اعلام حریق اینیم (inim) در سال 2005 در ایتالیا تاسیس شد و در حال حاضر در زمینههای تولید سیستم اعلام حریق، سیستم اطفا حریق، سیستمهای امنیتی، اتوماسیون خانگی و روشنایی اضطراری فعالیت میکند. در ادامهی این مطلب به معرفی سیستم اعلام حریق اینیم و تجهیزات آن میپردازیم.
معرفی شرکت اعلام حریق اینیم
اینیم برای محافظت از جان و مال انسانها در مقابل آتشسوزی و ایجاد آرامش خیال برای افراد و کسبوکارها راهاندازی شد. شرکت اینیم در سال 2005 در ایتالیت تاسیس شد. تجربیات قبلی این شرکت در حوزهی مهندسی الکترونیک و مخابرات است که باعث میشود نیازهای خاص هر بخش را درک کند.
اینیم یک سیستم تجاری منحصربفرد است که به اهمیت ایجاد ارزش برای تمام افراد و مشاغل، از نیروی کار گرفته تا جامعه و همینطور محیط زیست، معتقد است. این شرکت توجهی ویژهای به کیفیت و ایمنی هر محصول و نیازهای کاربران محصول معطوف میکند و در تلاش است تا محصولی قابل اطمینان و کاملا کاربردی را به مشتریان خود ارائه دهد.
(از مطلب پودر خاموش کننده نیز بازدید کنید.)
تکنولوژیهای تشخیص و اعلام حریق Inim
شرکت اینیم به طور مداوم در تحقیق و جستجو برای راهحلهای آیندهنگر برای چالشهای روزمرهی شرکتهای نصبکنندهی سیستم اعلام حریق است. متخصصان تحقیق و توسعهی اینیم همیشه به دنبال این هستند که مرزهای شناختهشدهی تکنولوژی را به سمت گروه جدیدی از محصولات با قابلیتهای بهتر پیش ببرند. تجهیزات اعلام حریق اینیم به گونهای طراحی شدهاند که از پیشرفتهترین تکنولوژی میکروکنترلر، معماری شبکه و زیرساختهای ارتباطی بهره ببرند. در ادامه به فناوریهای توسعهیافته در آزمایشگاههای اینیم و آیندهی اعلام حریق اینیم اشارهای کوتاه میکنیم.
(پیشنهاد میکنیم از مطلب اعلام حریق موزه نیز دیدن کنید.)
تکنولوژی Emergency54
یک سیستم اعلام حریق اینیم مجهز به تکنولوژی Emergency54 بالاترین سطح اطمینانی که یک نصاب میتواند از سیستم اعلام حریق انتظار داشته باشد را برآورده میسازد. به لطف معماری پیچیدهی چندپردازنده، این دستگاه حتی در صورت احتمال خطای CPU از راه دور، امکان فعالسازی سیگنال هشدار را در صورت ایجاد آتشسوزی فراهم میکند. Emergency54 در سطح پنل مرکزی، اطمینان از فعال شدن سیگنال هشدار در خطای اصلی CPU را امکانپذیر میسازد و در سطح شبکه نیز به پنلهای کنترل از راه دور امکان میدهد با خراب شدن بخشی از شبکه نیز، بتوانند آلارم هشدار را به صدا درآورند.
عملکرد Emergency54 همچنین در رویههای ارتباطی نیز گسترش مییابد و در واقع ماژولهای ارتباط از راه دور کنترل پنل اعلام حریق اینیم همگی مبتنی بر میکروکنترلهای مستقلی هستند که قادرند به درستی حتی در صورت خرابی CPU اصلی نیز کار کنند.
تکنولوژی Emergency54 از معماری چندپردازنده بهره میبرد و حتی در صورت خطا در CPU نیز میتواند سیگنال هشدار را به صدا درآورد. تکنولوژی Emergency54 در کنترل پنلهای سری SmartLoop و Previdia Max مورد استفاده قرار گرفته است.
(در مورد تفاوت سیستم اعلام و اطفا حریق نیز مطالعه کنید.)
تکنولوژی هورنت (HorNet)
یک شبکه مبتنی بر HorNet یا HORNET+ نشاندهندهی پیشرفتهترین سیستمهای تعبیهشدهی RS485 است. معماری چنین شبکههایی یک سیستم تحملکنندهی خطا ایجاد میکند؛ به عبارت دیگر، سیستمی که قادر است در شرایط خطا خود را به گونهای پیکربندی کند که از یکپارچگی ارتباطات بین پنلهای کنترل سیستم در هر زمانی اطمینان حاصل شود. تکنولوژی هورنت و هورنت پلاس تبادل اطلاعات بلادرنگ و فوری بین پنلهای مرکزی را مدیریت میکند و به این ترتیب باعث ایجاد ماتریسهای علت و معلولی پیچیده میشود. فناوری هورنت در کنترل پنلهای سری SmartLoop بکار برده شده و فناوری هورنت پلاس نیز در کنترل پنلهای سری Previdia Max مورد استفاده قرار گرفته است.
تکنولوژیهای هورنت و هورنت پلاس باعث ایجاد یکپارچگی بین پنلهای مرکزی میشود و اطلاعات را سریعا بین پنلها منتقل میکند.
فناوری ژانوس (Janus)
تکنولوژی Janus به شما این امکان را میدهد تا از طریق اتصال اترنت و پروتکل TCP/IP، تجهیزات اعلام حریق اینیم را با دنیای بیرونی مرتبط کنید. با افزودن ماژولهای TCP-IP مبتنی بر تکنولوژی ژانوس (SmartLAN و IFMLAN)، سیستم اعلام حریق اینیم قابل دسترسی و کنترل از طریق هر رایانه یا تلفن همراه متصل به اینترنت میشود که سطح امنیتی مناسبی هم دارد.
به این ترتیب تعامل بین تمام کنترل پنلها در شبکه امکانپذیر میشود و در واقع، ماژولهای SmartLAN و IFMLAN به عنوان دروازههایی عمل میکنند که قادر هستند هر عنصر از شبکهی هورنت یا هورنت پلاس را به دنیای خارج متصل کنند. علاوه بر دسترسی جهانی گسترده به سیستم، SmartLAN و IFMLAN همچنین به شما امکان ارسال ایمیل و بستههای پروتکل UDP و TCP/IP را میدهند و به شما امکان میدهند تمام کنترل پنلهای متصل به شبکه را از راه دور برنامهریزی کنید.
تکنولوژی Janus با اتصال اترنت و پروتکل TCP/IP، سیستمهای اعلام حریق اینیم را به دنیای بیرون متصل میکند و سطح امنیتی بالایی دارد.
(در مورد اعلام حریق مترو مطالعه کنید.)
تکنولوژی حلقه باز یا OpenLoop
تکنولوژی OpenLoop نتیجهی تحقیقات گستردهی تیم تحقیق و توسعهی اعلام حریق اینیم است. در واقع، این تکنولوژی میتواند برندهای مختلف دستگاههای میدانی را بدون نیاز به هیچگونه مداخلهای بر روی سختافزار کنترل پنل، مدیریت کرد. این نوع رویکرد نوآورانهترین تکنولوژی در بازار اعلام حریق است. در حقیقت این لوپ از نوع باز است و آمادهی مدیریت تجهیزاتی از برندهای مختلف بدون نیاز به تغییر یا افزودن چیزی به پنل استاندارد است.
با تکنولوژی OpenLoop این امکان وجود دارد که تجهیزات مختلف از برندهای مختلف را در یک لوپ پنل اعلام حریق اینیم متصل کرد. این تکنولوژی در کنترل پنلهای آنالوگ سری SmartLight، SmartLoop و Previdia Max بکار برده شده است. اگر از این تکنولوژی همراه با فناوریهای Versa++ و LoopMap در سری دتکتورهای هوشمند آنالوگ Enea اینیم استفاده شود، عملکرد تکنولوژی OpenLoop افزایش مییابد.
تکنولوژی OpenLoop برای اتصال تجهیزات اعلام حریق از برندهای مختلف به پنل مورد استفاده قرار میگیرد.
تکنولوژی Versa++
اعلام حریق اینیم یک مفهوم کاملا جدید را به دنیای سیستمهای اعلام حریق متعارف معرفی کرده است و آن انعطافپذیری است. در واقع، در نتیجهی فناوری Versa++ که در محدودهی دتکتورهای Iris و Enea گنجانده شده است، میتوانید دتکتورهای مجزا را متناسب با محیط خاص آنها، پیکربندی کنید. همچنین میتوانید برای تشخیص کامل هر دتکتور به خط دتکتور متصل شوید و بنابراین وضعیت عملکرد ان را آزمایش کنید، سطح آلودگی در محفظهی دتکتور دودی اپتیکال را مشاهده کنید و حساسیت و حالت عملکرد دتکتورها را تغییر دهید.
هر دتکتور دارای یک حافظهی غیرفرّار است که به شما امکان میدهد تا سطح دود و حرارت پیش از آخرین زنگ هشدار دستگاه را بررسی کنید. تکنولوژی Versa++ احساس واقعی آیندهی سیستمهای اعلام حریق اینیم را به شما میدهد.
تکنولوژی Versa++ برای پیکربندی دتکتورهای مجزا متناسب با محیط و بررسی وضعیت عملکرد آنها عمل میکند.
(پیشنهاد میکنیم از مطلب اسپرینکلر آتش نشانی نیز بازدید کنید.)
تکنولوژی LoopMap
تکنولوژی LoopMap بسیار جدید است و به نظر میرسد از جدیدترین بازی ویدئویی بیرون آمده است. این تکنولوژی اوج فناوری لوپ است. هنگامی که لوپ به کنترل پنل یا حلقهی پایلوت متصل میشود، شما به سادگی فرآیند را از طریق رایانهی خود شروع میکنید تا طرح لوپ حاوی تمام جزئیات و هر شاخهی ثانویه را به ترتیبی که سیمکشی تکمیل شده، بدست آورید. LoopMap قادر است ترتیب سیمکشی دستگاههای حلقه را حتی زمانی که لوپ دارای شاخه است، تشخیص دهد. تکنولوژی LoopMap به شما امکان میدهد توپولوژی نصب دقیق را بازسازی کنید و یک نقشهی لوپ تعاملی با کاربری آسان بدست آورید که جستجوهای مربوط به خطاها و کارهای تعمیر و نگهداری را بسیار آسان و تسریع میکند.
تکنولوژی LoopMap با تشخیص سیمکشی دستگاههای حلقه و بازسازی توپولوژی نصب دقیق، تعمیر و نگهداری سیستمها را تسهیل میکند.
سیستم اعلام حریق آنالوگ آدرسپذیر اینیم
سیستمهای آنالوگ آدرسپذیر اینیم شامل طیف کنترلپنلهای Previdia، SmartLoop و SmartLight و همینطور دتکتورها و لوازم جانبی اعلام حریق سری Enea ، Argus، Apollo و Libra میشود. در ادامه به معرفی سیستمهای اعلام حریق آدرس پذیر و اعلام حریق متعارف این برند میپردازیم.
پنلهای اعلام حریق آدرسپذیر اینیم سری PREVIDIA
پنلهای مرکزی آنالوگ سری Previdia راهحلی ایدهآل برای نصب در ساختمانهای کوچک تا متوسط هستند و ویژگیهای نوآورانهی سیستم Previdia Max با سهولت استفاده را در یک جعبهی جمعوجور قرار میدهد. در این پنلها برنامهنویسی از طریق رابط کاربرپسند صفحه لمسی با چیدمان واضح و بصری طراحی شده است که زمان فعالسازی و نگهداری سیستم را به حداقل میرساند و این پنلهای اعلام حریق را گزینهای ایدهآل میسازد.
تمام کنترل پنلها را میتوان از طریق اتصالات مبتنی بر RS-485 (تکنولوژی هورنت پلاس) یا از طریق شبکههای TCP-IP در یک شبکه به هم متصل کرد. این کار امکان مدیریت غیرمکانی تمام سیستم را فراهم میکند و انعطافپذیری بیشتری را در محل نصب و قابلیت اطمینان کلی بیشتری را ارائه میدهد.
پنلهای اعلام حریق آدرسپذیر اینیم سری SMARTLOOP
سری پنلهای آنالوگ آدرسپذیر SmartLoop تحولی واضح نسبت به نسلهای قبلی پنلها دارند. این سری از کنترل پنلهای مرکزی راهحلهایی برای برآوردن تمام بخشهای بازار دارند: از کاربردهای خانگی کوچک که به یک لوپ نیاز دارند تا کاربردهای بزرگ که به 8 لوپ نیاز دارند. در حداکثر پیکربندی، یک سیستم SmartLoop میتواند از 30 کنترل پنل (که در یک حلقهی نشانه یا token-ring چیده شدهاند) پشتیبانی کند و اگر در نظر بگیرید که هر کنترل پنل حداکثر 240 دستگاه را در خود جای دهد، کاملا واضح است که تکنولوژی پیشرفتهی سری SmartLoop در انعطافپذیری به حداکثر برتری رسیده است.
علاوه بر این، دو نوع تجهیزات اضافی را میتوان به لوپ کنترل پنل SmartLoop متصل کرد:
- تجهیزات اختیاری قابل اتصال به باس RS 485
- تجهیزات اختیاری برای اتصال به مادربرد SmartLoop
در نهایت اینکه اعلام حریق اینیم نرمافزار برنامهنویسی SmartLeague را برای مدیریت کنترل پنلهای SmarLoop طراحی و ارائه کرده است.
پنلهای اعلام حریق آدرسپذیر اینیم سری SMARTLIGHT
فشرده بودن، عملکرد ساده برای کاربر نهایی، نصب بدون مشکل و روشهای برنامهنویسی غیردشوار این دسته از کنترل پنلهای سیستم اعلام حریق اینیم را برای برنامههای کوچکی که نیاز به عملکرد درجه یک دارند، ایدهآل میسازد. دقیقا در این بخش بازار است که کنترل پنل SmartLight جایگاه خود را پیدا میکند. این پنلها برای کاربردهای که به تعداد محدودی دتکتور نیاز دارند اما قابلیت اطمینان و عملکرد سیستمهای آدرسپذیر را میخواهند، عالی است. به این ترتیب، سیستم اعلام حریق آدرسپذیر اینیم سری SmartLight، جایگزین معتبری برای سیستمهای متعارف است.
- واحدهای کنترل پنل را میتوان با تجهیزات اختیاری از جمله پنل تکرارکننده یا برد سیستم خاموش کننده یا ایستگاه منبع تغذیه، مجهز کرد.
- نرمافزار اختصاصی کنترل پنلهای SmartLight برنامهی SmartLeague است که برای مدیریت و برنامهنویسی کنترل پنل طراحی شده است.
دتکتورها و تجهیزات جانبی اعلام حریق اینیم سری Argus Line
دتکتورهای Argus Line
- دتکتور نوری هوشمند Vega V100: پردازش سیگنال استفاده شده توسط این دتکتور به طور موثری وضعیت محیط تحت حفاظت را تحلیل میکند و ایمنی بالا در برابر هشدارهای کاذب را تضمین میکند.
- دتکتور ترکیبی دود و حرارت Vega V200: طراحی این دتکتور از یک الگوریتم پیشرفته است که بیش از یک پارامتر (ترکیب محفظهی دود و حرارت) را برای ارزیابی دقیق هشدار و ایمنی بالا در برابر آلارمهای کاذب استفاده میکند.
- دتکتور حرارتی هوشمند Vega V350: این دتکتور روشی پیشرفته برای تشخیص همراه با تجزیه و تحلیل و ارتباط با کنترل پنل ارائه میدهد. این دتکتور از یک ترمیستور قوی برای تشخیص تغییرات دما در محیط تحت حفاظت استفاده میکند. این روش سنجش الکترونیکی، کارآیی تشخیص دقیق و ایمنی بالا در برابر آلارمهای کاذب را تضمین میکند. این دتکتور را میتوان به صورت دتکتور حرارتی افزایشی یا دتکتور حرارتی دما ثابت تنظیم کرد.
شستی اعلام حریق اینیم سری Argus Line – مدل VCP100
شستی اعلام حریق بخشی از تجهیزات اعلام حریق است که به صورت دستی فعال میشود. این شستی اعلام حریق اینیم از نوع آدرسپذیر و قابل ریست شدن است. شستیهای VCP100 مستقیما به لوپ نشخیص کنترل پنلهای آنالوگ آدرسپذیر متصل میشوند و میتوان از آنها برای به صدا در آوردن زنگ هشدار اعلام حریق به صورت دستی استفاده کرد.
دتکتورها و تجهیزات جانبی اعلام حریق اینیم سری Apollo Line
- دتکتورهای سری XP95
که شامل دتکتور دمای بالا، دتکتور حرارتی، دتکتور دودی اپتیکال و دتکتور ترکیبی دودی اپتیکال و حرارتی میشود. این دتکتورهای آنالوگ مجهز به LED نشاندهندهی وضعیت دتکتور و خروجی از راه دور با قابلیت تامین حداکثر 17 میلیآمپر هستند.
- دتکتورهای سری دیسکاوری
در این مجموعهی تجهیزات دتکتورهای گاز مونوکسیدکربن وجود دارد که برای سنجش دود ناشی از آتشسوزیهای آهسته و تشخیص شعله (سنسور حرارتی) مناسب هستند. از این دتکتورها میتوان در اتاقهایی استفاده کرد که بخار حمام میتواند باعث ایجاد آلارم کاذب در دتکتورهای دودی شود. سایر دتکتورها نیز شامل دتکتور حرارتی، دتکتور دود فوتوالکتریک و دتکتور ترکیبی دود (اپتیکال) و حرارت میشود.
دتکتورها و تجهیزات جانبی اعلام حریق اینیم سری Libra Line
سیستم وایرلس لیبرا راهحلی عالی برای آن دسته از برنامههای اعلام حریق ارائه میکند که نصب سیستمهای اعلام حریق سیمی نامطلوب و یا گران است؛ برای مثال این سیستمهای وایرلس اعلام حریق اینیم مناسب استفاده و نصب در هتلها، موزهها، کتابخانهها و یا سایر مکانهای فرهنگی مشابه است.
اعلام حریق بیسیم لیبرا راهی عالی برای تقویت سیستم اعلام حریق آدرسپذیر آنالوگ سیمی سنتی با دستگاههای بیسیم است. این کار با استفاده از مترجمی انجام میشود که به پنل مرکزی امکان میدهد تا مترجم و دستگاههای آن را به عنوان دستگاههای لوپ مدیریت کند. مترجم سیستم مبتنی بر لوپ از 32 دستگاه پشتیبانی میکند و با استفاده از یک پروتکل مشابه با دستگاههای سیمی با کنترل پنل ارتباط برقرار میکند.
تمام دستورات استفاده شده توسط طیف VEGA برای دستگاههای بیسیم VEGA از جمله دتکتورهای دودی نوری، دتکتورهای حرارتی، دتکتورهای ترکیبی، ماژولهای ورودی، شستیهای اعلام حریق و آژیر و آژیر فلاشرها معتبر است. از ویژگی این سیستمها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان برنامهنویسی در محل
- ارتباط دو طرفه تجهیزات سیمی با مترجم بیسیم
- میزان حساسیت قابل برنامهریزی
- حساسیت و قابلیت اطمینان بالا
- راحتی در نصب و سرویس تجهیزات
- باتری دوگانه (اصلی و ثانویه) تامین درست انرژی مورد نیاز برای 5 سال را تضمین میکند. وضعیت باتری نیز توسط دستگاه کنترل میشود.
سیستم اعلام حریق متعارف اینیم
سیستمهای متعارف اعلام حریق اینیم شامل کنترل پنلهای SmartLine و همینطور دتکتورها و لوازم جانبی اعلام حریق سری Iris Line میشود که در ادامه به معرفی هر کدام از آنها میپردازیم.
کنترل پنلهای اعلام حریق متعارف اینیم سری SMARTLINE
کنترل پنلهای اعلام حریق متعارف سری SmartLine بسیار جمعوجور، نصب بدون مشکل، روند برنامهنویسی راحت و رابط کاربری بسیار سادهای دارد و برای استفاده در کاربردهای کوچک و متوسط و به ویژه برنامههایی که نصب و برنامهنویسی سریعی لازم دارند، بسیار ایدهآل است. مجموعهای از اجزای اختیاری واحدهای کنترل SmartLine را برای هر نیازی مناسب میسازد.
نرمافزار برنامهنویسی و مدیریت SmartLeague که برای این کنترل پنلها طراحی شده، بصری و ساده است. این ابزار ضروری به متخصصان ایمنی اجازه میدهد تا سیستمهای تشخیص حریق اینیم را به راحتی کنترل کنند.
معرفی کنترل پنلهای اعلام حریق اینیم سری SmartLine
کنترل پنلهای متعارف SmartLine موارد زیر را ارائه میدهند:
- مدل 2 زون غیرقابل گسترش (SmartLine020-2)
- مدل قابل گسترش 4 زون تا 20 زون (SmartLine020-4)
- مدل قابل گسترش 4 زون تا 36 زون (SmartLine036-4)
این پنلها با ظاهری جمعوجور، نصب آسان، فرآیند برنامهنویسی بدون مشکل و رابط کاربری آسان برای کاربردهای کوچک تا متوسط بسیار مناسب هستند. عملکردهای متعدد (تایمر، منطق معادله و غیره)، انعطافپذیری بالا (توازن خروجی اتوماتیک، ورودیهای چندمنظوره، خروجیهای قابل تنظیم، یکپارچهسازی عملکرد گاز و غیره) و قابلیتهای اتصال نوآورانه (باس RS485 برای ایستگاههای تغذیه، اتصال اینترنت و غیره) این اطمینان را به شما میدهد که مطمئن باشید از ابزاری قدرتمند برای نیازهای خود استفاده میکنید.
دتکتورها و لوازم جانبی سری Iris Line
دتکتورهای اعلام حریق متعارف اینیم سری Iris راحتی استفاده از دتکتورهای متعارف را به همراه دارند اما میتوانند راهحلهای فنی ارائه دهند که تا به امروز تنها توسط پیچیدهترین سیستمهای آنالوگ آدرسپذیر ارائه شده است. در نتیجهی تکنولوژیهای پیشرفته مبتنی بر ریزپردازندههای نسل جدید، این دتکتورها مجموعهای از الگوریتمهای پیچیده را پیادهسازی میکنند که قابلیت اطمینان بالا و ایمنی بالا در برابر آلارمهای کاذب را تضمین میکند.
هر دتکتور دارای یک حافظهی غیرفرّار است که به شما امکان میدهد سطوح دود و حرارت اندازهگیری شده پیش از آخرین فعال شده زنگ هشدار را مشاهده کنید. فناوری Versa++ که در این دتکتورهای اعلام حریق متعارف بکاربرده شده است به شما این امکان را میدهد تا هر دتکتور را متناسب با محیط خاص آن پیکربندی کنید و در صورت استفاده از کیت EITK1000 مستقیما به خط دتکتور متصل شوید تا تشخیص کامل هر دتکتور انجام شود.
دتکتور دودی اپتیکال ID100
دتکتور دودی نوری ID100 بر اساس اصل انتشار نور عمل میکند و هشدار اولیهی درجهی یک را در صورت آتشسوزی ارائه میدهد. این دتکتور میتواند ذرات تولید شده توسط اکثر آتشسوزیها را تشخیص دهد. محفظهی نوری جدید با بخش بالایی مهر و موم شده و صفحهی حشره مشبک با سوراخهای 500 میکرومتری ایمنی بالا در برابر آلارمهای کاذب را تضمین میکند. میزان حساسیت این دتکتور را میتوان به گونهای پیکربندی کرد که با طیف وسیعی از کاربردها مطابقت داشته باشد.
دتکتور حرارتی ID200
مشخصات پاسخدهی دتکتور حرارتی ID200 به دقت در حالت A1R تنظیم شده است (آستانهی دمای ثابت 58 درجهی سانتیگراد با تشخیص ترموولوسیمتری). با این حال، میتوان آن را به وسیلهی درایور EDRV1000 به گونهای تنظیم کرد که در حالت B (یعنی دمای ثابت 72 درجهی سانتیگراد)، حالت A2S (دمای ثابت 58 درجهی سانتیگراد)، حالت BR (دمای ثابت 72 درجهی سانتیگراد با تشخیص ترموولوسیمتری) عمل کند.
با این میزان انعطافپذیری، این دتکتور برای نصب و استفاده در مکانهایی دارای گرد و غبار یا دود و احتمال آلارمهای کاذب زیاد در صورت نصب دتکتورهای دودی، مناسب است.
دتکتور ترکیبی دود و حرارت ID300
دتکتور ترکیبی دود و حرارت ID300 دارای تکنولوژی جدید سنسور سنجش دود و حرارت است. در نتیجه، این دتکتور با قابلیت اطمینان بهبود یافته مناسب انواع آتشسوزیها است؛ به ویژه آتشسوزیهای شعلهور سریع ناشی از مایعات قابل اشتعال که مقدار محدودی دود تولید میکنند. این دتکتور در برابر هشدارهای کاذب نیز بسیار مصون است. دتکتور ترکیبی ID300 را میتوان روی حالت حساسیتی تنظیم کرد که مناسب برای محیط مورد نظر است.
دتکتورهای خاص اعلام حریق اینیم
علاوه بر تولید دتکتورهای اعلام حریق معمولی مانند دتکتورهای دودی، دتکتور حرارتی، دتکتور ترکیبی دود و حرارت و دتکتور گازی، اعلام حریق اینیم در سبد محصولات خود دتکتورهای خاص اعم از دتکتور شعله، دتکتورهای دودی خطی یا بیم دتکتور، دتکتور دودی مکشی، دتکتور دود کانال– داکت دتکتور (Duct Detector) نیز هست که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
بیم دتکتور اعلام حریق اینیم
دتکتورهای دودی خطی یک راهحل رایج برای کاربردهای بزرگی مانند ساختمانهای صنعتی، اعلام حریق انبار، آشیانهها و غیره هستند. در واقع، این دتکتورها به خاطر انعکاسی بودن روشی بسیار موثر برای تشخیص حریق هستند و نیاز به سیمکشی را نیز تا حد بسیار زیادی کاهش میدهند. اعلام حریق اینیم با استفاده از یک سر بیم دتکتور موتوری خودتراز و نوآورانه و یک کنترلکننده با کاربری آسان، توانسته است مشکلات بیمدتکتورهای قدیمی را در محصولات خود حل کند.
این سیستم متشکل از یک سر دتکتور موتوری شامل یک فرستنده و گیرندهی مادون قرمز، یک کنترلکننده و یک بازتابندهی منشور میشود. وجود دود با تجزیه و تحلیل پرتو مادون قرمز برگشتی دتکتور مشخص میشود و به سیستم اجازه میدهد تا آتش را در مراحل اولیهی آن تشخیص دهد. تنظیمات عملیاتی را میتوان به وسیلهی واحد کنترلگر از سطح زمین انجام داد.
سیستم حفاظتی استاندارد طیف 5 تا 70 متر را پوشش میدهد. کیتهای افزایش دهندهی طیف نیز موجود است که شامل کیت 70 تا 140 متر با استفاده از 4 بازتابنده و کیت 140 تا 160 متر با 9 بازتابنده میشود.
دتکتورهای دودی مکشی اعلام حریق اینیم
استانداردها و کدهای بینالمللی نقش مجراهای گرمایش و تهویه در انتشار دود، گازهای سمّی و شعله در سرتاسر ساختمان را مشخص میکنند. بنابراین، در مکانهایی که ممکن است مجراهای هوا در انتشار شعله و دود موثر باشند، لازم است اقدامات لازم برای پیشگیری از این اتفاق انجام شود. سیستمهای دود مکشی Stratos هشدارهای اولیهی آتشسوزی را ارائه میدهند و میتوانند هوا را از طریق لولههای نمونهبرداری به یک محفظهی لیزری سهبعدی با یک کارتریج فیلتر قابلجابجایی منتقل کنند. طول لوله بسته به مدل و سطح حساسیت مورد نیاز میتواند بین 50 تا 100 متر باشد.
فناوری لیزر تعبیه شده در Stratos قادر است دود را از ذرات مزاحم مانند گرد و غبار متمایز کند. این قابلیت به سیستم اجازه میدهد تا نرخ آلارمهای کاذب را تا حد زیادی کاهش دهد و در عین حال سیستم با شناسایی اولین نشانههای دود در هوا، فعال شده و زنگ هشدار را به صدا درمیآورد. این دتکتور اعلام حریق اینیم مناسب برای نصب در برنامههایی است که حساسیت بالایی دارند. در مورد کاربرد این نوع دتکتورها میتوانید در مطلب کاربرد دتکتور دودی مکشی بیشتر مطالعه کنید.
نمایندگی رسمی اعلام حریق اینیم
مرکز اعلام حریق آرات به عنوان یکی از شرکت های فعال در تامین محصولات و سیستم اعلام حریق inim، سعی در ارائهی بهترین و موثرترین تجهیزات دارد. فروش سیستمهای اعلام حریق مناسب با کاربریهای مسکونی، ساختمانهای بزرگ اداری، مجتمعهای تجاری و پروژههای صنعتی توسط مرکز اعلام حریق آرات صورت میپذیرد. تجهیزات این برند ایتالیایی را میتوانید از اعلام حریق آرات به عنوان نمایندگی Inim تهیه کنید. ضمنا میتوانید قیمت سیستمهای مختلف را در صفحهی لیست قیمت سیستم های اعلام حریق مشاهده کنید.