اعلام حریق مدارس| مشاوره و انتخاب بهترین سیستم اعلام حریق جهت مدرسه

متاسفانه عدم توجه به لزوم پیشگیری و پیش بینی خطر حریق و اعلام حریق مدارس باعث شده است سالانه شاهد اخبار جانسوز و جانگدازی از بروز حریق ، با به کام مرگ کشیده شدن دانش آموزان کشورمان در طعمه حریق باشیم.

خوشبختانه در این راستا سازمان آتش نشانی قوانینی را تدوین کرده و در بسیاری از نقاط کشور شاهد اجرای این قوانین هستیم، به امید روزی که تمامی مدارس ما ایمن و به دور از خطر باشند.

با توجه به لزوم استفاده از سیستم های اعلام حریق در اماکن آموزشی و مدارس، در اینجا به تشریح مختصر سیستم های اعلام حریق ، انواع آن ، انواع دتکتور ها و ضوابط سیستم های اعلام حریق می پردازیم.اعلام حریق مدارس

منبع عکس: خبر گزاری مشهد فوری

سیستم اعلام حریق چیست

سیستم اعلان حریق یک سیستم الکتریکی است ، که در آن توسط آشکار سازها (دتکتور ها یا کاشف ها) ، در صورت بروز حریق ، بر اساس یکی از نشانه های فیزیکی آتش ، مانند دود یا حرارت، وقوع حریق کشف شده و توسط سیستم های آلارم نسب شده در محیط ، خطر اعلام می گردد.

سیستم های اعلان حریق به دو دسته کلی اعلام حریق آدرس پذیر و متعارف ( کانونشنال) تقسیم بندی می شوند

سیستم اعلام حریق متعارف

برای محیط های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد، مثلا برای آپارتمان تا 10  طبقه،

در این سیستم، هر محیط به ناحیه ای هایی تقسیم می گردد( مثلا هر طبقه از ساختمان یک ناحیه در نظر گرفته می شود) در صورت بروز حریق بر روی دستگاه مرکزی سیستم اعلام حریق ، ناحیه ای که در آن حریق کشف شده مشخص می گردد. اما شماره دتکتور یا آدرس دقیق دتکتور بر روی پن مشخص نشده و آتش نشان باید با رساندن خود به ناحیه ، نقطه دقیق حریق را کشف کند.

این ویژگی عملیات نجات را کمی دشوار تر کرده ، همچنین عیب یابی و رفع خطای سیستم نیز کمی دشوار تر نسبت به سیستم آدرس پذیر می باشد.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

برای محیط های متوسط و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد و در آن هر کاشف ، و آژیر آدرس مختص خود را می گیرد ، در صورت کشف حریق آدرس دقیق محل کشف ( شماره دتکتور) بر روی پنل مشخص می گردد.

با توجه به توضیحات ارائه شده ، در مدارس کشورمان با توجه به گستردگی ، سیستم اعلام حریق متعارف کافی می باشد.

ضوابط اعلام حریق در ساختمان مدراس

طبق ضوابط سازمان آتش نشانی کلیه مدارس به غیر از مدارس کوچک یا تک طبقه با کمتر از 160 دانش آموز باید به سیستم اعلام حریق مجهز شود.

به طور معمول برای اعلام حریق مدارس دسته سیستم L4 یا L5 مناسب دیده می شود اما نظر قطعی را جع به نوع و طراحی سیستم کشف و اعلام حریق را باید مقام مسئول اجرایی یا بالا ترین مقام ایمنی اعلام نماید.

اعلام حریق دسته L5

سیستم کشف دستی ( نصب شستی های اعلام حریق ) به همراه سیستم کشف خودکار حریق در محل های با خطر حریق بالا ( آبدار خانه ، آزمایشگاه و …)

سیستم کشف دسته L5اعلام حریق دسته  L4

سیستم کشف دستی (نصب شستی های اعلام حریق) تشخیص خودکار مسیر های خروج اضطراری،

سیستم اعلام حریق L4

چه ساختمان هایی نیاز به سیستم کشف و اعلام حریق دارند؟

دانشگاه، دبیرستان، مراکز آموزشی، فنی حرفه ایی و پژوهشی گروه الف و ب گروه ج و د
مهدکودک، کودکستان و محل نگهداری نوزادان وکودکان گروه الف گروه ب و ج و د

بررسی انواع دتکتور های سیستم اعلام حریق

دتکتور های دودی دارای انواع دیگیری نظیر دتکتور های کانالی (داکتی)، مکنده ( Air sampling) لیزری ( بیم دتکتور) بوده که کاربری صنعتی دارند
دتکتور های حرارتی نوع دیگری نیز دارند که به آنها LHD می گویند ، به شکل سیم بوده و در طول در مجاورت ماده در خطر حریق قرار می گیرد و کاربرد آن معمولا در سینی های کابل در مجاورت کابل های هادی جریان برق می باشد.

برای اعلام حریق مدارس از چه برندی استفاده کنیم

برای استفاده از سیستم اعلام حریق، استفاده از برندی که حداقل استاندارد شامل استاندارد ملی ایران، را داشته باشد و مورد تایید سازمان آتش نشانی ایران باشد ضروری است.

از طرف دیگر، داشتن گارانتی و خدمات پس از فروش مناسب نیز برای کار آمد بودن سیستم در آینده الزامی به نظر می رسد.

جهت انتخاب برند بهینه با کارشناسان این مرکز به شماره 09120149425 در تماس باشید.

لیست قیمت انواع سیستم های اعلام حریق

اعلام حریق آرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم