اعلام حریق بیمارستان: آشنایی با تجهیزات و نحوه‌ی نصب اعلام حریق بیمارستان‌ها

سیستم اعلام حریق بیمارستان

نصب سیستم اعلام حریق در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، صنعتی و حتی درمانی می‌تواند نقش مهمی در ایمنی جان انسان‌ها داشته باشد. مراکز درمانی از جمله بیمارستان ها و درمانگاه‌ها باید مجهز به سیستم اعلام و اطفا حریق باشند تا در صورت وقوع هرگونه خطر مسئولان مربوطه سریعا مطلع شده و نسبت به کنترل آن اقدام کنند. در ادامه‌ی این مطلب بیشتر در خصوص اعلام حریق بیمارستان، تجهیزات اعلام حریق برای بیمارستان‌ها،نصب سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان‌ها و اهمیت ایمنی حریق در بیمارستان صحبت خواهیم کرد.

اهمیت نصب سیستم اعلام حریق در بیمارستان

 اعلام حریق بیمارستان و مراکز درمانی

مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و همینطور خانه‌های مراقبت از افراد سالمند، تاسیسات مهمی در اجتماع هستند. اهمیت این مراکز باعث می‌شود که توجه به آن‌ها در برابر هرگونه خسارت یا وقوع حادثه‌های آتش‌سوزی هم بیشتر باشد. برخی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به خاطر اندازه‌ی بزرگ و مساحت زیاد، باعث می‌شوند نصب سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان‌ها در آن‌ها کمی دشوار باشد.

معمولاً بیمارستان‌ها و مراکز خدمات درمانی در یک مجموعه‌ی ساختمانی واقع شده‌اند که از چند ساختمان تشکیل می‌شوند. همچنین، فعالیت‌های زیادی در بیمارستان انجام می‌شود که نمی‌توان آن‌ها را متوقف کرد و نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان می‌تواند برای امنیت بیشتر محل و حفاظت از جان انسان‌ها بسیار ضروری باشد.

بیمارستان‌ها به دلیل شرایط خاصی که دارند لازم است مجهز به سیستم اعلام حریق باشند تا امنیت جان انسان‌ها تضمین شود.

(از مطلب اینترفیس اعلام حریق بازدید کنید.)

اعلام حریق بیمارستان و مراکز خدمات درمانی

تجهیزات اعلام حریق برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی

بیمارستان‌ها باید به تجهیزات ایمنی از آتش مجهز باشند تا در صورت وقوع حریق، متصدیان مربوطه بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن از آن آگاه شده و نسبت به اطفای حریق اقدام کنند. بیمارستان باید یکی از امن‌ترین و ضدعفونی‌ترین فضاها برای مراجعان باشد و بدیهی است که ایمنی نیز در آن باید رعایت شود. وجود انواع دتکتور اعلام حریق مناسب، پنل‌های مرکزی پیشرفته و غیره می‌تواند به راحتی از وقوع یک فاجعه جلوگیری کند. ما در ادامه تصمیم داریم به معرفی برخی تجهیزات اعلام حریق بیمارستان اشاره کنیم که می‌توانند نجات‌بخش باشند.

نصب سیستم اعلام حریق در بیمارستان و استفاده از تجهیزات اعلام حریق پیشرفته، با تشخیص سریع آتش می‌تواند از خسارات جانی و مالی جلوگیری کند.

(در صفحه‌ی سیستم‌های اعلام حریق متعارف می‌توانید نسبت به نصب و خرید این تجهیزات اطلاعات کسب کنید.)

دتکتورهای حرارتی

بسیاری از دستگاه‌های بیمارستان‌ها، از دستگاه‌های نوار قلب گرفته تا اسکنرهای MRI، هنگام استفاده گرمای زیادی متصاعد می‌کنند. گاهی اوقات، این دستگاه‌ها می‌توانند بسیار داغ شوند و بنابراین مهم است که اطمینان حاصل شود به دماهای بالایی که ممکن است منجر به اتصال کوتاه شود، نمی‌رسند. یک دتکتور حرارتی پیش از افزایش دما به درجه‌ی خطرناک، زنگ هشدار را به صدا در می‌آورد. این امر از شروع آتش‌سوزی در نتیجه‌ی گرم شدن بیش از حد دستگاه‌ها، جلوگیری می‌کند.

یکی دیگر از خطراتی که در بیمارستان‌ها ممکن است ایجاد شود، تماس سیم‌کشی با دستگاه‌های گرم شده است. این گرما می‌تواند باعث ذوب شدن سیم شود و سیم‌کشی در معرض خطر اتصال کوتاه قرار گیرد. دتکتور حرارتی می‌تواند با تشخیص افزایش حرارت از حوادث و آسیب‌های وارده به دستگاه‌ها و تجهیزات بیمارستان و همینطور افراد حاضر در محل، پیشگیری کند.

دتکتور حرارتی با تشخیص افزایش نامتعارف دما در محیط می‌تواند یکی از تجهیزات مهم در سیستم اعلام حریق بیمارستان ها باشد.

(مطالعه‌ی مطلب نکات حفاطت در برابر حریق می‌تواند برای شما مفید باشد.)

تجهیزات اعلام حریق بیمارستان‌ها

دتکتورهای دود و حرارت

در برخی مناطق بیمارستان‌ها، سیم‌کشی‌ها با هم ممکن است تداخل داشته باشند که خطر اتصال کوتاه و آتش‌سوزی الکتریکی را بسیار زیاد می‌کند. در چنین فضاهایی، وجود یک دتکتور دودی و حرارتی می‌تواند هم وجود دود و هم وجود حرارت را تشخیص دهد. اگر سیم‌ها شروع به ذوب شدن کنند، به احتمال زیاد با ایجاد دود همراه است و دتکتور دودی با تشخیص سریع دود می‌تواند به متصدیان مربوطه فرصت کافی برای جلوگیری از یک فاجعه بدهد. با این حال، این تنها در صورتی امکان‌پذیر است که دتکتور دودی به موقع عمل کند و این دقیقا همان چیزی است که یک دتکتور دودی و حرارتی خوب انجام می‌دهد.

دتکتورهای دودی به ذرات دود ناشی از حریق به سرعت واکنش نشان می‌دهند و یکی از مهم‌ترین تجهیزات اعلام حریق برای انواع ساختمان‌ها از جمله بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هستند.

(در مورد دتکتور دودی فوتوالکتریک مطالعه کنید.)

نصب دتکتورهای دودی و حرارتی در بیمارستان

شستی اعلام حریق در بیمارستان

شستی‌های اعلام حریق معمولا در مدارس، پاساژها و مراکز خرید و حتی ساختمان‌های مسکونی نصب می‌شوند. شستی اعلام حریق اساسا یک دستگاه برای هشدار اضطراری است که در صورت وقوع خطر می‌تواند با ایجاد آلارم، مسئولان و سایر افراد را مطلع سازد. شستی‌ها را می‌توان در هر اتاق بیمارستان نصب کرد و به این ترتیب افراد حاضر در اتاق می‌توانند با فشردن دکمه‌ی آن در هنگام حریق، درخواست کمک کنند. شستی اعلام حریق لزوما باعث جلوگیری از آتش‌سوزی نمی‌شود اما مانند یک دکمه‌ی وحشت برای بیماران است تا احساس امنیت بیشتری کنند.

شستی اعلام حریق از جمله تجهیزات راه‌اندازی دستی حریق است که افراد می‌توانند با فشردن آن، وقوع حریق را اعلام کنند.

(در مورد شستی اطفا حریق نیز مطالعه کنید.)

شستی اعلام حریق در بیمارستان

سیستم‌های اعلام حریق آدرس‌پذیر بیمارستان

سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر یکی از انواع پیشرفته‌ی سیستم‌های اعلام حریق است که در آن همه‌ی تجهیزات دارای یک آدرس منحصربفرد هستند و در صورت فعال شدن آنها، می‌توان محل دقیق دستگاه را روی پنل مرکزی آدرس‌پذیر مشاهده کرد. به همین خاطر است که سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر یکی از ضروریات در ساختمان‌های بزرگ و حساس است و می‌تواند به عنوان سیستم اعلام حریق بیمارستان گزینه‌ای ایده‌آل باشد.

بیمارستان‌ها معمولا ساختمان‌هایی بزرگ و چند طبقه هستند و سیستم‌های آدرس‌پذیر با تشخیص محل دقیق حریق می‌تواند باعث تسریع در امدادرسانی و اطفای حریق شود. صرفه‌جویی در زمان با سیستم‌های آدرس‌پذیر به معنای آسیب کمتر به اموال بیمارستان‌ها، تجهیزات و زیرساخت‌ها است.

ویژگی تعیین محل دقیق دتکتور یا شستی فعال شده، سیستم‌های آدرس‌پذیر را برای ساختمان‌های بزرگ از جمله بیمارستان‌ها ایده‌آل می‌سازد.

(از مطلب اعلام حریق سوله نیز بازدید کنید.)

سیستم‌ اعلام حریق آدرس‌پذیر بیمارستان و مراکز درمانی

دتکتورهای گازی

از آنجایی که بسیاری از داروها در دماهای سرد نگهداری می‌شوند، یک دتکتور گازی برای تشخیص نشت مبرد (refrigerant) ضروری است. تاسیسات سردخانه‌ای همیشه در معرض خطر نشت گاز هستند که اگر به موقع از آن جلوگیری نشود، می‌تواند کشنده باشد. از آنجایی که بیمارستان‌ها ملزم به آماده کردن غذا نیز هستند، دارای آشپزخانه‌های بزرگ و صنعتی هستند و به همین خاطر دتکتورهای گازی LPG، PNG و CNG نیز ضروری است. نشت گاز یکی از خطرناک‌ترین موارد است و از آنجایی که آشپزخانه‌ها مملو از مواد قابل احتراق هستند، نمی‌توان از دتکتورهای گازی چشم‌پوشی کرد.

یکی دیگر از فضاهای مهم در بیمارستان‌ها که ممکن است به دتکتورهای گازی نیاز داشته باشد، پارکینگ است. مونوکسید کربن یک گاز کشنده، بی‌بو و بی‌رنگ است که می‌تواند در عرض چند دقیقه باعث مرگ شود. به همین خاطر وجود دتکتورهای گازی مونوکسید کربن در پارکینگ بیمارستان ضروری است.

در مکان‌هایی که احتمال نشت گاز وجود دارد، بهتر است از دتکتور گازی استفاده شود. سیستم اعلام حریق بیمارستان نیز در برخی نقاط نیاز به نصب دتکتورهای گازی دارد.

(از مطلب درب ضد حریق نیز بازدید کنید.)

نصب دتکتورهای گازی در بیمارستان

اسپرینکلرهای آتش

اسپرینکلر آتش نشانی برای مناطق باز و فضاهایی که سیم‌کشی‌های الکتریکی زیادی وجود ندارد، ایده‌آل است. اگر آتش‌سوزی در کافه تریا، غذاخوری یا تراس رخ دهد، اسپرینکلر آتش می‌تواند به سرعت فعال شده و در سریع‌ترین زمان ممکن حریق را مهار کند. اسپرینکلر آتش برای صرفه‌جویی در زمان گرانبها و کنترل آتش بسیار کارساز و کاربردی است و یکی از سیستم‌های اطفای حریق کاربردی محسوب می‌شود.

( در صفحه‌ی  اعلام حریق بیسیم می‌توانید نسبت به نصب و خرید این تجهیزات اطلاعات کسب کنید.)

اسپرینکلرهای آتش از تجهیزات اعلام حریق بیمارستان‌

نصب اعلام حریق و اطفاء بیمارستان‌ها: روشی کاربردی برای تأمین امنیت بیماران و کارکنان

یک دلیل عمده برای نصب سیستم‌های اعلام حریق مراکز درمانی و بیمارستانی این است که جمعیت بیمارانی که در ساختمان‌های مراکز درمانی وجود دارند، بسیار آسیب‌پذیر هستند. خیلی از این بیماران در صورت بروز حادثه آتش‌سوزی نمی‌توانند خود را به مکانی امن برسانند. در نتیجه نیاز به کارمندان بیمارستان دارند تا در صورت بروز حادثه‌ی اورژانسی، آن‌ها را به مکانی امن برسانند.

از سوی دیگر، تخلیه‌ی هزاران بیمار در زمان بروز حادثه می‌تواند زمان‌گیر باشد و اولین راه‌حل عملی و کاربردی نیست که ممکن است به ذهن برسد. به همین خاطر است که کارمندان تاسیسات و مراکز درمانی باید بیش از هر چیز باید به فکر جلوگیری و کنترل حادثه‌ی آتش‌سوزی باشند تا تخلیه‌ی بیماران.

ازاین‌رو، فلسفه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در رابطه با حوادث اورژانسی مثل آتش‌سوزی این است که آن‌ها سعی می‌کنند از خود و بیماران در مرحله اول در همان مکان حادثه دفاع کنند و بعد از آن اقدامات مربوط به تخلیه‌ی بیماران را انجام دهند.

آسیب‌پذیر بودن افراد و دشوار بودن تخلیه‌ی بیمارستان‌ها ضرورت نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان را بیش از پیش می‌سازد.

(در مورد سیستم اعلام حریق اتاق سرور نیز مطالعه کنید.)

نصب سیستم‌های اعلام حریق بیمارستان و مراکز خدمات درمانی

نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان برای افزایش اعتبار بیمارستان و محافظت از بیماران

فرایند دفاع در مکان از سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان‌ها مثل سیستم‌های اطفاء حریق و فضاهای محدود کردن و جداسازی آتش استفاده می‌کند. ایده دفاع از محل در بیمارستان‌ها بسیار مهم است؛ به گونه‌ای که نصب مناسب سیستم اعلام حریق بیمارستان و اجرای روال‌های مربوط به فرآیند دفاع در محل باعث می‌شود که اعتبار آن بیمارستان افزایش پیدا کند. به همین خاطر، برای نصب سیستم اعلام حریق درمانگاه‌ها بهتر است حتماً با کارشناسان سیستم‌های اعلام حریق مشورت شود.

نصب سیستم اعلام حریق مراکز درمانی و بیمارستانی به دلایلی که ذکر کردیم بسیار مهم است و در صورت بروز حادثه‌ی آتش‌سوزی می‌تواند به دیگر کارمندان بیمارستان کمک کند تا از بیماران و از خود حفاظت کنند. در ادامه‌ی این مطلب به ملاحظاتی می‌پردازیم که باید در نصب سیستم‌های اعلام حریق مراکز درمانی و بیمارستانی مورد توجه قرار گرفته و رعایت شوند.

سیستم اعلام حریق در بیمارستان می‌تواند یک دیوار دفاعی قدرتمند در برابر حوادث غیرقابل‌پیش‌بینی از جمله حریق باشد.

(در مورد تفاوت سیستم اعلام و اطفا حریق مطالعه کنید.)

نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان و درمانگاه‌

نکات مهم در نصب سیستم اعلام حریق درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها

در نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان چند نکته مهم وجود دارد که حتماً باید به آنها توجه شود. در ادامه در مورد این نکات مهم در نصب اعلام حریق مراکز درمانی و بیمارستانی صحبت خواهیم کرد.

نکات نصب سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان‌ها: 1. منطقه‌بندی ساختمان

منطقه‌بندی نصب سیستم اعلام حریق درمانگاه‌ها یک عامل مهم در پیاده‌سازی سیستم‌های اطفاء و اعلام حریق در ساختمان‌های خدمات درمانی است. منطقه‌بندی به شما کمک می‌کند تا در صورت وقوع حریق در یک منطقه، سریعا آن منطقه را شناسایی کنید. همچنین، منطقه‌بندی به آتش‌نشان‌ها کمک می‌کند تا بتوانند نقطه مبداء آتش‌سوزی را پیدا کنند.

در منطقه‌بندی نصب سیستم‌های اعلام حریق بیمارستان و مرکز خدمات درمانی بهتر است مناطق یا زون‌های اعلام حریق را با فضاهای دود (قسمتی از ساختمان که برای محدود کردن دود و آتش طراحی‌شده) ادغام کنید.

تقسیم کردن ساختمان به بخش‌ها یا زون‌های مختلف باعث می‌شود زمان رسیدگی به حریق و کنترل آن برای مسئولان و ماموران آتش‌نشانی ساده‌تر شود.

(در مورد شیشه ضد حریق مطالعه کنید.)

منطقه بندی ساختمان برای نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان‌

تطبیق فضاهای دود و مکان‌های سیستم اعلام حریق بیمارستان

استاندارد شماره ۹۹ انجمن ملی ایمنی آتش هم بر این مساله تاکید می‌کند که تمام مناطق اعلام حریق و مناطق فضای دود باید با یکدیگر منطبق باشند. این فضاهای دود به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توانند مناطق امن را برای ساکنان بیمارستان یا بیماران به وجود بیاورند.

استاندارد شماره ۱۰۱ انجمن ملی ایمنی آتش هم بر این نکته تاکید می‌کند که منطقه‌بندی نصب سیستم‌های اطفاء حریق در بیمارستان‌ها باید با منطقه‌بندی سیستم‌های اعلام حریق و فضاهای دود مطابق باشد. اگر می‌خواهید در مورد نصب مناسب سیستم‌های اعلام حریق مراکز درمانی و بیمارستانی آگاهی پیدا کنید می‌توانید با یک کارشناس خبره در این کار که در طراحی و نصب سیستم اعلام حریق درمانگاه‌ها با تجربه است، مشورت کنید.

(پیشنهاد می‌کنیم مطلب فلومتر چیست را در سایت ما مطالعه کنید.)

تطبیق فضاهای دود و مکان‌های سیستم اعلام حریق بیمارستان

نکات مهم در نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان: 2. سیستم‌های اعلام خطر و هشدار

یک نکته مهم دیگر در نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان، هشدار و اخطار بروز آتش‌سوزی در ساختمان است. برای اینکار از دستگاه‌های اعلام خطر حادثه آتش‌سوزی در ساختمان‌ها استفاده می‌شود. این سیستم‌ها در طول سال‌ها نسبت به قبل خیلی پیشرفت کرده‌اند. برای مثال، سیستم‌های قدیمی‌تر فقط از آژیرها یا از زنگ‌های الکتریکی برای اعلام هشدار یا خطر آتش‌سوزی استفاده می‌کردند و ساختمان‌های قدیمی‌تر بیمارستانی از کد اعلام حریق در بیمارستان برای تمایز مناطقی استفاده می‌کردند که در آن‌ها هشدار بروز حادثه آتش‌سوزی وجود داشت.

در حال حاضر، سیستم‌های جدید اعلام حریق بیمارستان دارای بلندگوهای قدرتمندی هستند که می‌توانند هشدارهای اضطراری بروز آتش را اعلام کرده و دارای کارکردهای ابلاغ پیام زنده هستند. بعلاوه لازم است بیمارستان‌ها نسبت به نصب علائم راهنمای اعلام حریق نیز اقدام کنند.

نصب آژیر، آژیرفلاشر، علائم راهنمای اعلام حریق و چراغ چشمک زن می‌تواند برای هشدار دادن به افراد در بیمارستان‌ها ضروری باشد.

(در مورد پمپ اتش نشانی و انواع آن مطالعه کنید.)

سیستم‌های اعلام خطر و هشدار بیمارستان‌ها

کد اعلام حریق در بیمارستان: روشی مناسب برای آگاه ساختن پرسنل بیمارستان از بروز حادثه

این ویژگی اعلام هشدار و اخطار حادثه‌ی آتش‌سوزی همراه با کد اعلام حریق در بیمارستان، یک ویژگی کاربردی است. برای مثال، یکی از موارد کد اعلام حریق در بیمارستان می‌تواند «کد قرمز، طبقه چهارم، قسمت جنوبی بیمارستان» باشد. یکی از مزیت‌های کد اعلام حریق در بیمارستان این است که می‌توان بدون ایجاد وحشت و اختلال برای باقی ساکنان بیمارستان، کارمندان را از وقوع حادثه  مطلع کرد.

مزیت دیگر سیستم‌های مدرن اعلام حریق بیمارستان مدرن این است که از آن‌ها می‌توان برای اطلاع‌رسانی دسته‌جمعی کارکنان و ساکنان بیمارستان استفاده کرد. سیستم اطلاع‌رسانی جمعی می‌تواند پیام‌های زنده را برای بیمارستان پخش کند و در مورد حوادث مختلف به تمام ساکنین بیمارستان هشدار دهد.

کد اعلام حریق در بیمارستان با پخش کدهای خاص برای کارمندان از ایجاد وحشت و ترس در افراد و بیماران جلوگیری می‌کند.

(از مطلب کابل اعلام حریق بازدید کنید.)

کد اعلام حریق در بیمارستان

نکات مهم نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان‌ها: 3. راهروها و تالارهای ورودی

حکم جدیدی توسط انجمن ملی ایمنی آتش صادر شده که بر طبق آن تاسیسات و مراکز خدمات درمانی باید سیستم‌های اطفاء حریق و دتکتورهای دودی را در هر سالن و راهرو ساختمان بیمارستان و مرکز درمانی نصب کنند. همچنین، سیستم‌های دتکتور دود برای فضاهایی که به راهروهایی مثل مناطق انتظار و انباری برانکاردها ختم می‌شود، ضروری هستند.

در خانه‌های مراقبت از سالمندان هم دتکتورهای دودی و آتش هم باید در راهروها و دیگر مناطقی نصب شوند که به راهروها ختم می‌شوند. علاوه‌براین، سیستم‌های آشکارساز دود هم باید در اتاق خواب خانه‌ها نصب شوند.

(با سیستم اعلام حریق هوچیکی و محصولات آن آشنا شوید.)

نکات نصب سیستم اعلام حریق در راهروها و تالارهای ورودی بیمارستان‌‌ها

نکات مهم اعلام حریق بیمارستان : 4. آموزش صحیح برای تخلیه‌ی کارمندان و بیماران

درست است که نصب سیستم اعلام حریق بیمارستان و مراکز درمانی امری ضروری است، اما نصب آن‌ها بدون وجود تمرینات لازم در این زمینه ممکن است خیلی به نفع بیمارستان و مراکز درمانی نباشد. بر طبق استانداردهای انجمن ملی ایمنی آتش، برنامه‌ریزی اورژانسی و ضروریات آموزش و تمرینات اطفاء حریق در بیمارستان‌ها باید اجرا شود.

مدیریت بیمارستان‌ها و مراکز خدمات درمانی باید این مسئله را تعیین کنند که برای مسئله ایمنی آتش چه رویه و روش‌های آموزشی را انتخاب کنند که برای آموزش کارکنان و کارمندان بیمارستان از همه بهتر باشد.

نصب سیستم اعلام حریق در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به تنهایی کافی نیست و کارمندان باید در مورد نحوه‌ی واکنش در شرایط اورژانسی حریق آموزش لازم را دریافت کنند.

(از مطلب سیستم اعلام حریق آپولو نیز بازدید کنید.)

اهمیت آموزش به کارکنان بیمارستان‌ها

روال‌ها و سیستم‌های اعلام حریق بیمارستان

در بخش قبلی در مورد لزوم و ضرورت نصب سیستم اعلام حریق درمانگاه‌ها و تمرینات لازم برای واکنش درست به حادثه‌ی آتش‌سوزی صحبت کردیم. در این بخش می‌خواهیم بگوییم که چه روال‌ها و چه نوع سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را می‌توان در این مکان‌ها پیاده‌سازی کرد.

1. کد اعلام حریق در بیمارستان

برای هر بیمارستان یا مرکز خدمات درمانی مقررات مربوط به واکنش به بروز حوادثی مثل آتش‌سوزی از سازمان‌هایی مثل انجمن ملی ایمنی آتش صادر می‌شود که به آن‌ها کد اعلام حریق در بیمارستان می‌گویند.

کد اعلام حریق در بیمارستان، مجموعه قوانین و لازمه‌هایی است که باعث به وجود آمدن محیطی می‌شوند که در آن کارمندان و کارکنان ساختمان باید روال‌ها و فرآیندهای مربوطه در صورت وقوع حادثه آتش‌سوزی را انجام دهند. همچنین، انجمن ملی ایمنی آتش موارد لازم برای تقسیم‌بندی مناطق ساختمان‌های بیمارستان و احکام آموزش کارمندان و راهبردهای تخلیه را مقرر می‌کند.

کد اعلام حریق در بیمارستان

2. سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان‌ها

مقرراتی که در مورد اعلام حریق مراکز درمانی و بیمارستانی وجود دارد کارکنان تاسیسات خدمات درمانی را موظف می‌کند تا به سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق بیمارستان‌ها توجه کنند. مقررات انجمن ملی ایمنی آتش دارای راهنمایی‌ها و دستورات لازم برایسیستم‌های اعلام حریق بیمارستان، سیستم‌های آشکارساز دود و سیستم‌های اطفاء حریق است.

علاوه بر سیستم‌های اعلام حریق بیمارستان، سیستم‌های آشکارساز دود هم قسمت مهمی از اعلام حریق بیمارستان هستند. برای مثال، تجهیزات آشکارساز دود شامل دتکتورها مجزا و دتکتورهایی هستند که به سیستم‌های دیگری مرتبطند که به طور خودکار درهای مهار آتش را می‌بندند. دتکتورهای آتش، آسانسورهای لابی و آشکارسازهای دودی در اتاق‌های تجهیزات هم جزو این سیستم‌ها هستند.

در خانه‌های مراقبت از سالمندان و بیمارستان‌ها هم تقریباً در تمام راهروها باید آشکارسازهای دودی نصب شوند. برای مثال، بیمارستان‌ها معمولاً در تمام راهروهایشان نیاز به سیستم‌های آشکارساز دود دارند. باید سیستم‌های اطفاء حریق در بیمارستان هم به گونه‌ای طراحی شوند که در زمان بروز آتش‌سوزی فعال شده و آتش را خاموش می‌کنند.

دستورالعمل‌های انجمن ملی حفاظت در برابر آتش هم مقررات لازم برای طراحی و عملکرد سیستم‌های اطفاء حریق در تاسیسات خدمات درمانی را ارائه می‌کند.

سیستم اعلام و اطفاء حریق مراکز درمانی

3. آزمایش و نظارت بر تجهیزات اعلام حریق بیمارستان

در هر بیمارستان یا مرکز خدمات درمانی پس از نصب سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان‌ها کار مهم‌تری که وجود دارد آزمایش و نظارت بر تجهیزات سیستم اعلام حریق درمانگاه‌ها است. شما ممکن است تجهیزات اعلام حریق مراکز درمانی و بیمارستانی را نصب کرده باشید، اما این تجهیزات ممکن است به دلیل این‌که آزمایش نشده یا بر آن‌ها نظارت نمی‌شود و به دلیل عملکرد ضعیف خود در زمان‌های بروز حادثه به خوبی عمل نکنند و منجر به تلفات و خسارات جبران‌ناپذیری در بیمارستان شوند.

بنابراین، یک عامل مهم در پیاده‌سازی سیستم اعلان حریق بیمارستان، نظارت بر تجهیزات اعلام و اطفاء حریق آشکارسازهای دود و دیگر تجهیزات مربوط به آشکارسازی و مهارسازی آتش است. همچنین، از این سیستم‌ها باید به‌طور منظم حفاظت و نگهداری شود، در غیر این صورت کیفیت آنها پایین خواهد آمد و دیگر نمی‌توان بر عملکرد آن‌ها حساب کرد.

برای اطمینان از عملکرد سیستم های اعلام حریق در بیمارستان، این تجهیزات باید به طور منظم مورد بررسی قرار گیرند.

(از مطلب خاموش کننده آبی نیز بازدید کنید.)

 نظارت بر تجهیزات اعلام حریق بیمارستان

از کارشناسان ایمنی آتش برای نظرات و بررسی سیستم اعلام حریق بیمارستان کمک بگیرید

برای آزمایش و نظارت بر تجهیزات اعلام حریق بیمارستانی شما می‌توانید از مسئولین و کارشناسان ایمنی آتش در شهر خود کمک بخواهید تا عملیات‌های لازم برای آزمایش و نظارت بر سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان‌ها را اجرا کنند. این کارشناسان نه تنها در مسائل مربوط به آزمایش، نظارت و بررسی سیستم‌های اعلان حریق بیمارستان به شما کمک خواهند کرد، بلکه در مورد روال‌های مربوط به تخلیه و ایمنی آتش نیز، بیمارستان‌ها را بررسی خواهند کرد.

بنابراین، حتماً در صورت بررسی و نظارت بر سیستم‌های اعلام حریق بیمارستانی سعی کنید که سوابق مربوط به این بررسی‌ها را داشته باشید، زیرا قوانین مربوطه در این حوزه شما را موظف به انجام این کار خواهند کرد. مرکز اعلام حریق آرات نیز می‌تواند در این حوزه‌ی تخصصی در خدمت مشتریان خود باشد. برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می‌توانید با مشاوران مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید. ضمنا می‌توانید قیمت انواع سیستم‌ها را در صفحه‌ی لیست قیمت سیستم اعلام حریق مشاهده کنید.

استفاده از کارشناسان ایمنی آتش برای نظرات و بررسی سیستم اعلام حریق بیمارستان

منبع

اعلام حریق آرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم