شیرهای کنترل دستگاههای کنترلکنندهای هسند که برای مدیریت و کنترل جریان سیّال، فشار، دما یا سطح مایعبا تغییر اندازهی گذر جریان مورد استفاده قرار میگیرند. این دستگاهها معمولا در سیستمهای فرآیندی چاههای نفت، جایگاههای نفت و گاز، صنایع شیمایی و پتروشیمی، پالایشگاهها و نیروگاهها برای کنترل و مدیریت مایعات سیال استفاده میشوند. در ادامهی این مطلب بیشتر در خصوص شیر کنترل برقی و انواع شیر کنترل صحبت خواهیم کرد.
شیر کنترل چیست؟
شیر کنترل یا Control Valve یک شیر خودکار است که برای تنظیم و نظارت بر هر جریانی از سیستم لولهکشی، تنظیمات دقیق انجام میدهد. عملکرد یک شیرِ کنترل این است که با استفاده از یک محرک (actuator) و یک مستقرکننده (positioner) میتواند با توجه به سیگنالهایی که از کنترلکننده دریافت میکند، جریان را کنترل کند. این دستگاهها به عنوان «عنصر نهایی کنترل» در یک حلقهی کنترل خودکار یا معمولا بسیار پیچیده، در نظر گرفته میشوند.
شیر کنترل اطلاعات را از سنسورها و فرستندههای مختلف در یک لوپ کنترل دریافت میکند و این دادهها را برای کنترل پارامتر سیال، پردازش میکند. شیرها بخشی ضروری از هر سیستم لولهکشی هستند که مایعات، گازها، بخارات، دوغاب و مخلوطی از مایعات و فازهای مایع و گازی سیالات مختلف را انتقال میدهند.
شیرهای کنترل برای کنترل و تنظیم فشار و سرعت جریان طراحی شدهاند و میتوانند به طور اتوماتیک کار خود را انجام دهند و نیازی به مراقبت دائم از سیستم نیست.
(از مطلب زون بندی در اعلام حریق نیز بازدید کنید.)
شیر کنترل فشار چیست؟
شیرها اساسا جریان سیال را کنترل میکنند. شیرهای کنترل با تغییر اندازهی مسیر جریان عمل میکنند و میتوانند مستقیما نرخ جریان و مقادیری مانند دما، فشار و سطح مایع را نیز کنترل کنند. شیر کنترلِ فشار مسئول نگه داشتن فشارهای سیستم در محدودهی مناسب به سمت حد مطلوب است و میتواند به حفظ سطح ایمن فشار تنظیم شده در سیستم مورد نظر، کمک کند. از این نوع شیر تقریبا در تمام سیستمهای هیدرولیک استفاده میشود.
شیر کنترلِ فشار انواع مختلفی دارد که از جملهی آنها میتوان به کاهنده، تخلیه، جبرانی، توالی و تعادلی اشاره کرد. برای دستیابی به فشار مورد نیاز با استفاده از شیر کنترل فشار آب، نیاز به محدودیت هست و تقریبا همهی انواع این شیرهای کنترلکنندهی فشار معمولا شیر بسته هستند و تنها نوع کاهنده شیر باز است.
شیرهای کنترل فشار به کنترل فشار سیستم در یک محدوده کمک میکنند. این شیرها در همهی سیستمها نصب میشوند و در صورت عدم کنترل میتوانند خطراتی به همراه داشته باشند.
(در مطلب اعلام حریق آدرس پذیر میتوانید با این سیستمها و عملکرد آنها آشنا شوید.)
شیر کنترل دبی چیست؟
شیر کنترل دبی در اشکال، اندازهها و طرحهای متفاوتی وجود دارد اما عملکرد همگی آنها یکسان است و برای کنترل جریان هوا مورد استفاده قرار میگیرند. شیرهای کنترل جریان یا شیر کنترلِ دبی برای سیستمهای هیدرولیکی (مایعات تحت فشار) دارای همان طراحی اولیه هستند. یک نمونهی معمولی از شیر کنترل جریان، شیر آب سادهی نصب شده در خانهها است. شیرهای کروی و شیرهای سوزنی طراحیهای استاندارد مورد استفاده برای کنترل دبی هستند.
(در مورد کابل نسوز اعلام حریق مطالعه کنید.)
اصول عملکرد شیر کنترل
اما لازم است در مورد نحوه عملکرد شیرهای کنترل و آنچه از آنها انتظار داریم صحبت کنیم. شیرهای کنترل به این طریق عمل میکنند که با دستکاری سیال جاری مانند ترکیبات شیمیایی، بخار، گاز و آب، متغیرهای آنها را نزدیک به نقطهی تنظیم مطلوب نگه دارند. در اینجا سیگنال کنترل که میتواند الکترونیکی یا پنوماتیکی باشد، شیرِ کنترل را دستکاری میکند و مکان آن را تغییر میدهد؛ در نتیجه، باعث کنترل دقیق جریان سیال و دستیابی به نیازهای تولید مطلوب میشود.
شیر کنترل جریان آب و یا سایر سیالات، با صرفهجویی در هزینهها باعث کاهش هزینههای غیرضروری میشود.
(در مورد پنل مرکزی اعلام حریق بخوانید.)
مشخصات شیرهای کنترل
رایجترین سبک بدنهی شیر که به عنوان شیر کنترلی مورد استفاده قرار میگیرد، شیر کنترلی کروی است. اگرچه انواع دیگری از شیر کنترلی مانند شیر زاویهای، شیرهای سهطرفه، شیرهای دوار گریز از مرکز، شیرهای توپی نیمکره، شیرهای توپی، شیرهای پروانهای و غیره نیز استفاده میشوند ولی شیر کروی موثرترین وسیله برای تنظیم و کنترل جریان است.
شیرهای کنترل از سیگنال دریافت شده از ابزارهای مستقر در سراسر سیستم لولهکشی استفاده میکنند تا به طور اتوماتیک تنظیماتی را اعمال کنند که مواد داخل لوله را تنظیم نماید. اگرچه شیرهای کنترل میتوانند عملکردهای زیادی داشته باشند اما معمولا از آنها برای کنترل جریان یک سیال در لوله یا محدود کردن فشار آن استفاده میشود.
شیرهای کنترل باید در یک مسیر لوله قرار گیرند تا بتوان به راحتی با آنها کار کرد. برای این منظور، منیفلدهای شیرِ کنترل پیکربندی شدهاند. منیفلدهای شیر کنترل باعث میشوند شیرهای کنترل به راحتی در دسترس کارگران کارخانه قرار گیرد.
(در صفحهی دتکتور اعلام حریق میتوانید با انواع دتکتورها آشنا شوید.)
نحوه عملکرد انواع مختلف شیرهای کنترل
محرکهای هیدرولیکی، الکتریکی یا پنوماتیک وظیفهی باز یا بسته کردن شیرهای کنترل اتوماتیک و موقعیتدهندههای سوپاپ را بر عهده دارند و این کار را با کمک یک شیر تعدیلکننده انجام میدهند که میتوند درجهی باز شدن شیر را تنظیم کند. این شیرهای تعدیلکننده را میتوان بر اساس خروجی دلخواه در موقعیتهای مختلفی از کاملا باز تا کاملا بسته تنظیم کرد.
تنها چیزی که برای شیرهای فعال با هوا (شیر کنترل فشار پنوماتیک) لازم است، یک منبع هوای فشرده است که به دلیل ساده بودن این مدل شیر کنترلی را یکی از رایجترین انواع مورد استفاده میسازد. این در حالی است که سایر شیرها مانند شیر الکتریکی نیاز به تابلو و کابل اضافی دارند. شیرِ کنترل جهت هیدرولیک نیز به منبع فشار بالا و همینطور خطوط برگشت برای سیال هیدرولیک نیاز دارد.سیگنالهای کنترل جریان (پنوماتیک) معمولا در محدودهی فشار 3 تا 15 psi کار میکنند. برای صنعت، یک سیگنال الکتریکی 4 تا 20 میلیآمپر و همینطور 0-10 ولت برای سیستمهای HVAC نیاز است.
کنترل الکتریکی پیشرفته امروزه از سیگنال ارتباطی هوشمند برای جریان کنترل 4 تا 20 میلیآمپری استفاده میکند که میتواند سلامت شیر کنترلرا نشان دهد و موقعیت آن را به کنترلر تایید کند.
(در مورد شستی اعلام حریق و نحوهی عملکرد آن در سیستم اعلام حریق بخوانید.)
محرکهای شیر کنترل
محرکهای یک شیرِ کنترل مجموعهای است که برای حرکت مکانیزمهای شیر کنترل، قدرت کافی را فراهم میکنند. در یک لوپ شیرِ کنترل، محرکها پس از دریافت سیگنال از سیستم کنترل باعث حرکت دوشاخه، توپ یا پره میشوند تا جریان کامل یا جرئی را مجاز یا غیرممکن سازند. سه نوع عملگر در شیر کنترل وجود دارد که شامل موارد زیر میشود:
- محرکهای پنوماتیکی
- محرکهای الکتریکی
- محرکهای هیدرولیکی
(در صفحهی سیستم اعلام حریق متعارف با این سیستمها و اجزای آن آشنا شوید.)
محرک پنوماتیک
محرکهای پنوماتیک ابتداییترین و پرکاربردترین محرکهای شیرِ کنترل هستند که از سیگنال هوا یا گاز از یک منبع خارجی برای تولید یک عمل کنترلی تعدیلکننده استفاده میکنند. عملگر نیروی سیگنال پنوماتیک را از طریق یک درگاه بالایی دریافت میکند و سپس، سیگنال را در سراسر دیافراگم محرک توزیع میکند. در نتیجه، دیافراگم به صفحهی دیافراگم فشار وارد میکند و این کار ساقهی شیر کنترل را به سمت پایین حرکت میدهد، به طوری که باعث ضربه زدن به شیرِ کنترل میشود.
در شیر کنترل پنوماتیک، پورت بالایی سیگنال پنوماتیک را به محرکی میفرستند که بر صفحهی دیافراگم فشار آورده تا میلهی سوپاپ را تکان دهد. در صورت از دست رفتن قدرت درایو، محرکهای پنوماتیکی پاسخی بیخطر ارائه میدهند.
(مطالعهی مطلب نکات حفاظت در برابر حریق میتواند برای شما مفید باشد.)
محرک الکتریکی
این نوع شیرهای کنترل موتور محور هستند و از سیگنال الکتریکی استفاده میکنند که میتواند به ایجاد چرخش شفت موتور کمک کند. این حرکت به یک حرکت خطی تبدیل میشود که به هدایت ساقهی شیرِ کنترل برای تنظیم جریان کمک میکند.
از شیر کنترل دارای محرک الکتریکی برای برنامههای خاموش-روشن در سرویسهای ایزوله و برای کنترل موقعیتیابی مداوم استفاده میشود.
(در صفحهی لیست قیمت سیستم اعلام حریق میتوانید قیمت انواع سیستمها را مشاهده کنید.)
محرک هیدرولیکی
محرکهای هیدرولیکی در عملکرد، مشابه با محرکهای پنوماتیک هستند با این تفاوت که از یک روغن مایع هیدرولیکی به عنوان سیال سیگنال برای کنترل عملکرد شیر استفاده میکنند. این شیرهای کنترل هنگامی که نیروی مورد نیاز برای حرکت ساقهی سوپاپ زیاد است، به جای شیرهای الکتریکی یا شیرهای پنوماتیک مورد استفاده قرار میگیرند.
شیرهای کنترل دارای محرک هیدرولیک به دلیل تراکمناپذیری مایع، موقعیت پایداری از خود نشان میدهند.
(در فایرفایت با سیستم اعلام حریق زتا آشنا شوید.)
اجزای اصلی شیر کنترل
سه قسمت اصلی شیر کنترل در شیرهای کنترل اتوماتیک وجود دارد که شامل محرک، موقعیتدهنده و بدنهی سوپاپ میشود:
- محرک شیر: این بخش از شیرِ کنترل مسئول حرکت دادن و جابجایی عنصر تعدیلکنندهی شیر است.
- بدنهی شیر: شامل عنصر تعدیلکننده مانند پروانه یا گوی میشود.
- موقعیتدهندهی سوپاپ: این بخش مسئول بررسی موقعیت سوپاپ و اطمینان از یکسان بودن درجهی باز شدن آن با عدد مورد نظر است.
(با انواع تجهیزات اعلام حریق آشنا شوید.)
انواع اصلی شیر کنترل
شیرهای کنترل در انواع مختلفی موجود هستند اما برخی از آنها محبوبیت بیشتری دارند و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه به طور خلاصه به معرفی برخی از محبوبترین انواع شیرهای کنترل میپردازیم. نحوهی طبقهبندی انواع شیر کنترل بر اساس ویژگیهای مختلفی مانند مشخصات افت فشار، مشخصات حرکتی عنصر کنترلکننده، محرک و عملکرد آن است.
دستهبندی انواع شیر کنترل بر اساس پروفیل افت فشار
هنگام طبقهبندی شیرهای کنترل بر اساس پروفیل افت فشار، دو نوع متداول شیرِ کنترل از جمله شیر بازیابی بالا (High-Recovery valve) و شیر بازیابی پایین (Low-Recovery valve) وجود دارد. شیر پروانهای (Butterfly Valve)، شیر سماوری (Plug Valve)، شیر دروازهای (Gate Valve) و شیر توپی (Ball Valve) همگی به عنوان انواع شیر کنترل بازیابی بالا در نظر گرفته میشوند. شیرهای بازیابی پایین نیز شامل شیر زاویهای (Angle Valve) و شیر کروی (Globe Valve) میشود.
(با تجهیزات آتش نشانی و اطفا حریق آشنا شوید.)
دستهبندی انواع شیر کنترل بر اساس عملکرد
دستهبندی شیرهای کنترل بر اساس عملکرد نیز شامل این موارد میشود: شیر یک طرفه یا Check Valve (برای مثال شیر بایپس توربین)، شیر خاموش و شیر خاموش-روشن (برای مثال شیر دروازهای و پینچ ولو) و شیر ایمنی فنری میشود.
دستهبندی انواع شیر کنترل بر اساس پروفیل حرکتی
هنگام انتخاب شیرهای کنترل بر اساس پروفیل حرکتی عنصر متحرک شیر، باید دو گزینه را در نظر داشته باشید: ساقهی کشویی و سوپاپ چرخنده یا دوار. این دو نوع شیرِ کنترل محبوب بر اساس حرکت از یکدیگر متمایز میشوند. در شیر کنترل دارای ساقهی کشویی (Sliding stem)، شیر در یک حرکت مستقیم حرکت میکند؛ این در حالی است که در شیر دوار (Rotary Valve)، دیسک سوپاپ دارای حرکت چرخشی است.
انواع شیر دارای ساقه کشویی شامل شیر کروی، شیر دروازهای مدل گووه، شیر زاویهای و غیره میشود و شیرهای دوار نیز شامل شیر توپی و شیر پروانهای میشود.
آخرین دستهبندی شیرهای کنترل نیز بر اساس واسط محرک است که این ویژگی شامل انواع مختلفی مانند شیرهای دستی، شیرهای پنوماتیک و شیرهای هیدرولیکی میشود.
(با اسپرینکلر آتش نشانی و انواع آن آشنا شوید.)
تعیین شیر کنترل
اولین قدم برای تعیین شیر کنترل مناسب، تعریف عملکرد آن در برنامهی داده شده است. در برخی برنامهها شیر کنترلی به عنوان دریچهی روشن و خاموش عمل میکند که به دنبال دستورات یک کنترلر قابلبرنامهریزی، برای مثال در یک فرآیند گروهی، باز یا بسته میشود. در برخی دیگر از کاربردها، شیرِ کنترل برای تنظیم از راه دور نرخ جریان در یک فرآیند استفاده میشود؛ یعنی به عنوان یک روزنهی متغیر کنترلشدهی دستی در یک لوله (یک برنامهی کاربردی لوپ باز) استفاده میشود.
در نهایت اینکه در بسیاری از کاربردهای پیچیده، شیرِ کنترل به عنوان عنصر نهایی کنترل در یک حلقهی کنترل فرآیند عمل میکند و به تغییرات گاهی بینهایت کوچک سیگنالی که از طرف کنترلر (معمولا یک رایانه) میرسد، پاسخ میدهد. سیگنال در پاسخ به تغییر در دما، فشار یا سطح فرآیند سیال که توسط فرستنده اندازهگیری میشود، تولید میشود.
بیش از 90 درصد شیرهای کنترل دارای محرک پنوماتیک هستند که یا از نوع دیافراگم فنری یا پیستونی هستند.
(در مورد تفاوت سیستم اعلام و اطفا حریق بیشتر بخوانید.)
ویژگیهای شیر کنترل
هر شیر کنترل دارای یک مشخصهی جریان است که رابطهی بین نرخ جریان و حرکت شیرِ کنترل را مشخص میکند. به محض اینکه یک دریچه یا شیر باز میشود، مشخصهی جریان که مرتبط با طراحی شیر انتخاب شده است، اجازه میدهد تا مقدار مشخصی از جریان از طریق شیر در یک درصد خاصی از ضربه حرکت کند. این امر تنظیم جریان را از طریق شیر کنترل به روشی قابل پیشبینی امکانپذیر میسازد. سه نوع کلی از ویژگیها و مشخصههای شیر کنترل عبارتند از:
- خطی
- درصد مساوی
- باز شدن سریع
(از مطلب سیستم اعلام حریق انبار بازدید کنید.)
خرید و انتخاب شیرهای کنترل
دو پارامتر اصلی وجود دارد که انتخاب و خرید شیر کنترل به آن بستگی دارد:
- شرایط سرویس
- ویژگیهای بار
پارامترهای دیگر که بر انتخاب شیر کنترل تاثیر میگذارند، شامل موارد زیر میشود:
- قابلیت کنترل دبی جریان
- عدم وجود تلاطم یا مقاومت در برابر جریان هنگام باز بودن کامل شیر (تلاطم باعث کاهش فشار سری میشود.)
- مکانیزم باز و بسته شدن سریع – در بسیاری از موارد اضطراری و یا برای ایمنی بیشتر، نیاز به پاسخ سریع است.
- بسته شدن محکم که مانع از نشتی به خاطر فشار بالا میشود.
- توانایی امکان حرکت جریان تنها در یک جهت که از بازگشت جلوگیری میکند.
- باز شدن در یک فشار از پیش تعیین شده – کنترل فرایند برای جلوگیری از اسیب به تجهیزات
- توانایی رسیدگی به مایعات ساینده – مواد سختشده از سایش سریع جلوگیری میکنند.
(در مورد پودر خاموش کننده و کاربرد آن در اطفای حریق مطالعه کنید.)
حالت شکست امن شیرهای کنترل
به دلیل نحوهی ساخت محرکهای پنوماتیکی، هنگامی که سیگنال کنترل از بین برود ممکن است کنترل در موقعیت خاصی از کار بیفتد. با افزایش فشار هوای تغذیه، دیافراگم لاستیکی به فنر فشار وارد میکند و ساقهی سوپاپ را به سمت بدنهی سوپاپ یا شیر حرکت میدهد. با کاهش این فشار هوا، فنر باعث حرکت ساقهی سوپاپ از بدنهی آن میشود.
در صورت از بین رفتن سیگنال، موقعیتی که شیرِ کنترل به خود میگیرد، به عنوان حالت شکست امن نامیده میشود. نوع حالت شکست امن بستگی به کاربردی دارد که شیر کنترل برای آن استفاده میشود. محرک باعث بسته شدن شیر کنترل Fail-Closed میشود و در شیر کنترلی Fail-Open نیز باعث باز شدن شیر میشود.
در یک عملکرد عادی، نیروی فنر باید توسط محرک الکتریکی یا پنوماتیکی غلبه شود. در صورت قطع شدن برق در محرک، نیروی الکتریکی یا پنوماتیک دیگر وجود ندارد و فشار فنر باعث باز شدن شیر میشود.
(از مطلب اعلام حریق اتاق سرور نیز بازدید کنید.)
مزایای استفاده از شیرهای کنترل
عملکرد بالا داشتن و همینطور نگهداری آسان تنها چند نمونه از ویژگیهای عالی شیرهای کنترل دارای کیفیت بالا هستند. دوام و تحمل شرایط مختلف از جمله مزایای دیگری است که میتوان از این تجهیزات انتظار داشت. شما میتوانید از شیر کنترل در صنایع مختلفی مانند گاز، برق، فولاد، پتروشیمی و غیره استفاده کنید.
شیرهای کنترل نه تنها با حذف هزینههای غیرضروری باعث صرفهجویی در هزینهها میشوند بلکه همچنین به کاهش فرآیند و همینطور تنوع محصول کمک میکند. شیرِ کنترل برای فرآیندهای مرتبط، ایمنی را بر اساس استانداردهای تعریف شده به همراه دارد.
(از مطلب پمپ آتش نشانی نیز بازدید کنید.)
شیر کنترل گاز پکیج
یکی از قطعات مورد استفاده در پکیجها، شیر کنترل گاز است که جنسی آلومینیومی دارد و از برق 220 ولت تغذیه میکند. وظیفهی اصلی شیر کنترل گاز پکیج، تنظیم جریان گاز و قطع و وصل شدن آن است. این شیرِ کنترل در زیر محفظهی آتش قرار دارد و شامل دو شیر برقی است که وظیفهی آن کم و زیاد کردن مداوم میزان شعله است. این شیرِ کنترل گاز در واقع جریان گاز را تنظیم میکند و در صورت ایجاد خطا، با قطع کردن جریان گاز، باعث خاموش شدن شعله میشود.
شیر گاز وظیفهی تنظیم و کنترل گاز مشعل پکیج را بر عهده دارد و کم و زیاد شدن شعله با توجه جریان گاز عبوری از این شیر تنظیم میشود.
(در فایرفایت با علائم راهنمای اعلام حریق آشنا شوید.)
نکات نگهداری از سوپاپ کنترل
با مراقبت و نگهداری مناسب شیر کنترل یا سوپاپ کنترل، کاربران میتوانند مشکلات و خرابی مربوط به عملکرد دستگاه را تا حد زیادی محدود کنند. در ادامه به سه روش برای نگهداری سوپاپ کنترل اشاره میکنیم:
روش واکنشی: در این روش، رویههای تعمیر و نگهداری با بروز یک مشکل آغاز میشود و یا به عبارت دیگر، اقدام پس از بروز مشکل انجام میشود. برای مثال زمانی که شیر کنترل نشتی دارد و یا عمل نمیکند. در مرحلهی نگهداری واکنشی سوپاپ، اقداماتی مانند تعمیر یا جایگزینی قطعات انجام میشود.
روش پیشگیرانه: این روش در واقع بررسی و نگهداری دستگاه برای تشخیص هرگونه نقصی است که میتواند در آینده باعث مشکل در عملکرد سوپاپ کنترل شود. بنابراین انجام تعمیر و نگهداری پیشگیرانه، نه تنها برای حفظ شیرهای کنترل کارآمد است بلکه هزینههای بالای تعمیر و تعویض را نیز به حداقل میرساند.
روش پیشبینی: در این روش، تعمیر و نگهداری شیرهای کنترل بر اساس نتایج ارزیابی نظارت و تست تجهیزات است. استفاده از تجهیزات تشخیصی مانند عیبیابی غیرنفوذی، موقعیتگیرهای هوشمند، سیستمهای کنترل توزیعی و کنترلرهای منطقی قابلبرنامهریزی، عملکرد سوپاپ کنترل، محرک و کنترلر نظارت میشود و در صورت هر گونه مغایرت، اقدامات فوری برای نگهداری یا تعمیر انجام میشود.
برای سوپاپ کنترل بهتر است به جای تعمیرات واکنشی، نظارتهای پیشگیرانه و پیشگویانه انجام شود تا عملکرد سوپاپها بدون هیچگونه خرابی حفظ شود. برای انجام هر گونه تعمیر و نگهداری نیز بهتر است به دفترچهی راهنمای کاربر مراجعه شود.
طراحی شیر کنترل با توجه به استانداردها
شیرها در بسیاری از کاربردهای صنعتی، تجاری و مسکونی استفاده میشوند. با توجه به این طبف وسیع کاربردها، چندین سازمان نظارتی اصلی هستند که استانداردهایی را برای اطمینان از عملکرد مناسب، سازگاری و ایمنی برای کاربران ارائه میکنند.
سازمانهای اصلی استاندارد عبارتند از:
- موسسهی نفت آمریکا (API)
- انجمن مهندسان مکانیک آمریکا (ASME)
- مؤسسه استانداردهای ملی آمریکا (ANSI)
- ایاستیام بینالملل (ASTM International)
- انجمن استانداردسازی تولیدکنندگان (MSS)
درحالیکه این سازمانها همگی در امریکا مستقر هستند اما امروزه با استانداردهای خود در سرارسر دنیا در سطح بینالمللی قرار دارند. مهندسانی که برای سیستم یا محصول طراحی شیر کنترل انجام میدهند باید اسناد استانداردهای موجود از سازمان استاندارد بینالمللی و سازمانهای استاندارد ملی را بررسی کنند.
(از مطلب اعلام حریق بیمارستان بازدید کنید.)
نصب شیر کنترل
شیرهای کنترل معمولا در جهت افقی یک لولهی مستقیم و ترجیحا دورتر از زانوها نصب میشوند. محرک شیرِ کنترل در حالت عمودی نگه داشته میشود. یک شیر بایپس برای کار مداوم در حین بازرسی و نگهداری شیرِ کنترل نصب میشود. شیرهای ایزولاتور بالا رونده و پایین رونده و زهکشی در سیستم لولهکشی برای جداسازی شیرِ کنترل برای تعمیر و نگهداری اضافه میشوند. برای اطلاعات بیشتر در مورد شیرهای کنترل مختلف میتوانید با مشاوران مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید.