرد. صدور تاییدیه‌ی آتش‌نشانی یک سیستم معمولا مستلزم اسناد مکتوبی است که مطابق با NFPA 72 باشد.

بر طبق انجمن ملی حفاظت از آتش، پنل اعلام حریق باید دارای منبع تغذیه‌ی اولیه و ثانویه باشد. در اکثر پنل‌ها، منبع تغذیه‌ی اولیه 120 ولت و منبع تغذیه‌ی ثانویه نیز معمولا یک باتری قابل شارژ اسید سربی (SLA) است. اما باتری کنترل پنل اعلام حریق باید به چه اندازه‌ای باشد؟ این پرسشی است که بر اساس نوع سیستم، منبع تغذیه، اجزای پنل و پیکربندی می‌تواند پاسخ‌های مختلفی داشته باشد.

باتری کنترل پنل اعلام حریق

اندازه‌ی باتری با اضافه کردن توان مورد نیاز هر جزء در سیستم اعلام حریق محاسبه می‌شود. اغلب، سازندگان یک کاربرگ محاسبه‌ی باتری را در دفترچه راهنمای منبع تغذیه قرار می‌دهند تا محاسبات را ساده کند. نصب‌کننده‌ی سیستم اعلام حریق تعداد صحیح تجهیزات را روی یک برگه وارد می‌کند و از آن، دو نکته‌ی مهم را می‌توان بدست آورد: الزامات برق حالت استندبای و الزامات برق حالت هشدار که برای نحوه نصب باطری اعلام حریق مورد نیاز خواهد بود.

نحوه نصب باطری اعلام حریق

توان آماده به کار یا حالت استندبای و توان حالت هشدار

توان آماده به کار به هر توانی گفته می‌شود که برای عملکرد تجهیزات پنل در شرایط عادی مورد نیاز است. صفحه نمایش اصلی، برد اصلی CPU و بردها یا کارت‌های تخصصی اضافی، همگی از مواردی هستند که در سیستم اعلام حریق به توان حالت استندبای نیاز دارند. استندبای به نظر پایه می‌رسد اما عامل اصلی اندازه‌گیری باتری اعلام حریق است. توان هشدار نیز توانی است که در شرایط هشدار برای کارکرد اجزایی مانند بوق‌ها، بلندگوها، آژیر و آژیر فلاشر، چراغ‌های اضطراری پنل و رله‌ها مورد نیاز است. توان آماده به کار و هشدار بر حسب آمپر اندازه‌گیری می‌شود.

(در سایت ما می‌توانید از قیمت اعلام حریق‌های مختلف از جمله لیست قیمت سیستم اعلام حریق هگزا  مطلع شوید.)

حالت استندبای و توان حالت هشدار باتری اعلام حریق

انتخاب اندازه‌ی صحیح باتری برای سیستم اعلام حریق مستلزم محاسبه‌ی مناسب توان آماده به کار و هشدار تمام تجهیزات متصل به منبع تغذیه یا کنترل پنل اعلام حریق است. همچنین مهم است که مطمئن شوید پنل مرکزی قادر به شارژ کامل باتری‌های انتخاب شده است. اندازه و نگهداری صحیح باتری، واکنش مطمئن سیستم اعلام حریق را تضمین می‌کند حتی اگر برق قطع شود.

اندازه و نگهداری صحیح باتری

انواع باطری اعلام حریق

همانطور که می‌دانید باتری اعلام حریق وظیفه‌ی تامین انرژی مورد نیاز سیستم اعلام حریق را در مواقع اضطراری قطع برق بر عهده دارد. باتری اعلام حریق باید بتواند در حالت استندبای تا 24 ساعت و در حالت هشدار تا 5 دقیقه انرژی مورد نیاز سیستم را تامین کند. سیستم‌های اعلام حریق دارای منبع تغذیه‌ی 24 ولتی هستند که به پنل مرکزی متصل می‌شود و در صورت قطع شدن برق اصلی، به طور خودکار فعال شده و مانع از خاموش شدن سیستم اعلام حریق می‌شود. در مورد مشخصات باطری اعلام حریق می‌توان گفت، باتری اعلام حریق از جنس اسید سربی (sealed lead acid) است و انواع باطری اعلام حریق شامل موارد زیر می‌شود:

  • باتری 12 ولت با 3/2 آمپر ساعت
  • باتری 12 ولت با 3/3 آمپر ساعت
  • باتری 12 ولت با 3/5 آمپر ساعت
  • باتری 12 ولت با 4/5 آمپر ساعت
  • باتری 12 ولت با 7 آمپر ساعت
  • باتری 12 ولت با 9 آمپر ساعت

انواع باطری اعلام حریق

قیمت باطری اعلام حریق 12 ولت

برای خرید انواع باطری اعلام حریق 12 ولت باید به قیمت ها نیز توجه داشته باشید. قطعا در برند های مختلف می توان قیمت های بسیار متنوعی را مشاهده کرد. توجه داشته باشید که قیمت گذاری در این محصولات را می توان بر اساس میزان آمپراژ موجود نیز انجام داد. هرچه میزان آمپر بیشتر شود می توان قیمت بالاتری را نیز مشاهده کرد. در مورد قیمت این محصولات باید به مجموعه های ارائه کننده خدمات نیز توجه داشته باشید. به صورت کلی این باتری ها باید به صورت دوره ای تعویض شوند.

برای سیستم های اعلام حریق بهتر است که این باتری ها را شارژ نکنید. به دلیل اینکه احتمال خالی شدن وجود دارد بهتر است که از مدل های جدید استفاده کنید. تعویض این باطری ها بسیار راحت بوده و در زمانی کم و بدون تخصصی خاص می توان این کار را انجام داد. می توانید قیمت مدل های مختلف را مشاهده کرده و نمونه های مناسب را برای سیستم خود انتخاب کنید.

قیمت باطری اعلام حریق در مرکز آرات

سیستم‌های اعلام حریق نقش مهمی در تشخیص زودهنگام حریق و کاهش خسارت‌های وارده از آن دارند. یک سیستم اعلام حریق به طور معمول از برق به عنوان منبع برق اصلی استفاده می‌کند. اما در صورت قطعی برق، سیستم باید به یک منبع تغذیه‌ی ثانویه تغییر کند که این منبع تغذیه‌ی ثانویه متشکل از یک باتری اعلام حریق است. چه در محل مورد نظر قطعی برق مکرر داشته باشید یا خیر، باتری پشتیبان برای سیستم اعلام حریق می‌تواند باعث آرامش خاطر بیشتر باشد.

نبود برق در مواقع اضطراری می‌تواند خانه‌ی شما را آسیب‌پذیر کند بنابراین با استفاده از باطری اعلام حریق 12 ولت برای سیستم و نصب باطری اعلام حریق می‌توانید سیستم خود را همیشه فعال و هوشیار داشته باشید. برای اطلاع از قیمت باطری اعلام حریق یا قیمت باتری پنل اعلام حریق می‌توانید با مشاوران مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید.

قیمت باتری پنل اعلام حریق

اعلام حریق آرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم