لیست قیمت دتکتور دودی اعلام حریق

لیست قیمت دتکتور دودی

دتکتور دودی (Smoke Detector) یک وسیله‌ی الکترونیکی کشف آتش است که به طور اتوماتیک وجود دود را به عنوان نشانه‌ی اصلی آتش‌سوزی حس می‌کند و سیستم اعلام حریق را فعال می‌سازد. دتکتورهای دود تجاری و صنعتی سیگنال خطر را برای کنترل پنل سیستم اعلام حریق ارسال می‌کند. دتکتورهای دود خانگی نیز زنگ هشدار صوتی یا بصری را به کار می‌اندازند. در این مطلب تصمیم داریم در مورد قیمت دتکتور دودی و ویژگی‌ها و مشخصات انواع دتکتورهای دودی مانند دتکتور دود کانال، دتکتور مکشی و … نکاتی را بیان کنیم.

تماس با مشاوران مرکز اعلام حریق آرات

لیست قیمت دتکتور دودی فوتوالکتریک

دتکتورهای دود فتوالکتریک می‌توانند متعارف یا آدرس‌پذیر باشند. قیمت دتکتورهای آدرس‌پذیر دودی فتوالکتریک از 200.000 تومان تا 700 هزار تومان متغیر است. معمولا دتکتورهای دودی آدرس‌پذیر قیمتی معادل 2 تا 2.5 برابر قیمت نوع متعارف در برند خود را دارند. در لیست زیر می‌توانید قیمت دتکتور دودی متعارف در برندهای مختلف را مشاهده کنید.

نام محصولمشخصاتقیمت
دتکتور دودی اعلام حریق زیتکس کد 815139,500 تومان
دتکتور دودی اعلام حریق سایان معمولی145,000 تومان
دتکتور دودی اعلام حریق آریاکدودی فتوالکتریک 12 ولت رله دار152,000 تومان
دتکتور دودی اعلام حریق آریاکفتو الکتریک  48ولت181,000 تومان
دتکتور دودی اعلام حریق سنسمعمولی139,500 تومان
دتکتور دودی حرارتی اعلام حریق سنسترکیب دود و حرارت169,500 تومان
دتکتور دودی اعلام حریق تسلامعمولی139,500 تومان
دتکتور دودی اعلام حریق آپولو انگلستانمعمولی370,000 تومان
دتکتور دودی اعلام حریق GSTمعمولی350,000 تومان
دتکتور دودی متعارف اعلام حریق زتامعمولی350,000 تومان

انواع دتکتور دود

دتکتورهای دودی یا smoke detector در ساختمان‌ها و نقاط مختلفی نصب می‌شوند و با تشخیص دود و اعلام خطر باعث کاهش خسارت‌های جانی و مالی زیادی می‌شوند. با این حال افراد شناخت کمی نسبت به این دتکتورها دارند. تشخیص و آشکارسازی دود با استفاده از دتکتورهای مختلفی صورت می‌پذیرد:

  • دتکتورهای دودی نقطه‌ای
  • دتکتورهای دودی خطی یا بیم دتکتور
  • دتکتورهای دودی کانالی
  • دتکتورهای دودی مکشی
لیست قیمت دتکتور دودی اعلام حریق

دتکتور دودی نقطه‌ای

معمول‌ترین و رایج‌ترین دتکتور دود مورد استفاده دتکتورهای دودی نقطه‌ای است. این نوع از دتکتور برای تشخیص انواع ذرات حاصل از آتش‌سوزی مناسب و بر دو نوع هتسند.

  • دتکتور یونیزه (Ionizing Detector)
  • دتکتور فوتو الکترونیک یا دتکتور دودی اپتیکال (Photoelectric Detector)

لازم به ذکر است پراستفاده‌ترین روش کشف حریق، استفاده از تشخیص دود و پراستفاده‌ترین دتکتور دودی نیز، دتکتور دودی فتوالکتریک است. در ادامه قیمت دتکتور دودی را مانند قیمت سیستم اعلام حریق در اختیار شما قرار می‌دهیم.

smoke detector - انواع دتکتورهای اعلام حریق

دتکتور یا آشکارساز یونیزه (Ionizing Detector)

این نوع دتکتورهای دودی از ذرات یونیزه برای تشخیص و شناسایی دود استفاده می‌کنند. هر دتکتور یونیزه دارای میزان کمی مواد رادیواکتیو است که بین دو صفحه با بار الکتریکی قرار دارد. واکنش بین این دو مولفه باعث یونیزه شدن هوا می‌شود و بین دو صفحه جریانی برقرار می‌شود. وقتی که دود وارد دتکتور می‌شود جریان موجود بین دو صفحه مختل شده و دتکتور فعال می‌شود. دتکتورهای دودی یونیزه در تشخیص آتش‌های دودزا بهتر عمل می‌کنند. اثربخشی این دتکتورها در تشخیص انواع دیگر آتش مثل ذوب شدن مواد خیلی خوب نیست. به همین خاطر است که نوع فوتوالکتریک دتکتورهای دودی هم طراحی و ساخته شده‌اند.

دتکتور دودی یونیزه -قیمت دتکتور دودی

دتکتورهای دودی یونیزه به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توانند ذرات یک صدم تا یک میکرون را هم به راحتی تشخیص دهند. محفظه‌ی نیمه هادی دستگاه به طور مرتب هوای عبوری را یونیزه می‌کند. یونیزاسیون هوای داخل محفظه توسط پرتو آلفا از منبع رادیو اکتیو امکان‌پذیر شده است. مولکول‌های یونیزه هوا به طور مرتب توسط الکترود محفظه جذب می‌شوند، لذا ولتاژ کوچکی همواره برقرار است. ورود ذرات به داخل محفظه به چسبیدن مولکول‌های هوای یونیزه به ذرات باردار باعث سقوط آن‌ها و کاهش ولتاژ دستگاه می‌گردد. تغییر ولتاژ توسط دتکتور به عنوان حریق درک شده و باعث برقراری جریان در مدار اعلام حریق می‌شود. در صورتی که محل قرارگیری این دتکتورها حاوی هوای مرطوب یا حاوی ذرات روغنی باشد روی عملکرد دستگاه اثر نامطلوب می‌گذارد و ممکن است پالس‌های اشتباه مخابره کند.

مزیت اصلی دتکتورهای دودی یونیزه سرعت عمل بالای آنها در کشف حریق است اما به دلیل معایب و مضرات این نوع دتکتورها اشتفاده از آنها تقریبا منسوخ شده است. به طور کلی معایب این نوع دتکتورها شامل موارد زیر است:

معایب دتکتورهای یونیزه

  • عدم حساسیت کافی در فاز اول حریق
  • حساسیت به رطوبت و حرارت
  • نیاز به تنظیم دوره‌ای
  • عدم امکان استفاده در مکان‌هایی که اصولاً انتشار ذرات دارد
  • عدم حساسیت کافی در مقابل ذرات نسبتاً بزرگ ذرات pvc
  • نیاز به تنظیم مجدد پس از هر بار اعلام آتش

دتکتور دودی فوتوالکتریک یا اپتیکال (Photoelectric Detector)

نوع دیگر دتکتورهای دودی، دتکتورهای دودی اپتیکال است. این دتکتورها از یک منبع نوری و یک سنسور نوری برای تشخیص دود استفاده می‌کنند. وقتی که دود وارد محفظه‌ی دتکتور می‌شود اجزای دود باعث مسدود شدن پرتوی نور می‌شود و به صورت محدودتری نور را روی سنسورها منعکس می‌کند. این به نوبه‌ی خود باعث روشن شدن آلارم خطر می‌شود. به زبان ساده‌تر می‌توان گفت در محفظه‌ی این دتکتور یک منبع تولید نور مرئی یا لیزر که به طور مستقیم یا تحت زاویه ۹۰ درجه با انعکاس از روی آینه در چشم الکترونیک (سلول فتوالکتریک) می‌تابد، قرار دارد. در صورت وجود تیرگی ناشی از ذرات تار با توجه به محدوده تشخیص تعریف شده برای دتکتور، جریان نور کاهش پیدا کرده و باعث تحریک آن و اعلام حریق می‌گردد.

دتکتور دودی فوتوالکتریک

از آنجایی که آتش‌هایی که با ذوب شدن مواد همراه هستند قبل از اینکه شعله و دود فضا را پر کند باعث ایجاد دودهای خطرناک می‌شوند این نوع دتکتورها برای تشخیص زودهنگام  آتش‌سوزی مناسب‌تر هستند. مزایا و معایب دتکتور دودی فوتوالکتریک به صورت زیر است:

مزایای دتکتور فوتوالکتریک

  • عکس‌العمل سریع در مقابل ذرات حتی در تراکم ناچیز
  • عکس‌العمل سریع در مقابل آتش‌سوزی‌های بدون شعله
  • عدم عکس‌العمل به جریان شدید هوا
  • عدم وجود چشمه‌های رادیو اکتیو و خطرات ناشی از مواد پرتوزا
  • عدم حساسیت به رطوبت و الکتریسیته ساکن و تغییرات فشار هوا
  • عدم نیاز به تنظیم مجدد

معایب دتکتور دودی فوتوالکتریک

  • کاهش حساسیت در ذرات با قطر کمتر از طول موج نور مرئی
  • حساسیت بالا به ذرات تیره نسبت به ذرات خاکستری
  • امکان کثیفی سطح لامپ، آینه و سلول فتوالکتریک

انواع دتکتورهای اعلام حریقانواع و قیمت دتکتور دودی – مرکز اعلام حریق آرات

در این مطلب درباره‌ی انواع دتکتورهای اعلام حریق نکاتی را بیان کردیم. جدای از اینکه کدام نوع دتکتور انتخاب شماست سعی کنید سیستم‌های اعلام حریق مورد نیاز خود را از مراکزی معتبر تهیه کنید. سیستم اعلام حریق شما باید متناسب با استانداردهای موجود و قابل اطمینان باشد. مرکز اعلام حریق آرات با ارائه‌ی محصولات معتبر و گارانتی در خدمت مشتریانی است که به دنبال تهیه‌ی محصولات اعلام حریق هستند.

بعلاوه در این مطلب لیست قیمت دتکتور دودی، بیم دتکتور و …را ارائه کردیم که برای اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۱۲۰۱۴۹۴۲۵ تماس بگیرید.

اعلام حریق آرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم