شیشههای طراحی یا شیشههای تزیینی به معماران و طراحان امکان میدهند تا با استفاده از چاپ روی صفحه، نقاشی سفارشی و تکنیکهای شیشههای قابل تعویض، فضای مورد نظر را با سبکهای خاصی طراحی کنند. با این حال، تکنولوژی ساخت شیشه چیزی فراتر از یک ظاهر خوب است و این شیشهها میتوانند از نظر ایمنی نیز بسیار پیشرفته باشند؛ شیشههای ضد حریق یا شیشه نسوز و نشکن از این دست هستند. در ادامهی این مطلب تصمیم داریم در مورد فروش شیشه ضد حریق، قیمت شیشه ضد حریق، درب شیشهای ضد حریق، خرید شیشه ضد حریق، شیشه ضد حرارت، مرکز فروش شیشه نسوز، قیمت شیشه ضد حرارت شومینه، پنجره ضد حریق و انواع آن نکاتی را بیان کنیم.
شیشه ضد حریق چیست؟
شیشه با ارائهی زیبایی بهینه و دوام بالا یک انتخاب ایدهآل برای طراحانی است که به دنبال رفع نیازهای طراحی و ایمنی هستند. در طیف وسیعی از کاربردها، متخصصان ایمنی و مهندسان صنعتی بطوریکسان برای پیدا کردن راهحلهای قابل اعتماد برای جلوگیری از گسترش شعلههای آتش و حرارت فعالیت میکنند که میتواند جان و مال ارزشمند انسان را به خطر بیاندازد.
در چنین شرایطی، شیشه میتواند نقشی بسیار حیاتی در مهار شعله و جلوگیری از ایجاد آسیبهای جدی داشته باشد. محصولات شیشهای استاندارد دارای درجه حرارت نسبتا بالایی هستند و عموما در دمای 260 درجهی سانتیگراد (500 درجهی فارنهایت) خرد میشوند اما این دما به اندازهی کافی بالا نیست تا ایمنی مطلوب را تضمین کند.
از سوی دیگر، شیشه های ضد حریق به طور ویژهای ساخته شدهاند تا بتوانند در برابر حرارتهای بالا مقاومت کنند. شیشه های ضد حرارت تا دماهای بالاتر از 815 درجهی سانتیگراد (1500 درجهی فارنهایت) مقاومت میکنند و بعنوان یک سدّ آتش قابل اعتماد هستند که از گسترش شعلهها، آتش، دود و گرمای شدید و رسانای تابشی جلوگیری میکنند. برای مثال، استفاده از شیشه نسوز برای دربها (درب ضد حریق) میتواند تا حد زیادی احتمال آسیب و مرگ را کاهش دهد.
شیشههای ضد حریق میتوانند به عنوان سدّ آتش مانع از گسترش آتش و دود در فضای ساختمان شوند.
(در صفحهی سیستمهای اعلام حریق متعارف میتوانید نسبت به نصب و خرید این تجهیزات اطلاعات کسب کنید.)
شیشههای نسوز و نشکن
محصولات شیشه ضد حریق در معرض آزمایشات و تستهای مختلفی قرار میگیرند تا از عملکرد آنها در شرایط اضطراری اطمینان حاصل شود. شیشه های نسوز همانند تجهیزات ایمنی شخصی، برای مقاومت در بدترین شرایط محیطی طراحی میشوند و تست آنها به تعیین عملکرد مورد انتظار و درجهی ضدحریق بودن آن کمک میکند.
درجهبندیهای جداگانهی شیشهها بر اساس مدت زمانی است که این شیشههای میتوانند گرمای شدید و شوک حرارتی را متحمل شوند. شوک حرارتی به این دلیل اهمیت دارد که در صورت برخورد آب سرد شلنگهای آتشنشانی با سطح فوق گرم شیشهها، باعث شکستن آنها نشود و باید از مقاومت حرارتی شیشه معمولی بیشتر باشد.
با ما در این متن همراه باشید تا با شیشههای ضد حریق و انواع آن، کاربرد شیشه های ضد حریق، سیستم فریم ضد حریق، تست شیشه ضد حریق و فواید استفاده از آن آشنا شوید.
(در صفحهی پنل اعلام حریق میتوانید با انواع پنلهای اعلام حریق آشنا شوید.)
شیشه ضد حریق یا مقاوم در برابر حریق؟
اولین چیزی که در درجهبندی شیشهها باید در نظر گرفته شود، این است که شیشهها از چه چیزی محافظت میکنند؟ تفاوت مهمی بین شیشه ضد حریق و شیشه مقاوم در برابر حریق وجود دارد و آییننامههای ساختمانی در مورد مکان استفاده از هر کدام از اینها متفاوت است. معماران باید مطمئن باشند که تفاوت را درک میکنند و مشخص کنند در هر کجا از چه نوع شیشهای باید استفاده شود.
شیشهی ضد حریق چیست؟
شیشههای ضد حریق یا شیشههای محافظ در برابر حریق مانع از گسترش شعلههای آتش و دود میشوند. با این حال، این شیشهها از انتقال حرارت تابشی جلوگیری نمیکنند. این بدان معناست که وقتی شیشه از یک طرف گرم میشود، اجسامی که در طرف دیگر شیشه هستند این گرما را حس میکنند.
شیشههای سیمی (Wired glass) و شیشه سکوریت (tempered glass) و شیشههای سرامیکی (glass-ceramics) از جمله شیشههای ضد حریق محسوب میشوند و معمولا از آنها در مواردی استفاده میشود که آییننامهی ساختمان نیاز به محافظت در برابر حریق را مشخص میکند.
شیشه ضد حریق مانع از گسترش شعله آتش و دود میشود اما در برابر انتقال گرما مقاوم نیست.
(از مطلب زون بندی در اعلام حریق بازدید کنید.)
شیشهی مقاوم در برابر حریق چیست؟
شیشههای مقاوم در برابر حریق از انتشار آتش و دود جلوگیری میکنند و بعلاوه مانع از انتقال حرارت تابشی و رسانش گرمایی میشوند؛ به این ترتیب اجسامی که در سمت محافظتشده قرار دارند از حرارت ایجاد شده داغ و در نتیجه دچار حریق نخواهند شد. این ویژگی با ایجاد یک مجموعهی چند لایه به دست میآید که متشکل از لایههای شیشه است که با لایههای میانی مقاوم در برابر حرارت جدا شدهاند.
شیشههای مقاوم در برابر حرارت در جاهایی استفاده میشوند که آییننامهی ساختمان خواستار یک مجموعهی مقاوم در برابر آتش باشد که همچنین به این معناست که افزایش دما در سمت محافظتشده باید کمتر از یک آستانه باشد.
شیشههای مقاوم در برابر حریق علاوه بر جلوگیری از گسترش آتش و دود، مانع از انتقال انرژی تابشی و گرمای آتش نیز میشوند.
(در مورد سیستم اعلام حریق System Sensor و تجهیزات آن مطالعه کنید.)
کاربرد شیشههای ضد حریق: از شیشه ضد حریق در کجا استفاده میشود؟
شیشههای مقاوم در برابر حریق یا شیشه نسوز برای بسیاری از کاربردهای خانگی، صنعتی و تجاری مفید هستند اما برخی مناطق کلیدی که باید در آنها از شیشههای ضد حریق درجهی یک استفاده شود، شامل موارد زیر میشود:
- مسیرهای فرار از آتش: مسیرهای فرار در حالت ایدهآل باید دارای حفاظت بیشتری باشند و درهای شیشه ای ضد حریق در این مسیرها برای مدت زمانی معین، مانع از گسترش آتش میشود و این مساله به تخلیهکنندگان ساختمان زمان ارزشمندی برای تخلیهی ساختمان میدهد.
- پنجرهها: پنجرههای شیشه ای ضد حریق میتوانند از خروج یا ورود شعلههای آتش، دود و گرما به ساختمان جلوگیری کنند.
- مکانهایی که آییننامهی ساختمان مقرر کرده است: برای استفاده از شیشههای ضد حریق باید از مقررات ساختمان پیروی کنید تا از ایمنی ساختمان مطمئن باشید. برای مثال ممکن است استفاده از شیشه ضد حریق در مناطقی که گروههای زیادی از افراد جمع میشوند یا کار میکنند، مسیرهای فرار از آتش، راهپلهها و یا سایر مناطق خاص ساختمان شما لازم باشد.
(پیشنهاد میکنیم مطلب پودر خاموش کننده را نیز مطالعه کنید.)
طبقهبندی انواع شیشه نسوز
سه طبقهبندی از شیشه های ضد حریق وجود دارد: یکپارچگی در برابر حریق (E)، کنترل تشعشات (EW) و عایق (EI). مجموعههای شیشهای دارای خواص ضد حریقی منفعل هستند و دارای خواص یا عملکردهایی هستند که آتش را هشدار نمیدهد یا خاموش نمیکند. مقاومت در برابر آتش به عنوان توانایی یک عنصر ساختماتی برای انجام عملکرد طراحی خود در طول قرار گرفتن در معرض آتش، تعریف میشود.
یک سیستم و مجموعه مقاوم در برابر حریق شامل شیشه، قاب و روشهای نصب آن میشود. این سیستم به اندازهی ضعیفترین بخش موثر است و به همین خاطر تمام عناصر باید طراحی، مشخص و نصب شوند تا عملکرد مورد نیاز را برآورده سازند.
(در مطلبی دیگر به معرفی سیستم اعلام حریق بیمارستان و مراکز درمانی پرداختهایم.)
طبقهبندی شیشههای ضد حریق: 1. کلاس E، یکپارچگی شیشه (integrity Glass)
این ابتداییترین نوع شیشه ضد حریق است. این شیشه وقتی در معرض آتش قرار میگیرد مانع از نفوذ شعله و گازهای داغ به سمت دیگر شیشه میشود. با این حال، این شیشه مانع از عبور گرما به طرف دیگر نمیشود. سه روش برای ساخت و تکمیل شیشهی یکپارچه وجود دارد:
- شیشه سیمی: زمانی که شیشه در حالت مذاب است، سیم درون آن جاسازی میشود. این شیشه به صورت ورقهای با ضخامت معمولی 6 تا 7 میلیمتر ساخته شده و در صورت نیاز برش داده میشود.
- شیشه سکوریت: یک شیشهی مجزا تحت یک فرآیند سختکننده یا تعدیلکننده قرار میگیرد که در طی این فرآیند از حرارت برای تغییر ساختار شیشه و تقویت آن استفاده میشود. این شیشهها سفارشی ساخته میشوند و زمانی که مراحل سختکننده را گذراندند دیگر نمیتوان آنها را برش داد. شیشه سکوریت معمولا دارای ضخامت 5 تا 12 میلیمتر است.
- شیشه چند لایه: دو یا چند لایه شیشه به یکدیگر متصل میشوند تا یک شیشهی یکپارچهی چند لایه با ضخامتی بیش از 7 میلیمتر بسازند. این شیشه به صورت ورقهای ساخته میشود و سپس آن را به قطعات مختلف تقسیم میکنند.
شیشه نسوز کلاس E سادهترین نوع شیشه ضد حریق است که به سه روش سیمی، شیشه سکوریت و چندلایه ساخته میشود.
(از یکی از جدیدترین مطالب ما یعنی پمپ آتشنشانی نیز بازدید کنید.)
طبقهبندی شیشه ضد حریق: 2. کلاس EW، شیشه کنترلکنندهی تشعشعات (Radiation control glass)
این طبقهبندی همانند شیشههای یکپارچه میتواند مانع از نفوذ شعله و گازهای داغ به طرف دیگر شود. این شیشه همچنین به خاطر نوع واکنش لایههای میانی آن به آتش، مانع از نفوذ گرما نیز میشود. طبق استاندارد BS EN 13501-2، حرارت منعکسشده از شیشه در فاصلهی 1 متری نباید بیشتر از 15 کیلووات بر مترمربع باشد. به عنوان راهنما، آتش معمولی در یک اتاق نشیمن بین 5 تا 8 کیلووات بر مترمربع تابش دارد. سه روش برای ساخت این نوع شیشه ضد حریق وجود دارد:
شیشه نسوز مقاوم اصلاحشده و دارای پوشش
یک پوشش خاص به لایهی خارجی شیشهی سختشده، اعمال میشود تا مقداری از گرما را منعکس کند و بنابراین میزان گرمای منتقل شده از طریق شیشه را کاهش دهد. این شیشه به صورت سفارشی ساخته میشود و زمانی که فرآیند را طی کند نمیتوان آن را برش داد.
شیشه های نسوز لمینیت
این نوع شیشه متشکل از دو یا چند لایه شیشه با یک لایهی رزین یا آماسه است. ضخامت این شیشه ضد حریق با توجه به سازنده متفاوت است اما معمولا بین 7 تا 20 میلیمتر است. این شیشه به صورت ورقهای ساخته شده و سپس به قطعات تقسیم میشود.
شیشه نسوز مملو از ژل
این شیشه متشکل از دو یا چند لایه شیشه به همراه ژل مقاوم در برابر حریق است. ضخامت این شیشه ضد حریق نیز میتواند متفاوت باشد اما به طور معمول ضخامت آن بین 13 تا 20 میلیمتر است. این نوع شیشه نیز به صورت سفارشی ساخته میشود و نمیتوان آن را برش داد.
آزمایش مقایسهای شیشهی E و EW نشان میدهد حرارت تابشی میتواند باعث دود کردن و اشتعال اجسام در سوی دیگر شیشه شود که در معرض حریق نیست. شیشهی EW زمان بیشتری برای فرار ایمن افراد و دسترسی نیروهای آتشنشانی به منطقه فراهم میکند.
(از مطلب اینترفیس اعلام حریق نیز بازدید کنید.)
طبقهبندی شیشههای ضد حریق: 3. کلاس EI، شیشه یکپارچگی و عایق (Integrity and insulation glass)
طبقهبندی EI بالاترین طبقهی شیشه های ضد حریق است. زمانی که این شیشه در معرض آتش قرار میگیرد مانع از عبور شعلهها و گازهای داغ میشود و دمای متوسط طرف مخالف شیشه را زیر 140 درجهی سانتیگراد نگه میدارد. از این شیشه برای نقاط خاصی از ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. دو روش برای ساخت این نوع شیشه وجود دارد:
- اولین روش شامل تعدادی شیشهی شناور و لایههای میانی سیلیکات با ضخامت کلی 150 تا 50 میلیمتر است. دو مدل از این شیشه تولید میشود که یکی برای استفادههای داخلی و دیگری برای استفادههای خارجی یا در فاصلهی 2.5 متری از نور مستقیم خورشید است. این به این دلیل است که لایهی سیلیکاتی به نور UV واکنش نشان میدهد و به همین خاطر در شیشهای که برای استفادههای بیرونی در نظر گرفته میشوند از یک لایهی پلیوینیل بوتیرال (PVB) برای جلوگیری از واکنش استفاده میشود. این شیشه به صورت ورقهای تولید شده و سپس برش داده میشود.
- روش دوم شامل دو یا چند صفحهی شیشهی سختشده و یک لایهی میانی ژل مقاوم در برابر حریق است. یک فاصلهدهنده در اطراف لبهی محیطی شیشه نصب میشود و برای جلوگیری از نشت ژل، از مهر و موم استفاده میشود. در این محصولات، ضخامت ژل معمولا بیشتر از 3 میلیمتر است. ضخامت شیشه بین 18 تا 55 میلیمتر است. این نوع شیشه در برابر UV پایدار است و بنابراین تنها شیشهای است که برای استفاده در همهی کاربردها مناسب است. این شیشه سفاشی ساخته میشود و پس از انجام مراحل، قابل برش دادن نیست.
عموما هرچه شیشه نسوز ضخیمتر باشد نرخ عملکرد آن بالاتر است؛ برای مثال، 30 دقیقه، 60 دقیقه یا 90 دقیقه. شیشهای با طبقهبندی EI30 برای 30 دقیقه مقاومت دارد.
(در مورد پنل مرکزی اعلام حریق نیز مطالعه کنید.)
معرفی انواع شیشه ضد حریق یا شیشه نسوز
انواع مختلفی از شیشه ضد حریق یا شیشه نسوز و نشکن وجود دارد که در ادامه به معرفی هر کدام از آنها میپردازیم:
انواع شیشه ضد حریق: شیشه ضد حریق سیمی (Wire Glass)
شیشه مشبک سیمی برای مدتی طولانی تنها نوع شیشهی ضد حریق موجود در بازار بود. این نوع شیشه ضد حریق از یک ورق شیشهای ساخته شده است که یک مش شبکهی سیمی در آن تعبیه شده است. وقتی شیشه در معرض حرارت بالای آتش قرار میگیرد، این سیم باعث میشود شیشه حالت خود را نگه دارد. با این حال، سیم باعث میشود شیشه دوام کمتری داشته باشد و بنابراین بیشتر در معرض شکستگی در اثر ضربه است.
علاوه بر این، سیم الگوی شکستگی ناهموارتری ایجاد میکند که میتواند بسیار خطرناک باشد. به خاطر مسائل ایمنی، بسیاری از آییننامههای ساختمانها دیگر اجازهی استفاده از شیشههای ضد حریق نوع سیمی را در دربها یا شیشههای کناری دربها به ویژه در مدارس و سالنهای ورزشی نمیدهد.
شیشهی سیمی ایمنی همان خاصیت ضد حریق شیشه سیمی معمولی را دارد اما همچنین دارای لایهای است که به آن امکان میدهد با الزامات ایمنی منطبق باشد و بتوان از آن در دربها و شیشههای کنار دربها در قالب درب شیشه ای ضد حریق استفاده کرد. این لایهی مذکور در صورت شکستگی شیشه آن را در جای خود نگه میدارد تا تکههای شکسته شده باعث آسیب به افراد نشوند.
بزرگترین مزیت شیشه ضد حریق سیمی قیمت پایین آن در مقایسه با قیمت سایر انواع شیشه ضد حریق است. با این حال، گزینههای رقابتی دیگری نیز وجود دارد.
(در مورد کابل اعلام حریق مطالعه کنید.)
انواع شیشه ضد حریق: شیشه سکوریت (Specially Tempered Fire Rated Glass)
یک جایگزین مقرون به صرفه برای شیشههای سیمی، شیشه سکوریت شده است که مورد آزمایش قرار گرفته و دارای برچسب ضد حریق است. با این حال، این نوع شیشه با دو اشکال اساسی مواجه است. اول اینکه شیشه سکوریت معمولا نمیتواند در آزمایش جریان شلنگ دوام بیاورد و دوم، از آنجایی که نمیتواند تست شلنگ را پست سر بگذارید حداکثر زمان دوام آن 20 دقیقه است که در نتیجه استفادهی بسیار محدود دارد.
(پیشنهاد میکنیم مطلب فلومتر را نیز مطالعه کنید.)
انواع شیشه ضد حریق: شیشه سرامیکی و استفاده از آنها در پنجره ضد حریق
شیشه سرامیکی یک محصول شیشهای است که در برابر درجه حرارت بالا مقاومت میکند. از آنجایی که این شیشه میتواند تغییرات دمایی 800 درجهی فارنهایت را تحمل کند برای اجاقهای شیشهای و دربهای شومینه (شیشه شومینه) و شیشه ضد حرارت بخاری مورد استفاده قرار میگیرد اما به عنوان شیشه نسوز با حداکثر تحمل 3 ساعت نیز مناسب است.
شیشه ضد حریق سرامیکی از یک ورق شیشهی معمولی ساخته میشود. شیشه تحت یک عملیات حرارتی قرار میگیرد که باعث یک فرآیند تبلور (crystallization) میشود و تحت کنترل دقیق انجام میشود. فرآیند تبلور باعث میشود قطعهی شیشهای قویتری ایجاد شود که پایداری حرارتی بالایی دارد. شیشه سرامیکی یک محصول همهکاره است و میتواند به صورت رنگی، شفاف یا آینهای باشد. بعلاوه میتوان این شیشه را در واحدهای شیشهای عایق گنجاند که به بهرهوری بیشتر انرژی کمک میکند.
شیشههای سرامیکی با توجه به طبف وسیعی از تنوع زیبا، یک انتخاب محبوب به عنوان پنجره ضد حریق هستند.
(در سایت ما با تجهیزات خاص اعلام حریق آشنا شوید.)
انواع شیشه ضد حریق: شیشه آماسه (Intumescent Glass)
شیشه های ضد حریق آماسه یک محصول چند لایه است که از لایههای متناوب شیشه و لایههای داخلی شفاف ساخته شده است. نرخ مقاومت در برابر حریق این شیشه میتواند حداکثر تا 3 ساعت باشد که بستگی به تعداد لایههای درونی آن دارد. هنگامی که شیشه آماسه در معرض حریق قرار میگیرد، لایهی بیرونی آن خرد میشود.
لایههای داخلی آماسه، شیشه شکسته را در جای خود نگه میدارند اما به سرعت هم منبسط شده و لایهی محافظ عایق ایجاد میکند که مانع از گسترش آتش و دود و تشعشعات حرارتی میشود. مزیت اصلی شیشه نسوز آماسه این است که از تشعشع حرارتی جلوگیری میکند و بنابراین اگر مورد آزمایش قرار گرفته و دارای برچسبگذاری باشد، میتوان از آن در یک مجموعهی مقاوم در برابر آتش استفاده کرد.
شیشههای ضد حریق آماسه بهترین نوع شیشه ضد حریق است که میتواند برای محافظت در برابر آتش و حریق در ساختمانها مورد استفاده قرار گیرد.
(پیشنهاد میکنیم از مطلب کپسول اطفای حریق نیز بازدید کنید.)
سیستم فریم ضد حریق (Fire Rated Framing Systems)
این نکته باید بیان شود که شیشه و سیستم قاب و فریم با یکدیگر عمل میکنند تا درجهی مقاومت در برابر آتشسوزی را ارائه دهند. قاب و شیشه باید دارای نرخ مقاومت در برابر حریق یکسانی باشند؛ با این حال، قوانین ساختمان استثنائاتی نیز داردکه درجات بالاتری از حد مورد نیاز، مجاز است. وقتی سیستمی از اجزای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، همهی اجزا باید به درستی برچسبگذاری شوند تا رتبهبندی آنها مشخص بوده و بتوان آنها را بررسی کرد.
سیستمهای ضد حریق، اجزای حیاتی برای ایمنی هستند و باید در مراحل طراحی و ساخت به طور کامل بررسی شوند تا اطمینان حاصل شود منطبق بر الزامات آییننامه هستند.
(از جدیدترین مطلب ما یعنی باتری اعلام حریق نیز بازدید کنید.)
تست شیشه ضد حریق
شیشه نسوز مشابه با سایر تجهیزات ضدحریق مورد تست و بازرسی قرار میگیرد. دیواری در کنار کوره ساخته شده است و سیستمهای شیشهای درست مانند نصب واقعی روی زمین، روی این دیوار قرار داده میشوند. سپس برای رسیدن به دمای تعیین شده، در کوره آتش ایجاد میشود تا برای مدت زمان مورد نیاز آزمایش بسوزد.
مجموعهی شیشه باید همانطور که در معیارهای آزمایش مشخص شده، دستنخورده و سالم بماند. تست دیگری که برای آزمایش مقاومت شیشههای ضد حریق انجام میشود، تست جریان آب است که روی شیشه داغ اعمال میشود.
(پیشنهاد میکنیم از صفحهی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر نیز بازدید کنید.)
تست جریان شلنگ شیشه ضد حرارت
آزمایش جریان شلنگ معمولا در آمریکا انجام میشود، یکپارچگی ساختاری یک مجموعهی شیشه را پس از قرار گرفتن در برابر شرایط آتشسوزی آزمایش میکند. برای این تست میتوان از یک وزنه برای ایجاد ضربه نیز استفاده کرد اما شلنگ، ضربهی یکنواخت و ثابتی را ایجاد میکند. این روش نسبتا ساده است؛ یک مجموعه شیشه برای مدتی در کوره قرار میگیرد و پس از آن یک شلنگ 2.5 اینچی (تقریبا 6.5 سانتیمتر) جریان آب را به سمت شیشه هدایت میکند.
برخورد آب خنک به شیشهی داغ باعث ایجاد تنشهای حرارتی قابلتوجهی در شیشه میشود که میتواند منجر به شکستن آن شود. علاوه بر این، جریان شلنگ خود نیروی ضربهی جانبی نیز روی شیشه ایجاد میکند. برای اینکه شیشه از این آزمون عبور کند باید در برابر هر دو نیرو مقاومت کند.
شیشه ضد حریق باید در برابر ضربهی فشار آب و همینطور خنک بودن آب، مقاومت کافی داشته باشد.
( در صفحهی اعلام حریق بیسیم میتوانید نسبت به نصب و خرید این تجهیزات اطلاعات کسب کنید.)
فواید استفاده از شیشه ضد حریق در یک کسب و کار
دلایل زیادی برای اهمیت استفاده از شیشه ضد حریق در ساختمانها و به ویژه در کسب و کارها وجود دارد که در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم:
فواید استفاده از شیشه ضد حریق: این شیشهها میتوانند گرما را تحمل کنند
همانطور که در این مطلب به آن اشاره کردیم، شیشههای ضد حریق در مقایسه با شیشههای معمولی از استحکام بالاتر برخوردار هستند. این استحکام به آنها امکان میدهد تا در حرارتهای بالا بدون خرد شدن به قطعات ریز و خطرناک، دوام بیاورند. طراحی خاص این شیشهها، چه از نوع یکپارچه شده با رزین و یا شیشهی سیمی، به این معنی است که میتواند دمایی که معمولا در هنگام آتشسوزی ایجاد میشود را تحمل کند.
استحکام بیشتر شیشه نسوز مانع از خرد شدن شیشه به قطعات ریز و آسیبزا بودن آن میشود.
(در مورد چراغ چشمک زن اعلام حریق نیز مطالعه کنید.)
فواید استفاده از شیشه ضد حریق: کمک به مهار آتش
شیشه نسوز به عنوان نوعی محافظت منفعل در برابر آتش، برای کاهش سرعت گسترش گرما و شعلهها با استفاده از درها، صفحات یا پنجرهها طراحی میشوند. این ویژگی شیشههای ضدحریق باعث میشود افراد حاضر در محل زمانب بیشتری برای تخلیهی ساختمان داشته باشند. از مزایای عایق بودن این شیشهها نیز میتوان گفت برخی از شیشههای ضدحریق دارای قابلیتهای عایق هستند و همانطور که از انتقال شعله و دود جلوگیری میکنند، مانع از انتقال گرما نیز میشوند.
شیشه ضد حریق به عنوان مانعی در برابر آتش، سرعت گسترش حریق را کنترل میکنند و برای تخلیهی ایمن محل، زمان کافی فراهم میکنند.
(در سایت مطلبی در خصوص علائم راهنمای اعلام حریق نوشتهایم.)
فواید استفاده از شیشه ضد حریق: محافظت از افراد و داراییها در برابر حریق
یکی دیگر از مزایای شیشههای ضد حریق این است که این شیشهها باعث افزایش ایمنی ساختمان و حفاظت از جان افراد در برابر حریق میشود. این شیشهها همچنین با کاهش گسترش آتش باعث میشوند آتشنشانان زمان بیشتری برای رسیدگی به حریق داشته باشند و به این ترتیب از داراییهای داخل ساختمان و خود ساختمان محافظت بیشتری خواهد شد.
شیشههای ضد حریق را میتوان عنصری اساسی برای افزایش ایمنی ساختمان و حفاظت از جان و مال انسانها دانست.
(میتوانید به فهرست تجهیزات اعلام حریق تسلا نیز مراجعه کنید.)
فواید استفاده از شیشه ضد حریق: قابل استفاده در خانه یا کسب و کار
بسته به ظاهر و سبک شیشه و به لطف تطبیقپذیری آن میتوان از شیشه ضد حریق در هر خانه یا کسب و کاری استفاده کرد. برخی از این شیشهها از نظر زیباییشناختی برای تزیین داخل ساختمانها نیز بسیار مناسب هستند و ظاهر خوبی به نمای داخلی یا بیرونی ساختمان میدهند.
(مطلب سیستم اطفا حریق فوم نیز میتوانید برایتان مفید باشد.)
فروش شیشه ضد حریق در مرکز اعلام حریق آرات
شیشه نسوز و نشکن، شیشه ضد حریق یا شیشه ضد حرارت، نوعی شیشهی تخصصی است که به گونهای طراحی میشود که نسبت به سایر انواع شیشهها در برابر حریق مقاومتر باشد. این نوع شیشه به عنوان مانعی در برابر گسترش حریق و دود در شرایط ایجاد آتشسوزی عمل میکند و در برابر اثرات ناشی از آتشسوزی بسیار طولانیتر از شیشههای سنتی معمولی مقاومت میکند.
انواع مختلفی از شیشههای ضد حریق وجود دارد که در این مطلب به آنها اشاره کردیم. برای اطلاع از قیمت شیشه ضد حریق و قیمت شیشه ضد حرارت شومینه و همچنین خرید شیشه ضد حریق با کارشناسان مرکز اعلام حریق آرات در تماس باشید که به عنوان مرکز فروش شیشه نسوز نیز فعالیت میکند. در این مرکز بعلاوه تجهیزات اعلام حریق نیز ارائه میشود و میتوانید برای بررسی قیمت سیستمهای مختلف به صفحهی لیست قیمت سیستم اعلام حریق مراجعه کنید.