اینکه آیا حمل کپسول آتش نشانی خودرو ایمن است یا خیر، نگرانی رایجی است که ذهن افراد زیادی را درگیر میکند. فکر اینکه آیا ممکن است کپسول آتش نشانی منفجر شود یا باعث آسیب شود؟ آیا میتوان آن را در نزدیکی صندلی عقب ماشین قرار داد و غیره. در ادامه این مطلب اعلام حریق آرات تصمیم داریم در خصوص کپسول آتش نشانی خودرو، قیمت کپسول آتش نشانی ماشین و جای کپسول آتش نشانی خودرو بیشتر صحبت کنیم.
استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی در خودرو ها به شکل های مختلف انجام می شود. می توانید از انواع تجهیزات بهترین استفاده ها را داشته باشید. یکی از مهم ترین تجهیزات موجود در این زمینه کپسول آتش نشانی خودرو می باشد. می توانید با استفاده از این کپسول ها ایمنی را در خودرو خود بالا ببرید. حریق در خودرو ها یکی از حوادث می باشد که ممکن است باعث ایجاد خسارت های بسیار زیادی شود. در نظر داشته باشید که به همراه داشتن کپسول آتش نشانی خودرو باعث می شود تا شما در ابتدای ایجاد حریق آن را به راحتی مهار کنید. طبق آمار ها نبود این کپسول ها باعث ایجاد حریق های بسیار زیادی شده است.
در صورتی که از کپسول های مناسب استفاده کنید می توانید در زمانی کم بهترین کارایی را مشاهده کنید. در حریق خودرو باید خونسردی خود را حفظ کرد و با استفاده از کپسول های مخصوص موجود به راحتی آتش را مهار کرد. در نظر داشته باشید که در صورت وجود این کپسول ها قطعا در زمانی کم حریق مهار خواهد شد. این کپسول ها برای خودرو های مختلف طراحی شده اند و می توان بهترین کارایی را در آن ها مشاهده کرد. در صورتی که مدل های مناسب را در خودرو خود به همراه داشته باشید می توانید در زمانی کم از آن ها استفاده کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید:

خرید کپسول آتش نشانی خودرو
برای خرید کپسول آتش نشانی خودرو می توان مجموعه های بسیار زیادی را مد نظر قرار داد. برای خرید و یا شارژ کپسول ها باید مجموعه هایی را انتخاب کنید که استاندارد های لازم را داشته باشند. توجه کنید که در خرید بهتر است که مدل های مختلف را مشاهده کنید و بهترین نمونه را انتخاب کنید. برای اینکه در هنگام خرید از بهترین کیفیت استفاده کنید باید به ویژگی ها زیادی توجه داشته باشید. از مهم ترین ویژگی های موجود در این محصولات می توان به تست های مختلف اشاره کرد. بر روی این کپسول ها کارت هایی را جهت نشان دادن مشخصات قرار می دهند. می توانید در این کارت ها اطلاعات بسیار زیادی را مشاهده کنید.
توجه داشته باشید که اطلاعات بیان شده بر روی این کارت ها باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرند تا از صحت آن ها مطمئن شوید. برای خرید از مجموعه های معتبر می توانید انواع قابلیت های بیان شده در کپسول ها را مد نظر قرار دهید. توجه داشته باشید که این کپسول ها برای خرید در انواع حجم ها مورد استفاده قرار می گیرند. در صورتی که از حجم مورد نیاز خود اطلاع دارید می توانید بهترین خرید ها را انجام دهید.
در صورتی که میان مدل های مختلف تردید دارید می توانید از مشاوره های این مجموعه بهره مند شوید. در این مجموعه ها کارشناسان متعددی آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. می توانید به راحتی از این محصولات در زمینه های مختلف نهایت استفاده را ببرید. با توجه به گرید های مختلف در این کپسول ها شما می توانید بهترین خرید ها را انجام دهید. در نظر داشته باشید که در صورت حریق باید با توجه به آموزش های موجود آتش را مهار کنید.
آیا نگهداری از کپسول آتش نشانی در ماشین ایمن است؟
معمولا وقتی افراد به خطرات در جادهها فکر میکنند، آتشسوزی را در نظر نمیگیرند و به همین خاطر نمیدانند نگه داشتن یک کپسول آتش نشانی در خودرو واقعا میتوانند تنها شانس آنها برای جلوگیری از حریق وسیله نقلیه باشد. بله، نگران انفجار کپسول در خودرو نباشید! اگر این کپسولهای آتش نشانی به درستی نگهداری، ذخیره و ایمنسازی شوند، نگهداری از کپسول آتش نشانی در خودرو کاملا ایمن و بیخطر خواهد بود.
خرید کپسول آتش نشانی برای ماشین همچنین سطح ایمنی راننده و سرنشینان را افزایش میدهد و متخصصان پیشنهاد میکنند از کپسول آتش نشانی پودر خشک BC با ظرفیت 1 تا 2 کیلوگرم استفاده شود. این کپسول را میتوانید در صندوق عقب و یا زیر صندلی به صورت بسته شده، قرار دهید.
(در مورد کنترل پنل مرکزی بیشتر بخوانید.)

از چه نوع کپسول آتش نشانی برای خودرو استفاده کنیم؟
اگر به فکر خرید یک کپسول خاموش کننده برای ماشین خود هستید، کار درستی میکنید چرا که خطر ایجاد حریق در خودروها محتمل است و میتواند خسارتهای جانی و مالی به همراه داشته باشد. بیشتر این آتشسوزیها به خاطر نقص فنی و خرابیهای مکانیکی اتفاق میافتد. برای مثال اشتعال از عایق اطراف سیمهای برق یا موتور خودرو شروع میشود.
با این حال، بیشتر این آتشسوزیها کوچک هستند و میتوان آنها را با یک کپسول اطفا حریق خودرو کنترل کرد. برای تصمیمگیری در مورد نوع خاموشکننده برای قرار دادن در خودرو، ابتدا باید با انواع آتشسوزی که ممکن است در ماشین اتفاق بیفتد آشنا شوید.
(با سیستم اطفا حریق fm200 و کاربرد آن آشنا شوید.)

انواع آتشسوزی در ماشین
احتمال وقوع حریق در هر خودرو یا وسیله نقلیهای وجود دارد بنابراین برای تصمیمگیری و انتخاب یک کپسول آتش نشانی مناسب خودرو ابتدا لازم است با انواع حریق در خودرو آشنا شویم. این ملاحظات برای خاموش کردن سریع و ایمن آتش و جلوگیری از اشتباهات خطرناک بسیار ضروری است.
آتشسوزی کلاس A
آتشسوزیهای کلاس A قابل کنترلترین آتشها برای خاموش کردن هستند. این آتشها بر اثر مشتعل شدن مواد قابل احتراق جامد مانند کاغذ، چوب یا به احتمال زیاد اثاث و لوازم داخلی ماشین ایجاد میشوند. آب یا یک سیستم اطفا حریق آبی میتواند به سرعت این آتشسوزیها را خاموش کند.

آتشسوزی کلاس B
آتشسوزیهای کلاس B یکی از رایجترین حریقها هستند و در وسایل نقلیه نیز ممکن است اتفاق بیفتد. این آتشسوزی شامل احتراق مایعات قابل اشتعال مانند روغن، بنزین یا الکل میشود. از آنجایی که ریختن آب روی این نوع حریق میتواند اوضاع را بدتر کند، باید از کپسول آتش نشانی CO2 یا فوم ضد حریق و یا خاموش کننده پودری استفاده شود.

آتشسوزی کلاس C
این نوع آتشسوزیها مربوط به تجهیزات برقی و سیمها هستند. شناسایی علت وقوع چنین حریقی پیش از ریختن آب بر روی آنها بسیار ضروری است. در این حالت، برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی باید از خاموش کنندههای دی اکسید کربن یا فوم استفاده شود.

آتشسوزی کلاس D و K یا F
این آتشسوزیها به ندرت اتفاق میافتند و بهتر است بگوییم احتمال وقوع چنین حریقی در خودرو بسیار کم است زیرا علت اصلی این آتشسوزیها مشتعل شدن فلزات یا روغنهای پخت و پز و گریس است که در ماشین وجود ندارد.
هر یک از این آتشسوزیها ممکن است در خودرو اتفاق بیفتد و لازم است حداقل یک کپسول آتش نشانی پودر خشک BC در خودروداشته باشید.
(با انواع دتکتور اعلام حریق آشنا شوید.)

محل قرار دادن کپسول آتش نشانی در خودرو
دیدگاههای مختلفی در مورد محل قرار دادن کپسول خاموش کننده در وسیله نقلیه و چندین گزینه قابل اجرا وجود دارد. در ادامه به بهترین مکانها برای نگهداری ایمن کپسول آتش نشانی در ماشین اشاره میکنیم:
زیر صندلی راننده: اگرچه در صورت وقوع حریق راننده میتواند به سرعت به کپسول دسترسی داشته باشد اما زیر صندلی همیشه بهترین گزینه نیست چرا که ممکن است کپسول از زیر صندلی خارج شده و جلوی پدالها را مسدود کند.
صندوق عقب: این محل ایمنترین جا برای نگهداری از کپسول آتش نشانی خودرو است اما در زمان نیاز ممکن است دسترسی به آن سخت باشد. این مساله باعث میشود زمان طلایی برای اطفای سریع حریق را از دست بدهید.
زیر صندلی سرنشین: این گزینه بهترین حالت است. قرار دادن کپسول آتش نشانی خودرو زیر صندلی سرنشین اطمینان حاصل میکند که در صورت آتشسوزی بتوانید در عرض چند ثانیه به آن دسترسی پیدا کنید.
(ضمن آشنایی با سیستم اعلام حریق آدرس پذیر میتوانید برای خرید آن نیز اقدام کنید.)

فاکتورهای مهم برای محل قرار دادن کپسول آتش نشانی در ماشین
اگرچه انتخاب محل قرار دادن کپسول آتش نشانی به نیازهای شخصی شما و ویژگیهای وسیله نقلیه بستگی دارد، برخی عوامل هست که باید آنها را در نظر داشته باشید:
- اطمینان حاصل کنید برای جلوگیری از خطرات ناخواسته، کپسول کاملا محکم شده باشد.
- خاموشکنندهای را انتخاب کنید که دارای پایه کپسول اطفا حریق خودرو است و یا برای خرید نگهدارنده کپسول آتش نشانی خودرو اقدام کنید.
- اطمینان حاصل کنید که کپسول فضای کافی برای حرکت آزادانه در ماشین نداشته باشد.
کپسول آتش نشانی باید با استفاده از پایه و نگهدارنده محکم شده باشد تا از حرکت ازادانه و آسیب به آن جلوگیری شود.
(در مورد کابل نسوز اعلام حریق بیشتر بدانید.)

ایمنی کپسول آتش نشانی خودرو در برابر تغییرات دمایی
نگهداری هر چیزی در داخل خودرو برای مدت طولانی یک آزمایش واقعی است. نوسانات شدید و پایدار دما، لرزش شدید، گرد و غبار، شن و غیره همگی میتوانند بخشی از تجهیزات خودرو شما باشند! به همین خاطر است که همیشه هشدار داده میشود از رها کردن اشیا گرانبها در خودرو بدون مراقبت اجتناب شود.
بنابراین طبیعی است تعجب کنیم آیا یک کپسول اطفا حریق خودرو میتواند چنین شرایطی را تجمل کند یا خیر. خبر خوب این است که کپسولهای آتش نشانی مدرن و به ویژه آنهایی که برای حمل و نقل و استفاده در وسایل نقلیه ساخته شدهاند، به گونهای طراحی شدهاند که شرایط مختلف را تحمل کنند.
سیلندرهای فولادی به گونهای ساخته شدهاند که در برابر خوردگی ناشی از عناصر و همینطور در برابر ضربه، کوبیدن و افتادن مقاومت کنند. بعلاوه مکانیسم تحریک و عامل خاموشکننده نیز به طور مشابه برای عملکرد در طیف وسیعی از دماها طراحی شده است.
با توجه به ایمنی کپسولهای اطفای حریق جدید، نگران انفجار آنها در یک ماشین داغ و یا عدم کار کردن آنها در شرایط اضطراری نباشید.
(در مورد سیستم اطفا حریق سقفی مطالعه کنید.)

آیا امکان انفجار کپسول آتش نشانی وجود دارد؟
کپسولهای آتش نشانی برای مقابله با آتشسوزیها کوچک ابزارهای بسیار کاربردی و مهمی هستند. این کپسولها میتوانند جان انسانها را نجات دهند و آسیبهای ناشی از حریق به خودرو و اموال را کاهش دهند. با این حال اگر به اندازهی کافی از آنها مراقبت نشود، ممکن است منفجر شده و تهدیدی برای ایمنی سرنشینان باشند.
در واقع اگرچه منفجر شدن کپسول آتش نشانی خودرو بعید است اما تلفات ناشی از سوء استفاده از این کپسولها نیز گزارش میشود. علاوه بر این، باید در نظر داشته باشید که اگر خاموشکننده فضایی برای حرکت داشته باشد، میتواند مستعد برخورد و ضربه باشد. این حرکات میتواند باعث ایجاد فشار در داخل سیلندر شود که به نوبهی خود باعث انفجار میشود.
یک راهحل آسان برای کاهش احتمال وقوع این اتفاق این است که کپسول را در جایی محکم نصب کنید تا اطمینان حاصل شود که پین ایمنی نیز به اشتباه کنده نشود و باعث نشتی و شکستگی سیلندر نیز نمیشود.
(در فایرفایت لیست قیمت سیستم های اعلام حریق را مشاهده کنید.)

اندازه مناسب کپسول آتش نشانی خودرو
اندازه کپسول آتش نشانی که برای خودرو انتخاب میکنید باید با اندازه ماشین شما متناسب باشد. در واقع اگر میخواهید یک ون یا مینیبوس را محافظت کنید به ابزار مهمتری نیاز دارید که زمان تخلیهی طولانیتری را فراهم کند.
با این حال برای یک خودرو با اندازهی استاندارد، کارشناسان پیشنهد میکنند از خاموشکنندههایی با ظرفیت 1 کیلوگرم یا 2 کیلوگرم استفاده کنید. این سیلندرها به اندازهی کافی کوچک هستند تا زیر صندلی یا صندوق عقب قرار گیرند.
این خاموشکنندهها زمان تخلیه 6 تا 10 ثانیه دارند و این بازهی زمانی میتواند برای محدود کردن خسارتهای حریق کافی باشد.
(در مورد انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب مطالعه کنید.)

ایمنی در برابر حریقهای بزرگ در خودرو
اگر ماشین شما دارای یک کپسول آتش نشانی مناسب است میتوانید برای اطفای حریقهای کوچک از آن استفاده کنید اما هرگز نباید با آتشی که در حال گسترش است مبارزه کنید. اگر فقط یک سیلندر کوچک دارید ممکن است سعی کنید فقط در همان ابتدای حریق با شعلههای آتش مبارزه کنید.
با این حال، اگر شعلههای آتش از قبل در ماشین شما ایجاد شده و گسترش پیدا کرده است، همهی سرنشینان باید پیاده شوند و سپس با آتشنشانی تماس بگیرید. تلاش برای مبارزه با یک حریق رو به رشد با یک سیلندر کوچک میتواند صدمات بیشتری به خودرو وارد کند و شما را در موقعیت خطرناکی قرار دهد.
در نهایت اگر در چند ثانیه اول نمیتوانید به کپسول آتش نشانی خودروبرسید، باید از سوار شدن به ماشین برای دسترسی به سیلندر یا سایر وسایل شخصی خود اجتناب کنید.
(در فایرفایت در مورد احتمال فعالسازی دتکتور دودی با ویپ مطالعه کنید.)

کپسول آتش نشانی برای انواع خودرو
در ادامه این مطلب به شما کمک میکنیم تا بهترین کپسول آتش نشانی خودرو را برای وسیله نقلیهی خود انتخاب کنید. اگرچه نصب کپسول آتش نشانی در خودروها الزامی نیست اما میتوانید برای آرامش بیشتر یک خاموشکننده در خودروی خود داشته باشید تا در صورت وقوع حریق بتوانید آن را کنترل و خاموش کنید.
خاموشکنندههای پودری یا فوم خاموشکننده معمولا به عنوان بهترین کپسولهای آتش نشانی برای خودروهای بنزینی یا گازوئیلی در نظر گرفته میشوند زیرا توانایی خاموش کردن آتشهای کلاس B (مایعات قابل اشتعال) را دارند.
(در مورد رفع بوق ممتد دتکتور دودی مطالعه کنید.)

خاموش کننده در ماشینهای سواری
کپسولهای پودر خشک ABC به عنوان بهترین کپسول آتش نشانی خودرو توصیه میشوند. یک کپسول 1 یا 2 کیلوگرمی معمولا کافی است. قیمت کپسول آتش نشانی ماشین سواری با توجه به برند و وزن آن متفاوت است که میتوانید از مراکز فروش معتبر تهیه کنید. تمام خاموشکنندهها باید با یک براکت در داخل خودرو محکم شوند تا در طول حرکت اسیب نبینند.
خاموشکنندههای پودری مناسب برای استفاده در آتشسوزی خودروها را میتوان در تمام طول سال در خودرو نگهداری کرد زیرا میتوانند دمای منفی 40 درجه و بالای 50 درجه را تحمل کنند. با این حال توصیه میشود این کپسولها در معرض نور مستقیم خورشید نباشند.
(از مطلب مقایسه دتکتور دود و مونوکسید کربن بازدید کنید.)

کپسول آتش نشانی در وسایل حمل و نقل عمومی
خاموش کنندههای فوم AFFF تا حد زیادی برای استفاده در وسایل نقلیه عمومی توصیه میشود. تمام کپسولهای فوم باید دارای حداقل استانداردهای آتشسوزی کلاس A و کلاس B باشند. برخی از وسایل نقلیه مانند اتوبوسها یا مینیبوسها باید حداقل یک کپسول آتش نشانی دو کیلوگرمی داشته باشند.
کپسول آتش نشانی این نوع خودرو باید با یک براکت مناسب برای حمل و نقل محکم شود تا از آسیب هنگام حرکت جلوگیری شود.
(از مطلب کاربرد چراغ چشمک زن اعلام حریق بازدید کنید.)

کپسول آتش نشانی برای انواع خودرو بزرگ حمل و نقل کالا و بار
خاموشکنندههای پودر خشک ABC برای استفاده در کامیونها یا تریلی مناسب هستند. وسایل نقلیه بارهای سنگین که حامل کالاهای خطرناک نیستند باید حداقل به یک کپسول آتش نشانی قابل حمل مجهز باشند که برای مقابله با آتشسوزیهای کلاس A (مواد قابل احتراق جامد مانند چوب)، کلاس B (مایعات قابل اشتعال) و کلاس C (گازهای قابلاشتعال) مناسب باشد و حداقل ظرفیت این خاموشکنندهها باید 2 کیلوگرم باشد. این کپسول های آتش نشانی باید با استفاده از پایه بست در کابین خودرو نگهداری شوند.
ماشینهایی که حامل کالاهای خطرناک هستند باید ایمنی بیشتری را در نظر بگیرند. برای مثال برای یک خودرو با بار 3.5 تا 7.5 تن، یک خاموشکننده پودر 3 کیلوگرمی در کابین مورد نیاز است و 6 کیلوگرم نیز در جای دیگر خودرو (مجموعا 8 کیلوگرم) ذخیره شود.
(با سیستم اطفا حریق FM200 آشنا شوید.)

نکات نگهداری از کپسول آتش نشانی خودرو
برای نگهداری صحیح کپسول آتش نشانی خودرو، توجه به نکات زیر ضروری است:
- بازرسی دورهای: کپسول را بهطور منظم بررسی کنید (هر ۶ ماه یکبار) تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
- تاریخ انقضا: هر کپسول آتشنشانی تاریخ انقضا دارد، بنابراین باید آن را قبل از تاریخ مشخص تعویض یا شارژ کنید.
- جای مناسب: کپسول باید در جای خشک و خنک قرار گیرد و از تابش مستقیم نور خورشید یا گرمای زیاد دور باشد.
- دور از رطوبت: کپسول را از محیطهای مرطوب یا مکانهایی که ممکن است دچار زنگزدگی شوند، دور نگه دارید.
- نشانگر فشار: مطمئن شوید که نشانگر فشار کپسول در محدوده مناسب قرار دارد. اگر فشار پایین باشد، کپسول نیاز به شارژ دارد.
- دور از دسترس کودکان: کپسول آتشنشانی باید در مکانی قرار گیرد که کودکان نتوانند به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.
- فشاری بودن خرابیها: در صورت هرگونه خرابی یا نشتی، کپسول باید فوراً تعویض یا تعمیر شود.
- نحوه استفاده: قبل از استفاده از کپسول، به دقت دستورالعمل آن را مطالعه کنید و روش صحیح استفاده از آن را بدانید.
با رعایت این نکات میتوان از کارایی صحیح کپسول آتشنشانی ماشین در مواقع اضطراری اطمینان حاصل کرد.
(در مورد هوشمند سازی ساختمان در فایرفایت مطالعه کنید.)

قیمت کپسول آتشنشانی خودرو
در خرید انواع کپسول آتشنشانی خودرو یکی از مهم ترین موارد که افراد به آن توجه دارند قیمت می باشند. می توان قیمت های مختلف و متنوعی را برای این کپسول ها بیان داشت. در نظر داشته باشید که قیمت این محصولات بر اساس برند های تولید کننده آن ها تعیین می شود. می توانید با انتخاب مدل های مناسب بهترین قیمت ها را نیز مشاهده کنید. با توجه به لیست های موجود می توانید قیمت هر مدل و هر سایز را با یکدیگر مقایسه کنید. در نظر داشته باشید که نوع کپسول نیز بسیار با اهمیت می باشد. این کپسول مد نظر از چه نوعی باشد و متریال به کار رفته در آن از چه مدل می باشد بسیار با اهمیت می باشد. معمولا برای خودرو ها از کپسول های پودر و گاز استفاده می کنند.

جمع بندی
در این مطلب فایرفایت در خصوص خرید خاموش کننده مناسب برای وسایل نقلیه صحبت کردیم. کپسولهای آتشنشانی از تجهیزات اطفا حریق مناسبی هستند که خسارتهای ناشی از حریق را کاهش میدهند. با این حال اگر به درستی نگهداری نشوند و یا شارژ کپسول آتش نشانی به موقع انجام نشود، میتواند دردسرساز باشد.
کپسول آتش نشانی خودرو قیمت متفاوتی بر اساس برند و اندازهی کپسولها میتواند داشته باشد با اینحال کپسول آتش نشانی ماشین قیمت مناسبی با توجه به مزایای آن خواهد داشت. برای خرید و اطلاع از قیمت کپسول آتش نشانی کوچک برای ماشین با مراکز معتبر فروش کپسولهای آتش نشانی مانند مجموعه آرات تماس بگیرید.