آیا ویپ باعث فعال شدن دتکتورهای دودی می‌شود؟

فعال شدن دتکتور دودی با ویپ

بخار ناشی از ویپ یا سیگار الکترونیکی به طور معمول نباید باعث فعال شدن دتکتورهای دودی شوند اما گاهی اوقات ممکن است این اتفاق بیفتد. اکثر دتکتورهای دود ممکن است با وجود ویپ در اطراف آنها مشکلی نداشته باشند اما اگر ویپ در اطراف دتکتورهایی باشد که تغییر در ذرات یا شکسته شدن نور را به عنوان وجود حریق تشخیص می‌دهند، احتمالا باید منتظر آژیر هشدار آنها باشید. در ادامه این مطلب تصمیم داریم در خصوص فعال شدن دتکتور دودی با ویپ یا سیگار الکترونیکی نکاتی را بیان کنیم.

آیا ویپ باعث فعال شدن دتکتورهای دودی می‌شود؟

برخی از افراد بر این اعتقاد هستند که بخار نمی‌تواند آشکارسازهای دود را فعال کند. اما باید بررسی کنیم آیا ویپ‌ها (Vapes) یا همان سیگارهای الکترونیکی می‌توانند باعث فعال شدن آژیر این دتکتورهای دودی شوند یا خیر. به طور کلی دود سیگار نباید باعث فعال شدن هشدار آتش‌سوزی در دتکتورهای مدرن شود تا از آلارم‌های کاذب جلوگیری شود.

به این ترتیب اگر از سیگار الکترونیکی خود در داخل خانه یا حتی بدتر از آن، در هواپیما استفاده می‌کنید، این کار را نکنید چرا که سیگار الکترونیکی می‌تواند باعث به صدا درآمدن زنگ هشدار دتکتور شود.

(از مطلبی که در مورد شارژ کپسول آتش نشانی نوشته‌ایم، بازدید کنید.)

آیا فعال شدن دتکتورهای دودی با ویپ ممکن است؟

کدام دتکتورهای اعلام حریق نسبت به ویپ حساس هستند؟

انواع مختلفی از دتکتور اعلام حریق وجود دارد که در محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از این آشکارسازها نسبت به برخی دیگر، بیشتر نسبت به بخار و ویپ یا سیگار الکترونیکی حساس هستند. در ادامه به بررسی جداگانه‌ی آنها می‌پردازیم.

فعال شدن دتکتور دودی با ویپ: دتکتور دودی یونیزاسیون

دتکتور دود یونیزاسیون نسبت به ذرات کوچک دود بسیار حساس است. این دتکتورها از دو صفحه رادیواکتیو با بار الکتریکی استفاده می‌کنند. هنگامی که ذرات دود وارد محفظه‌ی دتکتور می‌شود، جریان برق بین دو صفحه را مختلف کرده و باعث فعال شدن دتکتور می‌شود. این دتکتورها نسبت به ویپ یا بخار سیگار الکترونیکی حساس هستند.

(در مورد پنل اعلام حریق مطالعه کنید.)

دتکتورهای اعلام حریق حساس به ویپ

فعال شدن دتکتور دودی با ویپ: دتکتور دود نوری

دتکتور دودی فوتوالکتریک نوع دیگری از دتکتورهای دودی است که با پرتوهای مادون قرمز کار می‌کند و هنگامی که ذرات دود وارد محفظه‌ی دتکتور می‌شود، ذرات باعث می‌شوند که نور مادون قرمز روی یک ردیاب نوری پراکنده شده و زنگ هشدار به صدا درآید. این دتکتورها نیز نسبت به ذرات دود ناشی از ویپ حساس هستند و استفاده از سیگار الکترونیکی در نزدیکی آنها ممکن است باعث فعال شدن این آشکارسازها شود.

(با سیستم اعلام حریق متعارف و ویژگی‌های آن اشنا شوید.)

فعال شدن دتکتور دودی با ویپ: دتکتورهای حرارتی

از دتکتور حرارتی اعلام حریق معمولا در آشپزخانه استفاده می‌شود. بعید است که این دتکتورها نسبت به ویپ یا بخار سیگار الکترونیکی پاسخ بدهند زیرا دتکتورهای حرارتی به جای دود نسبت به حرارت ناشی از آتش پاسخگو هستند و استفاده از ویپ در نزدیکی آنها باعث فعال شدن دتکتور نمی‌شود.

(در مورد سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و ویژگی‌های آن مطالعه کنید.)

فعال شدن دتکتور حرارتی با ویپ

چقدر احتمال فعال شدن دتکتور دودی با ویپ وجود دارد؟

خوشبختانه آمار گزارش‌های مربوط به فعال شدن دتکتورها با سیگار الکترونیکی بسیار نادر است. دتکتورهای دودی برای تشخیص دود طراحی شده‌اند و سیگارهای الکترونیکی از خود بخار تولید می‌کنند و بخار نیز بسیار سریع‌تر از دود از بین می‌رود. با این حال، استفاده از ویپ و طعم‌دهنده‌های آن در سیگار الکترونیکی ممکن است ذرات بزرگ‌تری نسبت به بخار کتری ایجاد کند.

فعال شدن دتکتور دودی با ویپ نسبتا ضعیف است اما غیرممکن نیست.

(از مطلب کابل اعلام حریق بازدید کنید.)

احتمال فعال شدن دتکتور دودی با ویپ

آیا می‌توان در اتاق‌های هتل از سیگار الکترونیکی استفاده کرد؟

هتل‌های مختلف در سیاست استفاده از سیگار الکترونیکی متفاوت هستند. برخی صریحا استفاده از انواع سیگار را ممنوع می‌کنند اما برخی دیگر نیز محدودیتی تعیین نمی‌کنند. با این وجود حتی اگر هتل قانونی برای استفاده از سیگار الکترونیکی تعیین نکرده باشد، با فعال شدن دتکتور دود می‌توانند حدس بزنند که شما از ویپ استفاده کرده‌اید.

هتل‌ها معمولا دتکتورهای حساس‌تری نسبت به دتکتورهای استاندارد نصب شده در خانه و ادارات دارند و ممکن است زودتر نسبت به بخار ویپ فعال شوند.

(در مورد شیر سیامی در فایرفایت مطالعه کنید.)

استفاده از سیگار الکترونیکی در اتاق هتل

آیا ویپ باعث فعال شدن دتکتور دود در هواپیما می‌شود؟

سیستم‌های هشدار حریق در هواپیماها بسیار حساس هستند. بنابراین اکثر خطوط هوایی اجازه‌ی استفاده از سیگار الکترونیکی در هواپیما نمی‌دهند. اگر سیگار الکترونیکی شما باعث فعال شدن دتکتور هواپیما شود، با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. بعلاوه در برخی کشورها از جمله انگلستان نیز استفاده از ویپ در قطارها یا اتوبوس‌ها نیز ممنوع است.

فعال شدن دتکتور هواپیما با ویپ

استفاده از سیگار الکترونیکی بدون فعال شدن دتکتور

بدیهی است در مواقعی که استفاده از هر نوع سیگار ممنوع است، نباید از آن استفاده شود. با این حال در برخی مکان‌ها که سیستم اعلام حریق وجود دارد نیز می‌توانید از ویپ استفاده کنید. در ادامه به برخی از ایده‌های معقول برای به حداقل رساندن احتمال فعال شدن زنگ هشدار اشاره می‌کنیم. بهر حال هرگز نباید دتکتور را کاملا غیرفعال کنید چرا که دتکتورها می‌توانند نقش مهمی در حفظ جان و مال شما داشته باشند.

(لیست قیمت سیستم های اعلام حریق را در فایرفایت بررسی کنید.)

راهکارهای فعال نشدن دتکتور با ویپ

  1. از دتکتور دودی فاصله بگیرید

برای جلوگیری از فعال شدن دتکتور دودی با ویپ ابتدا دقت کنید دتکتور کجا قرار دارد و اطمینان حاصل کنید که دورتر از آن از سیگار الکترونیکی استفاده کنید. اگر در اداره کار می‌کنید میز خود را از محل دتکتور دور کنید.

  1. پنجره را باز کنید

جریان هوا از پنجره‌ها باعث از بین رفتن بخار ناشی از سیگار الکترونیکی می‌شود. برای امنیت بیشتر، بخار را از پنجره به بیرون بفرستید.

  1. از یک دستگاه مناسب استفاده کنید

یکی دیگر از توصیه‌ها برای عدم فعال شدن دتکتور دودی با ویپ استفاده از یک سیگار الکترونیکی مناسب است که حجم زیادی بخار ایجاد نمی‌کند. بعلاوه یک دستگاه با قدرت پایین‌تر نیز می‌تواند مناسب باشد.

نکاتی در خصوص جلوگیری از فعال شدن دتکتور دودی با ویپ

استفاده از سیگار الکترونیکی یا ویپ می‌تواند باعث فعال شدن دتکتورها و سیستم اعلام حریق شود اما با استفاده از تکنیک‌هایی که در این مطلب به انها اشاره کردیم می‌توانید از فعال شدن دتکتور دودی با ویپ جلوگیری کنید. بعلاوه در مکان‌هایی که استفاده از سیگار الکترونیکی ممنوع است، از آن استفاده نکنید.

منبع مطلب

نکات مربوط به جلوگیری از فعال شدن دتکتور دودی با ویپ

اعلام حریق آرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارین؟

اگر سوالی و یا نیاز به مشاوره دارین اطلاعات خود را بنویسید تا با شما تماس بگیریم