بررسی انواع سیستم اطفاء حریق آبی
بررسی انواع سیستم اطفاء حریق آبی سیستم های اطفای حریق برای خاموش کردن آتش و کنترل گسترش آن طراحی شدهاند. این سیستمها به دو دسته کلی تقسیم میشوند: 1. سیستمهای…
جهت درک بهتر مزایای سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر نسبت به سیم کشی اعلام حریق متعارف، لازم است با طرز کار و نحوه عملکرد هر دو روش آشنا شویم. در مجموع برای نصب و راه اندازی سیستم های اعلام حریق از سه روش استفاده میشود. یکی از این روش ها، روش وایرلس است که در آن به سیم کشی نیازی نیست. دو روش دیگر شامل سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر یا Addressable و سیم کشی متعارف یا conventional است.
پنل اعلام حریق آدرس پذیر اصلی ترین بخش در یک سیستم اعلام حریق است که ارتباط بین بخشهای مختلف را برقرار میسازد. پنل مرکزی اعلام حریق هوشمند مغز سیستم اعلام حریق درنظر گرفته میشود که با بررسی کلیهی ورودیها، خروجیها را نیز کنترل کرده و نیرو و تامین انرژی لازم برای کلیهی بخشها را بر عهده دارد. برند ایرانی زیتکس زیر به تکنولوژی ساخت کنترل پنلهای آدرس پذیر اعلام حریق رسیده؛ و در کنار این برند مدلهای خارجی نیز در بازار ایران موجود است.
اطلاعرسانی از نشانههای آتش جزو وظایف دتکتور اعلام حریق متعارف و یا آدرس پذیر است. دتکتورهای آدرس پذیر به نام کاشف، آشکارساز، ردیاب، سنسور و آشکار کننده نیز خوانده میشوند. همانطور که از نام آنها مشخص است، هر کدام بنا بر نوع سنسورهایی که دارند به دنبال نشانههای شاخص آتش مثل حرارت، شعله، تغییر دما، دود و افزایش سطح گازهای اشتعالپذیر، میگردند. به همین منظور دتکتورهای مختلفی به بازار عرضه میشوند:
دتکتور دودی آدرس پذیر
دتکتور شعله آدرس پذیر
دتکتور حرارتی آدرس پذیر
دتکتور گازی آدرس پذیر
در زمان آتشسوزی واکنش سریع و آگاه ساختن ساکنان از وقوع حریق، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شستی اعلام حریق آدرس پذیر یا شاسی اعلام حریق (Manulall Call Point) دقیقا به همین منظور ساخته شده است. هر فردی به محض اینکه از وجود آتشسوزی مطلع شد، میتواند با فشردن دایرهی سیاه روی آن دیگران را با خبر کند. اگرچه در نصب سیستمهای اعلام حریق پنل مرکزی توانایی آنالیز پیام تعداد معینی از دتکتورها را دارد ولی در عوض میتواند هشدار تعداد نامحدودی از شستیهای اعلام حریق را دریافت کرده و به آژیرها فرمان دهد تا با صدای بلند هر چه سریعتر افراد را آگاه کرده و مانع پیشرفت آتشسوزی شود.
شرکت های تولیدکننده سیستمهای اعلام حریق آدرس پذیر افزون بر تجهیزات اعلام حریق روتین، اقدام به تامین تجهیزات اختصاصی و ویژه کرده است. برندهایی مثل زیتکس محصولات خود را در قالب محصولات متعارف، متعارف هوشمند و آدرس پذیر روانهی بازار ایران کرده و بزودی نمایندهی ایران برای صادرات محصولات خود به کشورهای همسایه خواهد بود.
خرید پنل اعلام حریق آدرس پذیر یک مرحله مهم در ایجاد سیستم اعلام حریق پیچیده و کارآمد است. در زیر نکات مهمی را برای خرید و انتخاب پنل اعلام حریق آدرسپذیر ذکر میکنیم:
قبل از شروع به خرید پنل اعلام حریق آدرس پذیر ، نیازمندیها و انتظارات خود از سیستم را به دقت مشخص کنید. سیستم اعلام حریق آدرسپذیر معمولاً در پروژههای بزرگ و پیچیده استفاده میشود. بنابراین، نیازمندیهای خود را در زمینه تعداد آدرسها، طراحی شبکه، امکانات گزارشگیری و مدیریت مرکزی مشخص کنید. مطمئن شوید که پنل انتخابی قادر به تعامل با سنسورها و دستگاههای مختلف اعلام حریق میباشد. همچنین، از سازگاری آن با پروتکلهای معمول مانند آدرسدهی یوپیاس استفاده کنید. در نظر داشته باشید که نیازهای پروژه ممکن است در آینده تغییر کنند. پنل انتخابی باید قابلیت توسعه داشته باشد تا با افزایش نیازها سازگاری داشته باشد.
امکانات گزارشگیری متناسب با نیازهای پروژه بسیار مهم است. پنل باید قادر به ذخیره و ارسال گزارشهای اعلام حریق به صورت مرتب و دورهای باشد. رابط کاربری پنل باید کاربرپسند و آسان برای استفاده باشد. تنظیم و مدیریت سیستم باید به راحتی امکانپذیر باشد. انتخاب پنل از یک تولید کننده معتبر و با اعتبار میتواند خطرات را کاهش دهد. برندهای مطرح و معتبر در این صنعت معمولاً تضمین کیفیت و پشتیبانی را به همراه دارند. مطمئن شوید که پنل انتخابی با استانداردها و مقررات مربوط به سیستمهای اعلام حریق سازگاری دارد.
پیش از خرید پنل اعلام حریق آدرس پذیر ، مطمئن شوید که شرکت تولید کننده پشتیبانی فنی مطلوبی را ارائه میکند. در صورت بروز مشکلات، به کمکهای فنی اعتماد کامل داشته باشید. بودجهی موجود را در نظر بگیرید، اما تنها قیمت را به عنوان فاکتور تصمیمگیری نگیرید. از تعادل بین کیفیت و قیمت اطمینان حاصل کنید. پیش از تحویل پنل، زمینهای برای آموزش و آشنایی با عملکرد آن ایجاد کنید تا تیمهای شما بتوانند بهرهوری بهتری از آن داشته باشند. با مراجعه به فروشندگان معتبر و مشاوره با کارشناسان مجرب در زمینه اعلام حریق، میتوانید انتخاب مناسبی برای پنل اعلام حریق آدرسپذیر خود داشته باشید.
قیمت پنل اعلام حریق آدرس پذیر تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد که میتواند باعث اختلافهای قابل توجهی در قیمتها شود. در زیر، عوامل مهمی که موثر بر قیمت پنل اعلام حریق آدرس پذیر هستند، آورده شدهاند:
پنل اعلام حریق آدرس پذیر با امکانات بیشتر و تواناییهای پیچیدهتر معمولاً قیمت بالاتری دارد. اگر پنل دارای امکانات گزارشگیری پیشرفته، تعامل با سنسورهای متنوع، امکان مدیریت از راه دور و… باشد، انتظار میرود که قیمت آن بیشتر باشد. تعداد آدرسهایی که پنل میتواند مدیریت کند نقش مهمی در تعیین قیمت دارد. پنلهای با ظرفیت بالاتر برای مدیریت تعداد بیشتری از آدرسها معمولاً گرانتر هستند. برندها و سازندگان مختلف معمولاً محصولات با کیفیت و امکانات متفاوتی را ارائه میدهند. معمولاً برندها و سازندگان معروفتر همراه با قیمتهای بالاتر هستند.
پنلهایی که با استانداردها و مقررات ایمنی مطابقت دارند، معمولاً قیمت بالاتری دارند. چرا که این پنلها به طور حرفهایتری طراحی و تولید میشوند تا مطابق با الزامات ایمنی باشند. پنلهایی که امکان توسعه و افزودن ویژگیها را در آینده دارند، معمولاً قیمت بالاتری دارند. این قابلیت میتواند هزینههای آتی را کاهش دهد. شرکتهایی که پشتیبانی و خدمات پس از فروش بهتری ارائه میدهند، معمولاً قیمتهای بیشتری دارند. این خدمات شامل نصب، آموزش، تعمیر و نگهداری میشوند.
مکان تولید و توزیع پنل اعلام حریق آدرس پذیر نیز میتواند بر قیمت تأثیر بگذارد. پنلهایی که از مناطق با هزینه تولید بالا به دست میآیند، ممکن است گرانتر باشند. پنلهای اعلام حریق از برندها و تولید کنندگانی با اعتبار بالا عموماً قیمتهای مقرون به صرفهتری دارند، چرا که اعتماد مشتریان به کیفیت محصول از قیمت پایینتر مهمتر است.
سیم کشی سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر دارای لوپ است و به صورت حلقوی اجرا می شود. به این ترتیب که به ازای هر لوپ دو رشته سیم از پنل آدرس پذیر خارج می شود. هر کدام از این سیم ها در مسیر خود به صورت سری المان های مورد نظر را دربر می گیرند. این المان ها شامل تجهیزاتی مانند دتکتورها، شستی ها، آژیرها و ماژول های دیگر می باشند. پس از سری شدن تمام المان های یک لوپ، این دو رشته سیم دوباره به پنل بر می گردند. شیوه سری کردن المان های مختلف در روش سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر موجب صرفه جویی قابل توجهی در مصرف سیم و در نتیجه هزینه های پروژه خواهد شد. در پروژه های بزرگ که بعد مسافت و حجم سیم کشی زیاد است، می توان اثرگذاری این روش را به وضوح مشاهده کرد. با این حال، از آنجایی که هزینه تجهیزات سیم کشی آدرس پذیر نسبت به کانونشنال بیشتر است، استفاده از آن در پروژه های کوچک قابل توجه نبوده و توصیه نمی شود. .
عملکرد سیستم های اعلام حریق متعارف بر اساس زون یا ناحیه انجام می شود. این سیستم ها می توانند ۲، ۸، ۱۰ یا در نهایت ۱۸ زون داشته باشند. به ازای هر زون دو رشته سیم از پنل خارج می شود. المان هایی که در مسیر این سیم ها قرار خواهند گرفت تنها شامل دتکتورها و شستی ها می شوند. در این پنل ها برای آژیر به صورت جداگانه دو کانال در نظر گرفته شده است. هر مسیر ۹ یا ۱۰ آژیر را ساپورت کرده و در آخر به یک مقاومت متصل می شود. از تفاوت های دیگر این روش با روش سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر می توان به عدم بازگشت سیم ها به پنل اشاره کرد. همچنین تعداد المان هایی که در هر زون یا ناحیه می توان با دو رشته سیم پوشش داد، بسیار کمتر از روش آدرس پذیر است. به عنوان مثال برای یک زون در روش متعارف در نهایت می توان بین ۲۰ تا ۲۵ عدد دتکتور در نظر گرفت. در حالیکه هر لوپ در روش آدرس پذیر می تواند ۱۲۸ المان را دربربگیرد. این تعداد در برخی از پنل ها به ۲۵۰ یا ۲۶۰ عدد هم میرسد.
با توجه به توضیحات بالا، در صورت داشتن ۴ زون یا ناحیه در روش سیم کشی اعلام حریق متعارف به ۶ جفت رشته سیم نیاز داریم. در صورتی که با استفاده از روش سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر می توان تنها با یک جفت رشته سیم همان کار را انجام داد.
یکی از پر کاربردترین سیستمهای اعلام حریق، سیستم آدرسپذیر است و به همین خاطر فروش اعلام حریق آدرس پذیر بالا است. در این سیستم هر دستگاه دارای یک آدرس مشخص و منحصربفرد هستند که محل نصب دتکتورها را نشان میدهد. به این ترتیب در صورت آتشسوزی و اعلام خطر توسط هر کدام از دتکتورها، پنل مرکزی محل دقیق دتکتور را مشخص میکند. این ویژگی باعث میشود سیستمهای اعلام حریق آدرسپذیر برای استفاده در ساختمانهای بزرگ و اماکن تجاری و صنعتی بسیار مفید باشند.
بنابراین در اعلام حریقهای آدرسپذیر برای هر قطعه میتوان آدرس مشخصی ثبت کرد تا در صورت آتشسوزی پنل مرکزی دقیقا دتکتوری را شناسایی کند که فعال شده است. این ویژگی باعث صرفهجویی در زمان برای اقدامات بعدی میشود. به طور کلی پنلهای آدرسپذیر بسیار پیشرفتهتر از پنلهای متعارف هستند و همین در افزایش قیمت اعلام حریق آدرس پذیر موثر است که میتوانید در لیست قیمت اعلام حریق آدرس پذیر نیز مشاهده کنید. بعلاوه اینکه برنامهریزی آنها بسیار سادهتر و منعطفتر است. برای خرید این سیستمها به نمایندگی فروش اعلام حریق آدرس پذیر آرات مراجعه کنید.
(در فایر فایت صفحهای را به دتکتور اعلام حریق اختصاص دادهایم.)
برای با خبر شدن از تخفیف های همکاری با ما تماس بگیرین.
مرکز اعلام حریق آرات در جایگاه نمایندگی رسمی برندهای اعلام حریق آدرس پذیر مستقر در تهران آماده ارائه خدمات مشاوره و فروش تجهیزات اعلام حریق هوشمند به همکاران محترم و مردم عزیز است. از مهمترین مزایای خرید محصولات اعلام حریق از مرکز آرات، برخورداری از قیمتهای مناسب و تخفیفهای خوبی است که به همکاران ارائه میگردد. چنانچه برای خرید محصولات نیاز به مشاوره دارید، همکاران ما در مرکز اعلام حریق آرات آماده پاسخگویی به احتیاجات شما هستند.
بررسی انواع سیستم اطفاء حریق آبی سیستم های اطفای حریق برای خاموش کردن آتش و کنترل گسترش آن طراحی شدهاند. این سیستمها به دو دسته کلی تقسیم میشوند: 1. سیستمهای…
انواع کابل های نسوز در سیستم اعلام حریق کابلهای نسوز در سیستمهای اعلام حریق در بازار ایران، کابلهای نسوز که برای سیستمهای اعلام حریق استفاده میشوند، اساساً به سه دسته…
لیست قیمت سیستم اعلام حریق سایان سیستم اعلام حریق سایان، در بین سایر محصولات سیستم اعلام حریق ایرانی که مورد تایید سازمان آتشنشانی هستند، دارای مناسبترین قیمت است. اما از…
اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم