به چه سیستم اعلام حریقی نیاز داریم؟

به چه سیستم اعلام حریقی نیاز داریم؟

سیستم اعلام حریق یکی از مهم‌ترین تجهیزات ایمنی برای هر ساختمان و هر صنعتی است. اطمینان از اینکه سیستم اعلام حریق مناسبی انتخاب کرده‌اید، باعث فراهم شدن ایمنی کافی از ساختمان و اموال و مهم‌تر از همه جان انسان‌ها می‌شود و بعلاوه منطبق با الزامات قانونی نیز هست. بنابراین انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب نکته‌ای است که باید حتما به آن توجه شود که در ادامه بیشتر به آن می‌پردازیم.

نکات مهم در انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب

برای تصمیم‌گیری در مورد اینکه چه نوع سیستم اعلام حریقی به بهترین نحو از ساختمان شما محافظت می‌کند، لازم است نکاتی مانند طرح و اندازه‌ی ساختمان، نوع خطر و سایر نیازهایی که ممکن است به عنوان مالک یک ساختمان یا کسب و کار داشته باشید را در نظر بگیرید. بعلاوه لازم است برای انتخاب بهترین سیستم اعلام حریق با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید تا شما را با ویژگی‌ها و کاربردهای هر سیستم آشنا کنند.

افراد متخصص و شرکت‌های اعلام حریق باید بتوانند اطلاعاتی در مورد تمام سیستم‌های اعلام حریق و فرایند انتخاب یک سیستم مناسب راهنمایی کنند و تمام جنبه‌ها را از نظر راحتی و ایمنی بررسی کنند.

انتخاب یک سیستم اعلام حریق مناسب برای ساختمان شما انتخاب بزرگ و مهمی است که باید توسط یک فرد کارآزموده و باتجربه انجام شود.

(از مطلب کابل اعلام حریق بازدید کنید.)

نکات خرید و انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب

نکات انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب: 1. تعیین خطرات و تهدیدها

اولین قدم برای انتخاب یک سیستم اعلام حریق این است که تمام خطرات مربوط به آتش‌سوزی‌ها را در ساختمان خود شناسایی کنید و تعیین کنید چگونه می‌خواهید سیستم اعلان حریق به ساکنان ساختمان در مورد خطر هشدار دهد. یک سیستم اعلام حریق نه تنها وجود آتش‌سوزی را تشخیص می‌دهد بلکه شامل وسایل هشداردهنده مانند آژیر، آژیرفلاشر و بارق‌ها نیز هستند که وضعیت هشدار را اعلام می‌کنند.

تهدیدها و خطرات بعلاوه می‌توانند نشان دهند که اجزای اقدامات ایمنی آتش‌سوزی دیگر مانند نصب اسپرینکر آتش نشانی، دتکتور دود، دتکتور حرارتی، سایر انواع دتکتور اعلام حریق، شستی و غیره چطور باشد. هنگامی که همه‌ی خطرات مرتبط با آتش‌سوزی بررسی و شناسایی شد، مناطق مختلف از نظر احتمال حریق طبقه‌بندی می‌شوند.

زمانی که مشخص کردید کجا، چگونه و چه نوع حریقی می‌تواند آغاز شود، از این اطلاعات برای ایجاد طرحی برای تشخیص زودهنگام حریق استفاده می‌شود.

(از مطلبی که در مورد هوشمند سازی ساختمان نوشته‌ایم، بازدید کنید.)

بررسی خطرات و تهدیدها برای انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب

نکات انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب: 2. در نظرگرفتن اندازه و طرح ساختمان

چیدمان و اندازه‌ی ساختمان شما نقش مهمی در انتخاب یک سیستم اعلام حریق مناسب دارد. برای مثال برای ساختمان‌های کوچک یک سیستم اعلام حریق متعارف می‌تواند ایده‌آل باشد که پنل مرکزی را با هر دستگاه روی یک سیم جداگانه متصل می‌کند و سپس به نوبه‌ی خود به مناطق یا زون‌های جداگانه تقسیم می‌شود. به این ترتیب وقتی که زنگ هشدار فعال می‌شود، سیستم منطقه‌ای را که با دستگاه فعال شده مرتبط است را شناسایی می‌کند.

تاسیسات و ساختمان‌های بزرگ‌تر اغلب به سیستم‌های اعلام حریق پیچیده‌تری نیاز دارند و سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر برای آنها مناسب‌تر است. در این نوع سیستم هر دستگاه دارای یک آدرس منحصربفرد است که به شما امکان می‌دهد مکان دقیق دستگاه فعال شده را شناسایی کنید. در یک سیستم آدرس‌پذیر همه‌ی دستگاه‌ها روی یک سیم متصل می‌شوند که به پنل مرکزی می‌رسد.

سیستم‌های آدرس‌پذیر با امکانات سفارشی‌سازی مانند خاموش کردن تجهیزات، فعال کردن سیستم‌های اطفا حریق و فراخوانی آسانسورها نیز می‌توانند همراه باشند.

(با کپسول آتش نشانی CO2 و کاربردهای آن آشنا شوید.)

تاثیر اندازه و طرح ساختمان در انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب

نکات انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب: 3. انتخاب دستگاه‌ها

یکی از مهم‌ترین وظایف و عملکردهای سیستم اعلام حریق هشدار دادن به ساکنان از وجود خطر است. ساختمان شما ممکن است دارای سناریوهای آتش‌سوزی مختلفی باشد بنابراین نیاز است دستگاه مناسب برای اطلاع دادن به ساکنان را نیز انتخاب کنید.

وسایل هشداردهنده مانند آژیرها، بلندگوها و بارق‌ها یا چراغ چشمک زن همگی می‌توانند برای هشدار به ساکنان ساختمان استفاده شوند. اجزای ایمنی ساختمان مانند چراغ اضطراری اعلام حریق، سیستم روشنایی خروجی و سیستم تهویه می‌توانند اطمینان حاصل کنند که همه‌ی افراد به طور ایمن و سریع از ساختمان خارج شده‌اند.

همچنین باید شرایط دسترسی را نیز در نظر داشته باشید و هنگام طراحی یک سیستم اعلام حریق باید دید، تحرک و دسترسی شنیداری و دیداری را نیز در نظر بگیرید.

(مطلب حفاظت در برابر حریق می‌تواند برای شما مفید باشد.)

انتخاب دستگاه‌ها برای خرید و انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب

نکات انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب: 4. آیا به مانیتورینگ اعلام حریق نیاز دارید یا خیر؟

دو دلیل اصلی وجود دارد که ممکن است به نظارت بر اعلام حریق در ساختمان خود نیاز داشته باشید. ابتدا بررسی کنید آیا توسط الزامات تعیین شده است یا خیر. الزامات آتش‌نشانی و کدهای ساختمان و استاندارد اعلام حریق برای شناسایی آنچه در ساختمان برای مونیتور مورد نیاز است باید بررسی شود. اگر تاسیسات شما به یکی از این طبقه‌بندی‌ها تعلق دارد، قانون شما را ملزم می‌سازد که سیستم خود را به طور حرفه‌ای کنترل کنید.

دوم اینکه نظارت بر اعلام حریق باعث آرامش خاطر می‌شود. ممکن است ساختمان‌هایی وجود داشته باشد که به نظارت نیاز نداشته باشند اما توصیه می‌شود از سیستم مونیتورینگ اعلام حریق استفاده شود.

سیستم اعلام حریق به گونه‌ای طراحی شده که آتش را شناسایی کرده و آلارم هشدار را به صدا درمی‌آورد. این سیستم‌ها به طور خودکار مرکز آتش‌نشانی را مطلع نمی‌سازند اما با نظارت بر اعلام حریق می‌توانید مطمئن باشید که سریعا آتش‌نشانی نیز از وقوع حریق مطلع خواهد شد.

(با دتکتور دودی فوتوالکتریک آشنا شوید.)

توجه به وجود مانیتورینگ اعلام حریق در انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب

معرفی انواع سیستم اعلام حریق

برای اعلام حریق ساختمان مسکونی، سیستم اعلام حریق صنعتی و سایر استفاده‌ها دو نوع اصلی از سیستم اعلان حریق وجود دارد که شامل سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس‌پذیر می‌شود. این سیستم‌ها از جنبه‌های مختلف مانند محدوده‌ی حفاظت گرفته تا نحوه‌ی تشخیص آتش و دود با یکدیگر متفاوت هستند. برای درک و انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب برای یک ساختمان لازم است تفاوت بین این دو سیستم را در نظر بگیرید.

معرفی انواع سیستم اعلام حریق برای انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب

سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر شناسایی بسیار دقیقی از محل آتش‌سوزی در ساختمان ارائه می‌دهد. هر کدام از تجهیزات در این سیستم دارای یک آدرس منحصربفرد است تا افراد مسئول و آتش‌نشانان برای اطفای حریق دقیقا بدانند که به کجا باید بروند.

سیستم‌های آدرس‌پذیر دارای دتکتورهای هوشمند هستند و از فناوری کارآمد برای کاهش میزان سیم کشی اعلام حریق مورد نیاز استفاده می‌کنند. این باعث می‌شود پنل نسبت به سیستم متعارف پیچیده‌تر باشد. تمام دستگاه‌های تشخیص در یک لوپ به پنل مرکزی متصل می‌شوند. این کار مداخله‌ی خدمات آتش‌نشانی را آسان‌تر می‌سازد زیرا می‌توان دقیقا تشخیص داد که کدام دتکتور فعال شده است.

این سیستم‌های راحت و با فناوری پیشرفته بسیار قابل‌اعتماد هستند و می‌توانند به سرعت محل آتش‌سوزی را مشخص کنند.

(در مورد تفاوت سیستم اعلام و اطفا حریق مطالعه کنید.)

انتخاب و خرید سیستم اعلام حریق مناسب از نوع آدرس‌پذیر

مزایای سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر

انتخاب سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر برای پوشش دادن مناطق بزرگ مناسب است. این سیستم‌ها راه‌حلی عالی برای مواردی مانند مدارس، بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها، کارخانه و سایر مواردی هستند که به بیش از 10 دستگاه برای حفاظت در برابر حریق نیاز دارند. از مزایای این سیستم‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دتکتورها هوشمند و قابل‌اعتماد هستند. هنگامی که زنگ هشدار به صدا درمی‌آید، کنترل پنل می‌تواند شناسایی کند دقیقا کدام منطقه با مشکل مواجه شده است و این فرایند رسیدگی را تسریع می‌کند.
  • این سیستم‌ها کمتر با احتمال آلارم کاذب همراه هستند و اطمینان حاصل می‌شود که تماس غیرضروری با خدمات آتش‌نشانی برقرار نخواهد شد.
  • سیم‌کشی کمتری مورد نیاز است زیرا همه‌ی دستگاه‌ها به پنل مرکزی وصل می‌شوند و این باعث کاهش هزینه‌های سیم‌کشی غیرضروری می‌شود.

سیستم اعلام حریق متعارف

سیستم‌های اعلام حریق متعارف ساده‌تر از سیستم‌های آدرس‌پذیر هستند زیرا تنها یک صفحه‌ی کنترل مرکزی وجود دارد که همه‌ی دستگاه‌عای اعلان متصل می‌شوند. به جای آدرس‌های خاص برای هر دستگاه در سیستم‌های آدرس‌پذیر، سیستم‌های متعارف به زون یا منطقه تقسیم می‌شوند. زون بندی در اعلام حریق به گونه‌ای است که می‌توان تنها زون یا منطقه‌ای که در آن حریق اتفاق افتاده را شناسایی کرد.

سیستم‌های متعارف می‌توانند تشخیص دهند آتش در کدام زون اتفاق افتاده و خدمات آتش نشانی را به آن سمت هدایت کنند. این سیستم‌ها برای نصب بسیار ساده هستند و برای ساختمان‌های کوچک مناسبند.

(با علائم راهنمای اعلام حریق آشنا شوید.)

مزایای سیستم اعلام حریق متعارف

اگر یک فروشگاه کوچک، یک اداره یا خانه دارید و به دنبال انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب هستید، سیستم‌های متعارف گزینه‌ی خوبی برای شما هستند. این سیستم‌ها متناسب با مکان‌های کوچکتر هستند و برای انجام هدف خود به طور موثر نیاز به فناوری پیشرفته ندارند. اما مزایای این سیستم‌ها چیست؟

  • تجهیزات یک سیستم متعارف مقرون به صرفه است.
  • این تکنولوژی برای مواردی مناسب است که برای ساختمان‌های کوچکتر نیاز به اقدامات امنیتی دارند و دستگاه‌های کمتری برای پوشش تمام مناطق مورد نیاز است.

(از مطلب تجهیزات آتش نشانی بازدید کنید.)

انتخاب و خرید سیستم اعلام حریق متعارف مناسب ساختمان‌های کوچک

تفاوت اصلی بین سیستم‌های متعارف و آدرس‌پذیر

تفاوت اصلی بین سیستم‌های آدرس‌پذیر و متعارف نوع اطلاعاتی است که در طول یک حادثه نمایش داده می‌شود. یک سیستم آدرس‌پذیر می‌تواند هر دستگاه را به طور مستقل شناسایی کند. اگر یک ساختمان بزرگ است و لازم است دقیقا تشخیص داده شود کدام یک از تجهیزات اعلام حریق فعال شده است، باید از سیستم‌های آدرس‌پذیر استفاده شود که می‌توانند به طور مستقل دستگاه‌ها را شناسایی کنند.

از سوی دیگر اگر این مشکل و نگرانی وجود ندارد که کدام دستگاه باعث زنگ هشدار شده، می‌توان به سراغ سیستم‌های متعارف رفت که از نظر قیمتی نیز مقرون‌به صرفه‌تر و ارزان‌تر هستند و می‌توانند برای مثال تعیین کنند زنگ هشدار برای طبقه دوم بوده است. این سیستم‌ها به جای یک نقطه‌ی خاص، یک زون یا منطقه را مشخص می‌کنند.

تفاوت بین سیستم‌های متعارف و آدرس‌پذیر

به چه سیستم اعلام حریقی نیاز داریم؟

همانطور که در این مطلب گفتیم، برای خرید سیستم اعلام حریق باید مواردی همچون اندازه و طرح ساختمان، نوع آتش‌سوزی و غیره در نظر گرفته شود و نسبت به خطراتی که در یک ساختمان وجود دارد، یک سیستم مناسب انتخاب کرد. انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب باید توسط افراد متخصص و کارآزموده انجام شود. شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و راهنمایی در خصوص خرید سیستم اعلام حریق مناسب با مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید. ضمنا لیست قیمت سیستم اعلام حریق را نیز در فایرفایت مشاهده کنید.

منبع مطلب

اعلام حریق آرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم