آنچه در این مطلب می خوانید
موفق بودن یک پروژهی اعلام حریق و فعال بودن و صحت عملکرد آن در طولانی مدت، به زمان اجرا و نحوهی اجرای سیستم های اعلام حریق بازمیگردد. اجرای درست و کامل یک سیستم صرفا در تحویل بیعیب و نقص آن نیست. اهمیت نصب و راه اندازی سیستمهای اعلام حریق آنجاست که بسیاری از پروژهها به خوبی تست و تحویل میشوند اما به خاطر مشکلاتی که در زمان اجرا توسط مجریان کمتجربه و کمصلاحیت پدید آمده، عملکرد سیستم های اعلام حریق بعد از چندین ماه دچار مشکل میشود. ما در این مطلب تصمیم داریم در مورد اهمیت نصب و راهاندازی سیستمهای اعلام حریق نکاتی را بیان کنیم.
نصب و اجرای سیستمهای اعلام حریق
تجهیزات اعلام حریق از اجزای گوناگونی تشکیل شدهاند (شامل کنترل پنل، دتکتورها، شستی و غیره) و راهاندازی آنها نیازمند تخصص و مهارت کافی در این حوزه است. در صورتی که نصب و راه اندازی سیستمهای اعلام حریق به درستی انجام نشود میتواند باعث عدم کشف حریق شود و خسارات و مشکلات زیادی با خود به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است نصب و اجرای سیستم های اعلام حریق بسته به نوع سیستم (متعارف، آدرسپذیر و یا وایرلس) متفاوت است. در ادامه در مورد نصب و اجرای انواع سیستم های اعلام حریق میتوانید نکاتی بخوانید.

نصب وراه اندازی سیستم های اعلام حریق متعارف
از سیستمهای اعلام حریق متعارف معمولا در پروژههای کوچک یا با تعداد المانهای کمتر استفاده میشود. در خیلی از موارد به دلیل کوچک بودن پروژه، نصب و اجرای سیستم های اعلام حریق خیلی جدی گرفته نمیشود و استانداردهای لازم در آنها رعایت نمیشود. این در حالی است که همین ساختمانهای کوچک که در آنها تجهیزات متعارف نصب و اجرا شده، میتوانند آبستن حوادث ناگوار و غیرقابل جبرانی باشند.
مجریان ما در مرکز اعلام حریق آرات نهایت تلاش خود را میکنند تا سیستمهای اعلام حریق متعارف را با دقت کافی اجرا و نصب کنند و کوچک بودن پروژه تاثیری در عملکرد آنها ندارد.

نصب وراه اندازی سیستم های اعلام حریق آدرسپذیر
پروژههای آدرسپذیر به خاطر بزرگ بودن و پیچیدگی در پنل و برنامهنویسی، نیاز به مهارت بسیار زیادی دارند. در این پروژهها درک درست از منطق سیمکشی و برنامهی نوشته شده بسیار ضروری است. نصب سختافزاری سیستمهای اعلام حریق آدرسپذیر با حساسیت و نظارت انجام میشود. برنامهنویسی آن نیز توسط متخصص همان پنل صورت میگیرد تا از کیفیت و جزئیات پروژهی اجرا شده اطمینان حاصل شود.

نصب و راه اندازی سیستمهای اعلام حریق وایرلس
سیستمهای اعلام حریق وایرلس (بیسیم) مستلزم برنامهریزی و تنظیمات خاصی هستند. در خیلی از موارد همکاران فعال در حوزهی نصب و راهاندازی سیستم های اعلام حریق، آشنایی کافی با تنظیمات و برنامهریزی سیستمهای اعلام حریق وایرلس ندارند. برنامهنویسی و تنظیم تجهیزات در مرکز اعلام حریق آرات، معمولا طبق نقشهی پروژه انجام میگیرد و سپس برای نصب به کارگاه ارسال میشود.

نکات نصب و راه اندازی تجهیزات اعلام حریق
یکی از نکات مهم در نصب و راه اندازی تجهیزات اعلام حریق، نصب آنها در مکان مناسب است. برای مثال نصب دتکتورهای دودی در آشپزخانهها، موتورخانه و مکانهایی که مملو از دود و بخارات هستند، مناسب نیست چرا که باعث اختلال در عملکرد درست دتکتور و ایجاد آلارمهای کاذب میشود. بعلاوه دتکتورهای دودی نباید در مسیر جریان باد قرار داده شوند.
برای مکانهایی که احتمال وجود دود و حرارت به صورت همزمان وجود دارد، استفاده از دتکتورهای ترکیبی میتواند زینهی بهتری باشد.

نصب و راهاندازی سیستم های اعلام حریق در مرکز اعلام حریق آرات
یکی از اهداف مرکز اعلام حریق آرات در نصب و اجرای پروژهها این است که اجرای سیستمهای اعلام حریق به گونهای باشد که هزینهی انجام شده (اعم از خرید تجهیزات، نصب و غیره) عملکرد سیستم را برای مدت حداقل 15 سال تضمین کند. این فلسفهای است که در تمام مراحل به ویژه نصب و اجرای سیستم اعلام حریق انجام میگیرد.
در مرکز اعلام حریق آرات نیروهای باسابقه در نصب و اجرا مورد بازآموزی و مشورت قرار میگیرند. بعلاوه به طور مداوم بر پروژههای نصب شده و درحال نصب نظارت میکنیم تا رعایت استانداردها در جانمایی و شیوهی نصب تجهیزات را رصد کنیم. این مرکز به عنوان راهنمای نصب سیستم اعلام حریق، پاسخگوی سوالات شما خواهد بود.